VVV speelt oefenwedstrijd tegen FC Oss gelijk

Vanmiddag om 14.30 uur stond de oefenwedstrijd tegen FC Oss op het programma. Zoals aangekondigd begon VVV-Venlo niet met hun sterkste opstelling.  Enige vaste eerste spelers Randy Wolters, Jerold Promes, Aziz Khalouta en Niels Fleuren stonden in de basis.Onze vaste keeper Niki Mäenpää en Vitalijs Maksimenko zijn op reis met het nationale elftal en de rest van de basis spelers kregen rust van hoofdtrainer Maurice Steijn.

De eerste helft begon onrustig en er werd van beide kanten niet spectaculair gevoetbald. Er gebeurde in de eerste helft dan ook vrij weinig voor de doelen van beide keepers. Toch kwam FC Oss op een voorsprong. De eerste echte goed aanval van de Ossenaren zat er gelijk in. Na een goede loopactie over de rechterflank kwam een voorzet die op het hoofd van Kamaci terechtkwam. Hij kopte hem fraai achter doelman Eric Verstappen binnen. Verder gebeurde er niet veel benoemswaardige acties in de wedstrijd. Beide partijen waren aan elkaar gewaagd.

In de tweede helft probeerde VVV-Venlo de gelijkmaker te forceren en dit gebeurde vooral door veel druk naar voren te zetten en met veel balbezit. Ook nu weer zorgde dit niet tot echt uitgespeelde kansen en hadden beide doelmannen een vrij rustige middag. Eric Verstappen onderscheidde zich nog een keer door met een katachtige redding de 0-2 tegen te houden.

Er gebeurde nog iets merkwaardigs in de wedstrijd. Randy Wolters had het aan de stok met een verdediger van FC Oss. De scheidsrechter besloot geen kaarten te trekken maar Randy Wolters naar de bank te sturen. Twee minuten later werd Wolters dan ook gewisseld door Maurice Steijn. Voor hem kwam jeugdspeler Omar Ramadhani in de plaats. Vijf minuten later in de 75ste minuut scoorde VVV-Venlo de gelijkmaker. Niels Fleuren stoomde op over de linkerflank en gaf een voorzet van formaat op Aziz Khalouta die hem net als in de eerste helft FC Oss speler Kamaci, fraai over de keeper heen kopte. Hierna volgde geen benoemenswaardige acties in het veld en eindigde de wedstrijd in een terechte 1-1 gelijke stand.

De selectie van VVV-Venlo heeft een aantal dagen vrij gekregen om zich op te laden voor de laatste competitiewedstrijden waarbij er nog heel veel op het spel staat voor de Venlonaren. Volgende week vrijdag staat de thuiswedstrijd tegen Jong PSV op het programma.