VVV speelt zich in stijl veilig voor nog een jaar Eredivisie!

VVV-Venlo – de Graafschap 20-04-2019

Op een zonnige zaterdag kon VVV-Venlo handhaving helemaal officieel maken. Door te winnen van de Graafschap kon dat bereikt worden. Al zou theoretisch gezien Excelsior ook nog puntenverlies moeten hebben. Bij de Venlonaren ontbraken in de opstelling een paar namen. Susic en Kum waren niet wedstrijdfit en was aanvoerder Danny Post geschorst. Susic werd vervangen door van Bruggen en Kum werd vervangen door Lima. De plaats van Post werd overgenomen door de jonge Linthorst.

De Venlonaren begonnen de wedstrijd wel met strijd maar dit werkte helaas averechts. Na twee gewonnen tackles op het middenveld werd er door de laatste tackle Narsingh gelanceerd. Net als zijn broer, die we van PSV kennen, is ook deze Narsingh razendsnel. Hij liep Janssen er dan ook makkelijk uit en schoot knap in de lange hoek en het stond alweer: 0-1. Wederom een slecht begin.

De Venlonaren probeerden hoog en vroeg druk te zetten maar dit werkte ook averechts. Doordat Opoku druk moest zetten op de laatste man moest hij geregeld tussen zijn directe tegenstander en de centrale verdediger in gaan staan. Werd de bal alsnog naar zijn directe tegenstander gespeeld, dan moest deze weer worden opgepakt door de andere middenvelders en zo werd er geschoven totdat iedereen een tegenstander had en er op deze manier één op één werd gespeeld.

De Graafschap speelde zich hier af en toe onderuit en kon op deze manier toch gevaarlijk worden. Het frustrerende was alleen dat dit druk zetten niet echt werkte waardoor VVV-Venlo totaal geen grip kreeg. Toch kwamen de Venlonaren af en toe aanvallend nog goed in hun spel en creëerde Mlapa weer wat kansen door goed weg te lopen.

Toch waren er na een half uur al twee wissels doorgevoerd. Kum was ingevallen voor de geblesseerd geraakte Lima en Seuntjes kwam in de plaats van van Bruggen. De keuze om Seuntjes in te brengen bleek een gouden zet. Een van zijn eerste acties was een schitterende bal over de verdediging van de Graafschap heen die precies bij Joosten aankwam. De mannen van Steijn kwamen steeds beter in het spel en dat resulteerde in eerste instantie tot slechts enkele speldenprikken. Totdat Opoku diep werd gestuurd en in de kleine ruimte de bal aflegde op Mlapa. Die legde de bal weer af op niemand minder dan de Seun of God, die wist hier als voormalig topscorer van de Eerste Divisie zeer zeker raadt mee: 1-1! Het is je gegund Seun. Opmerkelijk detail, zijn broer scoorde precies op hetzelfde moment in de Kuip. Zo eindigde de eerste helft dus in een gelijkspel en kregen de supporters een demonstratie te zien van: Hoe kantel je een wedstrijd door een wissel ? Mede mogelijk gemaakt door Maurice Steijn en Ralf Seuntjes.

In de rust werd ook nog Linthorst eruit gehaald en werd Jay-Roy Grot gebracht. Zo ontstond er meer diepgang op de vleugels en kwam van Ooijen op het middenveld te staan. Ook de tweede helft werd fel begonnen. Dat leverde direct een goede mogelijkheid op voor Mlapa, die kon de bal helaas niet onder de lat krijgen.

Toch kwam de Graafschap na dit moment iets beter in de wedstrijd weer. Lars Unnerstall hebben we vandaag nog niet genoemd, maar hij kreeg eigenlijk ook niet veel te doen. Toch moest hij er na een hoekschop, vlak na rust, aan te pas komen en hield hij VVV-Venlo wederom weer eens op de been.

