VVV-Venlo

VVV-Venlo blijft ingedeeld in Categorie 1

Vanmorgen kwam de licentiecommissie van de  KNVB met haar categorische indeling naar buiten. Zij baseren zich op de ingediende begrotingen van de clubs aan het begin van het seizoen 2015/2016 en vanuit daar maken zij een indeling in drie verschillende groepen.

Categorie 3 is de groep die alles op orde heeft en financieel gezond is, zij scoren een goed. Categorie 2 is de groep die een voldoende scoren, maar hun zaakjes op orde moeten houden. Anders kunnen zij bij het volgende meetmoment in Categorie 1 terecht komen. Categorie 1 is de groep die een onvoldoende scoren en die alles op alles moeten zetten om naar Categorie 2 of 3 te komen.

VVV-Venlo is ingedeeld in Categorie 1 en moet dus hard werken aan financieel herstel. Dit is geen nieuwe ontwikkeling, want VVV zit op dit moment sinds Maart 2014 in Categorie 1. VVV is op het goede pad, want ze hebben heel veel gesaneerd en de kosten teruggedrongen. Maar zoals is te zien zijn we er nog niet helemaal en verdere saneringen zijn noodzaak willen we als BVO overleven.

De KNVB houdt 3 meetmomenten in het jaar en daarin kijken ze naar het plan van aanpak van de clubs. De clubs zijn daarin vrij, maar de KNVB controleert wel of deze strikt worden nageleefd. Dit verklaart waarom VVV soms acties onderneemt die niet altijd even geliefd zijn, maar wel het voortleven van de club garanderen. Wanneer de KNVB merkt dat je je niet aan de afspraken houdt, zijn er consequenties. Die variëren van een officiële waarschuwing tot puntenaftrek in de competitie.

Naast het saneren is er ook een ander initiatief in het leven geroepen: Het VVV-Venlo investeringsfonds. Dit initiatief is ontstaan om de club een duwtje in de juiste richting te geven. Als supporter of als bedrijf kun je nu aansluiten bij het investeringsfonds en de club hiermee helpen. Je kunt aansluiten bij het fonds voor 2500,-

5 Responses

 1. kiekoputspelke

  VVV moet dus nog steeds op de blaren zitten voor een aantal jaren onbezonnen en vooral onverantwoordelijk beleid !! Ik heb het idee (al is dat van buitenaf moeilijk) dat de ergste rotzooi is opgeruimd en dat we dichtbij categorie 2 zitten…. Hopelijk is dit de laatste keer dat we ons laten verleiden tot financieel onmogelijke aankopen want deze selectie (uit nood geboren) maakt op mij tot nog toe een VEEL BETERE indruk dan de selecties van de voorgaande seizoenen.

 2. kenfen

  Omdat er van VVV zijde hierover weinig uitleg komt blijft dit giswerk.Ik hoop dat dit nou verleden tijd is. Qua selectie is er inderdaad een flinke sprong gemaakt. Hopelijk blijven we bespaart van veel blessures en schorsingen. Eindelijk weer een selectie met drive en bij tijd en weile mooi voetbal Ik hoop dat de koel weer snel vol gaat stromen

  1. pavisto67

   Vreselijk hoe VVV (Berden) zich in de financiële nesten heeft weten te werken. De afgelopen jaren zijn de geldstromen binnen de club op zijn zachtst gezegd uiterst dubieus geweest. Ik kan me nog een uitspraak van Berden herinneren na de transfer van Honda, dat een deel van de opbrengst naar het potje “nieuw stadion” is doorgesluisd. Aangezien we inmiddels bijna een valhelm aangereikt moeten krijgen door de stewards bij binnenkomst van de Koel, en een nieuw stadion verder weg is dan leven op Pluto en Mars, vind ik dat VVV nu maar eens eindelijk 1 keer openheid van zaken moet geven om vervolgens dit hoofdstuk af te sluiten en verder te werken aan een economisch en sportief gezonde toekomst. Dat zijn ze de achterban wat mij betreft wel verplicht

Leave a Reply