VVV speelt gelijk bij Vitesse en blijft in uitwedstrijden ongeslagen!

Okay, okay. Groningen uit is inderdaad pittig, maar Vitesse uit op dit moment leek mij toch iets moeilijker voor de Venlonaren. Vitesse speelt toch wel redelijk en ik dacht dat Vitesse toch een maatje te groot zou zijn voor VVV. Voetbal leert ons dat er eigenlijk geen zekerheid is in dit wereldje en dat de wedstrijd pas afgelopen is na 90 minuten, want na 90 minuten stond daar toch echt de 1-1 eindstand op het scorebord. Een gevoel van euforie.

Vitesse uit is leuk omdat je er niet te lang over doet om in Arnhem te komen vanuit Venlo, maar het Gelredome is nou niet bepaald het neusje van de zalm wat betreft stadions. Verre van, misschien wel het lelijkste stadion in Nederland. In hoeverre je het een stadion kan noemen, dat weet niemand uiteraard. Desalniettemin waren er toch een kleine 300 supporters naar Arnhem afgereisd om de geelzwarten te ondersteunen.

In de wetenschap dat VVV de twee vorige wedstrijden tegen Vitesse allebei had gewonnen, kreeg je toch een beetje hoop. Ook al is Vitesse de winnaar van de beker en spelen ze Europa League, toch bestreek mij het gevoel dat het nog wel eens een leuke pot kon gaan worden. En dan bedoel ik dat het ook voor de Venlonaren een leuke pot zou worden. Ik weet niet hoe het gevoeld heeft voor de neutrale toeschouwer, want dat ben ik nog nooit geweest in mijn leven, maar de eerste helft was eigenlijk een helft van twee verhalen.
VVV stond verdedigend goed en Vitesse kon er maar moeilijk doorkomen, organisatorisch stond VVV echt heel goed. In de 19e minuut was daar wel het eerste gevaar voor de Arnhemmers en wie anders dan oud VVV’er Linssen wou ons pijn doen. Kijk, wat je moet begrijpen, zo is het leven. Ex VVV’ers en andere notoire Venlonaren hebben er soms een handje van om ons te pijnigen. Maar gelukkig lette Unnerstall goed op, want de kopbal met een boog werd gered door onze keeper. De stand bleef vooralsnog staan op de brilstand.

Even later kwam Unnerstall wel effe goed weg hoor, nondeju. Volgens mij was het Rashica of een ander koorknaapje dat aan de rechterkant Labylle helemaal zoek speelde. Zijn schot leek vrij houdbaar, ondanks dat die hard was. De bal schoot echter door de benen van Unnerstall en het was Rutten die bal daarna van de lijn haalde. We hadde un ingelke op de schouder. In de 28e minuut kreeg VVV een vrije trap op zo’n 20 meter van het doel, Leemans probeerde het in een keer, maar de bal ging een metertje over het doel van Pasveer.

Ja, dan spoelen we door naar de 37e minuut en onze grote vriend Seuntjens kreeg het ineens op z’n heupen. Met een prachtige voetbeweging passte hij de bal naar Thy, die deed hetzelfde en uiteindelijk kwam de bal bij Leemans. Zijn pass was niet zuiver en dat is eigenlijk ook wel een beetje het verhaal van Leemans de afgelopen twee partijen. Hij zit in een mindere fase. VVV speelde in de eerste helft eigenlijk wel redelijk, maar in die laatste fase van de aanval waren ze niet zorgvuldig of lukt het net niet. En laten we eerlijk zijn, met Hunte ga je ook niet de wereld veroveren en Tissoudali maakte veel verkeerde keuzes.

In de tweede helft wisselde VVV, waar iedereen dacht dat Hunte, Leemans of Seuntjens het veld zou verlaten, bleek daar niets waar van te zijn. Steijn dacht er heel anders over en haalde Tissoudali er uit, met als vervanger Opoku. Na de wedstrijd zou de trainer zeggen dat het een keuze was omdat Opoku een van de meest balvaste spelers is in zijn selectie. Dat bleek inderdaad in de 47e minuut wanneer een hele rare terugspeelbal van Opoku, Röseler in problemen bracht tegen Matavz. Eerlijk is eerlijk, Matavz is toch wel van een andere kaliber dan Pietertje Langedijk en hij schoot de bal er met links in: 1-0. Pfff, je had het gevoel dat het echt moeilijk zal gaan worden en dat Vitesse in de tweede helft echt over ons heen ging denderen. Auwiej.

