VVV-Venlo speelt sterke voorbereiding

De voorbereiding van VVV-Venlo op het nieuwe Eredivisie-seizoen is afgelopen. De Venlonaren hebben een sterke voorbereiding gespeeld, vooral in vergelijking tot de concurrentie. We bleven ongeslagen en speelde maar één keer gelijk, en dat tegen een tegenstander van formaat als Werder Bremen.

Ondanks het feit dat Peniel Mlapa op dit moment geblesseerd is en een deel van de voorbereiding heeft moeten missen, is hij toch topscoorder van de Eredivisie voorbereiding 2018/2019. Dit is mooi om te zien en belooft veel goeds. Clint Leemans staat op een gedeelde eerste plek, hij scoorde er 8 voor VVV-Venlo en 2 voor PEC Zwolle.

Verder staat VVV ook bovenaan in het klassement met de meeste gewonnen wedstrijden en de grootste overwinning in de voorbereiding. De Venlonaren wisten te winnen met 0-16 van SVEB en wonnen in totaal 7 wedstrijden.

Deze cijfers zien er goed uit en geven vertrouwen. Toch zijn er fans die hun zorgen uitspreken, voornamelijk over de smalle selectie. Valckx heeft al aangegeven dat er nog wat bijkomt en er zijn nu eenmaal wat blessures. Het komische is dat VVV in alle voorspellingen hoger staat dan verwacht en heel Nederland juist een stuk méér verwacht van dit VVV-Venlo ten opzichte van het vorig jaar.

Een artikel in het Algemeen Dagblad van afgelopen week benadrukte dit nog eens: “Dit VVV moet zich dit seizoen probleemloos kunnen handhaven in de eredivisie. En het is voor Steijn en co te hopen dat de fans daarin het laatste zetje zullen geven”.

De club doet het fantastisch, buiten Venlo ziet iedereen dit, nu alle Venlonaren nog!

 

Bron: Algemeen Dagblad en Voetbal.com

65 Responses

 1. chretien

  Wat is hier van de bedoeling? Behalve tegen Werder, die een dag eerder ook nog eens tegen Groningen hebben gespeeld, hebben we tegen geen enkele noemenswaardige tegenstander gespeeld. Het ergst was de wedstrijd om de HTM.

  1. Piet Verbong

   Heb die wedstrijd tegen Werder compleet kunnen volgen via Werder TV (youtube en facebook). Goede wedstrijd van VVV. Daar stond echt een volwassen ploeg die vooral defensief betrouwbaar is. Ik ben er zeker van dat VVV komend seizoen minder fouten gaat maken dan de moderatoren van deze site, die immers blijven grossieren in spel-, taal- en stijlfouten. Als je, beste VenloVVV, de naam van Stan Valckx niet eens kunt spellen, belooft (volgens jou ‘beloofd’) dat niet veel goeds voor 2018-2019.

   1. VenloVVV

    Hallo Piet Verbong,

    Het is aangepast. Vergeet niet dat wij ons uiterste best doen om zoveel mogelijk nieuws te verzamelen over VVV. We doen dit allemaal vrijwillig naast onze studie of ons werk. We proberen dit altijd zo snel mogelijk te communiceren met de supporters. Mede hierdoor, kan er af en toe wel eens een spelfout in staan. We doen ons best om alles regelmatig over te lezen en aan te passen waar nodig!

   2. Grad

    VenloVVV stoor je niet aan dit soort opmerkingen. Het is geen opstel, waarin je zomin mogelijk taal- of spelfouten mag maken. Het gaat hier om het publiceren en verwoorden van zaken aangaande VVV-Venlo en zolang dat in, voor eenieder in begrijpelijke taal is opgsteld is,.Of Steijn nu met ij, of i of y of het nu Seuntjes ef Seuntjens is is niet relevant, als we maar weten wat en wie er bedoeld wordt en ook niet of word nu met een ‘d’ of toch met ‘dt’ geschreven moet worden.

  2. Ievel Knievel

   Waar heb je het over man? Je bent zo’n beetje een prototype van de greek aan het worden hier, waar juist de hele tijd op gedoeld wordt.

