VVV-Venlo beste kunstgrasveld in tussentijdse beoordeling van de aanvoerders

Ieder seizoen geven de aanvoerders uit de Eredivisie en Jupiler League hun waardering aan de voetbalvelden waarop zij wekelijks spelen. Ook dit seizoen worden er weer punten verdeeld door de aanvoerders.  Zij kunnen een waardering geven van 1 (slecht) tot en met 5 (topveld) voor het veld waarop zij gespeeld hebben. Dit klassement wordt bijgehouden door VVCS (Vereniging contract spelers).

Het voetbalveld van VVV-Venlo wordt door aanvoerders van de andere teams gezien als het beste kunstgrasveld van de Jupiler League. Na 8 speelrondes staat VVV met een gemiddelde score van 3,7 op de 4de plek van beste voetbalvelden van de Jupiler League. In de Eredivisie heeft Heracles het beste kunstgrasveld maar die krijgen een beduidend lager gemiddelde, namelijk een 2,3.

Kunstgras of echt gras, daar zijn de meningen over verdeeld. Nostalgisch aangelegde mensen zullen in ieder geval nooit wennen aan het feit dat een voetbalveld uit plastic stukjes bestaat. Ook de website In de Hekken maakt wekelijks gehakt van het kunstgras. Zij zeggen “een kunstgrasveld is als een bord boerenkool zonder worst”. Volgens In de Hekken is het opvallend dat de kunstgrasvelden in de Eerste Divisie wat hoger scoren dan in de hoogste divisie, maar met een beetje logisch nadenken zou je kunnen concluderen dat dit vooral komt omdat er steeds minder echt gras te vinden is. Feit blijft, het voetbalveld van VVV is een prima veldje!

Bron: VVCS & IndeHekken.nl

kunstgras

Leave a Reply