VVV-Venlo

VVV-Venlo speelt gelijk tegen Werder Bremen

VVV-Venlo heeft vanavond een prima resultaat geboekt door met 1-1 gelijk te spelen tegen Werder Bremen met Davy Klaassen in de basis in het Noord Duitse Löhne. Dit was alweer de voorlaatste wedstrijd van de oefencampagne. Werder trad aan op volle oorlogssterkte.

De Venlonaren begonnen zeer scherp aan het duel. Dat resulteerde in een corner binnen één minuut en die corner werd ook nog eens bijna ingekopt door Grot. Doelman Pavlenka kon de bal er nog net uit tikken. Na dit begin werd het klasse verschil wat duidelijker. De Duitsers hadden meer balbezit en werden steeds sterker, de Venlonaren werden daarentegen steeds slordiger. Ballen werden onnodig verspeeld op het middenveld, maar echt concreet werd het gevaar niet. Het eerste grote gevaar aan de kant van de Duitser kwam van Maximilian Kruse. Hij schoot de bal schitterend op lat, maar niet in het doel. De Venlonaren deden aardig mee kwamen regelmatig op de helft van de tegenstander, maar gevaarlijk werden ze niet echt.

Het waren de mannen uit Bremen die wel gevaarlijk werden en zelfs scoorden. Een diepe bal zorgde ervoor dat Unnerstall nogal gedesoriënteerd uit zijn doel kwam. Maar door goed verdedigend werk van (ik denk, ik moest het namelijk ook soms met een slechte stream doen) Promes was het gevaar voorlopig geweken. Echter, uit de daaropvolgende voorzet kwam de bal bij Harnik en die omspeelde twee verdedigers en schoot toen beheerst langs Unnerstall. 1-0.

De Venlonaren konden niet veel later alweer gelijk maken. Ditmaal was het Samuelson die uit een hoekschop op de lat kopte. Die jongen maakte op mij trouwens een behoorlijk indruk deze wedstrijd. Voor rust werden de Duitsers nog een aantal maal zeer gevaarlijk en het mag eigenlijk gewoon een wonder heten dat het niet 4-1 stond bij de rust.

In de rust werd er drie keer gewisseld door Werder en twee keer door de Venlonaren. Veel aan het spelbeeld veranderde dit niet. Gelukkig werd er niet te vaak gewisseld zoals weleens in oefenwedstrijden gebeurd, op deze manier was de wedstrijd nog wat leuker doordat er sterke teams in het veld stonden.

De Venlonaren voetbalden nog steeds aardig mee maar waren af en toe behoorlijk slordig, dat gold voor de meeste spelers eigenlijk wel. Dit leidde niet echt tot concreet gevaar maar het is te hopen dat ballen op middenveld verspelen geen rage wordt in de competitie. Jay-Roy Grot was de eerste van de geel-zwarten die echt in de buurt kwam bij een doelpunt door goed op doel te schieten, de ingevallen doelman van Werder kon nog redden met zijn vingertoppen waardoor het een corner werd. Uit de corner van Susic was het Samuelson die zijn tweede wedstrijd in dienst van VVV bekroonde met een doelpunt.

In het vervolg van de wedstrijd was Werder de betere ploeg, dit leidde af en toe tot aardige kansen maar deze werden ook allemaal niet benut. Daar mogen ze toch wel eens gaan trainen op afmaken. Door de vele wissels en het warme weer werd het er niet makkelijker op en werd het van beide kanten wat minder. Ondanks dat kwam VVV nog eenmaal dicht bij een doelpunt, maar het bleef bij 1-1.

Werder is toch al een aantal stappen verder als een club als Twente en bood dan ook veel meer tegenstand dan de Enschedese formatie. Werder heeft afgelopen week Klaassen, Okazaka en Pizarro gehaald, met een totaal van bijna 25 miljoen euro’s aan transfergelden betaald. Dan ook nog te bedenken dat Pizarro(39!) transfervrij was. Dit is wel een verschil met bijvoorbeeld Twente. Dit was dan ook een goede test waar het toch duidelijk werd dat het allemaal geconcentreerder mag achterin en op het middenveld tegen een veel sterkere tegenstander. Veel onnodige passes en ongelukkige acties zorgden voor gevaar van de tegenstander. Maar aangezien VVV-Venlo niet zo’n goede spelers kan halen als dat Werder dat kan hebben zij het eigenlijk toch gewoon heel goed gedaan en het is toch maar een voorbereiding die niks zegt en ook alweer de tweede wedstrijd in vier dagen.. Met name de corners van de Venlonaren waren zeer gevaarlijk en het spel was bij vlagen goed. Het is te hopen dat de Seun of God, Opoku en Mlaapa snel weer fit zijn zodat we weer wat meer mogelijkheden hebben want de selectie is toch dun. Op basis van deze wedstrijd heb ik eigenlijk best wel veel vertrouwen in want in potentie staat er zeker een goed team. Op naar de laatste oefenwedstrijd tegen Volendam in Reuver komende zaterdagmiddag om 14:00.

