VVV-Venlo bekert door na overwinning op FC Utrecht

Bekerwedstrijdje op de woensdagavond in Venlo. Zomaar! Afgelopen woensdag speelden we tegen FC Utrecht op de vrije onchristelijke tijd van 18.30 uur. Ik vond het dan ook heel wat dat er een dikke 350 fans uit Utrecht waren meegereisd. In totaal zat er kleine 4000 mensen in het stadion en ik weet niet zo goed wat ik daarvan moet vinden. Het resultaat? Dat zat mee, want na 90 minuten stond de 3-1 eindstand op het scorebord en zit VVV-Venlo in de 3e ronde van de beker.

FC Utrecht. Ja, wat moet je daar over zeggen vrienden. Op het begin leken ze echt te gaan vlammen, maar de laatste weken is het huilen met de pet op. Je probeert niet teveel hoop te hebben, want dan is de teleurstelling des te groter wanneer je verliest en uitgeschakeld bent.
Je hoort zo voor de wedstrijd bepaalde geluiden: Als VVV maar niet vroeg achterkomt of iets dergelijks. Nou, na twee minuten spelen veranderde dat geluid meteen. Na een goede voorzet van Torino Hunte, schoot Lennart Thy – ja, dat lees je goed – met links de 1-0 binnen! Echt een fantastisch begin aan dit bekerduel tegen FC Utrecht. Eindelijk vond Thy het doel in een duel dat er toe doet, hij heeft lang moeten wachten en hopelijk gaat het nu meer vanzelf.

VVV-Venlo was heer en meester in de eerste helft. FC Utrecht kwam er niet aan te pas, VVV controleerde de wedstrijd en zocht nadrukkelijk naar die 2-0. Zoals al vaker dit seizoen was die eindpass dan net niet goed genoeg, of de geproduceerde schoten bleken niet daadkrachtig genoeg om keeper Jensen af te troeven. Tot de 20e minuut, want toen zette VVV weer een goede aanval op. Nwakali zorgde met een zeer subtiele pass dat Hunte alleen voor de keeper kwam te staan – het had een beetje schijn van buitenspel, het was net op het randje geloof ik – en Hunte schoot hoog raak: 2-0 voor VVV tegen FC Utrecht. Ik vond moeilijk te begrijpen hoe makkelijk het eigenlijk ging, maar we stonden met 2-0 voor tegen Utrecht. Lekker bezig hoor.

In de 34e minuut was het bijna 3-0 voor VVV, want Rutten zat even lekker op de brommer. Hij snelde langs alles en iedereen heen en zijn poging werd knap gepareerd door doelman Jensen van FC Utrecht. Het had zomaar 3-0 kunnen staan, maar helaas ging dat feestje niet door. We gingen rusten met een 2-0 ruststand, maar aan het einde van de eerste helft leek FC Utrecht toch meer iets grip te krijgen op de wedstrijd en waren veelvuldig aanwezig op de helft van VVV. Delano van Crooij stond in de kist, maar hij hoefde eigenlijk niets te doen die eerste helft. Een keer werd hij verslagen door een kopbal van Dumic, maar aanvoerder Seuntjens stond op de goede plek op de bal van de lijn te halen.

De tweede helft begon met een wissel aan Venlose zijde: Hunte was nogal aangeslagen van een tackle in de eerste helft en hij werd vervangen door Tissoudali. Ik wist niet zo goed wat ik er van moest vinden, maar Tissoudali speelde best een goede tweede helft. Dieke prima. Het was een wedstrijdje met veel gele prenten en dat moest de aanvoerder van Utrecht – Willem Janssen – voelen. Sterker nog, hij kreeg in de 52e minuut zijn tweede gele kaart en kon zo met rood vertrekken richting de kleedkamers. Uiteraard werd hier en daar gezongen dat Janssen een Venlonaar was, lekker lachen in de Koel. Keurig.

Te Hag greep in en wisselde Görtler voor Kerk in de 58e minuut en niemand begreep waarom dat ventje niet vanaf minuut 1 erin stond. Hij was een ware plaag voor de Venlose defensie en dat werd bevestigd in de 59e minuut. Het was aan Röseler te danken dat het bij 2-0 bleef, want hij haalde bal knap van de lijn. Van Crooij stond niet goed gepositioneerd. FC Utrecht leek veel sterker met 10 man dan met 11, VVV liet hen gewoon voetballen. Met als gevolg? De 2-1 van Kerk in de 62e minuut. Met links schoot hij de bal knap in de lange hoek achter Van Crooij en eerlijk is eerlijk, het was een goede goal. Maar het had echt nooit mogen gebeuren, en ineens was het weer spannend in de Koel. Ofja, dat gevoel bestreek toch bij de meeste supporters.

Vijf minuten later werd er weer langzamerhand beter gevoetbald door de Venlonaren en in de 69e minuut kwam Tissoudali alleen voor de keeper te staan na een goede een-twee met Thy, maar helaas stond Tissoudali buitenspel en ging het spel niet door. In de 75e minuut kwam Van Crooij uit, maar werd simpel omspeeld door Dessers. Gevreesd werd voor de 2-2, maar Röseler verdedigde correct en zo bleef de 2-1 op het scorebord genoteerd. Het was ook nu dat de gasten uit Utrecht een beetje klaar waren met de storm, alsof er niks meer inzat. Kost natuurlijk ook gigantisch veel energie om tegen VVV te voetballen. VVV nam het weer over en het Venloos kwartiertje deed zijn intrede. Sterker nog, in de 81e minuut was het Lennart Thy die weer gebruik mocht maken van zijn abonnement op het houtwerk, want hij raakte de paal. De bal werd vervolgens door een verdediger opgepikt, maar Rutten onderschepte de bal en schoot de bal met rechts hard in de lange hoek: 3-1 BAM! Einde oefening, haije Utrecht.

