UPDATE: VVV-Venlo blijft in Categorie 1

UPDATE 20.22 uur

Directeur Marco Bogers reageert op de uitspraak van de licentiecommissie, hij zegt dat we formeel nog in categorie 1 zitten, maar onder voorbehoud bij het volgende meetpunt naar categorie 2 zullen gaan. Er zullen dus geen geldboetes vallen of punten af worden getrokken

Het gaat hierbij om de halfjaar cijfers van 2016/2017 waarmee de club onder voorbehoud uit die gevreesde categorie 1 zal verdwijnen.

Schermafbeelding 2017-02-28 om 20.23.22

 

Via Twitter Marco Bogers

 


De licentiecommissie van de KNVB heeft VVV-Venlo wederom ingedeeld in Categorie I. Dat blijkt uit het bericht dat de KNVB vandaag naar buiten bracht.

De licentiecommissie heeft op basis van de jaarstukken 2015/2016 en de prognose van 2016/2017 vastgesteld dat VVV-Venlo ingedeeld zal blijven in de gevarenzone van categorie I. Dat is enigszins verrassend omdat de club te kennen had gegeven naar verwachting uit die categorie I te zullen zijn.

De KNVB zegt het volgende over clubs in categorie I:Clubs in categorie 1 moeten werken aan financieel herstel. Zij zijn daar zelf verantwoordelijk voor en bepalen zelf op welke wijze zij dit doen. Daartoe maken de clubs een plan van aanpak dat er op is gericht de club binnen maximaal negen meetmomenten (een termijn van drie jaar) structureel naar categorie 2 of 3 te brengen. Gedurende het traject houdt de licentiecommissie de clubs strikt aan de gemaakte afspraken in het plan van aanpak. Als de club daar zonder toestemming van afwijkt, volgen sancties oplopend van een waarschuwing, winstpunten in mindering tot intrekking van de licentie.”

Het is duidelijk dat de club nog stappen moet laten zien om uit die categorie te komen bij het volgende meetmoment. De club is op de goede weg, maar is nog niet daar om over te gaan naar de ‘veilige’ categorie 2.

Bron: KNVB

30 Responses

 1. Ben

  Het is dus niet zo dat jezelf (VVV in dit geval) kunt vaststellen dat je goed zit? Afhankelijk van een willekeurige beoordeling? Kam ik me eigenlijk niet voorstellen. Hoeveel punten aftrek? FORZA VVV!

 2. LJ

  Wederom een staaltje van onkunde bij vvv. Dit gaat punten kosten omdat ze de officiële waarschuwing al hebben gehad. De straf kan oplopen tot een aftrek van maximaal 9 punten.

  1. Grad

   @LJ Niet zo negatief!!! Indeling in cat. 1 is nog op basis van jaarstukken 2015/2016 en prognosecijfers 2016/’17. Via Twitter heeft Marco Boogers al gereageerd, dat ‘Voor VVV-Venlo wordt definitieve indeling in cat. 2 obv halfjaarcijfers 16/17 een feit obv ingediende stukken’. Bij het volgende meetmoment gaat VVV dus van 1 naar 2 en geen boetes en puntenaftrek.

 3. OooLGooO

  De eerste keer puntenaftrek zal eerder maximaal 3 punten zijn. So be it, dan heeft vvv nog altijd alles in eigen hand.

  Ps; als je het woord onkunde gebruikt heb je geen verstand van wat er gaande is bij vvv. Vvv heeft een goed gekeurde plan van aanpak. Zijn op verschillende fronten aan het saneren. Daarbij is Venlo geen Amsterdam…
  De promotie zoals lincoln zegt zal alles recht trekken betreft financiele zorgen. Pas zorgen gaan maken als je werkelijk niet promoveerd!

 4. paultje47

  Ongelooflijk als je ziet dat bv een Den Haag en een Utrecht waar ze sinds jaar en dag een fantastisch financieel beleid voeren in de veilige categorie zitten.
  Of NEC ? enz enz , zoals gebruikelijk zijn de wegen der KNVB ondoorgrondelijk.

 5. expat

  Ben benieuwd naar de reactie van de club. Dacht ook dat het goed zat. Geen ramp vooralsnog maar toch zou deze ‘financiële promotie’ welkom zijn. 3 van de 5 clubs Limburgs…

 6. SL

  Denk zelf dat VVV hier ook uit komt, zoals eerder al is geantwoord door de directeur. Daar in Zeist moeten ze zelf eerst orde op zaken stellen. Een grote corrupte bende!

