VVV-Venlo boekt eenvoudige zege in Oss

VVV-venlo heeft een eenvoudige geboekt tegen FC Oss vrijdagavond. Het was zaak om de overwinningen op Cambuur en MVV een goed vervolg te geven en de positieve lijn door te trekken. In het Frans Heesen Stadion hadden de Venlonaren geen kind aan de gastheren en zorgden daarvoor voor de 5e zege op rij.

Voor de supporters begon de avond uitstekend, want FC Oss beloonde onze prestaties op het veld door in het uitvak bier te schenken. Een klasse actie van de gastheren, die erg gewaardeerd werd door onze meegereisde supporters .

We hadden allemaal het typische VVV scenario in gedachte, winnen van Cambuur en MVV en dan het zeer moeilijk hebben tegen een kleine ploeg met een topscorer in de gelederen. Maar vanaf minuut een was het duidelijk dat het geen bijzonder moeilijke avond zou worden. Niet alleen door het betere spel van de Venlonaren, maar ook omdat FC Oss achterin vaak voetbalde als FC Knudde.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Leandro Resida, die mocht starten in plaats van Vito van Crooij. Zijn schot in de 3e minuut miste zowel scherpte als kracht en zo wist Ronald Koemand Jr. (Inderdaad, zoon van dé Ronald Koeman), maar de eerste kans was voor de Venlonaren.

Er lag opvallend veel ruimte aan de beide flanken, maar in het eerste kwartier was het nog zoeken voor de Venlose spelers. Zelf waren ze nog niet geheel scherp, maar in de 17e minuut kwamen daar de kansen voor de Venlonaren om die brilstand op het scorebord te doen verdwijnen. Clint Leemans gaf de bal een flinke poeier en de bal ontmoette de vuisten van Koeman. Het uitverdedigen van de thuisploeg was afdoende en zo kon Resida in stelling worden gebracht, zijn poging kon de doelman helaas niet testen.\

Even later was het dan toch raak. Notabene Resida pakte de bal af op het middenveld en gaf de bal direct mee aan Ralf Seuntjens. Seuntjens keek goed en zag de ruimte aan de linkerkant bij Sleegers. De linksbuiten had enorm veel ruimte en schoot de bal een beetje verdekt met links in de verre rechterhoek. 0-1 voor de Venlonaren en dit was een zeer verdiende voorsprong!

Niemand keek er eigenlijk raar van op dat de Venlonaren op voorsprong kwamen, maar in de 32e minuut kregen de Ossenaren een vrije trap op 20 meter van het doel en ‘ex-VVV’er’ Lazic ging achter de bal staan. Zijn poging ging met een stuit naar de rechterhoek, maar Delano van Crooij stond uitstekende op te letten en wist de bal tot een corner te verwerken.

Na 45 minuten gingen we de theepauze in en konden we concluderen dat VVV-Venlo veel sterker was, maar dat overwicht nog niet had omgezet in doelpunten. Het was dus zaak om die 0-2 en 0-3 te maken, zodat je uiteindelijk comfortabel die wedstrijd uit kon voetballen.

FC Oss kwam gretig uit de kleedkamer en probeerde VVV-Venlo onder druk te zetten. Vooral aan de linkerkant werden de gastheren nogal dreigend via Lazic en Mathieu, maar Dekker en Röseler wisten de Venlonaren voor de gelijkmaker te behoeden.
In een van de duels op  het middenveld kwam onze aanvoerder niet ongeschonden uit de strijd en hij moest in de 63e minuut noodgedwongen het speelveld verlaten. Een aderlating voor de Venlose ploeg, maar zijn vervanger was Moreno Rutten, wat weer een lichtpuntje was. Hij maakte weer zijn rentree in de formatie van Steijn na zijn liesblessure. Drie minuten later kwam ook Vito van Crooij in het speelveld voor Resida en de jonge Venlonaar was scherp!

Net op het moment dat FC Oss leek toe te slaan in de 73e minuut, counterde de Venlose vlijmscherp met in de hoofdrol Vito van Crooij. Hij kon opstomen richting het strafschopgebied, week iets naar rechts en schoot hem met rechts in de verre hoek. Een vrijwel identieke goal als die van Sleegers, maar niet minder belangrijk: 0-2 voor VVV!

Dit was het moment dat FC Oss de kopjes liet hangen en zich niet helemaal kon opladen om vol op die aanval te gaan. We hebben de hele wedstrijd weinig tot niets gezien van Tom Boere, de topschutter van de Jupiler League. Vito daarentegen had er zin in! In de 85e minuut kreeg hij de bal aangespeeld op de rand van de zestien en hij bedacht zich geen moment, hij haalde werkelijk fantastisch uit en de bal van onze nummer 7 belandde in de linkerbovenhoek: 0-3!