Toch kwamen de Venlonaren er in de tweede helft ook goed uit. Er werd gespeeld met, durf, wil om te winnen en een goede veldbezetting. Al helemaal als vice-aanvoerder Nils Röseler eens op avontuur gaat. Opoku deed ook weer eens heel goed waar hij goed in is en dit niet altijd laten zien. Rust bewaren in het spel en de bal goed vasthouden. Na een inspeelpass van Röseler gaf hij de bal op Opoku, die kaatste weer goed op de Seun en die gaf hem in een keer schitterend door op de doorgelopen Röseler. Die op zijn beurt de bal handig over de Graafschap doelman Bertrams wipte, helaas moest Mlapa nog de bal erin tikken om het doelpunt definitief te maken. Het was Nils in ieder geval ook gegund. Dit was toch alweer het twaalfde Eredivisiedoelpunt van Penny Mlapa.

De koek was nog niet op, nog lang niet. Een mooie individuele actie van Joosten op de zijlijn leverde een overtal situatie op. Ook het vervolg was meer dan goed. Een subtiele steekpass op Opoku zette hem oog in oog met de keeper. Zelfzuchtig was Opoku in ieder geval niet,  hij gaf de bal strak en goed voor op de Grot die de bal alleen maar hoefde in te tikken en zo zijn tweede doelpunten in twee wedstrijden maakte. ZO was de wedstrijd eigenlijk wel al beslist.

Het slotakkoord was voor Moreno Rutten. De rechtsback is tot dit moment met Unnerstall, Röseler en Post misschien wel een van de meest constante spelers van het seizoen. Hij beloonde zijn seizoen met nog een doelpunt, na wederom een zeer goede individuele actie van Joosten.

De overwinning was een feit na misschien wel de beste helft van het seizoen. Een heerlijke wedstrijd was het met alles erop en eraan. Maar het mooiste is dat er nu eindelijk gezegd kan worden dat we volgend jaar zeker nog een jaar Eredivisie spelen!

VVV-Venlo – De Graafschap 4-1. ( 1-1 )
Doelpunten: 2. Narsingh 0-1, 38. Seuntjens 1-1, 55. Mlapa 2-1, 58. Grot 3-1, 86. Rutten 4-1.
Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük.
Gele kaart: Serrarens (De Graafschap).
Toeschouwers: 6.545.

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten, Lima( 19. Kum), Röseler, Janssen, Van Bruggen( 31. Seuntjens), Linthorst ( 46. Grot), Opoku, Van Ooijen, Mlapa, Joosten.

35 Responses

 1. expat

  Proost mensen! Een geweldige prestatie. Vreemd seizoen geweest, wanneer her kwartje een paar keer slecht was gevallen (bijvoorbeeld bij een andere keeper) en je deed mee voor de nacompetitie, wanneer het kwartje een paar keer beter was gevallen en je deed mee om ds play-offs. Hoe dan ook: trots op de club, op Valckx, op Steijn en zijn team en op de selectie. Komend jaar derde jaar op rij geen jong PSV maar echt PSV. Fijne paasdagen!

 2. venlona

  Seun of God…. Seun of God…. Tjeeminee… Ik schreef het gisteren al… Wat zullen we hem missen….. Zelfs de grootste criticaster op Seun moet het gisteren gezien hebben…. Het verschil tussen vvv in het eerste half uur en het elftal na de komst van SEUN…. Snel opnieuw met hem aan de onderhandelingstafel zou ik zeggen….

 3. chretien

  Prachtige overwinning en hulde aan vooral Steijn en Seuntjens die revanche op zichzelf namen. Ook Kum viel goed in. Niemand is het met me eens, maar Mlapa met zijn rare bewegingen, hij kan niet voetballen, zou voor elke eredivisieclub een versterking zijn. Eerlijk is eerlijk tot het invallen van de Seun of God was de graafschap de veel betere ploeg. Derde jaar eredivisie komt er aan, hopelijk kunnen er ook een paar jeugdspelers doorstromen naar het eerste elftal. FORZA VVV!

 4. RuiverCity

  Eindelijk kunnen er weer eens complimentjes worden uitgedeeld en dan met name voor de tweede helft. Daar zagen we een team dat knokte, de juiste instelling had, persé wilde winnen maar vooral druk zette. Er waren zelfs enkele vloeiende combinaties te aanschouwen die we niet eerder dit seizoen hebben gezien.
  De afgelopen weken ben ik zeer kritisch geweest op de instelling richting Joosten en Grot maar vanavond lieten ze eindelijk zien dat ze het dus wel kunnen.
  Eindelijk een Grot die vanaf de 46ste minuut fysiek en met overgave aan de wedstrijd begon, Joosten die enkele prachtige passeerbewegingen had maar vooral het teambelang voorop stelde!

