96 Responses

 1. Louis van Gaal

  Eerste helft…. Pffffffff…Post, Schroijen, da Graca, Janssen, Roemer… waarom alleen maar lange ballen als je voorhoede niet langer is als 1.75…pffff… en dan.. tweede helft een totaal ander VVV…. Inzet, passie, en spelers als,Post,da Graca en Janssen laten het wel zien. Top.. beste bij VVV…. De twaalfde man… 💪💪💪

  1. rongo26

   Denk dat Jos zijn in de rust ook even heeft aangesproken. Was duidelijk niet tevreden.

   In 2de helft stond Jos op een gegeven moment in het veld te coachen. Mooi om die gedrevenheid te zien.

   1. kuebke

    Dat was wel duidelijk te zien dat hij niet tevreden was en terecht.
    En die gedrevenheid van hem is ook totaal iets anders dan die andere 2( Jay + Hans ) die vorig seizoen op de bank zaten als een stelletje dooien
    Die straalden helemaal niets uit.
    Nu staat er letterlijk en figuurlijk iemand voor de groep.
    Ga zo door Jos .

 2. jurgen

  Prima overwinning, geeft de burger moed en zal de spelers goed doen. Relatief jong elftal op een gegeven moment, dit zal met ups en downs gepaard gaan. De 2e helft moet gewoon de maatstaf gaan worden voor VVV, de selectie moet de fitheid hebben om dit 93 minuten vol te kunnen houden. Leuk om een aantal van die jonge gasten te zien voetballen en natuurlijk gaat niet alles goed, dat hoort erbij.
  Denk wel dat als je het bij Jos effe verziekt hebt, het even duurt voordat je weer mee mag doen. Geheel inschatten kan ik het niet, maar ik doe de aanname dat hij de lijntjes strak heeft uitgezet. Namen die je in de opstelling verwacht zitten vervolgens op de bank. Er zal een reden voor zijn en een winnende coach heeft altijd gelijk.
  Klasse overwinning en we gaan ut weer zien.

 3. robvvv

  Zeer gedreven VVV gezien de tweede helft. Geeft veel vertrouwen voor de toekomst..

  Chapeau voor de 3e helft in het Fancafe. Erg gezellig en druk.. volgende week weer !!!

 4. RuiverCity

  Dit was een teamprestatie! Er werd héél hard gewerkt. Luhukay is een verademing langs de kant. Eindelijk weer eens een trainer die spelers weet te motiveren en ze coacht. De drie punten waren echt heel hard nodig voor de stand op de ranglijst, maar ook voor het vertrouwen van het team.

  We mogen echter de eerste helft niet vergeten. Als het met rust 0-3 had gestaan, had niemand iets mogen zeggen. VVV was de eerste helft echt zoekende tegen de snelheid van de tegenstander. VVV kwam op het hele veld té laat. De 0-1 was een grote fout van Danny Post. Hij had afspeelmogelijkheden genoeg, maar koos er voor om een breedtebal over 40 meter op Schroijen te willen geven.

  Wat was die nummer 9 van Almere een balvaste, diepe spits. Die kale centrale verdediger, die op het laatst in de spits ging spelen, was ook een mannetjesputter zeg.
  Zo zie je maar weer dat er in Nederland genoeg goede spelers rondlopen die voor VVV ook interessant kunnen zijn. Dat heeft alles met een scoutingsapparaat te maken.

  Wellicht komt het wedstrijdprogramma VVV wel goed uit. Aanstaande vrijdag weer een thuiswedstrijd. Met de steun van het geweldige publiek weer een mooi vooruitzicht.

  1. DeOtjes

   Waarna er nog tijd genoeg was om die fout te herstellen. De Boer liet zich wel heel makkelijk passeren en die hoge bal had Zima moeten hebben. Ik dacht hem ook te horen roepen maar dat kan ik verkeerd hebben.

   Trouwens opvallend hoe vaak spelers van VVV uitglijden Dat was in de eerste wedstrijd als ook nu het geval.

 5. clubman

  RuiverCity ik hoor je niks zeggen over je grote vriend Simon Janssen?
  Laten we eerlijk zijn, die speelde toch de pannen van het dak daar linksachter?!
  Mag ook gerust gezegd worden.

   1. clubman

    Waarom armoedig?
    Als hij daar rendeert dan is het toch goed? Er zijn wel vaker spelers op plekken terecht gekomen waar ze nooit eerder speelden en die dan daar veel beter tot hun recht kwamen. Zegt vaak ook iets over de trainer die niet krampachtig vasthoudt aan de standaard positie van een speler maar die ook oog heeft voor alternatieve posities.

   2. RuiverCity

    Omdat hij met een snelle speler die de diepte in gaat en met een fysiek sterkere speler te kort komt.