Na 92 minuten floot de scheidsrechter af en wist VVV met 0-3 te winnen uit bij FC Oss. Vorig seizoen verloren we tweemaal van FC Oss, maar dit seizoen hebben we van deze lastige tegenstander twee keer gewonnen. Waar voor de wedstrijd gewaarschuwd werd voor Boere en Lazic, was daar in de wedstrijd weinig van te zien. Dit FC Oss speelde vrij slecht.

VVV speelde niet briljant, maar was op de bepalende moment doorslaggevend. Ze wisten de wedstrijd redelijk zakelijk te controleren en je had niet het idee dat de Venlonaren ook maar een moment in de problemen zouden komen, ondanks de sterke 20 minuten in het begin van de tweede helft van FC Oss.

Een overwinning, drie punten, drie doelpunten voor en nul tegen. MVV en NAC speelden gelijk tegen elkaar, al met al een zeer goede avond voor de Venlonaren. Volgende week vrijdag spelen we thuis tegen de Graafschap en gaan we wederom knallen richting promotie!

FC Oss – VVV-Venlo 0-3 (0-1) 

Scoreverloop: 23. Sleegers (0-1), 74. Van Crooij (0-2), 85. Van Crooij (0-3).
Gele kaarten: Lazic, Kamaci (FC Oss), Dekker (VVV-Venlo)
Rode kaarten: –
Toeschouwers: 2.225

Opstelling FC Oss
Koeman; Janssen, Van den Herik, Balk, Pique; Kamaci, Van den Ouweland (58. Bakx), Celik; Lazic, Boere, Mathieu.

Opstelling VVV-Venlo
D.van Crooij; Janssen, Promes, Röseler, Dekker; Leemans (89. Receveur), Post (63. Rutten), Seuntjens; Sleegers, Opoku en Resida (66. V. Van Crooij).

20 Responses

 1. RuiverCity

  Zakelijke en belangrijke overwinning. Zeker omdat MVV en NAC gelijk speelden. Hopelijk valt de blessure van Post mee. Waarom duurt de overgang van Zelalem zo lang? Die ga je nog heel hard nodig hebben. Mooi dat Recerveur ook nog even invalt.. Vito van Crooy laat weer zien hoe onvoorspelbaar hij is. Complimenten ook voor het centrale duo die de topscoorder van de Juup toch maar weer aan banden leggen! Op naar de Superboeren met hopelijk weer een goed gevulde Koel. Acties even doortrekken?!

 2. Goodie

  VVV speelde niet groots maar weet toch weer gewoon 3x te scoren en zelf vrijwel niks weggeven. Een degelijke overwinning dus. Goede sfeer in uitvak. Ook de wedstrijd in Maastricht pakt voordelig uit.

 3. Gerardus

  Lijkt wel of het geen moeite meer kost om te winnen. In de tweede helft geen een kans gezien van Oss. Ik denk dat VVV ook zeer zeker de ploeg is met de minste schoten op hun doel. Toch knap hoe Steijn de verdediging al 2 jaar goed neerzet.

   1. Goodie

    1e seizoenshelft 37 punten, 2e seizoenshelft 38 punten. Het verschil was dus minimaal.

   2. Ben

    Verbaast me, in ieder geval bedankt! Wellicht zijn ze aan het begin van de 2e seizoenshelft zwak bezig geweest, want aan het einde van het seizoen hebben ze een goede tijd gehad. Ik ben in ieder geval benieuwd hoe VVV het er verder vanaf brengt. Is ergens iets te lezen over de (aflopende) lopende contracten van de selectie? FORZA VVV!

 4. supportertje

  De Brabanders waren een goede gastheer voor ons in Oss, lekker biertje en een goed broodje kroket. VVV ging voortvarend van start en lieten gelijk zien waar ze voor kwamen. Geen enkel moment echt in de problemen geweest en zakelijk de boel afgemaakt. Goede sfeer op de uittribune, en het is lang geleden dat we met zijn allen zo lang hebben staan te zingen om VVV aan te moedigen. Wat op het veld al is gebeurt, ze zijn een team, dat gebeurde nu ook bij het uitvak. Heerlijk om mee te maken en mee te doen. Volgende week de Graafschap, hopelijk het zelfde sfeertje, maar dan het hele stadion. Hopelijk kunnen meer mensen het opbrengen om eens mee te gaan naar de uitwedstrijden. Zou mooi zijn als we weer eens met een kleine stoet van bussen aan komen.

