VVV-Venlo

VVV-Venlo behaalt een zwaarbevochten punt bij AZ

Het was even afwachten hoe VVV-Venlo zich zou laten zien na de nederlaag tegen Willem II eerder deze week. Toen gingen we namelijk hard en verdiend onderuit, nu wachtte nummer 3 AZ op ons. AZ had enorm veel balbezit en dreiging naar voren, maar na 90 minuten spelen stond nog steeds de brilstand genoteerd en had kon VVV weer punt toevoegen aan het totaal.

Niet alleen zou het dus een enorm lastige wedstrijd worden voor de Venlonaren, maar ik denk ook dat veel mensen benieuwd waren om te zien hoe VVV zou reageren op de nederlaag in Tilburg. In de thuiswedstrijd tegen AZ speelde VVV ook zeker een goede wedstrijd, maar de individuele klasse van AZ bleek net te veel te zijn voor ons. Gisterenavond leek het er ook op dat VVV het onderspit zou delven, maar met voetbal weet je het maar nooit. De bal is rond en dat soort uitspraken.

VVV begon de wedstrijd met een aantal wijzingen in de basiself. Omdat Jerold Promes geblesseerd was speelde Damian van Bruggen op die positie. Danny Post nam zijn plaats in het middenveld weer over. Verder stonden Torino Hunte en Romeo Castelen – hij maakte zijn basisdebuut voor VVV – voorin op de flanken, het leek erop dat Vito van Crooij nog teveel last had van kleine pijntjes om een hele wedstrijd te spelen. Een iets andere formatie weer, maar dat bewijst ook dat de bank ook kwaliteiten bezit.

Het spelbeeld van de eerste helft was vooral dat AZ aanviel en VVV zich beperkte tot het verdedigen. Dat was ook wel te verwachten, maar ruim 3/4 van het balbezit was voor de gastheren en daardoor konden we zelf niet echt een vuist maken. Toch was het VVV dat in de eerste 10 minuten twee keer gevaarlijk eruit kwam. Een harde vrije trap van Clint Leemans kwam op de vuisten van Bizot en een schot van Castelen ging rakelings langs het doel. AZ had het meeste de bal, maar doordat VVV ze niet toeliet om tot een schot te komen, waren ze eigenlijk nooit echt gevaarlijk. Mats Seuntjens en Wout Weghorst probeerde het van afstand, maar de pogingen waren niet gevaarlijk.

In de 20e minuut moest Damian van Bruggen gewisseld worden vanwege een blessure en dat leek een echt aderlating te zijn. Jens Janse kwam daarvoor in de plaats, maar de spoeling wordt zo wel dunner met de blessures. Met een gebleseerde Promes en Van Bruggen, zijn er centraal achterin niet veel keuzes meer. Opvallend genoeg volgde hierna twee kansen voor VVV met een schot van Lennart Thy en van Torino Hunte, maar deze konden ook geen potten breken. Het laatste wapenfeit van de eerste helft was een vrije trap op de rand van de 16 voor AZ. Wout Weghorst ging achter de bal staan, maar zijn inzet ging over en daardoor gingen we met een 0-0 tussenstand de rust in.

Eigenlijk een prima ruststand, maar ook met de wetenschap dat AZ het tempo waarschijnlijk wel zou opschroeven en dat deden ze ook in de tweede helft. Tot aan de 75e minuut was het eigenlijk een richtingsverkeer in Alkmaar. De thuisploeg bleef maar aandringen en dwong Lars Unnerstall tot drie moeizame reddingen. Of het kwam door de wind of doordat er een beetje gegrabbeld werd door onze keeper, is niet duidelijk. Maar de stand bleef op 0-0 staan en dat was het enige dat telde. De druk werd nog maar eens opgevoerd door AZ, maar VVV bleef goed staan en als collectief verdedigen. Zoals veel mensen het zouden typeren, het was echt een Venlose muur. Na 94 minuten lange minuten floot de scheidsrechter af voor het einde van de wedstrijd en was er loon naar werken. VVV heeft een zwaarbevochten punt gehaald bij de nummer 3 van de ranglijst en zich daarmee uitstekend hersteld van de nederlaag tegen Willem II.

Volgende week vrijdag staat er weer een belangrijke wedstrijd op het programma. Dan spelen we namelijk thuis tegen FC Groningen en mochten we dan de winst halen, dan zijn er weer hele grote stappen gemaakt richting lijfsbehoud.

AZ – VVV-Venlo 0-0 (0-0)
Scoreverloop: –
Gele kaarten: Bel Hassani (AZ), Castelen, Janssen (VVV-Venlo)
Rode kaarten: –
Toeschouwers: 14.023

Opstelling AZ:
Bizot; Svensson (81. Van Rhijn), Hatzidiakos, Wuytens. Ouwejan; Midtsjö, Van Overeem (76. Bel Hassani), Koopmeiners (59. Idrissi), Jahanbakhsh; Weghorst en Seuntjens

Opstelling VVV-Venlo:
Unnerstall; Rutten, Röseler, Van Bruggen (20. Janse), Janssen; Seuntjens, Post, Leemans; Castelen (70. Opoku), Thy en Hunte (87. Van Crooij)


20 Responses

 1. VVV 4ever

  Goede eerste helft paar kansen gehad en bij wat secuurder de voorste linie inspelen konden ze nog veel gevaarlijker worden….

  weer een bonuspunt erbij!
  Teamprestatie!