  De tweede helft waren er naast deze twee meerdere uitblinkers; Unnerstall, Kum, Rutten, Mlapa, Van Ooijen, Seun en zelfs Opoku deed het goed maar de grootste uitblinker was toch echt Röseler. Wat een inzicht, loopvermogen en instelling heeft de (reserve)aanvoerder. Wat mij betreft een contract voor het leven geven.

  Toch zag het er in het eerste half uur niet naar uit. Onvoorstelbaar dat Steijn met deze opstelling begon. De (weer) falende Lima die amper wedstrijdritme heeft naast Röseler terwijl hij Van Bruggen middenvelder, spelend voor Linthorst, maakt. Hoe verzin je het? Van Bruggen is een echte verdediger en geen speler die de ballen in de voeten moet krijgen en voor voortzetting dient te zorgen. Zodoende kwam Van Bruggen te zwemmen. Hoe kun je een speler zijn vertrouwen afnemen? Zo dus!
  Eindelijk en voor het eerst sinds jaren, greep Steijn eens op tijd in en maakte zijn eigen tactische blunder goed. Hij had het geluk dat Lima geblesseerd uitviel, daarna viel alles meer op zijn plaats en begon het te lopen. In de 46ste minuut alle wissels al gebruikt, waarvan twee door blessures.

  Toch mag VVV wellicht eens gaan shoppen bij De Graafschap mochten zij gaan degraderen. De twee buitenspelers waren constant dreigend door hun snelheid.

  Nu maar hopen dat VVV zo blijft knokken en nog wat puntjes pakt zodat we rond de 11e/12e plek kunnen eindigen. Scheelt toch al snel 1,5/2 ton aan (tv-)inkomsten.

  1. sultana

   Mooi verwoord RuiverCity! Wat viel Seuntjens goed in vanaf dat hij er in kwam begon vvv goed te spelen, eindelijk weer eens een goede wedstrijd gezien. Uitblinkers, Seuntjens, Rutten en Roseler maar die Lima waardeloze versterking. Begrijp niet dat Steijn niet voor van Bruggen gekozen had naast Roseler!
   Blij met de handhaving en weer een nieuw seizoen eredivisie.

 5. De Koel

  Na een slap begin goed ingegrepen door Steijn en daarmee een dik verdiende overwinning binnengehaald. Hopelijk krijgen we nog een mooi slotakkoord dit seizoen. Met Heerenveen, PEC en Vitesse moet dat mogelijk zijn.

 6. mats

  En zo zie je maar dat het soms best goed is een speler die zichzelf te goed vindt even op zijn plek te zetten met een paar wedstrijden (beginnen) op de bank. Want wat Seuntjens gisteren weer liet zien was pure klasse. Maar dat komt m.i. ook omdat ’ie getergd was om te laten zien wat ‘ie kan. Toppie. Terechte man of the match.

  Verder eens met Ruivercity dat Steijn eindelijk eens goed en op tijd ingreep (VanBruggen/Lima) en de altijd geweldige Röseler.

  Ik vond Rutten trouwens ook weer super.

 7. Goodie

  Ik vond de keuze om Van Bruggen op het middenveld te zetten geen vreemde. Van Bruggen heeft Post vorig seizoen lange tijd uitstekend vervangen daar. Eerste 25 minuten liep het voor geen meter en dus 2x (gedwongen) gewisseld, sterk gedaan door Steijn.

  Seuntjens moet niet zo veel in de media praten maar ze z’n voeten laten spreken, en dat laatste heeft die gister imo toch gedaan. Heeft een aantal uitstekende ballen gegeven, wat echt zijn kwaliteit is.

  Weer een prima doek geleverd door het sfeerteam. Op het gebied van sfeer zijn nog wel stappen te maken. Weg met die klappertjes en zet een sfeerverhogende opkomstmuziek in waarmee de Koel niet stil valt.