 7. Even voor de duidelijkheid, dit bericht wat we vanmiddag schreven was op basis de stukken van de KNVB. Door Karneval is het lastig om contact te krijgen met VVV dus wisten we ook niet wat dit betekende voor de club. Maar het artikel van de KNVB zegt niks over VVV behalve dat ze in categorie 1 blijven. Blijkt dat we geen puntenaftrek of een boete krijgen, aldus Marco Bogers. Volgende meting gaan we uit categorie 1.

  1. LJ

   Dan moeten we Bogersmaar geloven op zijn blauwe ogen. Maar blijkbaar communiceren ze niet zo goed met de knvb anders hadden ze in december wel geweten dat het in maart geen promotie zou worden. Het is voor vvv en de supporters te hopen dat het dan wel lukt anders start je het nieuwe seizoen in de eredivisie met een negatief puntensaldo.

   1. Kijk als ze dit vantevoren weten en ze weten dat de KNVB dit bekend gaat maken dan moet je dit vantevoren communiceren. Nu leek het net alsof ze gelogen hebben of valse informatie hebben verspreid door dingen in de media te roepen. En moet Marco Bogers met een tweet proberen mensen te vertellen hoe het nu echt zit. Maar het kwaad is al geschiet. De meeste mensen lezen niet de update maar het eerste bericht en die komt negatief uit voor VVV. Dat is zonde en niet de eerste keer.

   2. Grad

    Volgens het twitterbericht van Marco Boogers heeft VVV wel duidelijk gecommuniceert. Zie het bericht op de site van VVV van 21 dec. jl http://www.vvv-venlo.nl/nl/nieuws/categorie2 ,
    Het zou de redactie van Venlonaren sieren, om het bericht van de VVV-site daarom nogmaals te plaatsen, zodat de achterban weet hoe nu werkelijk ‘de vork in de steel zit’
    Alle doemscenarios op dit forum zijn daarom wat voorbarig (geweest). Verder ben ik van mening dat de VVV in dit geval niet nalatig is geweest en de kritiek, die op dit forum is geuit hieromtrent, onterecht is.

 8. festina lente

  jammer dat ze nog in categorie 1 blijven zitten. Ben je toch beperkt in je aankoopbeleid.. Ik vraag me wel af of hoe het geld wat ontvangen is van musa verantwoord is. kan dat in de exploitatierekening of zijn er schulden mee afgelost of zijn deze nog niet meegenomen. in elk geval volgend jaar in categorie 1 in de eredivisie word wel erg moeilijk.hopelijk word met promotie enkele grotere sponsors aangetrokken -moet toch mogelijk zijn met de vele logistiek bedrijven die zich hier vestigen.

  1. Goodie

   De opbrengsten van Musa zullen toch op de resultatenrekening moeten zijn meegenomen, of het bedrag al ontvangen is of niet. Of het bedrag al ontvangen is heeft alleen invloed op de liquiditeitsbegroting, evenals de aflossingen op schulden.

 9. Grad

  Lincoln, waarom (wederom) je twijfels richting VVV. Jij gaat er vanuit, dat VVV dit al vóór de publicatie van 28-02-2017 zou weten/wist. Tijdens de carnavalsdagen waren de kantoren van VVV gesloten en het kan zo maar zijn dat het bericht/kennisgeving hieromtrent. toen VVV nog niet bereikt heeft en dat zij ook verrast zijn geworden door deze berichtgeving. Bovendien denk ik, dat VVV op basis van de ingediende cijfers en prognoses er vanuit is gegaan, dat men bij dit meetmoment al in Cat. 2 zou worden ingedeeld. De KNVB heeft echter anders beslist.
  Je kunt ook de beslissing(en) van de KNVB in twijfel trekken, als voorbeelden noem ik ADO, Twente en RODA.
  ADO was bijna failliet, maar toen bekend werd dat Wang alsnog betaalde, werd ADO meteen ingedeeld in Cat. 2. Hetzelfde geldt voor FC Twente, ook bijna failliet, maar nu bekend is geworden dat de gemeente een lening verstrekt van 17 miljoen een met ook nog eens een aanvullende garantiestelling van 8,4 miljoen, worden zij nu ook ingedeeld in Cat. 2.
  Roda (ook Cat. 1) daarentegen heeft ook een injectie gehad van enkele miljoenen (Schrouff, Korotaev) en kon/mocht (met toestemming KNVB??), investeren in 9 nieuwe spelers, maar Roda is desondanks in Cat.1 gebleven.
  Dit zegt alles hoe warrig/onduidelijk het beleid/zienswijze van de KNVB is en dit kun je VVV niet kwalijk nemen/verwijten.