   In greektekst zou dat er ongeveer zo uitzien:

   “maarmaarmaar!!! Je weet toch dat Werder bij ons met het eerste speelde en bij groningen met een veredeld jeugdteam???!!!!!! Wat een geweeklaag! Maarmaarmaar. En dan noemt zo iemand dat als jij dat een zwakke tegenstander in de voorbereiding???!!!! En dat bij die temperaturen????”

   zoiets dus.

   Ten aanzien van Twente ben ik het ook oneens met je en heb je eigenlijk ook gewoon feitelijk gezien ongelijk.

   FC Twente is qua achterban, stadion en begroting nog steeds gewoon 1 van de grootste clubs in het land en gewoon de landskampioen van maar een paar jaar geleden hoor. Door de jaren heen gewoon een team dat vaak verrast heeft op Europees niveau en vaak in de top en subtop geëindigd is. Bekerwinnaar.

   Ook voor Keuken-Kampieon-Divisie begrippen hebben ze een alleraardigst elftal, dus ik zie Twente gewoon als alleraardigste tegenstander voor een Herman Teeuwen Memorial. Twente is qua naam groter dan menig andere ere0divisieclub. Tegen de echte topploegen kan je alleen maar buitenshuis oefenen. Dan is het geen thuiswedstrijd in de Koel meer.

   Jij zou GLasgow Rangers toen ze lager speelden en Juventus toen ze lager speelden geen volwaardige tegenstanders hebben genoemd met het argument dat die teams ALLEEN MAAR NIET MEER Op het hoogste niveau speelden? Of Fiorentina van mijn part? Dat is namelijk het argument dat je gebruikt.

 2. Venske

  Sorry Cretien, maar je wilt me toch niet serieus wijsmaken dat je bij de HTM bokaal bij die temperatuur een sprankelende wedstrijd had verwacht. Het eerste half uur liet VVV zien dat ze een paar goede versterkingen heeft binnengehaald. Verder zullen we moeten afwachten. Overigens: wat de HTM bokaal betreft…..ik had wel een aantrekkelijker tegenstander verwacht. Een ploeg uit de Keukenkampioen divisie is Herman “de Mins” onwaardig.

  1. Koelie

   Op de laatste supporters infobijeenkomst is uitgelegd gegeven waarom Twente de tegenstander was. Contract was al getekend voordat ze gedegradeerd waren, buitenlandse clubs en topclubs worden niet toegestaan door gemeente of zijn te duur of willen niet komen vanwege kunstgras. Spelen tegen BMG, Uerdingen, Feyenoord, Ajax, PSv of see limburgse clubs zit er niet meer in met dank aan voetbalminded gemeente Venlo .

   1. chretien

    Ik blijf maar herhalen, ” leren lezen “. Dan nog maar een keer en nu verkort: behalve tegen Werder hebben we tegen geen noemenswaardige tegenstander onze oefenwedstrijden gespeeld.
    Als je dan schrijft ” goed in vergelijking tot de concurrentie “, ja dan ben je niet serieus te nemen. FORZA VVV!

   2. Grad

    @chretien Je zwakt de presatie van VVV af door te vermelden, dat Werder Bremen de dag ervoor tegen Groningen gespeeld had, dat dit niet het basiselftal van Werder was en tegen VVV wel, laat je (gemakshalve) buiten beschouwing. En omdat Twente in de HTM zwak presteerde degradeer je deze club ook maar meteen als geen noemenswaardige tegenstander.
    Je geeft herhaaldelijk aan ‘goed lezen’, maar je reageert zelf niet inhoudelijk op tegenargumenten van degenen, die het niet eens met jouw kritiek zoals o.a.@level Knievel. Dat is ook goed lezen, of is het misschien niet willen lezen!

 3. ger

  Toen ik mij aanmelden bij venlonaren deed ik dat eerst met één rede! Omdat er toen ze nog in de Jup voetbalde, alleen maar over VVV gezeikt werd en ook over spelers persoonlijk! Ik heb daar toen iets over geschreven en kreeg toen van Lincoln het antwoord! Dat dit een forum was waar kritiek geleverd mocht worden! Maar als je nu eens iet aanmerkt waar je het niet mee eens bent of waar je een bedenking bij hebt ben je geen echte fan of een zeikzak! Maar wat willen jullie nu eigelijk!