Maar dit gebeurde totaal niet. Vanaf de 50e minuut leken ze daar in Arnhem wel zoiets te hebben van: bietje voetballen, bietje kieke, bietje pieken verdeene. Dat moet je niet doen, want zoals we al vaker te horen hebben gekregen de afgelopen weken; dit is de Eredivisie vriend! In de 52e minuut kregen we ons eerste schot op doel, namens Seuntjens. Maar zijn schot ontbrak aan kracht en overtuiging, in ieder geval wel goed voor de statistieken, toch? In de 61e minuut kreeg ook Hunte een mogelijkheid om de score gelijk te trekken, zelfde verhaal als met Seuntjens. Maar als Hunte zelfs in de 16 mag gaan ballen, wajoow dan konden we nog wel iets gaan halen daar in Arnhem.

Voetbal is wispelturig, wisselvallig en onvoorspelbaar. In de 62e minuut werd Labylle gewisseld omdat hij eigenlijk zo ongeveer 97% procent rood had. Bij een volgende overtreding zou hij zeker zijn tweede gele prent gekregen hebben. Meteen na de wissel, kreeg Vitesse een dot van een kans, maar de uitschuifbare go-go-gadget benen van Unnerstall voorkwam de 2-0. Bruns, Linssen en de ingevallen Castaignos namen het doel ook onder vuur, maar niks daor. Een kwartier voor tijd bracht Steijn Nwakali en het Venloos kweteerke kon beginnen. Want Vitesse liet zich echt heel ver terugzakken, nog nooit zo iets meegemaakt. VVV maakte het spel op de helft van Vitesse, als Röseler op de middenlijn staat, nou dan weet je genoeg.

VVV was echter niet in staat om die 1-1 te forceren leek het en wederom naderde het einde van de wedstrijd met een minimale verliespartij in het vizier. Ik zeg leek, want in de 89e minuut werd Röseler omver getrokken in de 16 en meneer Higler – echt geen vriend van me – wees naar de stip. Ik kwam echt niet meer bij, een cadeautje van de bovenste plank en Leemans ging achter de bal staan. Vanaf 11 meter faalde hij niet en stuurde Pasveer de verkeerde kant op: 1-1! HAIJE JONG!

Tweede uitwedstrijd op rij dat je scoort in de 90e minuut en de derde keer in vijf wedstrijden dat je in de 90e minuut scoort. Dat is geen toeval, dat is doorgaan tot het laatste fluitsignaal heeft geklonken. Het was zeker niet verdiend zoals tegen Groningen, toen we veel beter waren in de tweede helft. Maar het laatste kwartier hebben we het afgedwongen en Vitesse was gewoon bang. Begrijp ik ook wel, wij zijn ook veel veel intimiderend dan Lazio Roma. Enfin. 5 gespeeld, 2 keer gewonnen, 2 keer gelijkspel en 1 verliespartij (tegen Ajax, geen schande). 8 punten en het linkerrijtje. 8 punten op Roda en positief doelsaldo. Lekkere competitie hoor die Eredivisie! Op naar PEC Zwolle thuis!

Maurice Steijn zei het volgende over de wedstrijd op de persconferentie: “Goed, na 7 punten uit 4 duels doe je het gewoon lekker als promovendus. Dan moet je naar Vitesse en dat was voor mij de lastigste pot tot nu toe. Als ik de wedstrijd analyseer. Vitesse heeft een uitstekende ploeg met uitstekende spelers die dominant spelen, maar ook ruimtes toelaten op het veld. Wij lieten de eerste helft na op hier iets mee te doen. Wij liepen veel achter de bal aan, we verspeelden de bal snel en er was geen rust in het spel. Niet vast genoeg aan de bal, maar we halen de rust met 0-0.
In de tweede helft hebben we heel bewust Opoku gebracht, omdat hij naar mijn mening een van de meest balvaste personen is in mijn groep. Zie je net dat hij de bal geeft die leidt tot de 1-0 van Vitesse. Matavz is een speler van kwaliteit en dat zag je meteen hoe hij die kans met beide handen aangreep. Nou dan hoop je dat je lang in de wedstrijd blijft en je keeper sleept je er sommige moment echt doorheen. Thy en Seuntjens hebben dan aan het einde nog wat kansjes. Doordat Labylle bijna tegen een rode kaart aanliep wisselde we hem en zijn we met Leemans achterin gaan spelen, zodat er meer voetbal in de ploeg kwam. Geen lange ballen meer en wij zijn blijven geloven in ons eigen kunnen. Uiteindelijk krijg je die strafschop en neem je 1 punt mee naar Venlo. Ik ben ontzettend trots dat we als team hard geknokt hebben en ga trots weer terug naar Venlo”