   1. marcel

    als je zoiets wilt regelen, heb je een ‘prominente’ groep/figuur nodig die zoiets kan en wil organiseren. VVV supporters blijven toch een beetje verdeeld (groepjes), waardoor dit soort zaken, maar ook bijv. sfeer de laatste jaren wat lastiger is. bij MVV zag je dat goed, toen er allerlei mensen tussen deze groepjes in kwamen staan, en de sfeer gelijk ‘gesloopt’ werd door grote aantallen die niet meedoen. bij Oss zag je hoe het wel kan, allemaal samen, en als er iemand stopte, gingen anderen door en sleepten de rest weer mee.
    Bij enkele andere clubs weet ik dat zulke personen/groepen, minimaal 1x per jaar een ‘speciale’ uitwedstrijd benoemen. Dit is al bij aanvang seizoen bekend, en daar gaan dan zoveel mogelijk mensen mee naartoe, ook om voor/na de wedstrijd gewoon lekker een uitwedstrijd te beleven. Betekent ook dat je niet overal naartoe kan, omdat je bij sommige clubs rotzooi krijgt als je daar vantevoren met een groep aanwezig bent. Maar het idee is zeker goed.

   2. Ben

    Ik denk dat je ook in Volendam goed wordt ontvangen, biertje, harinkje, etc. Wat zijn de kosten van een bus naar Volendam en, natuurlijk, terug naar Venlo? Heeft iemand enig idee?

   3. Goodie

    Je slaat hier inderdaad de spijker om zijn kop Marcel. Er is bij VVV (nog) geen sprake van 1 grote groep maar van verschillendr kleinere groepen. Wat afgelopen vrijdag ook een rol speelde bij de sfeer is dat er een dik 10 minuten lang hetzelfde lied werd gezongen. Meestal duurt een lied zo’n 30 seconde en dan wordt de volgende ingezet. En in sommige steden kun je niet van te voren met een groep in de stad zijn inderdaad. Maar bij de meeste clubs in de JL kan dit gelukkig wel, zeker in Volendam.

   4. Dit heb ik ook aangegeven bij de werkgroep Sfeer & beleving. Waar we vroeger grote groepen hadden die zich bezig hielden met sfeer en beleving en dus doeken en sfeeracties bedachten hebben we nu 20 kleine groepjes die door jaren tegengewerkt te zijn geen trek meer hebben om de verantwoording te nemen om sfeer en beleving te organiseren. De sfeer moet nu komen van een heel klein groepje die vanuit de Fanclub aangestuurd wordt.

    De thuiswedstrijd tegen MVV was geweldig om te zien dat er eindelijk weer de tribunes vol zaten maar dit resulteerde niet per definitie in meer sfeer. Wat mij opviel was dat bijvoorbeeld een hele grote groep op O1 begonnen te zingen en dat een aantal op VN dit oppakte maar juist de grote groep op O3 het niet hoorde of wilde hoorde en een ander liedje gingen trommelen en zingen. Hierdoor dacht de groep van O1 jongens laat lekker zitten.

    Er moet een groep komen die dit op zich gaat nemen maar die ook respect hebben bij alle andere supporters. Een goed voorbeeld is O5, een leuk begin maar daarna door alles en iedereen gehaat. Resultaat deze groep is gestopt, en niet dat ik het eens was met de denkwijze van deze groep of mensen. Maar er gebeurde wel wat. Ik hoop dat er een groep mensen de kansen zien en zich willen inzetten voor sfeer en beleving.

   5. janssens

    @lincoln

    Ik denk dat je de spijker op de kop slaat. Ben zelf ook van mening dat mogelijk juist de huidige (heel jeugdige) groep supporters op O3 misschien wel het probleem is. Veel van deze jongens komen pas enkele jaren in het stadion en hebben de “oudere” garde tegen het harnas gekregen. Bewijs o.a. al enkele malen wat opstootjes op O3 onderling. Daarbij stoppen met constant onbekende carnavalsliedjes te zingen!

    Hopelijk dat komend jaar deze groepen elkaar weer allen vinden en de tijden herleven, dat de huidige de Graafschap keeper Erik Verstappen met portofoon geheel O3 aanzwengelde.

   6. Idee wat al langer loopt maar niet van de grond komt is voor jonge jongens van 13 t/m 17 of misschien wel 18 jaar een groepje te maken die worden opgeleid om later de sfeer over te nemen. Wij hebben ook aangegeven dat het leuk is voor die jongens om tussen de “oude garde” te staan maar sfeerbevorderend is het niet. Je kan niet iets creëren als je capo 13 jaar oud is met veel respect voor die jongen.

    Daarom was het idee om deze jongens zeg maar op te leiden door middel van workshops, dan horen ze ergens bij en deze groep een eigen plekje te geven op O5. Maar goed we zijn er mee bezig.

   7. Ievel Knievel

    Toch nog even iets anders.

    Ik ben benieuwd naar een reactie op mijn schrijven (via mail-correspondentie). Ik hoor er wel van neem ik aan.

   8. Gelezen, door drukte geen tijd om een diep inhoudelijk mailtje terug te schrijven. Maar je kent me dat komt wel goed. Zal vanavond even terug schrijven 🙂

Leave a Reply