  1. supportertje

   Kritiek moet en kan er geleverd worden op allerlei zaken. Daar is deze site voor. Helaas gaat er echter veel tijd verloren, door niet op de standpunten, maar op elkaar te reageren. Je kunt het wel of niet met elkaar eens zijn, en meestal komt er geen consensus. Maar de dingen moeten wel gezegd kunnen worden, laat alleen niet het negatieve de overhand krijgen. Dat laat je namelijk ook niet in het dagelijks leven toe.

   1. mats

    De manier waarop jij sweet reageerd op Lucien1978….
    Dit wordt weet een heel vermoeiend jaar met jou op deze site!

   2. Ievel Knievel

    Ik ben er puur zodat jij aan je trekken komt. Dat is de zingeving van mijn bestaan 😉 😛

    Wat zal jij ene topseizoen gaan beleven zeg!!!!!

    Fijn trouwens dat er de laatste weken dan eindelijk eens goed kritisch gereageerd wordt door een aantal vaste, maar ook zeker nieuwe forumleden. Positief en negatief. Het is fijn als er ergens een onderbouwing in terug te vinden is. Dat mag ook wel eens gezegd worden.

    In dat opzicht kan jij nog wat leren van een Ruitercity Mats, ik ben het zelden met hem eens en de negatieve insteek (kritiek) die hij vaak kiest is zeker niet de mijne, maar hij kan in ieder geval beter tegen een stootje en vertoond niet de trekken van een ziek iemand. Hij verwoord tenminste waarom hij dingen zo ziet en heeft in ieder geval niet de neiging om een persoonlijk spelletje te gaan spelen. Misschien omdat hij begrijpt dat mensen waar hij alleen de schrijfsels van leest, oude tribune nog el eens leuke mensen kunnen zijn om mee op te trekken.

    In dat opzicht vind ik dat daadwerkelijk echt leuker om te lezen; en ik denk trouwens zeker voor de neutrale lezer, dan jouw persoonlijk op mij gerichte reacties (alleen maar op de man, geen inhoud).

    Wat boeit al die neutrale lezers het eigenlijk dat jij (je kent me niet eens persoonlijk) mijns schrijfsels niet trekt. Je hoeft ze tenslotte niet te lezen. Of heb dan gewoon een goed weerwoord zonder de persoon zwart te maken; en dat weerwoord mag inhoudelijk best fel zijn, of typ iet waar anderen iets aan hebben. Dat zijn volgens mij twee criteria om gesprekken en discussies interessant te houden.

    (Waarschijnlijk moet hier weer een reactie op volgen en dat zegt dan ook meteen alles).

   3. Ievel Knievel

    O ja, mijn reactie was niet op Lucien gericht, dat hij daar staat ligt aan de lay-out van de reactie velden. Had je natuurlijk door kunnen hebben als je daadwerkelijk goed was in begrijpend lezen.

 4. LJ

  Vooral die TOPWEDSTRIJD tegen Wittenhorst spreekt tot de verbeelding. 1-0 winnen tegen een Eersteklasser! Waarbij ook nog een nauwelijks kansen werden gecreëerd. Willem II zal er zeker wakker van liggen.

  1. LJ

   Hoezo?

   Dit is een site waar iedereen zijn of haar mening mag posten. We leven in een vrij land waar iedereen een vrije meningsuiting heeft.

   De hele voorbereiding is in mijn ogen waardeloos. De resultaten daargelaten. Het goorste probleem is de waslijst aan geblesseerden. Hierdoor wordt het inpassen van de nieuwelingen alleen maar moeilijker. Vaste spelpateonen zullen ontbreken. Spelers die elkaar in het veld niet of nauwelijks kennen.

   Het wordt een heel zwaar en lastig seizoen.

   1. Piet Verbong

    Beste LJ, Waarom vind je het aantal geblesseerden een `goor` probleem? Sterker nog: het goorste probleem van VVV? Beetje onsmakelijk, hoe jij je uitdrukt. De voorbereiding was helemaal niet slecht. Als de blessures weg zijn, staat er een prima team!! Ik heb een rotsvast vertrouwen in het nieuwe seizoen. Enne, o ja – laat me bij gelegenheid ook even weten waar ik die geheimzinnige spelpateonen kan kopen, ja?