  1. RuiverCity

   Van Bruggen speelde gisteren niet als verdedigende middenvelder daar stond Linthorst.
   Van Bruggen heeft aangegeven weg te willen omdat hij het bank zitten meer dan zat is. Volkomen logische. Wel ontzettend zonde want deze jongen heeft potentie als ie maar vertrouwen zou krijgen van Steijn. Wordt telkens als jojo gebruikt.

   1. ponnie veag oet de pan

    Vvv speelde/startte gisteren in een 4-2-3-1 opstelling, linthorst en van bruggen waren de verdedigende middenvelders. Waarom steijn deze variant wilde spelen tegen de graafschap is me een compleet raadsel.. gelukkig zag hij zijn eigen fout snel genoeg en kon hij dit corrigeren..

   2. chretien

    Van Bruggen is een van de belangrijkste spelers, als hij al niet wordt gezien als de belangrijkste man, voor het toekomstige VVV. het is mij een volkomen raadsel waarom hij niet direct de plaats overnam van Promes na diens betreurenswaardige blessure. FORZA VVV!

 8. Koelie

  Van de hel naar de hemel dankzij de Seun of God. Jammer dat hij in de media kritiek blijft geven. Met contracteisen gegokt en verloren. Dus snap zijn frustraties.

  Super prestatie van de club om volgend seizoen weer in de eredivisie uit te komen. Dat werd dan ook goed gevierd op Oost, zozeer zelfs dat het bier op was. Op naar nog een paar mooie wedstrijden en dan snel nieuw seizoen in met nieuwe tribune en cateraar.

  1. LJ

   Na een geweldige avond en dito resultaat weer de nadruk leggen op het negatieve.

   De trainer beslist. De trainer en de rest van de staf zien de speler dagelijks op trainingen en in oefenwedstrijden. Als hij niet goed genoeg wordt bevonden dan is dat zo. En als hun weg wil is dat zijn goed recht. Vechten voor zijn plek en doen wat een trainer vraagt is er niet meer bij op vandaag.

   Neem nou Roel Janssen, eigenlijk een CV, maar hij speelt al jaren als back. Zeurt hij daar over? Nee, hij voert gewoon zijn taak uit. Zo goed en zo kwaad als het kan.

   Respecteer nou de beslissing van de trainer eens. Hij houdt ons al 2 jaar op rij in de eredivisie. En zorgt al 5 jaar voor progressie.

   Een beetje respect is wel op zijn plaats.

  2. Goodie

   In hoeverre is het zeker dat Oost deze zomer gerenoveerd wordt? VVV heeft eerder gecomuniceerd dat het in de zomer van 18/19 werd gedaan, maar uit de site kan ik dit niet meer opmaken.

 9. Animal

  prima 2e helft. toch weer gezien dat VVV met Seuntjes beter is als zonder…toch nog maar een keer om tafel gaan? Roseler mss. beste VVV-er van het seizoen . nog een seizoen erefivisie 🙂 top prestatie neergezet. hopelijk nog een paar punten erbij . teltvallemaal mee ook qua tv gelden.

 10. beek

  Eindelijk weer eens een aardige wedstrijd gezien! Ga zo door! Mooi dat Seun mom was. Prima speelden vooral Rutten en Roseler en voor het spel van Joosten kom je naar het stadion. Ik moet zeggen dat Mlapa gaandeweg het seizoen veel beter is gaan spelen! Grot viel me niet tegen.

 11. ponnie veag oet de pan

  Ik vond het wel apart dat seuntjes op tv zei dat vvv zijn contract niet verlengd had, terwijl er volgens mij toch een 2jarig contract klaarlag en hijzelf perse een 3 jarig contract wilde?

  Ik hoop echt dat valckx nog 1 keer met hem om tafel wil gaan zitten, want de seun kunnen we echt nog wel goed gebruiken!!