  1. Wederom twijfels lijkt me een beetje overdreven maar ik stel sommige dingen vast en discussieer graag hierover met de mensen die VVV volgen. Daarmee probeer ik bij andere te pijlen of de dingen die ik constateer ook opgemerkt worden door andere of dat ik het volledig anders zie. Als ik zo’n twijfels over VVV had gehad zou ik niet al 3 jaar lang elke dag VVV-Venlo volgen, deze website beheren en in allerlei werkgroepen en op andere manieren betrokken zijn bij VVV. Maar ook ik ben niet altijd eens met alle keuzes die gemaakt worden door de club en dat lijkt me ook gezond. Ik vind het een beetje raar dat je me nu beschuldigt van dat ik vaak te negatief ben en wederom twijfels heb over iets. Ik wordt juist vaak aangesproken dat ik veel te positief ben en ook op de site teveel positief belicht. Heb amper dingen geschreven die negativiteit brengen en ik denk dat vele mensen dit beamen die hier reageren.

   Maar over dit geval, VVV weet vaak ruim vantevoren wanneer deze stukken openbaar worden gemaakt door de KNVB, dus ruim voor de Karneval. Maar goed het stukje miscommunicatie is als volgt. Er is meerder keren in besprekingen met VVV-Venlo gezegd dat bij het volgende meetpunt VVV-Venlo in categorie 2 terecht zou komen. Dit is het volgende moment van januari – maart 2017 maar wat er toen niet bij was gezegd is dat het niet gaat om dit meetpunt maar het volgende meetpunt wanneer de cijfers voor dit jaar beoordeeld gaan worden en daardoor is er een kink in de kabel gekomen. Ik wil best dat stuk nog eens delen hoor, geen enkel probleem. Maar nogmaals jammer dat je beschuldigend reageert als we iets verkeerd hebben begrepen.

   Ik vind nog altijd als je weet dat zo’n moment komt waarbij bekend wordt dat VVV in categorie 1 wordt ingedeeld dat vantevoren kan melden. Dan haal je alle onzekerheden en discussies weg en dan was dit hele artikel inderdaad overbodig geworden. Maar je weet als club dat niet alleen wij maar alle media hierover berichtgevingen maken waarbij bekend wordt dat VVV nog altijd in categorie 1 zit. Mensen hebben dat vorige keer wel gelezen en meegekregen maar dachten waarschijnlijk net als ons dat het om dit meetmoment ging. Hierdoor komt er onnodig veel onduidelijkheid en dat tweetje van Bogers hadden ze ook direct naar buiten kunnen brengen en niet een paar uur later.

   1. Grad

    Op dinsdagmorgen heeft KNVB deze indeling gepubliccerd en ik kan me best voorstellen, dat Boogers op zo’n dag, pas na een paar uur reageert met een tweet, of ga jij er vanuit dat Bogers wist dat de KNVB dit op dinsdag zou publiceren en dat hij als bestuurder hier alert op zou moeten zijn en geen carnaval zou mogen vieren, of een vrije dag nemen.
    Met betrekking tot de indeling wil ik je nog wijzen op een artikel van VI (http://www.vi.nl/nieuws/knvb-stap-af-van-dat-ambtenarengedrag.htm) waarin de voorzitter van RKC zijn kritiek uit over het beleid en wijze van communicatie door de KNVB hieromtrent.

   2. Je leest maar de helft wat ik schrijf! Maar goed nogmaals ik weet dat VVV close samenwerkt net zoals alle clubs. Als er berichten zoals deze naar buiten komen worden clubs ruim vantevoren ingelicht zodat ze zich kunnen voorbereiden met persberichten etc. VVV-Venlo heeft vorige keer dat stuk geschreven maar zoals ik ook al in mijn vorige reactie aangaf was daar een stukje onduidelijkheid. Daarin stond zoals ik ook al schreef bij de volgende meting dat VVV in categorie 2 werd ingedeeld. Daardoor is er een ruis ontstaan bij ons en ik denk bij meerdere supporters. Daar is het voor ons dan ook mee klaar door het stuk te updaten. Overigens heb ik dat stuk van RKC natuurlijk gelezen maar goed.

    Ik blijf het jammer vinden en dat heb ik ook al geschreven dat je dit heel persoonlijk opvat en daarbij mensen beschuldigt. Wat wil je eigenlijk dat ik nu ga doen, mij verontschuldigen of alles verwijderen? Ik blijf erbij dat we vrijwel alles positief uitlichten en dat ik in mijn reacties vaak positief ben. Maar goed je oordeel ligt vast.

