VVV-Venlo blijft ingedeeld in Categorie 1

Zojuist kwam de licentiecommissie van de  KNVB met haar categorische indeling naar buiten. Zij baseren zich op de ingediende begrotingen van de clubs aan het begin van het seizoen 2016/2017 en vanuit daar maken zij een indeling in drie verschillende groepen.

VVV-Venlo zit nog steeds in categorie 1, de gevarenzone. Dit is geen nieuwe ontwikkeling, want VVV zit op dit moment sinds Maart 2014 in Categorie 1. Echter, wanneer we niet vóór december 2016 uit die categorie zijn, volgen er consequenties vanuit de KNVB. Die variëren van een officiële waarschuwing tot puntenaftrek in de competitie.

VVV-Venlo heeft het afgelopen seizoen flink in de kosten gesneden ten opzichte van het seizoen 2014/2015 en met hulp van sponsoren heeft zij de begroting van het seizoen 2015/2016 sluitend kunnen maken. De club heeft de banden met adviesbureau Hypercube verbroken en aangegeven dat zij zelf het beste de toekomst kunnen bepalen van de club. VVV hoopt in twee maanden een tijd een nieuw business plan op te stellen en dat te presenteren.

Éen ding wat de club zeker zou kunnen helpen om uit categorie 1 te komen, is het percentage wat VVV onvangt van de transfer van Ahmed Musa van CSKA Moskou naar Leicester City. Het percentage dat VVV van de transfer krijgt is onduidelijk en ook in welke termijn(en) we het geld ontvangen is onduidelijk, maar VVV kan door deze transfer met een minder zware last op de schouders vooruitkijken naar een positievere financiële toekomst.

19 Responses

 1. spits

  Heeft iemand een idee hoe groot het financiële probleem eigenlijk is.?
  Als VVV denkt in oktober het toekomstplaatje klaar te hebben dan moet dit nu toch wel bekend zijn

  1. Dat ligt eraan een beeld van de problemen hebben ze zeker. Maar de toekomstvisie is niet het plaatje financiële problemen in kaart brengen. Het is natuurlijk wel een onderdeel hoe ze denken de financiële problemen op te gaan lossen door middel van beleid op korte als lange termijn. We zijn benieuwd, er staat ook denkt in oktober klaar te zijn maar een toekomstvisie is iets wat niet 123 op papier staat dus zou blij zijn als het dan klaar is maar ik heb liever dat ze de tijd nemen en alles doorberekent en onderzocht hebben.

 2. spits

  Lincoln ik heb vele jaren in een organisatie gewerkt die met toekomstvisies werkte.
  Ja als je er helemaal geen hebt en je moet dat de eerste keer op papier zetten dan is het een flink karwei.
  in het geval van VVV lijkt me dat er toch wel haast is gezien het verblijf in de verkeerde categorie van de KNVB en de mogelijke sancties die daarmee kunnen volgen.
  Oké ik begrijp je voorzichtige reactie. Weet jij wie bij het maken van dat plan betrokken is?

  1. aah kijk dan had ik de eerste alineas weg kunnen laten! Excuses daarvoor :). Maar het is onduidelijk wie er exact deelnemen aan het formuleren van de visie. Ik neem aan het bestuur, dagelijkse leiding maar er zou ook zoals we hebben gelezen beroep worden gedaan op het bedrijfsleven en supporters. Maar daar is de vraag hoeveel invloed dat heeft op het bepalen van de visie. Vorig jaar hebben ze al eens een korte en lange termijn visie geformuleerd met een stadionplan. Daarnaast geeft het onderzoek van Hybercube ook handvaten.

   We wachten rustig af wie wat en waarom.

  2. Ben

   Heel wat grotere zaken worden afgehandeld in een weekend, oid. VVV bestuur heef tijd gevraagd tot oktober. Ben benieuwd waar ze mee komen? Veel meer nog waarom zoveel tijd nodig is geweest? Laten we hopen dat onze jongens op het veld success op success boeken en er steeds meer toeschouwers komen. Een normaal bedrijf is niet echt vergelijkbaar met een voetbalclub in het betaalde voetbal. FORZA VVV!

 3. kenfen

  Ik denk dat de visie niet zo’n probleem hoeft te zijn maar het onderbouwen er van des temeer omdat dit grotendeels wordt bepaald door de financiële middelen op langere termijn. Dit staat dus los van de begroting die in december moet worden ingeleverd.

 4. Godfried

  Off topic, maar ik moest wel een beetje gniffelen:

  Topklasse-sensatie vertrekt ‘in goed onderling overleg’ bij Roda JC Kerkrade

  Santiago Palacios maakte in het seizoen 2014/15 veel indruk in de Topklasse, door als speler van amateurgrootmacht De Treffers 27 competitiedoelpunten te maken. De aanvaller werd daarop aangetrokken door Roda JC Kerkrade, maar daar kreeg hij geen voet aan de grond. De Limburgers laten nu weten dat Palacios is teruggekeerd naar Mexico.

  De 25-jarige Palacios werd vorig seizoen verhuurd aan MVV Maastricht en daar kwam hij tot 31 wedstrijden en 5 treffers. Hij had in Kerkrade nog een verbintenis tot medio 2017, maar de club laat weten dat ‘club en speler in goed onderling overleg’ uit elkaar gaan.

  “De aanvaller keert terug naar zijn geboorteland Mexico om daar zijn carrière te vervolgen”, communiceert Roda JC.

  Bron: http://www.voetbalzone.nl

 5. Goodie

  Cas Peters is naar Emmen vertrokken, maar stond in concrete interesse van VVV zo blijkt. Ik verwacht eigenlijk dat de bedoeling was dat hij gehaald zou worden om als extra buitenspeler en een back-up voor Seuntjens te fungeren.

  Hoeveel man gaan er al mee naar Maastricht overigens?

   1. JasperVVV

    Ik zelf denk overigens dat als er al intresse zou zijn geweest in cas peters, deze als vervanger voor resida had moeten dienen. Iets zegt mij dat vvv niet verder wil met resida en hem het liefst weg doet/verhuurt…..

 6. Goodie

  Lincoln, ik had het er laatst toch over dat VVV een eventuele opleidingsvergoeding zou krijgen bij de transfer van Boymans. Ik kwam zojuist dit stukje tegen:

  “WAALWIJK – RKC Waalwijk heeft het afgelopen seizoen ruim een ton verdiend aan speurwerk nar oud-spelers. Allerlei transacties met spelers met een RKC-verleden leverden dat bedrag aan opleidingsvergoedingen op.”

  Ik weet niet of VVV hier altijd tijd insteekt, maar wellicht interessant om er is naar te kijken?

  1. Dat kan maar in Nederland is er een TMS Systeem (transfer management systeem). Hierbij worden alle vergoedingen automatische doorberekent voor de betrokken clubs mocht er sprake zijn van vergoedingdgelden etc. .Dus alle vergoedingen voor opleiding worden automatisch toegewezen. Dat verhaal kan RKC kan alleen zeggen dat er nog openstaande bedragen waren met vage clubs waar ze in het verleden zaken mee hebben gedaan. Daar zijn ze achteraan gegaan en dus nu alles opgehaald. Geloof me als dit bij VVV het geval was hadden ze dit allang gedaan.

   1. Goodie

    1/3 van het deel kreeg RKC door de transfer van Ten Voorde (1jaar gehuurd) van Nec naar Paderborn overigens. Maar goed, als hier niks meer uit te halen valt betekend het dat VVV de zaken op dit gebied goed op orde had en heeft.

Leave a Reply