 5. Koelie

  Een feitelijk juiste en positieve bericht van Venlonaren en de trollen komen weer tevoorschijn. Het uitlokken is gelukt. Dat je je druk kunt maken om oefenwedstrijden. Alsof die andere eredivisieclubs alleen maar tegen Champions League clubs hebben geoefend.
  Die hele oefencampagne moet je niet serieus nemen het echte werk begint zaterdag. En ga maar vast zeiken want Steijn gaat de bus parkeren in het koning Willem II stadion.

  1. jason

   Als je deze oefenwedstrijden niet serieus moet nemen (waar ik je gelijk in geef) waarom dan een stuk hierover met deze titel. Dat is namelijk waar mensen in mijn ogen terecht op reageren want zo geweldig was het niet wat we zagen.

   lang leve De Koel

   1. Koelie

    Alle wedstrijden gewonnen, dus die titel en inhoud zijn feitelijk juist. Wat moet je dan schrijven, klote voorbereiding? Misschien is dat wat sommige hier graag willen lezen. Maar ik vraag me dan af waar maak je je in godsnaam druk over? Oefenwedstrijden zeggen helemaal niks, er staat niks op het spel, er wordt geëxperimenteerd en dus totaal niet te vergelijken met de competitie. Prima als je andere verwachtingen hebt over veldspel ofzo, maar dan begrijp je er vrij weinig van.
    Ja maar het waren ook matige tegenstanders. Vergelijk met een paar andere clubs:
    ADO: 6 amateurclubs, 4 profclubs, resultaat 9 gewonnen/ 1 verloren nb tegen Goes.
    NAC: 2 amateurclubs, 4 profclubs, 1 jeugdteam: 3w / 4v
    WII: 2 amateurs, 4 profclubs: 2w (amateurs) / 2v / 2g
    Fortuna: 2 amateurs, 5 prof: 1w / 3v / 3g
    De Graafschap: 3 amateurs, 5 prof: 3w/ 4v (ijsselmeervogels) / 1g
    VVV: 6 amateurs, 3 prof: 8w/1g
    1 profclub minder, maar alleen door afmelding van die Afrikaanse club. Andere clubs hebben veel gespeeld tegen clubs uit de zandbak, ja die betalen als profs maar of dat nu tegenstand is?

    Dus hoezo terecht reageren?

   2. jason

    Leuk verhaal. Maar gewoon terecht omdat vele het geen sterke voorbereiding vonden. zo simpel als het maar kan.

    Lang leve De Koel

 6. OooLGooO

  Dat mensen hier zeiken en nöalen oke, ik denk dan, wat heb je daaraan. Meent iemand dan werkelijk dat vvv, staf en spelers hier beter van worden??

  Ik zie het zo; ben je thuis tegen je vrouw continue aan het zeuren en nöalen, wil die op een gegeven mkment van je af. Ben je positief maar soms
  Kritisch kun je hier op bouwen en heb je een gezonde relatie. Het hoeft niet alleen maar positief te zijn, maar alleen maar negatief wordt niemand beter van.

  De voorbereiding heeft vvv niks verloren, tegen zowel mindere, gelijkwaardige of betere tegenstanders. Mooi toch! Als vvv met slecht spel wint aankomende zaterdag is er toch weinig aan de hand zou ik zeggen…

   1. OooLGooO

    Positieve daaraan is dat je weer opnieuw op zoek kan naar een nieuwe en misschien wel betere vrouw?

 7. robbaan

  Feitelijk is VVV sterker geworden in alle linies.
  Helaas hebben de blessures wat roet in het eten gegooid.
  Maar kwalitatief staat er een goed VVV, als je deze selectie vergelijkt met andere clubs die in het rechterrijtje moeten uitmaken wie er uit gaat degraderen, heeft VVV goede kansen zich te handhaven.
  Bij een gelukte start, winst in Tilburg en een puike partij tegen Ajax(ongeacht winnen/verliezen)gloort er veel moois dit seizoen!

  1. nel_vankubke

   De tweede ronde tegen ajax… dat wordt n zware pot. Dat team is dan al helemaal warmgedraaid met 5/6 officiele wedstrijden, terwijl vvv dan pas 1 officieel duel achter de rug heeft.