Werder Bremen – VVV-Venlo 1-1 ( 1-0 )
Toeschouwers: 2.815.
Doelpunten: 23. Harnik 1-0, 50. Samuelsen 1-1.

Opstelling VVV-Venlo:
Unnerstall, Dekker ( 84. Korkmaz), Promes ( 87. Simon Janssen), Röseler, Kum ( 84. Roel Janssen), Rutten ( 46. Van Bruggen), Post ( 46. Linthorst), Susic, Van Ooijen ( 70. Labylle), Grot, Samuelsen.

8 Responses

 1. idderzienmeining

  Alleen de 2e helft gezien … daarin vond ik VVV wederom goed overeind blijven verdedigend gezien. Aanvallend echter weinig dreiging en de voorste linie moest inzakken tot rond de middenlijn.

  Grot is in mijn ogen niet de diepe spits voor dit spelletje en heeft net als Samuelsen ruimte nodig om de diepte in te duiken.

  Dat in de 2e helft onze linksback (!!) Labylle als rechterspits moet fungeren als rechtsbuiten zegt veel …

  Ik verwacht weer een VVV dat bijna elke wedstrijd moeilijk te verslaan zal zijn maar spektakel verwacht ik niet in de thuiswedstrijden.

  Maar goed; ik ben als supporter tevreden als ik weer EEN TEAM zie dat samen knokt en punten sprokkelt … hopelijk dusdanig veel dat we ons handhaven ?

  Forza Venlo

 2. wuilus

  Heb alleen de eerste helft gezien. Dat is ook het eerste van wat ik gezien heb van vvv tot nu toe, maar ik schrok er wel van. Dat was zeer matig vond ik, dus ik was ook stom verbaasd toen ik de einduitslag zag. Hier en daar werd redelijk gevoetbald, maar veel onnodig balverlies. Ondanks dat toch een mooi resultaat tegen een sterke tegenstander.

  1. idderzienmeining

   Correct, dat zag ik ook. Maar gisteren tegen VVV speelde Werder Bremen wel dégelijk met (bijna) alle grote namen en potentiële basisspelers. Dus wat dat betreft een prima graadmeter ….

   1. marcel

    klopt, maar daar speelden ze echter met een totaal ander elftal. Spelers hebben ze er genoeg, dus tegen groningen was de opstelling eigenlijk: 4 ‘erkende’ veldspelers en keeper, aangevuld met spelers die zich mochten ‘bewijzen’ (daar zal waarschijnlijk nog genoeg kwaliteit bij gezeten hebben. Gisteren stond daar toch een elftal met wat bekendere namen op het veld.

    voor wie het wat zegt:
    fc groningen:
    Werder Bremen: Pavlenka (46. Drobny, 56. Pavlenka) – Beijmo (66. Gebre Selassie), Veljkovic (66. Friedl), Moisander (K) (31. Langkamp), Jacobsen – M. Eggestein (31. Wagner, 66. Klaasen), Käuper (66. Kruse), Mbom – Kainz (46. Rashica), Sargent, J. Eggestein (66. Harnik)

    VVV
    Werder Bremen: Pavlenka (46. Plogmann) – Friedl (70. Beste), Moisander, Veljkovic (46. Langkamp), Gebre Selassie – Bargfrede – Rashica (46. Kainz), Klaassen (70. J. Eggestein), M. Eggestein, Harnik ( 29. Osako) – Kruse (70. Pizarro

 3. robbaan

  Werder speelde in de sterkste opstelling.
  VVV hield inderdaad stand, omdat het net als vorig seizoen, “tief stand”zoals de duitse reporter vaak zei.
  Lastig om ze weg te spelen, bovendien greep Lars Unnerstal een aantal malen goed in.
  Uiteraard had Werder de beste en meeste kansen, maar er waren ook een aantal momenten waarop VVV zelfs nog een tweede had kunnen maken. Sterker nog in de prille openingsfase kreeg VVV gelijk twee corners.
  Het was voor in gewoon behelpen, met Grot in de spits, overigens was hij kopsterk, want in de meeste gevallen, won hij het in de lucht van zijn directe tegenstanders. Susic liet bij vlagen zien wat hij kan, maar ook wat hij niet kan.
  Verdedigend stond het goed en wat ik ook kan waarderen is dat Evert Linthorst mocht opdraven in de tweede helft.

  1. robbaan

   We zullen het zien, trouwens we hebben geen keus, ik denk dat VVV verdedigend goed staat.
   Bij uitvallen, hebben we genoeg snelheid om te counteren, bovendien bij standaardsituaties zeer kopsterke spelers erbij, zoals Grot en Samuelsen, ik maak dan ook geen zorgen gelijk bij Willem 2 winnen en Ajax thuis verrassen!!

Leave a Reply