VVV speelt in slotfase gelijk tegen Jong FC Utrecht

VVV-Venlo en belofteteams, het blijft een combinatie gedoemd om te mislukken. Afgelopen vrijdag kreeg VVV in de slotfase een gelijkmaker om de oren, waardoor hekkensluiter Jong FC Utrecht langszij kwam. Niet bepaald de gedroomde voorbereiding voor de play-offs.

Dit wedstrijdverslag wordt overigens mede mogelijk gemaakt door Net Spor TV – een Turkse gokwebsite die de website wél uitzond in tegenstelling tot ESPN.

VVV begon niet overtuigend aan de wedstrijd. Trainer Rick Kruys commandeerde vanaf de bank continu dat het tempo omhoog moest, maar dat kregen de spelers niet voor elkaar. De eerste mogelijkheid van de wedstrijd kwam van de schoen van Soulyman Allouch, die vanaf randje zestien hard richting het Utrechtse doel schoot. Helaas was zijn poging te veel door het midden, waardoor de doelman redding kon brengen. Dat resultaat was hetzelfde bij de kans van Sven Braken enkele minuten later. Braken kwam een teenlengte te kort om de boomlange doelman uit te spelen. Na een klein halfuur gespeeld te hebben kwam Allouch er dreigend doorheen op de linkerflank. De vleugelaanvaller probeerde de bal voor te zetten, maar een Utrechtse hand voorkwam die poging. De bal ging op de stip. Een cadeautje dat Braken razendsnel uitpakte: 0-1! Overigens, knap hoe de 2.06m lange keeper de juiste hoek koos, maar ondanks zijn lengte niet bij de bal kon komen.

Vlak voor rust kreeg VVV nog één mogelijkheid: na een mooie combinatie tussen Daan Huisman en Braken, kon Mitchell van Rooijen uit halen, maar zijn inzet verdween naast het doel. Daardoor ging VVV met een voorsprong de rust in. Nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, maar Kristófer Kristinsson – die op linksback speelde – was de beste man van het veld.

In de tweede helft zakte het niveau helaas opnieuw naar een bedroevend niveau. VVV heeft tegen de hekkensluiter (!) eigenlijk geen enkele fase daadwerkelijk gedomineerd. Vroeg in de tweede helft had Huisman wel de gelijkmaker op zijn schoen. Braken legde de bal perfect klaar voor de middenvelder, maar de Vitesse-huurling kreeg de bal niet in het net…
Hierna kwam Jong FC Utrecht steeds meer bij het doel van Ennio Van Der Gouw. De Venlose doelman kreeg enkele minuten later hulp van het houtwerk: het schot van Felicia belandde gelukkig op de paal, maar een paar minuten voor tijd was het alsnog raak. Edhart wist de Van Der Gouw te passeren, terwijl de inzet houdbaar leek voor de doelman.

En zo eindigt het Keuken Kampioen Divisie-seizoen van VVV met een zevende plek. Door die klassering mag VVV het komende week opnemen tegen Willem II, misschien wel de lastigste tegenstander van de nacompetitie…

De data en tijden van de aankomende wedstrijden zijn hieronder te vinden. Forza Venlo!

Dinsdag 23 mei 2023, 20:00. VVV-Venlo – Willem II
Zaterdag 27 mei 2023, 16:30. Willem II – VVV-Venlo (buscombi)

25 Responses

 1. Depor

  Liever Willem II dan Almere City. Almere gaat namelijk promoveren.
  Daarnaast vind ik Willem II de perfecte tegenstander. Geen excuses, er vol op klappen. Met Venema in de spits aub.

  1. Oelie op zuid

   Svp nieuwe technisch adviseur voor Kruys, die hem het volgende adviseert: Mannoman, Braken gaat weg en Venema is DE SPITS VOOR VOLGEND JAAR. Maar waarschijnlijk heeft hij de opdracht absoluut niet te promoveren. Winnen van de sigaren uit Tilburg is zeker mogelijk. Alleen niet met die fantasie opstellingen.

 2. Eerste ronde (22/23 mei en 26/27 mei):
  A: FC Eindhoven-Almere City
  B: VVV-Venlo-Willem II
  C: NAC Breda-MVV Maastricht

  Halve finales (30/31 mei en 3 juni)
  D: winnaar B-winnaar A
  E: winnaar C-nummer zestien Eredivisie

  Finale (6 juni en 11 juni)
  Winnaar D-winnaar E

  Allemaal lekker boeiend maar als je van de nr 20 nog niet kunt winnen dan lijkt het me dat je tegen WillemII eigenlijk gewoon volstrekt kansloos bent.

