VVV-trainer Steijn noemt opstelling Jong Ajax ‘competitievervalsing’

VVV-Venlo-trainer Maurice Steijn had geen goed woord voor het verlies van zijn ploeg maandagavond bij Jong Ajax (4-0). De Hagenaar was daarbij niet boos over het spel van VVV, maar over de opstelling van de tegenstander uit Amsterdam.

Onder meer Diederik Boer, Stefano Denswil, Mike van der Hoorn, Jaïro Riedewald en Niki Zimling kwamen in actie tegen VVV. Zij behoren normaliter tot de selectie van het eerste elftal van Ajax.

Zondag kwamen zij echter niet of nauwelijks in actie tijdens het duel van Ajax met ADO Den Haag (1-1), waardoor ze maandagavond hun opwachting maakten in het beloftenelftal. “Je kunt Jong Ajax beter op vrijdag dan op maandag treffen”, aldus Steijn tegenover het AD. “Afgelopen vrijdag stond er een heel ander elftal dan nu. Wij treffen Jong Ajax op het slechtst denkbare moment.”

Schandalig
Volgens de oud-trainer van ADO Den Haag is er op die manier geen sprake van een eerlijke strijd in de Jupiler League. “Nu speelden wij wel tegen het sterkste elftal, ook omdat Ajax geen Champions League speelt. Het is schandalig, je reinste competitievervalsing.”

VVV bleef door het verlies in Amsterdam op een achtste plaats staan met 24 punten uit zestien wedstrijden. Jong Ajax staat een plekje lager en naderde de ploeg uit Venlo tot op één punt.

Bron: Nusport.nl

9 Responses

 1. Meuske

  Gewoon boycotten deze wedstrijden en niet spelen want ze kunnen toch niet promoveren of degraderen dus wat maakt het uit. Alleen als alle clubs meewerken kun je dit bewerkstelligen want niemand is blij met een wedstrijd op de toekomst of de herdgang en al helemaal een lege grolsch veste boeit niet. Volgend seizoen krijg je ook jong Feyenoord waarschijnlijk.

  1. Ben

   Helemaal met je eens. Eigenlijk is het schandalig dat de andere Jupiler teams het blijkbaar wel accepteren. De KNVB is toch van ons? Niet andersom? De KNVB is geen baas van de clubs, neen de clubs hebben een verband nodig en daarom bestaat er een KNVB. FORZA VVV!

 2. Sanderkuh

  Het mooie is dat bijna alle trainers het al hebben geroepen maar niemand durft als club zijnde zijn nek uit te steken en de KNVB ‘aan te pakken’. Dus leuk dat er wederom een trainer zegt dat het competitie-vervalsing (wat 100% waar is) is maar je hebt er geen zak aan…..

 3. VVV-Amsterdam

  Natuurlijk is het competitievervalsing dat de Jong elftallen de ene week met de bank van het eerste en de andere week met de spelers van de A1 spelen. Je had dat echter 1,5 jaar terug moeten aangeven.
  Over de hele competitie zal het voor VVV wel meevallen qua vervalsing. Ik heb namelijk niet de illusie dat we in een competitie met Roda en NEC dit jaar kampioen worden. Blijft over dat je bij de eerste 9 (exclusief Jong elftallen) moet eindigen om de nacompetitie te halen. Vervolgens is het de truc om in mei in vorm te zijn zodat je promoveert. En als je dan nog niet eens mee kan voetballen met de Jong elftallen – ook al spelen ze met de bank van het eerste – moet je ook eerlijk zijn dat je niet over promotie hoeft na te denken.

  1. Goodie

   Dat is makkelijk gezegd dat ze het 1,5 jaar geleden hadden moeten aangeven. Supporters waren het er vanaf moment 1 niet mee eens, en clubs moesten bij het niet instemmen de tv kosten zelf betalen die zo rond de 1 tot 3 miljoen euro liggen. Dit kunnen Jupiler League clubs niet ophoesten! En niet mee voetballen met de Jong eftallen ook al hebben ze de bank van het eerste? Ja het kan dan wel de bank van Ajax zijn, maar een aantal spelers even individueel. Boer, bij Zwolle een betrouwbare doelman. Van de Hoorn, bij Utrecht één van de beste backs op de Nederlandse velden. Zivkovic, scoorde vorig jaar bij Groningen aan de lopende band. Duarte, in de betere jaren van Heracles een tijd terug de smaakmaker. En dan mogen ze wel bij Ajax op de bank zitten, maar deze spelers hebben zich allemaal bewezen bij clubs die beter waren/zijn dan VVV.

 4. Ben

  Gister speelden er bij Jong PSV tegen de graafschap 8 spelers mee uit de A selectie. Het argument “we hadden anderhalf jaar geleden moeten protesteren snijdt geen hout. Zelfkritiek is de KNVB vreemd. FORZA VVV!

Leave a Reply