Vitesse – VVV-Venlo 1-1 (0-0)

Scoreverloop: 47. Matavz (1-0), 90. Leemans (1-1)
Gele kaarten: Matavz, Van der Werff, Pasveer, Kashia, Miazga (Vitesse), Labylle (VVV-Venlo)
Rode kaarten:
Toeschouwers: 15.213

Opstelling Vitesse:
Pasveer; Buttner, Miazga, Kashia, Dabo (38. Colkett); Foor, Van der Werff, Bruns (70. Castiagnos); Linssen, Matavz en Rashica

Opstelling VVV-Venlo
Unnerstall; Labylle (62. Van Bruggen), Promes (75. Nwakali), Röseler, Rutten; Leemans, Post, Seuntjens; Hunte, Thy en Tissoudali (46. Opoku)

25 Responses

 1. chretien

  Fantastisch. Ze spelen en ze staan op het veld alsof ze al jaren in de eredivisie spelen. Hopelijk worden we niet arrogant. Voorlopig alleen maar blij en trots met de prestaties tot nu toe. Got zoë door!

 2. Op de valreep dan toch nog een puntje. Helemaal verdiend wellicht niet maar het is er toch weer eentje. Volgende keer zie ik toch graag Hunte, Tissoudali en Seuntjens eens op de bank
  Seuntjes; veel te traag en veel balverlies op dit niveau
  Hunte: blind paard waarvan ik vorig jaar al zelden begreep waarom hij in de basis stond
  Tissoudali: nog niet echt een speler waar ik het warm van krijg tot op heden

  Daarvoor in de plaats zou ik graag Nwakali, Mink Peeters en van Crooy zien tegen Pec.

  Leemans speelde weer erg ongelukkig vandaag en Röseler laat zich kinderlijk eenvoudig wegzetten bij de1-0. Leroy Labylle speelde vond ik weer een prima match.

  1. R.P

   Hunte en Tissoudali ben ik met je eens. Ik snap niet waarom Maurice Hunte op blijft stellen. Voor hem zie ik idd liever Nwakali in het veld.

   Seuntjes verricht echt wel veel werk op het middenveld hoor. Balvast, overzicht en vaak een goede pass.

   Hoe dan ook: vandaag weer een welkom puntje binnen gesleept door tot het einde te blijven knokken. Dit kon wel eens een leuk seizoen worden!

  2. Steijn traint elke dag met deze gasten en doet het gewoon erg goed. Pas 1 wedstrijd verloren en daar speelde we ook 55 min lang goed mee. Maar ik ben het met je eens Nwakali is echt een goede speler en hoort eigenlijk vanaf minuut 1 te spelen. Is iemand die de ploeg beter laat voetballen. Over Mink Peeters kan ik echt vrij weinig zeggen heb hem nog niet gezien met trainingen of wedstrijden dus dan is het lastig om te zeggen of hij beter is dan andere spelers. Zolang we punten pakken hoeft de trainer niet te wisselen eigenlijk.

 3. De Koel

  Ik heb de wedstrijd helaas niet kunnen zien, dus verder geen mening over het vertoonde spel. Wel erg blij met het behaalde punt!

  Lees net dat Tristan Dekker 8 weken uitgeschakeld is vanwege een acute blindedarm ontsteking.

 4. expat

  VVV kwam een aantal keer goed weg in de eerste helft, met de keeper een keer goed en een keer slecht in de hoofdrol. Hoewel we niet zoveel in fe brengen hadden valt de continue vechtlust op. Dat is erg fijn om te zien en win je krediet mee.