 12. RuiverCity

  Seuntjens probeert zich nadrukkelijk in de kijker te spelen zowel op het veld als in de media. Hij speelt de laatste twee wedstrijden weer redelijk omdat hij op scherp is gezet. Waar was hij de andere wedstrijden?
  Zal toch zeker op eredivisie-niveau willen blijven spelen of NAC moet met een flinke zak geld komen wat ik mij na de degradatie niet kan voorstellen.
  Seun moet blij zijn dat VVV hem een 2-jarig contract heeft aangeboden. Een subtopper zal in Nederland echt niet met Seun in zee gaan. Kom je uit bij Fortuna, Emmen, De Graafschap of een nieuwe promovendus. Denk niet dat Seun daar naar toe wil omdat VVV een stabieler basisteam heeft. Wil hij zelf niet blijven dan lekker uitzwaaien……

  1. expat

   Dit. Hij lijkt nog niet rond met NAC anders was hij wel wat minder verbeten. Dat hij zo open zijn kritiek sluit is zijn goed recht maar niet chique. Ralf is toch een bijzondere voetballer, bijna cult-achtig, en onze club heeft hem veel mogelijkheden gegeven. Sinds de winterstop is hij op VVV openbaar aan het afgeven en dat is weinig kies. Dat doen normale werknemers ook niet. Desalniettemin heeft hij veel voor VVV betekend, zeker in de eerste divisie. Ik, iedereen, gunt hem het beste, maar hij is te vaak een te groot voor het servet, te klein voor het tafellaken-speler. In de eredivisie kan hij een goede wedstrijd afwisselen met vier mindere. On dan als iemand die toch weg gaat publiekelijk te gaan zeuren om een basisplaats? Ik weet het niet. Straks heb je een selectie waar 15 man een basisplaats verwachten. Neemt nogmaals niet weg dat Seuntjens veel betekend heeft voor de club. Maar aan alles komt een eind, tenzij Seuntjens zijn attitude verandert en twee jaar voor dit salaris ook okay vindt.

 13. chretien

  VVV en Seuntjens kunnen wel degelijk nog aan tafel gaan zitten, dat 3e jaar kan hij bijvoorbeeld verdienen/ verliezen door bepaalde afspraken te maken. Ik heb geen probleem met een man die voor zichzelf opkomt, aan mietjes H.ebben we niks, Forza VVV,

 14. Louis van Gaal

  Hoeveel goede en overtuigende wedstrijden heeft Seuntjens dit seizoen gespeeld voor vvv? Die zijn op 1 hand te tellen. Iedereen kijkt nu alleen maar naar de super wedstrijd tegen de Graafschap. Als vvv stappen wil maken moet je nu doorselecteren. Nu weer aan tafel zou erg impulsief zijn. Beter nu op een goed moment afscheid nemen. Voor zowel Seuntjens en VVV het beste…

 15. kenfen

  Ben het met Louis eens. Dit was seuntjes zijn beste wedstrijd. Hij heeft afgelopen jaar veel matige potjes gespeeld en was vaak niet bij de les Volgende seizoen met een paar andere spelers gaan proberen een wat stabielere selectie te maken

 16. Animal

  Seuntjes heeft behoorlijk wat goede wedstrijden gespeeld. is ontzettend belangrijk voor VVV. na de winterstop wel een paar heel zwakke wedstrijden. Je moet juist zo iemand houden maar zorgen dat er concurrentie bijkomt en de beste speelt dan…. Doorselecteren moet je ook kunnen financieel gezien.. en de breedte van de selectie bepaalt het resultaat. Dat is met name het verschil met vorig seizoen. Seuntje houden zou helemaal niet slecht zijn voor VVV.

 17. RuiverCity

  Seun wil de garantie dat hij een vaste plek krijgt. Dan kan geen enkele trainer hem geven. Zelfs Steijn niet. Ook niet richting Opoku. Als Seun dat niet kan accepteren dan moet hij gaan. Denk dat hij wel eens teleurgesteld kan raken. Iedere club heeft geanalyseerd dat zijn (handeling)snelheid een grote tekortkoming is in het hedendaagse voetbal.
  Hopelijk gaat VVV wel verder op zoek naar fysiek sterke spelers met een paar snelle buitenspelers. Mlapa nog een jaar zou niet verkeerd zijn maar financieel onmogelijk lijkt mij.

  1. Goodie

   Op Mlapa is een optie tot koop bedongen. Dus ik denk dat we er van uit mogen gaan dat dit financieel gewoon mogelijk is, wat zou anders de functie van de koopoptie zijn?

Leave a Reply