VVV-Venlo

VVV-Venlo bekert verder na winst op Westlandia

Op dinsdagavond 25 september stond de eerste bekerwedstrijd van het seizoen op het programma. In Naaldwijk nam VVV-Venlo het op tegen Derde Divisionist RKVV Westlandia. VVV kwam geen enkel moment in de problemen en wist met een 0-3 overwinning huiswaarts te keren.

Doordeweekse wedstrijden zijn iets waar we vooral in de Jupiler League wel vaker aan mochten proeven, maar in de Eredivisie niet echt. Het was dan ook een vreemd iets om op een dinsdagavond te moeten spelen. Daarnaast begon VVV met een aantal spelers die niet in de basis staan in de Eredivisie wedstrijden:

Van Crooij, Dekker, Van Bruggen, Kum, Borgmann, Van Ooijen, Post, Susic, Joosten, Mlapa en Samuelsen.

Desalniettemin was VVV-Venlo een stuk sterker van Westlandia met vooral een hele sterke Martin Samuelsen. Hij was ook de maker van de eerste twee doelpunten, maar die kwamen naar eigen zeggen pas tot stand na 6 verschillende pogingen. De 0-1 was een schitterende knal buiten de 16 en die ging recht de kruising. De tweede goal van Samuelsen was een stuk minder mooi, maar hij liep goed tegen een voorzet aan, nadat iedereen hem wist te missen. Zo stond het na een uur spelen 0-2 voor de Venlonaren. Soeverein.

Daar kwam kort daarna ook nog de 0-3 bij van Christian Kum, die een voorzet makkelijk wist te werken. Hierdoor was de eindstand bereikt en was voor Maurice Steijn het moment gekomen om drie spelers te laten debuteren in het professionele voetbal. Sem Steijn, Simon Janssen en Yahcuroo Roemer kwamen allen nog in het veld. Kortom het was een geslaagde avond voor iedereen die VVV-Venlo een warm hart toedraagt. Een overwinning zonder bovenmatige inspanning en door naar de volgende ronde van de beker.

Samenvatting (klik op de afbeelding voor de video)

Interviews (klik op de afbeelding voor de video)

Westlandia – VVV-Venlo 0-3 ( 0-1 ).
Doelpunten: 26. Samuelsen 0-1, 57. Samuelsen 0-2, 65. Kum 0-3.
Scheidsrechter: Ingmar Oostrom.
Gele kaart: Markes, Kloos (Westlandia), Janssen (VVV-Venlo).
Toeschouwers: 2.000.

Opstelling VVV-Venlo:
Van Crooij, Dekker, Van Bruggen, Kum, Borgmann, Van Ooijen, Post ( 80. Steijn), Susic ( 73. Janssen), Joosten ( 86. Roemer), Mlapa, Samuelsen.

Leave a Reply