  In tweede helft door gestuntel 1-0 achter. Maar toen werd het spel snel beter. Labylle ontsnapt (terecht) aan rode kaart en op het eind gaat de bal terecht op de stip. Vitesse verdiende waarschijnlijk de driepunter maar zwaar onterecht is de 1-1 ook weer niet.

  Zondag PEC thuis. Heel benieuwd! Ook naar de basiself want voor het gevoel zou die anders mogen. Al vond ik Seuntjens weer sterk vandaag. Op naar de 34 punten!

 5. Donderspeech

  Zolang seuntjes de bal heeft gaat het allemaal maar als hij de bal verliest duurt het een minuut of drie voordat hij omschakelt. Maar wat een geweldige keeper hebben wij. Ranselt een kopbal van Linssen uit het doel die al geteld werd. Deze man geeft zoveel rust ten opzichte van de twee keepers vannvorig seizoen. Zeer solide partij van Labylle. Slimme zet van Steijn om hem te wisselen toen hij (onterecht) tegen rood aan zat. Hunte zijn ze nog steeds aan het zoeken. Naar verluid is hij gisteravond nog op Duindigt gespot met oogkleppen op……

 6. weloveyouvenlo

  Fantastisch wat heerlijk dat ie dan nog valt
  En ja het was onverdiend en ja hunte was weer slecht maar mij maakt het niet uit weer een puntje erbij goed werk maurice en de mannen blijf zo doorgaan en die koel zondag vol want vvv heeft bewezen te kunnen voetballen mensen pak jullie op.
  WELOVEYOUVENLO

 7. pavisto67

  Prima resultaat. Qua voetbal kon het wel beter gisteren, dat gaf Danny Post zelf ook al aan.
  Ik hink een beetje op twee gedachten. Als VVV iets aanvallender voetbalt, zoals het laatste kwartier (ook tegen FC Groningen) dan levert dit direct veel meer gevaar op. Wellicht onderschat VVV zichzelf . Aan de andere kant, achterin staat het redelijk stabiel, dus dat is op zich ook wel wat waard natuurlijk. Wat dat betreft is zondag tegen PEC een mooie graadmeter. VVV speelt dan thuis en zal zelf ook wat meer initiatief moeten nemen.

 8. Rikki077

  Heel knap. Het gehele team gaat voor elkaar door het vuur en blijft op de juiste momenten rustig. Ook een groot compliment aan de staf. Een kritische noot blijft toch, het momenteel, opstellen van Hunte. Met alle goede bedoelingen komt hier momenteel weinig vanuit. Hij mist (nog) kracht en vermogen op dit niveau. Met Nwakali of Opoku is er veel meer evenwicht binnen het team. Niet voor niets kan VVV daardoor meer druk zetten in de laatste fases van de afgelopen 2 wedstrijden. Al met al chapeau VVV!

 9. supportertje

  Leuke wedstrijd gezien in Arnhem, met een super resultaat. Want een punt in Arnhem kun je wel vieren bijna als een overwinning. Het gaat er op lijken dat we iets bijzonders gaan mee maken dit seizoen. Want wat doet de ploeg het goed. Wie had dit resultaat verwacht na vijf wedstrijden. Ik in ieder geval niet, maar wel gehoopt. We hebben een goed stel staan op het veld, die door knokken tot de laatste minuut. En wat nog mooier is dat het loont, wat natuurlijk de VVV wel moet geeft.

  Ze dwingen deze zaken af door hun niet aflatende inzet. Vind wel dat we moet gaan waken als supporters dat we weer mensen gaan afbranden. Kritisch zijn moet niet uit monden in afzeiken van een speler. Dit is in het verleden ook gebeurt met Vito en kijk wat een goede speler hij is. Laten met Hunte niet hetzelfde doen. De trainer houd vast aan hem en zal er dus een reden voor hebben. Als dat uitmond in een zelfde soort speler als Vito kunnen we alleen maar blij zijn.

