VVV-Venlo beëindigt samenwerking met Hypercube

VVV-Venlo heeft de samenwerking met het onderzoek- & adviesbureau Hybercube verbroken. In opdracht van de gemeente Venlo onderzocht het bureau naar de levensvatbaarheid van VVV-Venlo en hielden zij zich de laatste tijd voornamelijk bezig met het opstellen van een toekomstplan. De discussie over een nieuw stadion voor VVV-Venlo kwam wederom op tafel, nadat Hybercube aangegeven had dat in het verouderde Stadion de Koel geen toekomstperspectief meer is.

In een brief aan de fractievoorzitters in de gemeenteraad laat onze directeur Marco Bogers weten dat de relatie tussen Hybercube en VVV-Venlo versleten is. Dat de relatie de laatste tijd iets wat bekoeld was, dat was duidelijk. De clubleiding van de Venlonaren was niet blij over de werkwijze van Hybercube en de gemeente Venlo.

Het adviesbureau werd eind vorig jaar ingehuurd door de gemeente Venlo om onderzoek te doen of VVV-Venlo een lening nodig had van 200.000 euro. Het hele proces verliep zeer stroef met modder gooien van beide kanten. Echter stemde de gemeenteraad in om een lening aan VVV-Venlo te verschaffen. Ook na deze beslissing bleek het nog altijd stroef te lopen tussen de gemeente en de club. Hybercube stelde ondertussen voorwaarden op voor de lening die VVV-Venlo naar eigen zeggen niet kon accepteren. De juristen die de Venlonaren assisteren in de hele zaak adviseerde om de lening niet aan te gaan. Na een aantal weken werd en dan op andere voorwaarden ingestemd over de lening.

Ook in een later proces en een nieuwe opdracht waar onderzoek gedaan moest worden naar de levensvatbaarheid van de club ging het zeer moeizaam en ook begon Hybercube zelf de media op te zoeken waardoor er bepaalde delen van het onderzoek openbaar gemaakt werd zonder de club te informeren (denk hierbij aan onderzoek stadionlocatie). Na een aantal weken onderzoek presenteerde Hybercube een toekomstplan waarbij vooral de locatie op Nijmeegseweg in Venlo eruit sprong als locatie voor het nieuwe stadion.  Een dag na het uitbrengen van het plan werd deze weer ingetrokken waarna er een aantal dagen weer een nieuw eindplan gepresenteerd werd. VVV-Venlo kreeg hierna 2 dagen om hiermee akkoord te gaan.

De clubleiding gaf hierbij aan dat het onmogelijk was om binnen 2 dagen een beslissing te nemen om drastische maatregelen door te voeren. In het plan werd niet alleen gekeken naar een nieuw stadion maar ook naar een nieuwe structuur binnen de club. VVV-Venlo heeft hierbij aangegeven eerst het plan te willen onderzoeken. De Venlonaren vonden tot dusver het plan onvolledig en niet goed onderbouwd. Waarschijnlijk zal dit plan geen vervolg meer krijgen aangezien de clubleiding vandaag heeft laten weten niet verder te willen met het bureau Hybercube. Of de gemeente Venlo verder gaat met het onderzoek voor VVV-Venlo is ook nog geheel onduidelijk. De gemeente Venlo komt er ook niet geheel ongeschonden vanaf. De gemeente gaf eerst ongelooflijk veel geld uit om de wijzen mannen een onderzoek te laten doen. Dit onderzoek was amateuristisch te noemen. Ook het onderzoek van Hybercube is half af waardoor al het geld in de maas is gegooid.

Wat dit zal betekenen voor de toekomst en de toekomstvisie van de club is nog geheel onduidelijk. Daar heeft de clubleiding van VVV-Venlo nog geen duidelijkheid over gegeven.

Het enige positieve nieuws is dat in dezelfde brief, directeur Marco Bogers aan heeft gegeven de lening van 200.000 euro die door de gemeente aan VVV was verstrekt vandaag is terugbetaald.

7 Responses

  1. pavisto67

    Wat een soap dit…. Maar ik heb de oplossing. We blijven in de Koel voetballen, maar doen niets meer aan het onderhoud. Laat het stadion maar lekker overwoekeren. Op een gegeven moment hebben wij zo’n uniek stadion, dat er een groepering a la het Fort van Blerick op zal staan want zeg nou eerlijk, zo’n uniek oud stadion, dat zie je nergens meer, dan moet gered worden. De gemeente Venlo is enthousiast, trekt de knip, verbouwt de Koel en legt een kabelbaan aan, de langste stedelijke kabelbaan ter wereld. Geduld, dat is het enige wat we nodig hebben. Dus dat we nu al 9 jaar wachten op enig perspectief dat moeten we gewoon voor lief nemen.

  2. Ben

    Is het niet zo dat alle partijen vooraf wisten dat dit zo zou aflopen? Hoe noemen we dat? Misbruik van gemeenschapsgeld. Niemand dat het interesseert? Is het strafbaar? FORZA VVV, of is het bijna echt afgelopen? Leve de kabelbaan, leve de musea….

  3. Koelie

    Dit is echt een klucht geworden. Dat krijg je er van als je voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten als gemeente. Daar heeft VVV en de gemeente zelf helemaal niks aan. Maar VVV is de enige partij die hierdoor ernstig wordt benadeeld met een half onderzoek. Zeer jammer want Hypercube heeft bewezen bij meerdere clubs van meerwaarde te zijn. Recent hebben ze geadviseerd bij Heracles waardoor het nieuwe verbouwde stadion is gerealiseerd. Om droevig en boos om te worden. We laten door paar voetbalhatende bestuurders deze club toch niet kapot maken . Satijn oprotten!!!!!!

  4. kenfen

    De gemeente heeft nu alle geld nodig om een paar oude stenen op te pimpen een ondernemer te Matsen en een kabelbaan te exploiteren ook moet er nog een museum verhuisd worden nou dan kan VVV het wel shaken . 250 miljoen euro gaat dit op termijn kosten terwijl er nu al wordt gespeculeerd over de risico’s die er aan kleven

  5. kenfen

    Ik ben bang van niet. Het aantal leegstaande panden in de binnenstad zal zeker niet afnemen en er is totaal geen lering getrokken uit het vorige debacle de maasboulevard is wat betreft bezoekersaantallen en verhuur van de panden ver ondermaats gebleven alleen het grasveld bij het haventje is een succes maar ja die is dan ook gratis

  6. MattiePeeters

    Waar de club VVV spreekt van een ‘versleten relatie’ met Hypercube is er in de werkelijkheid sprake van een verzuurde relatie met de Venlose politiek. Ik denk dat de Venlose politiek onvoldoende voeling heeft met de waarde van de voetbalclub VVV – in historisch perspectief – voor de sport en cultuur in Noord-Limburg. De beleving die VVV teweegbrengt en heeft gebracht in Venlo en Noord-Limburg is met weinig vergelijkbaar. Het redden van VVV is zeker niet alleen een zakelijke afweging ook al betreft het een BVO. De kernwaarde van VVV is haar verbondenheid met de identiteit van Venlo en Noord-Limburg. Om dat belang te behartigen verdient VVV dat de Venlose politiek met hart en ziel strijdt voor het behoud van VVV. Daarvoor moeten de Venlose politici de hele regio Noord-Limburg tot en met Echt af om te lobbyen bij hun collega politici voor de gezamenlijke bouw van een nieuw stadion. Wat mij betreft op het terrein van de oude veiling tegenover het Viecuri ziekenhuis.

Leave a Reply