   3. Grad

    Lincoln, inderdaad ik heb in mijn reactie jouw persoonlijk beschuldigd. Het was echter niet mijn bedoeling om hier persoonlijk op de man de spelen, maar in het algemeen, daarom alsnog mijn oprechte excuses hiervoor naar jou toe.
    Mijn bedoeling is om een open discussie te voeren met alle in- en outs. Ik constateer alleen, dat op dit forum, zodra men van mening is dat VVV tekortgeschotenis, of nalatig is geweest, vaak zonder aanwijsbare reden, Berden en/of Boogers als oorzaak/schuldige worden aangewezen. Dit heeft volgens mij veel te maken en het wantrouwen/tekortkomingen/oudzeer vanuit het verleden.
    Eenieder, die VVV een warm hart toedraagt zal toch moet erkennen, dat er ook op dit gebied al veel verbeterd is. We zijn er nog niet en dat kan ook niet van de een op de andere dag en heeft zijn tijd nodig, maar we zijn op de goed weg en laten we hopen dat we het volgend seizoen, hopelijk in de eredivisie, deze discussie niet meer hoeven te voeren.

   4. Dat ontkennen we ook niet en wij balen daar ook enorm van dat er vaak negativiteit hangt rondom VVV en dat er grotendeels hier daarop wordt gereageerd. Ik persoonlijk ben daar niet van en probeer daarom ook altijd de positieve zin uit iets te halen. Ik heb over het algemeen geen kritiek maar dit was wel een puntje waarvan ik dacht dat had iets beter geregeld kunnen worden. Ik ben zelf actief in de communicatie wereld dus weet hoe deze dingen gaan en werken.

    Als ik zware kritiek had gehad zou ik deze ook niet hier uitten maar bespreken met de heren zelf tijdens werkgroepen of andere gelegenheden. Ik ben juist zeer positief over de laatste weken, maanden en misschien wel jaren. Je komt hier niet zomaar, dit is een proces dat vanuit alle delen uit VVV hard aan gewerkt is. Positief vind ik ook dat wij als supporters serieus genomen worden en onze expertise en ervaringen kunnen delen.

 10. RuiverCity

  Iedereen in Venlo en omstreken weet dat het dit jaar met VVV moet gebeuren. Anders kan het wel eens afgelopen zijn met ons cluppie. De supporters krijg je blijkbaar maar op één manier terug naar de Koel; promoveren!Want het loopt nog steeds niet over.
  De wedstrijd tegen MVV leek het keerpunt maar helaas zette dit niet door ondanks alle winstpartijen. VVV zal echt enkele (grote) sponsoren moeten binnen halen en vaart moeten maken met het verbeteren/vergroten (?) van stadion de Koel. Dit zal volgend seizoen echt nodig zijn zodat je tegen de toppers flink wat publiek kunt herbergen. Met 8000 toeschouwers per wedstrijd, als die al gehaald worden tegen de mindere teams, red je het niet in de eredivisie. VVV moet zeker de slag in Midden-Limburg (lees Roermond, Swalmen e.o.) zien te winnen van Kerkrade. Daar is nog genoeg te halen.

 11. Ben

  Even iets heel anders, wel erg complimenteus:

  zegt Vergoossen tegen Elf Voetbal Magazine. “VVV-Venlo is een heel goed voorbeeld van hoe het wél moet. Dankzij doorselecteren draait die club al drie jaar stabiel in de top van de Jupiler League.”

 12. Ievel Knievel

  Wat mij vaak opvalt aan de manier van communiceren van VVV en zeker ook Bogers is dat men altijd vooruit loopt op de zaak, gouden bergen belooft en men zaken te rooskleurig voorstel> Men probeert vaak negativiteit de verdoezelen, onder het tapijt te vegen.Dat is al meer dan tien jaar d toon inmiddels, met een hoop onnodige onrust tot gevolg, wat dan weer van invloed is op het beleid.

  Mooie praatjes van een tweedehands autoverkoper, zo komt het over. En vaak achteraf de zaak schoonvegen.Precies de reden waarom ik het in het algemeen niet eens ben met de stijl van regeren en communiceren van de heren Bogers en Berden. En ik weet het, in het hele voetbal is het vaak eenzelfde verhaal, maar ik zou juist graag hopen dat VVV het anders zou doen, als in naam een sympathieke club zijnde. Nogmaals, het lijkt mij wijs als er toch echt een nieuwe directie en bestuur gevormd gaan worden en dan niet door te shoppen bij de geijkte namen, maar jonge mensen, die een alternatieve stijl van ondernemen hebben en daarmee veel bereikt hebben.