  Forza VVV!

 2. supportertje

  Na de zeperd tegen Willem twee, vandaag weer een zwaar bevochten punt in Alkmaar. Gelukkig dus een incident in Tilburg zullen we maar zeggen. De boog kan niet altijd gespannen staan, maar vanavond dus wel, en een terechte beloning. Prachtig, nu op naar FC Groningen thuis, en hopen op de drie punten. Moet kunnen in mijn ogen, en zeker als we weer als geheel achter ons VVVke gaan staan.

  1. Ik denk eerlijk gezegd dat het al klaar is. Bovendien denk ik dat 5 punten genoeg moeten zijn. Wat ik opgezocht is 35 punten genoeg gebleken voor directe handhaving. Waren zelfs seizoenen waar 28 genoeg was. Verder terug heb ik niet gekeken.

   Er zijn nog 11 potjes. We staan 13 boven de streep. Dat betekent dat wij alles moeten verliezen en dus Roda 4 moet winnen en een gelijk plus doelsalso in moet halem. Dat is de de helft die ze moeten winnen.

   1. supportertje

    Erg optimistisch gezien wel. Ben er toch voor dat ze gewoon op deze toer door blijven gaan, en niet gaan denken dat ze er al zijn. Zo hoog mogelijk eindigen met goed voetbal, en zodoende goodwill kweken . Ook voor ons veel leuker om naar te kijken, en uiteindelijk met zijn allen een mooi feestje kunnen vieren aan het einde van het seizoen. Tot nu is het genieten geblazen met de resultaten die er mogen zijn. Zou een mooi toetje zijn als ze ook nog mee mogen doen in de play-off voor Europees voetbal. Hoe beter de resultaten, hoe meer de sponsors, misschien ook nieuwe bereid zijn om te investeren in VVV.

 3. idderzienmeining

  Prima resultaat en VVV had zelfs op voorsprong kunnen komen ….
  Prachtig om te zien dat de slechte wedstrijd in Tilburg zó’n vervolg gegeven is want dat betekent dat deze groep qua karakter en focus dus ECHT goed in elkaar zit !!
  Handhaving komt nu serieus dichterbij en wat zou dat een wereldprestatie zijn. Vooral al zo vroeg in de competitie en op deze manier … VVV is elke wedstrijd in staat er een wedstrijd van te maken.

  Geweldig trots op deze club
  Vastelaovend saame
  Ut is ôs gegaeve

 4. RuiverCity

  Super punt weer erbij. Maak me alleen zorgen om de blessures. Promes, van Bruggen en van Crooy. Daarbij opgeteld de schorsingen die er beginnen aan te komen.

  1. chretien

   Bij AZ waren er 6gisteren 6 spelers geblesseerd! Het kan dus nog veel erger. Blij met die punten die we al hebben, ongelooflijk goed. Er kans ons qua degradatie niks meer gebeuren. Volgend seizoen moeten we echt zorgen voor een bredere selectie. Zal een hele kluif worden, rekeninghoude met A) gehuurde spelers, B) vertrekkende spelers, dus diegenen die om wat voor redenen dan ook willen vertrekken, of worden vweggekocht en C) spelers die geen contractverlenging krijgen, de consequenties van doorselecteren. We zullen het zien….

   1. RuiverCity

    Dan vergeet je wel dat AZ een veel grotere selectie heeft dan VVV.

    En wat te denken van de spelers die een hoger salaris gaan eisen omdat ze het met VVV zo goed doen!
    Ik verwacht dat sommige spelers rustig gaan afwachten op andere aanbiedingen.

   2. We kunnen helaas niet in de glazen bol kijken. Als we erin blijven zal de begroting ietwat stijgen denk ik. Daarnaast denk ik dat veel spelers ook afwachten wat onze trainer gaat doen. Hij heeft nog maar een jaar zijn contract en er zijn hier en daar al wat clubs met interesse.

    Ook wat Ruivercity zegt klopt. De spelers zullen ook meer salaris eisen door de goede prestaties vooral degene met een aflopend contract. Ik weet dat VVV achter de schermen natuurlijk al bezig is met het volgende seizoen met huidige spelers etc. We moeten gewoon afwachten.

   3. kenfen

    Het zal allemaal wel maar we moeten nu gewoon genieten van dit seizoen en vertrouwen op Stan en Co. Het zou natuurlijk prachtig zijn als deze selectie nog een jaartje bij elkaar zou blijven maar dit lijkt me niet haalbaar. Dromen mag natuurlijk en dan nog wat versterkingen halen dan moet Europees voetbal haalbaar zijn. Volgend seizoen spelen we waarschijnlijk degradatie voetbal maar dromen mag natuurlijk en misschien??

 5. marcel

  wat werd er gisteren weer geknokt door de mannen op het veld. Ondanks het overwicht van AZ (moeten ze maar scoren), was alleen hierdoor al dat punt verdiend. Wat was het koud, maar dat puntje mee naar huis, maakte het weer de moeite waard.

 6. RuiverCity

  Volgens VI zijn de meeste clubs in Nederland, waaronder VVV, te koop voor een (buitenlandse) investeerder.
  Prijs ligt rond de 10.000.000 euro.
  Wie trekt de beurs rondom Venlo?

Leave a Reply