VVV speelt gelijk tegen West Ham United U21

Vanmiddag tijdens de 4de dag van het trainingskamp in London speelde VVV-Venlo een oefenwedstrijd tegen West Ham United U21. Op het Rush Green complex in Romford kwamen beide ploegen niet aan scoren toe.

Trainer Maurice Steijn begon met zijn sterkste elftal in de enige en laatste oefenwedstrijd tijdens de winterstop. De enige wissel in het elftal was Quin Kruijsen op het middenveld in plaats van Danny Post. De aanvoerder moest gisteren afhaken vanwege een ontsteking aan zijn kleine teen. Ook vandaag kon de middenvelder nog niet meespelen. Huurling Sam Westley speelde de hele wedstrijd met West Ham United mee.

In het typische Engelse klimaat lag het veld van het trainingscomplex er niet goed bij. Het regent al dagen en ook de harde wind zorgde voor veel problemen op het veld. Dit leidde tot een spiegelglad veld waarbij veel spelers van beide teams uitgleden en niet echt een stempel op hun spel konden drukken.  Onder toeziend oog van hoofdtrainer Slaven Bilic (1ste elftal) en zijn assistenten konden beide ploegen weinig imponeren. Het spel speelde zich in de eerste helft vooral op het middenveld af. Er werden door beide teams halve kansjes gecreëerd, maar er gebeurde vrij weinig op het veld.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet echt. Ook nu weer geen team dat er echt bovenuit stak en recht had op een voorsprong. Het team van VVV-Venlo stond als een huis maar konden nauwelijks gevaarlijk worden. Ook WHUFC had op wat spelden prikjes na, niet veel in te brengen. Zo kabbelde de wedstrijd naar een saai einde.

Dat de wedstrijd wat minder was maakt de trip naar Engeland niet minder mooi. De oefenpot was vooral bedoeld om wedstrijdritme op te bouwen en iedereen weer na een aantal weken op te laden voor de tweede helft van de competitie. Op de kleine blessure van Danny Post is niemand geblesseerd geraakt. De ploeg is hechter geworden en vooral het mooiste is dat VVV-Venlo na ruim 55 jaar weer eens voet op aarde in Engeland heeft gezet.

Statistieken
Eindstand 0-0

Opstelling West Ham United U21
Spiegel; Pike, Chambers, Onariase, Westley; Trialist, Makasi, Sculley; Trialist, Trialist, Kemp
Wisselspelers: K. Belic, Trott, Nasha, L.Belic, J. Brown

Opstelling VVV-Venlo
Deckers; Fleuren, Promes, Buwalda, Rutten; Kruijsen, Nijholt, Opoku; Resida, Seuntjens, Vito van Crooij
Wisselspelers: Hunte, Sevinc, Bourdouxhe

3 Responses

  1. Ben

    Zouden onze spelers niet meer opsteken van het eerste team? Wellicht fikse nederlaag maar met gevolg dat Steen goed materiaal heeft ter bespreking met en verbetering van het spelinzicht etc van de spelers?
    FORZA VVV!

Leave a Reply