VVV speelt in de stromende regen gelijk tegen Jong PSV

Het regende vrijdagavond geen doelpunten op de kletsnatte Herdgang. Na 90 minuten spelen, eindigde de wedstrijd Jong PSV – VVV met de brilstand op het scorebord.

Maar allereerst: Venlonaren is terug! Zoals jullie ongetwijfeld door hebben gehad kampten wij gedurende de seizoensstart met technische problemen. Deze zijn nu gelukkig opgelost. Het jammere is dat we de afgelopen maanden niets hebben kunnen schrijven over het met flair spelende, passievolle VVV. Een gigantisch contrast met vorig seizoen. Waar de aanvallen vorig seizoen twijfelachtig uitgevoerd werden en ze voornamelijk beruste op toevalligheden, speelt VVV dit seizoen met vlagen érg leuk voetbal. 

Helaas werd dit flitsende spel vrijdagavond verstoord door de hevige regenbuien boven Campus De Herdgang. In de eerste helft resulteerde dit in geen enkel schot op doel. Spelers als Soulyman Allouch en Magnus Kaastrup, die normaliter zorgen voor de drive en de schwung binnen het elftal, leden nu te veel balverlies. De enige die het tempo hooghield voorin was onze Griekse spits, Michalis Kosidis. Mijn onbetwiste hoogtepunt van de eerste helft was – en dat zegt genoeg – een kop thee en een lauw broodje Unox in de rust. 
In de tweede helft leek VVV iets beter in de wedstrijd te komen. Elias Sierra en Levi Smans groeide steeds meer in de wedstrijd, waardoor VVV steeds gevaarlijker werd, vooral toen Martijn Berden in het veld kwam. Terwijl hij door het uitvak continu aangemoedigd werd als “Hai”, speelde hij voortdurend zijn directe tegenstander uit. Hij, en Kosidis kregen dotten van kansen, maar de Eindhovense doelman Peersman lag continu in de weg. Opnieuw kwamen de twee ploegen niet aan scoren toe, waarmee de wedstrijd eindigde in 0-0.

Een bittere pil voor de meegereisde supporters. De 150 doorweekte helden verlieten teleurgesteld het onoverdekte uitvak. Maar niet te veel getreur: VVV staat met 14 punten uit zeven wedstrijden nog steeds tweede op de ranglijst! Een immens stabiele seizoensstart, maar het was natuurlijk wel leuk geweest om de periodetitel af te kunnen pakken van Roda JC – iets wat nu wel erg lastig gaat worden.
Volgende week zondag (12:15) neemt VVV het in eigen huis op tegen Helmond Sport. Tot dan! 

4 Responses

 1. 95G

  Goed dat de website weer in de lucht is! Seizoenstart is boven verwachting, veel goals gemaakt en nog veel meer (onbenutte) grote kansen gecreëerd. Mooi zo doorgaan!
  Vanavond was goed voetbal helaas onmogelijk door het enorme waterballet. Op naar komende zondag!

 2. chretien

  Bedankt voor het verslag.
  Jammer te lezen dat we niet scoorden, maar we hebben het blijkbaar altijd moeilijk tegen de “jong” teams.
  Volgende week maken we Helmond Sport een kopje kleiner: FORZA VVV!

 3. VeniVidiVici

  Fijn dat Venlonaren weer in de lucht is! Onze Griekse spits speelde gisteren erg balvast trouwens, jammer van die gemiste kansen op het einde, maar vind hem ijzersterk als aanspeelpunt en aflegger. Achterin vind ik ons centrum trouwens ook erg sterk, met Ketting voorop als geweldenaar. Respect voor de 150 sfeermakende VVV supporters in het kletsnatte uitvak, ik zat lekker droog en overdekt, maar jullie maakten er wel een feestje van ondanks dat baggerweer.

 4. supportertje

  Een ding was zeker, VVV had het over de streep getrokken als het droog geweest zou zijn. Maar inderdaad, een waterballet waardoor het voetbal zwaar werd gehinderd. Tel daarbij op dat de ploeg net niet dat beetje geluk had, en gelijk spel als resultaat. Maar wat zijn die tribunes toch een drama bij die jong ploegen. Buiten dat ik het al competitie vervalsing vind, is het ook nog voor het uit publiek een drama om daar een wedstrijd bij te wonen. De toch kapitaal krachtige clubs, weigeren gewoon om daar iets aan te besteden. Een goedkope overkapping dat je niet nat zou worden, is schijnbaar nog te veel gevraagd. Daar doen minder kapitaal krachtige clubs in de KKD meer voor de uitsupporters. Niet bepaald een affiche wat hier de grote clubs afgeven. Zeg maar gerust schandalig dat meegereisde supporters gewoon 2 uur in de stromende regen staan.

Leave a Reply