VVV speelt gelijk tegen Sparta Rotterdam

VVV-Venlo heeft vanavond in stadion de Koel één punt over gehouden aan de wedstrijd tegen concurrent Sparta Rotterdam. De Venlonaren lieten vanavond zien dat ze bereid zijn om hard te werken. Dat is al een hele verbetering ten opzichte van de afgelopen weken.

Dat het spel niet geweldig was nemen de supporters voor lief, want erg verwend zijn ze dit seizoen niet.
Toch mocht VVV-Venlo de handjes dichtknijpen dat het nog één punt overhield aan deze wedstrijd.
Sparta Rotterdam kwam via supersub Gladon, die de bal toevallig voor de voeten kreeg na een van richting verandert schot, op een 0-1 voorsprong. Hiermee zou Sparta Rotterdam, in de reguliere stand,  boven de Venlonaren zijn gekomen. In blessuretijd wist VVV-Venlo met man en macht nog de gelijkmaker te produceren door de beste man aan Venlose zijde, Jerold Promes!

Zijn gelijkmaker betekende dat beide ploegen genoegen moesten nemen met 1 punt. Wie hiermee het gelukkigst zal zijn, zal de komende weken blijken. Sparta Rotterdam speelt nog tegen FC Oss en de Graafschap. De Venlonaren spelen eerst uit in Volendam en op de laatste speeldag thuis tegen kampioen NEC Nijmegen.

Dat VVV-Venlo terug moest komen van een achterstand had het vooral aan zichzelf te danken. Vanaf de eerste minuut knokte de Venlonaren voor elke bal. Dit resulteerde in de eerste minuut al in een grote kans voor Vito van Crooy. De voorzet van Platje was net te ver naar de zijkant van de goal zodat de Sparta keeper de bal kon pareren.

Hiermee was de toon gezet. Beide ploegen wisten dat alleen winst hun zou helpen. Op het veld ontstond een enorm schaakspel. Beide ploegen durfde niet alles op alles te zetten, bang als men was om een tegendoelpunt te incasseren. De ruststand was dan ook 0-0.

Na de rust kreeg VVV-Venlo vier grote kansen op om voorsprong te komen. Maar elke keer kwam de inglijdende speler net te kort om het laatste zetje tegen de bal te geven. Sparta kroop ook meer en meer uit haar schulp. De Rotterdammers kwamen steeds dreigender naar voren. De falende spits Johan Voskamp werd gewisseld voor Paul Gladon. Deze supersub bracht nieuw elan binnen de Rotterdamse ploeg.

Het was op dat moment onbegrijpelijk dat Maurice Steijn geen druk ging zetten op de verdediging van Sparta. Dat hij Balkesteijn pas 5 minuten voor tijd bracht, bij een 0-1 achterstand, terwijl je weet dat je deze wedstrijd eigenlijk moet winnen was onbegrijpelijk!

Met een Balkestein in de spits, met daaromheen cirkelend Melvin Platje, had hij Sparta achteruit kunnen dringen. Balkesteijn is lang geblesseerd geweest maar met zijn kopkracht en fysiek is hij een mooi breekijzer die je in zo’n situatie moet gebruiken.

Dat uitgerekend Balkesteijn deel had in de verdiende gelijkmaker was een signaal richting Steijn. Deze trainer die aan het begin van het seizoen de ploeg gedreven coachte is heden ten dage nauwelijks van de bank te krijgen.

Al met al een verdiend punt voor de Venlonaren maar of het genoeg is voor de play-offs zal snel genoeg blijken. Het is aan de selectie van VVV-Venlo hoe lang deze competitie nog duurt.

Statistieken
VVV-Venlo – Sparta Rotterdam 1-1 (0-0)

Scoreverloop: 69. Gladon (0-1); 90+. Promes (1-1)

Gele kaart: Nijholt (VVV-Venlo); Teijsse; Dogan, Nys (Sparta Rotterdam)
Rode kaart:

Toeschouwers: 3.900

Scheidsrechter: Lindhout

Opstelling VVV-Venlo:
Mäenpää; Joppen (90+Donkers), Promes, Maksimenko en Fleuren; Kruijsen (85. Balkestein), Nijholt en Post; Wolters (77. Elito), Platje en Van Crooij

Opstelling Sparta Rotterdam:
Kortsmit; Van Buuren, Teijsse, Nieuwendaal, Ketting, Breuer, Nys, Dogan (46. De Nooijer), Voskamp (63. Gladon), Verhaar (80. Hiwat) en Mahmudov

14 Responses

 1. Meuske

  Gezocht: voetballer middenvelder genaamd Kruijssen stond op het wedstrijd formulier maar niemand heeft tot nog toe iets vernomen van deze jongen dus mocht iemand hem rond het stadion tegenkomen zeg dan even dat de wedstrijd is afgelopen. Man man wat een drama!!!!!!

 2. YowVVV

  Vrij sterke partij van vvv. Grootste gedeelte bovenliggende partij. Sparta had nog maar met 9 of 10 man mogen staan. Slechte scheids weer. Gelukkig nog een punt, nog 3 nodig. Doelsaldo is niet best. Steyn en Pastoor moeten hun team coachen ipv allebei het haantje willen zijn. Svp politiestaking op vrijdagavond, wat komen ze in hemelsnaam nog steeds doen met het hele korps limburg noord en midden. Lachwekkend. Man of the match: promes. Maki, Niels en post ook vrij sterk.