In de 90e minuut liet Van Crooij zien dat hij een degelijke keeper is en zorgde ervoor dat het bij 3-1 bleef. VVV wint met 3-1 van Utrecht en gaat door naar de 3e ronde van de beker. Na de laatste wedstrijden vandaag, zal er geloot worden voor de volgende ronde. Wij zijn benieuwd.

VVV-Venlo – FC Utrecht 3-1 (2-0)

KNVB Beker 2 ronde
Scoreverloop: 2. Thy (1-0), 20. Hunte (2-0), 62. Kerk (2-1), 82. Rutten (3-1)
Toeschouwers: 3928
Gele Kaarten: Röseler, Thy, Van Bruggen (VVV-Venlo) Janssen, Van de Streek, Dumic, Dessers (FC Utrecht)
Rode Kaarten: Janssen 2x geel (FC Utrecht)

Opstelling VVV-Venlo:
D. van Crooij; Janssen (90. Janse), Van Bruggen, Röseler, Rutten; Leemans, Nwakali (88. Antonis), Seuntjens; Hunte (46. Tissoudali), Thy en V. van Crooij

Opstelling FC Utrecht:
Jensen; Van der Meer (32. Willock), Braafheid, Dumic, Troupee; Emanuelson, Janssen, Ayoub (83. Venema), Van de Streek; Görtler (58. Kerk) en Dessers.

19 Responses

 1. Godfried

  waanzinne eerste helft. speelde echt goed en aantrekkaantrekkelijk. nwakali verdient wel een basisplek komende zaterdag wat mij betreft. gefeliciteerd jongens!

 2. supportertje

  Prachtige thuiskomst vanavond, VVV verslaat FC Utrecht, mooie binnenkomer. En Thy heeft gescoord, nu maar hopen dat het voetje echt loskomt. Een van de betere spitsen in de eredivisie, en we hebben het hem zo gegund.

  1. Louis van Gaal

   Het was helemaal niet top …: Onrustig, verkeerde keuzes om wel of niet uit het doel te komen, blijft op de lijn bij elke hoge bal en durft geen luchtduel aan te gaan….daardoor ontstaan telkens gevaarlijke situaties…. Hij is simpelweg een kop te klein ..

 3. VVV 4ever

  tot de rode kaart speelde VVV heel goed en gedreven en had de voorsprong groter kunnen zijn, daarna zakte VVV weg en werd Utrecht sterker.
  3-1 was het breekpunt en de beslissing in de wedstrijd.
  Hoe kan het toch dat VVV altijd minder voetbalt tegen 10 spelers?! Net alsof de organisatie helemaal wegvalt
  Thy eindelijk zijn eerste goal te pakken, wat is het hem gegunt ! Hij lijkt wel een abonnement te hebben op de paal en lat ook deze wedstrijd wist hij weer de paal te raken 😉
  Blom floot dramatisch onnodig veel gele kaarten getrokken waarbij die 2de voor Willem Janssen natuurlijk een lachertje was….
  op naar Almelo heb vertrouwen in een goede uitslag!

 4. RuiverCity

  Utrecht wist de eerste helft niet waar ze het moesten zoeken. Uitblinkers Thy, Rutte en van Bruggen. Mwakali was ook een genot om te zien (prachtige pass bij de 2-0 op Hunte). Delano van Crooy weer heel erg onzeker bij hoge ballen. Blijft aan de grond genageld staan. Onvoorstelbaar voor een keeper op dit niveau. Volgende ronde Unnerstall in de goal! Dat gunnen van de bekerwedstrijden doen ze bij amateurs niet bij een BVO.
  Blom was bezig met een onemanshow. Hij zorgde alleen maar voor onrust op het veld en op de tribunes.
  VVV bracht zichzelf onnodig in de problemen tegen 10 man. Net als vorig seizoen in de Juup wist men zich hier totaal geen raad mee.

 5. Goodie

  VVV was gister 70 minuten lang heer en meester. Utrecht had hierin helemaal niks ik te brengen. Gelukkig heeft VVV zich weten te herpakken na Ado. Nwakali speelde een goede wedstrijd, maar hetzelfde geldt voor Seuntjens. Ook de keuze tussen Labylle en Janssen is geen makkelijke.

  Normaal gesproken ben ik niet heel enthousiast over de beker. Jaarlijks max 3 wedstrijden. Maar dit jaar is vrijwel de hele sub-top er al uit met Utrecht, Vitesse, Heerenveen en Groningen en kunnen we met een goede loting zomaar een heel eind komen. Ben alleen bang dat we vanavond direct Psv, Ajax, Feyenoord of AZ uit gaan loten.

 6. LJ

  Belachelijk weinig toeschouwers weer. En dan allemaal die lulverhalen van te vroeg tijdstip. Er zaten wel meer dan 350 man in het uitvak. Zelfs bij Heracles, speelde op hetzelfde tijdstip, zaten meer dan 9000 man op de tribune tegen amateurs red. De Venlose toeschouwers (supporters wil ik dit volk niet noemen) vertikken het gewoon te komen.

 7. Zeker wete

  Complimenten voor de teamprestatie. Echt erg goed gespeeld en de zwakheden van utrecht uitgebuit, Als Nwakali geen basisplek krijgt dan snap ik het niet meer. Topper. Anderen ook erg sterk gespeeld. Namen noemen is pijnlijk want eigenlijk haalde iedereen een goed niveau. Een naam dan: Allemaal!!

  BTW: Erg leuk geschreven analyse weer!! Ga zo door!!

Leave a Reply