  Als Bogers niet in november en december zo hard geroepen had dat VVV uit de financiële problemen was en niet geroepen had dat we bij het volgende meetmoment categorie 2 zouden zijn, dan had hij iig niet gelogen. Men kan beter het volgende meetmoment afwachten en dan met een toelichting komen.

  Men houdt bij VVV zijn achterban aan het lijntje.

  Ik kan me ook voorstellen dat deze houding van VVV, terwijl ik echt weinig opheb met de “Gemeente Venlo”, de samenwerking met diezelfde gemeente geen goed heeft gedaan in ieder geval van VVV kant uit gaande. Die Satijn en consorten zijn natuurlijk ook kwibussen eerste klas, dus daar zullen we het maar niet over hebben en over het meten met twee maten vanuit de KNVB, tja…….

  Neemt niet weg dat VVV van zichzelf moet uitgaan en al helemaal niet de schuld bij anderen moet neerleggen. Dat maakt je juist sterk ipv zwak.

  VVV zou wat meer bescheidenheid sieren en die bescheidenheid als kracht moeten gebruiken.

  1. Grad

   Het valt me op dat je op dit forum alleen reageert, zodra je aanleiding ziet om je kritiek te spuien over het beleid, functioneren en/of communcieren van de heren Berden en/of Bogers.
   Helaas heb ik van jou nog weinig, of geen reacties gezien over positieve dingen, nl de sportieve prestaties.
   Deze zijn mede ook een gevolg zijn van hun beleid, immers zij zijn ook verantwoordelijk voor het samenstellen van de huidige technische staf en deze technische heeft, met zeer beperkte middelen, het afgelopen- en huidige seizoen tot nu toe een topprestatie geleverd.
   VVV-Venlo is een sport-/voetbalclub en hierbij komen voor mij de sportieve prestaties op de de 1e plaats!

   1. Ievel Knievel

    Beste Grad,

    1) praten over beleid interesseert me nu eenmaal meer dan praten over de wedstrijden; daar kijk ik gewoon graag naar en geniet ik gewoon van. Wij als supporters kunnen ook alleen maar kijken en genieten, we staan immers niet op het veld, op het beleid kunnen we wel invloed uitoefenen, zonder supporters immers geen club.

    2) volgens mij heb ik in december een hele lange post gewijd aan heel simpel op te pakken zaken die het imago van de club snel doen verbeteren. Daarnaast is kritiek hebben iets anders dan zeiken, in al mijn kritiek lees je tegelijk door hoe ik denk dat het anders zou kunnen. Als ik al kritiek heb op Berden en Bogers, dan maken ze dat zelf er vaak naar. Vooral in hun stijl van regeren en communiceren. Door hun uitspraken doen ze de club vaak meer kwaad dan goed, zeker nu het sportief lekker gaat.

    3) achter de schermen mail ik met venlonaren over hoe het imago van de club te verbeteren, middels een stappenplan, met het idee dat de nieuw gevormde commissie bij VVV daar zijn voordeel mee kan doen. Over en weer zijn er al een aantal keer constructieve plannen uitgewisseld.

    4) op technisch vlak hebben de heren Bogers en Berden Valkx en Stein alle ruimte gegeven. Ze bemoeien zich dus niet inhoudelijk met de werkvloer. Je aanname is dus onjuist. Dat het technisch goed gaat is volledig te wijten aan het technisch duo en niet aan de voorzitter en directie. Het compliment dat ik directie en voorzitter wil geven is dat zij zich dus op technisch beleidsgebied afzijdig houden, voor het eerst sinds jaren en zie wat daar van komt.

   2. Grad

    Beste level Knievel
    Ik ben het met je eens dat er in het verleden veel fout is gegaan en inderdaad door de stijl van regeren en communiceren.
    Na schade en schande wordt men wijs en zijn/worden er maatregelen genomen.
    De eerste signalen lijken positief en lijkt het, dat we goede weg zijn.
    Ik ben het niet helemaal met je eens dat mijn aanname onjuist is, want het aanstellen van de technische staf en hun de ruimte en verregaande bevoegdheden geven om hun taken te kunnen uitvoeren is een beleidskwestie en daarom komt een deel van deze credits ook aan directie en voorzitter toe. Er zijn ook BVO’s waar deze verhoudingen anders liggen en zich nadrukkelijk ook met technishe zaken bemoeien

Leave a Reply