 3. Gerardus

  Hehe. Dit zijn de wedstrijden waarvoor je naar het stadion komt. Lang geleden dat ik zo’n spannende en toch ook wel een goede pot heb gezien. Inzet en passie dat was er volop aanwezig bij de spelers en ze waren dan ook een stuk beter als Sparta. Alleen het probleem van het hele seizoen is en blijft scoren. Gelukkig deed Promes dit ook en kregen we nog een puntje en dit zorgt ervoor dat we nog in de race zijn voor de nacompetitie. Verder snap ik de reden waarom Kruijssen er in stond ook niet en blijft de trainer hier steeds slechte keuzes in maken. Ik hoop niet dat hij net zo’n hoge oprotpremie heeft als Capello want dan hebben we nog een probleempje 😉

  P.S. Khalouta zijn actie heeft toch nog wel wat effect gehad want Platje speelde toch zijn beste wedstrijd van het seizoen en gaf toch ook eens de volle 110%, hopelijk hebben niet alle spelers dit nodig 😉

  1. rongo26

   Platje beste wedstrijd van het seizoen? Volgens mij won hij amper een duel van Breuer en heeft hij geen enkele keer op doelgeschoten. Ik vind over het algemeen dit seizoen Platje echt heel erg tegen vallen, hopelijk komt er volgend jaar iets beters

   1. Gerardus

    Ja hij was veel en veel actiever als de rest van de wedstrijden en speelde ook een stuk beter, alsof hij van een bepaalde druk verlost was zo leek het. Ben het volkomen met je eens dat hij het hele seizoen al tegenvalt maar vond hem gister toch beter spelen als normaal.

 4. supportertje

  Zo te zien heb ik toch een mooie wedstrijd gemist. Maar was met name Kruijsen onzichtbaar. Pech gehad dus. Wel blij dat in dit geval er toch een puntje hier is gebleven.

  1. YowVVV

   Vvv verdiende een zege, met deze inzet komen er echt wel kansen tegen volendam en nec. Ondanks puntenverlies prima avondje de koel gehad! Waarom dat geklaag weer, bij een wedstrijd vol pech.

 5. Yoep

  Steijn flikker op. Je kunt blij zijn dat het team, behalve dat juffertje VvC, zo hard gewerkt heeft. Wederom laat je zien dat je er geen reet van snapt. Als je 20 min voor het eind achter komt, breng je gelijk de stormram, nee je wacht tot 5 min voor het einde. En waarom denk je dat er zo veel irritatie onder de spelers is, je kunt blij zijn dat de supporters in Venlo zo lief zijn.

 6. RuiverCity

  @yoep. Ben het grotendeels met je eens. Balkestijn had zelfs al voor de achterstand gebracht moeten worden. Hierdoor laat je zien dat je voor de 3 punten gaat en je verhoogt de druk op Sparta. Publiek gaat zich meer roeren etc. Steijn is een angsthaas. Hij laat Balkestein wel een half uur warmlopen, dan kan ie ook invallen. Want Balkestein hoeft alleen maar te koppen. Trouwens wat een back die van Sparta. Geen grote voetballer maar 200% inzet en fysiek ijzersterk. Kan Fleuren heel wat van leren wat betreft kort dekken en fel er op zitten.

 7. rongo26

  zal wel een andere wedstrijd hebben gezien. Ik vond het vrij matig. Dat Sparta er ook weinig van kan verbloemd niet het feit dat VVV nog steeds zonder idee voetbalt en totaal niet scherp voor het doel is. Ik vond het ook tekend voor deze trainer om na de 1-1 duidelijk aan te geven dat ze niet te ver meer naar voren moeten spelen. Dit is een trainer die al het heel jaar gokt op een 1-0 en dit meestal dus niet krijgt.

 8. Ben

  Ik heb een redelijke wedstrijd gezien, VVV verdiende te winnen, maar we hadden uiteindelijk nog geluk met late goal van Promes.
  Wellicht dat we met Voorn erbij wat sterker voor de dag komen, maar ja die was er niet bij. Feit is dat Sparta 3 gele kaarten pakt, waarvan er minimaal 1 rood had moeten zijn, en VVV slechts een. Dit zegt iets over hoe graag men wil winnen.
  De laatste 2 wedstrijden gaan we normaliter verliezen, maar op basis van wat we dit jaar presteren tegen hoogvliegers, worden het 6 punten.
  We leven nog. FORZA VVV!

 9. marcel

  als VVV het doelpunt voor rust maakt, wat ze ruim verdienden, was het volgens mij een makkelijke pot geworden. telkens net niet. in elk geval was dit wederom na de zeer goede wedstrijd tegen eindhoven, een pot die het aankijken waard was. helaas geen overwinning, want dan waren de p/o eigenlijk een zekerheidje geweest, als je bedenkt dan sparta en de graafschap nog tegen elkaar moeten. uiteindelijk kunnen we tevreden zijn met het punt. vind wel dat (zoals zo vaak bij een soortgelijke achterstand) balkesteijn eerder gebracht moet worden. volgens mij heeft ie 3 of 4 ballen in zijn richting gehad, en deze leverden allemaal gevaar/onrust op in de sparta verdediging.
  daarnaast is het gewoon balen, dat VVV dit in deze wedstrijden wel op kan brengen. als je dan weer het gezapige spel tegen helmond sport zag, waarbij alleen maar weer achter rond gespeeld werd, en helmond uitgenodigd werd om de verdedigers van VVV op te jagen (waar ze vervolgens ook nog telkens door in de problemen kwamen), is dat toch een verwijt wat deze groep (inclusief technische staf) verweten kan worden.

  in elk geval is er nog een kleine hoop om de p/o te halen. volgende week weer een ritje volendam.

Leave a Reply