  En het lijkt er op dat er een soort van Venloos kwartiertje is geboren. Het begint op te vallen dat VVV de puf heeft om in het laatste kwartier de tegenstander onder druk te zetten waardoor er kansen en mogelijkheden ontstaan. Een echt knokkers mentaliteit is geboren. Nu nog zorgen dat we als supporters er nog meer achter gaan staan, zodat ze daar ook kracht uit kunnen gaan halen. We hebben een goede ploeg, nu nog zorgen dat we veel en veel meer supporters meenemen naar uit wedstrijden. Deze ploeg verdient dit en ik vraag dan ook iedereen reclame te maken en mensen te bewegen mee te gaan naar de uitwedstrijden. Het zij met de auto, of met de bus. de Fanclub verzorgt deze op een prima manier, en je kunt tot op het laatste moment nog kaarten krijgen via de ticketoffice.

  Ook thuis moet een beetje meer de vlam in de pan slaan. Zit zelf op Z3, maar man, man, man, wat duurt het lang voordat we er met zijn allen een beetje achter gaan staan. Dat moet anders en kan anders. De o tribune geeft vaak het signaal, laten we dat is oppakken op alle tribunes. We kunnen dat, en we moeten dat gewoon doen. De Koel weer ouderwets laten bruisen.

 10. Goodie

  Gister tegen de verhouding in een bonuspunt gepakt, ik verwacht namelijk dat Vitesse in de top 5 gaat eindigen. Ik vond VVV eerlijk gezegd de slechtste wedstrijd tot nu toe spelen. Van Hunte en Tissoudali kwam wederom nauwelijks dreiging af, iets wat Vito wel altijd heeft. Unnerstall liet weer zien een fantastische keeper te zijn. Ook Nwakali viel weer uitstekend in. Startte net als in Groningen als middenvelder, terwijl hij in Maastricht vooral al buitenspeler werd gebruikt. VVV begon op dat moment te voetballen en spelers leken de ballen vaak bij hem in te leveren. Thy speelde overigens ook weer een goede wedstrijd, ondanks dat hij weinig in stelling wordt gebracht op de scoren.

   1. Goodie

    Dat klopt inderdaad. Ik kan me alleen weinig goede schoten of scherpe voorzetten van beide spelers dit seizoen herinneren.

 11. Godfried

  Wat hebben we gisteren gemazzeld zeg. Maar een kniesoor die daar op let. De punten zijn binnen en dat is wat telt. In Italië doen ze niet anders. Venlo, het Palermo aan de Maas.

  Alles en iedereen gefeliciteerd met het behaalde resultaat. Maar voor mijn gevoel begint de competitie komende zondag pas. Zwolle, Excelsior, Heracles en Ado. (Daartussen nog PSV, maar dat zijn weer bonuspunten). Tot nu toe hoefde niets en was alles meegenomen. Ben erg benieuwd hoe ze het gaan doen tegen de meer concurrerende teams. Nu moeten ze namelijk.

 12. Zeker wete

  Motdomme wat was het toch lekker om helemaal uit mn plaat te gaan! Geweldig.

  Erg leuk geschreven wedstrijdverslag trouwens!!Met humor, trots en waarheid geschreven!! Chapeau!

 13. mats

  Whahaha.. heb dubbel gelegen om dit verslag.
  Allemaoldenbeeg op mag vaker schrijven. Wat een humor en talent.

  Wedstrijd was niet best…maar de strijdlust was weer genieten.
  Ik mag verder toch hopen dat Steijn Nwakali vanaf nu in de basiself zet…wat een verschil! Ik durf toch wel te beweren dat hij het verschil maakte in die laatste minuten tegen GRUN en VITES.
  En dan kan de Seun eruit. Zal best dattie veel sleurt etc maar er komt aanvallend te weinig uit voort. Met Nwakali is het -tig keer gevaarlijker en georganiseerder.

  1. De Koel

   Mee eens Mats. Ik zie ook veel liever Nwakali in de basis. Hij komt het beste tot zijn recht op de ‘nummer 10’ positie en met hem krijg je veel meer voetbal in de ploeg. Ben ook benieuwd naar Mink Peeters. Hunte en Tissoudali hebben tot nu toe nog niet echt overtuigend gespeeld, dus geef Peeters eens een kans zou ik zeggen.

   1. expat

    Het is fijn om te zien hoe hard jullie de kar trekken online. Vergeleken met andere clubs is onze online aanwezigheid niet heel groot (ben best jaloers wat Roda of NAC online heeft qua community), maar jullie doen al lang jullie stinkende best om dat te verbeteren. Hopelijk ziet iedereen het belang daarvan in.

Leave a Reply