   VVV heeft n zware seizoenstart met eerst Willem II uit (onze slechtste pot van vorig seizoen) en dan nog eens ’n warmgespeeld ajax op bezoek. Dat wordt door de zure appel heen bijten.

   Maar… de bal is rond!

   1. nel_vankubke

    Overigens zullen ze in Tilburg ook niet blij zijn met VVV als eerste tegenstander. Ze praten daar niet voor niets over een VVV syndroom.

 8. mats

  Al met al ben ik blij met alle versterking en, vind ik dat de staf het super gedaan heeft en heb ik alle vertrouwen in een goed seizoen…zelfs als we de eerste wedstrijden verliezen.

  Forza VVV

  1. chretien

   Ja zeker, de versterkingen zijn top. Daar heeft volgens mij helemaal niemand commentaar op. Over onze technische mensen alleen maar lof, zeker als je er rekening mee houdt dat er geen spön is. En, ook als we de eerste 2 wedstrijden verliezen, is er niets aan de hand. Dezelfde wedstrijden hebben we vorig seizoen ook verloren. Bij deze 2 wedstrijden kunnen we dus alleen maar iets winnen. Ben benieuwd, laten we beginnen.

   Noot: bij Willem II is er bonje, weliswaar op bestuurlijk niveau, maar het heeft vaak toch ook neerslag op de selectie.

   1. Koelie

    Denk niet dat de bestuurlijke chaos veel invloed zal hebben. Jammer dat ze nog een buitenspeler hebben gehaald (ex ajacied), maar nog steeds genoeg kansen voor ons om daar de punten te stelen.

 9. roermond

  Os vvv-ke is er in de breedte sterker op geworden…een dikke pluim aan Stan en Co… denk dat vele clubs met zo’n beperkt budget jaloers zijn op deze selectie en de rust in de club…hoop dat dit een weerslag heeft op de supporters en dat menigeen door een goed resultaat tegen W2, toch over de streep getrokken wordt om een seizoenkaart aan te schaffen, zodat het tegen 020 een supervolle Koel gaat worden, ben er dan helaas niet bij…vakantie….come on venlo…forza VVV…

  1. LJ

   In de basis zal VVV mogelijk sterker zijn geworden. Dit met enige optimisme.

   Labylle – geen vervanger
   Jansse – Kum; +
   Leemans – Susic; +
   Van Crooy – Samuelsen; +
   Thy – Mlapa; +
   Hunte – Grot; +
   Castelen – van Ooijen; 0
   Jacobsen – geen vervanger

   In de breedte is de selectie echter zeer zeker (nog) niet gegroeid. Daarvoor moeten nog tenminste 3 spelers worden aangetrokken. De breedte van een selectie wordt namelijk bepaald door het aantal spelers. En dat is nu minder dan eind vorig seizoen.

   1. lucien1978

    Je vergeet Linthorst Steijn en Roemer.

    Volgens mij genoeg wedstrijden in de voorbereiding meegedaan om bij de,selectie te horen

   2. lucien1978

    En korkmaz ook nog . Was er de meeste,wedstrijden vorig seizoen ook niet bij.

   3. LJ

    Dat zijn A junioren. Die zijn vergelijkbaar met de A junioren die vorig seizoen in de voorbereiding hebben meegedaan. Toen was Korkmaz zelfs al verhuurd. Deze tel ik niet mee.

   4. lucien1978

    Dat is dan wel typisch. Steijn heeft aangegeven dat Linthorst wel minuten gaat pakken.

    Iets wat goed is komt snel.

    Hij heeft overigens vorig seizoen bijna net zoveel minuten gemaakt als Jacobsen.

    Jacobsen was ook nog een junior.

   5. chretien

    Wellicht valt er winst te halen doordat we dit jaar wellicht minder miskopen/mishuren hebben dan vorig seizoen? Voorlopig heb ik nog niets gelezen dat nieuwe spelers het niet laten zien.

 10. Goodie

  Op basis van wat is er door VVV/gemeente (ik verwacht die laatste) besloten om alle uitwedstrijden een 1 op 1 verplichting te opleggen? Er is werkelijk niks gebeurd afgelopen jaar.

   1. Koelie

    Apart. Wellicht onderdeel van de afspraak dat alle uitvakkaarten 15 euro kosten.

Leave a Reply