   1. supportertje

    Tja, wat moeten we hier nu weer van zeggen. Ik denk persoonlijk niets, tegenvallende wedstrijd, ging eigenlijk nergens om want de doelstelling is bereikt. Playoffs gaan we tegen W2 spelen, met een andere uitslag hadden we een ogenschijnlijke makkelijkere tegenstander gehad dus ging het toch ergens om. Was op het veld niet herkenbaar. Denk dat we snel klaar zijn, maar je weet nooit hoe VVV een haas vangt. Maar als je mij eerlijk vraagt, moeten we met dit team de eredivisie in, dan last maar. Dan krijgen we het Cambuur effect en daar heb ik ook weinig zin in. Ik maak mij op voor een nieuw jaar in de KKD, en dat is ook gezien de situatie beter i.m.o. Natuurlijk is de stap naar de ED mooi, maar daar is dit team en VVV echt nog een maatje te klein voor. Denk dat dit een realistische conclusie is.

   2. marcel

    ging nergens meer om? doelstelling bereikt? VVV heeft zich en zijn supporters gisteren zwaar tekort gedaan. naast de slechte wedstrijd heeft VVV verzuimd om zich in een betere uitgangspositie te manouvreren qua tegenstander, maar ook qua speelschema (eerst uit en dan thuis). hierdoor een grotere kans op een volgende ronde play-offs. dit zouden dus extra wedstrijden en extra inkomsten kunnen zijn.

 3. RuiverCity

  Ze hebben in Venlo echt geen voetbalgogme hè. Nu mag je tegen de sterkste tegenstander in de playoffs. Winnen van de nummer laatst is nog te lastig. Zelfs tegen dat team is het lastig om kansen te creëren of vaker te scoren.

 4. mats

  Het spel van VVV slaat helemaal nergens op!
  Dinsdag met 1-2 winnen van Willem II natuurlijk want alleen in uitwedstrijden tegen sterkere tegenstanders kan VVV het opbrengen te voetballen…. Dan daarna thuis de verwachtingen weer torenhoog maken en afgedroogd worden met 0-4 … seizoen klaar!

  Volgend jaar weer allerlei mooie praatjes van dat zakkenvullende bestuur en ergens op plek 15 belanden met veredelde jeugdspelers (want wat zijn die van O21 goed hè – kampioen geworden dus daar kun je dan ook mee promoveren).

  Seizoenskaart al verlengd? Nee.

  1. Ievel Knievel

   Kennelijk heeft dat zelfde kampioensteam van de O21 volgens de website van VVV een oorwassing van de O12 van PEX gekregen (ik verzin dit niet): “VVV-Venlo O21 – PEC Zwolle O12: 5-10” (hihi)

 5. Was gisteren bij de wedstrijd, en ik moet zeggen, het viel niet mee.
  Veel balverlies en onzorvuldigheid in de passing.
  De enige die in positieve zin opvielen waren Van Rooijen, Allouch (heeft tenminste de techniek om een man te passeren, een actie te maken en een prima schot) en Kristinsson (deed het niet slecht als linksback op een voor hem onbekende positie).
  Ook zo’n Sem Dirks, wat is daar toch mee aan de hand? Wisselt goede interventies af met gevaarlijk balverlies op eigen helft en glijdt ook nog eens erg vaak uit.
  En Levi Smans, werkt hard en heeft natuurlijk de juiste instelling, maar komt wat mij betreft echt tekort op dit niveau.
  Tegenstander Willem II is zoals het er nu uitziet de moeilijkste tegenstander in de play-offs. Waar je op kunt hopen is dat ze ons onderschatten en wij boven ons zelf uitstijgen, dan maken we een kans, anders zijn we compleet kansloos…

 6. Depor

  Wat betreft Allouch. Ik snap dat negatieve van onze supporters richting hem niet. Het is voetbaltechnisch veruit de beste speler die we hebben. Indien die jongen vertrouwen krijgt, dan kunnen we er nog veel plezier aan beleven. Dat zie je ook aan het aantal doelpunten en assists dat hij had bij Jong AZ.

 7. chretien

  Off the record: bij Vitesse tegen Groningen staat de Boer, ja, volgende seizoen bij VVV keepende, in het doel bij Groningen en heeft er na enkele minuten al één doelpunt in het netje achter hem…

  1. Ievel Knievel

   Zes goals zelfs.

   Voordeeltje van de dag: FC Emmen komen we gelukkig pas over een tijdje tegen, mochten we daadwerkelijk ver(der) komen in de play offs. Dat FC Emmen heeft natuurlijk wel de beste papieren om de play offs te winnen, maar je weet het nooit.

   1. supportertje

    Uitslag een beetje geflatteerd. Zullen bij Groningen niet veel zin meer hebben gehad, en de Boer daar voor de hyena’s gegooid. Fijn voor hem dat hij de laatste wedstrijden mag keepen, maar niet heus.

  2. Grad

   De Boer viel pas in de 44e min. in, nadat de 1e keeper Leeuwburgh met rood van het veld werd gestuurd en toen stond het 1-0 voor Vitesse en moest Groningen verder met 10 man.

Leave a Reply