 6. clubman

  Zowiezo een opvallend wisselbeleid van Luhukay met het inbrengen van de jeugdige spelers. Pakte prima uit en toont lef van de trainer. Positief verrast door de brutaliteit in het veld van de jonkies.

 7. Leonardus

  Slechte eerste helft en een veel betere tweede.

  Opvallend dat de jeugdspelers het verschil maakten, zeker qua inzet en mentaliteit. Ook opvallend het zwakke optreden van de Boer. Die was mede schuld aan de goal van Almere en aan de vele kansen die Almere kreeg in de eerste helft.

  Maar wat een heerlijke sfeer in de Koel. Een niet aflatende stroom aan geluid kwam van O. Kun je zien dat dat veel doet met de jonkies op het veld.

 8. jason

  Over de wedstrijd ben ik wat minder positief dan de meeste hier maar dat komt ook ws omdat ik de wedstrijd nog in zijn geheel teruggekeken heb. Ja er is veel inzet en dat is te prijzen maar dit gaat wel ten koste van het voetbal zelf. Wat gaat er veel mis zeg. De simpelste paasjes komen niet aan. In de eerste helft veel kansen weggegeven maar ook in de wat betere 2e helft krijgt Almere zeker net na de 2-1 meerdere 100 % kansen. Voorzetten blokken wordt nauwelijks aan gedaan. Als we dit aantal kansen blijven weggeven dan gaat het nog heel moeilijk worden om te winnen.
  Wat ik ook niet begrijp is dat als je elke dag op het trainingveld staat dat je dan Roemer geen passeerbeweging kunt leren. Hij heeft de snelheid maar heeft geen idee wat te doen. De goed geluk show.
  Wat absoluut positief is is het nieuwe supportershome. Heerlijk om daar te pilzen voor de wedstrijd. Ook positief de sfeer in het stadion tot nog toe.

  En natuurlijk de reuk van het ECHTE gras.

  Lang leve De Koel

  1. supportertje

   Vooral v.w.b. voorzetten helemaal eens. Tegenstander krijgt veel tijd om dat te doen, daar mag best iets korter op gezeten worden. Voorzetten zullen er altijd tot stand komen, maar als er wat minder tijd om aan te leggen is veiliger, worden deze voorzetten ook minder nauwkeurig. maar was ook al hiervoor een dingetje. Maar ik denk dat het vooral een leerproces is, en we nog mooie wedstrijden meegaan maken.

  1. chretien

   Leuk om te lezen. Ons voordeel is dat we niet perse hoeven: kans op promotie tijgt met enkele 100den procenten. Bovendien zakt zijn waarde niet met enkele miljoenen.

 9. twiggy11

  De jeugd viel goed in vandaag maar schroijen die vind zich zelf wel erg goed denk ik vanaf dat ze hem in Griekenland van de reservebank hebben gehaald meent hij zeker dat hij goed is nou niet dus hij staat alleen maar te praten en met zijn armen te zwaaien Bastiaans is een prima vervanger voor hem ik zou vrijdag met hem beginnen.

  1. supportertje

   Denk dat Schroijen ontzettend gedreven was om te presteren, maar niet goed in zijn spel kwam. Daardoor gefrustreerd was en daarom aan het zeuren was, en veel aan het praten met een gele kaart als besluit na die domme overtreding.

 10. Dond

  1ste helft was zeer slecht.
  Schroijen, is alleen maar bezig met zeuren!
  Post herpakte zich de 2de helft gelukkig.
  Mooi om te zien hoe de jeugd invalt en er voor de 100% voor gaat.
  Het was niet goed maar zag wel dat er gevochten werd!
  Sorga bevalt tot nu toe wel. Maakt een goede indruk.

  Hoop wel dat we nog een paar spelers mogen verwelkomen.

  Daarbij hopelijk snel duidelijkheid mbt Giakoumakis.

  @Word
  Heb jij nog nieuwe info over evt nieuwe speler(s) en/of Giakoumakis?

  1. Word

   Hele week in Engeland gezeten, dus niks meer gehoord. Begreep wel dat geld van Giako níet naar de selectie gaat. En hij heeft zelf redelijk hoge eisen neergelegd bij Celtic.

   1. Rossie

    Helemaal niets? Vreemd, heb Valckx eerder anders horen zeggen. Maar wellicht was toen beoogd bedrag voor Giakoumakis nog hoger. Probleem is dan wel dat de huidige selectie echt te zwak is voor plek 1 t/m 8 vrees ik. Hoe leuk tweede helft tegen Almere ook was, het is allemaal nog veel te wisselvallig en kwalitatief onder de maat (Da Graca bv!). Moet naar mijn mening in de verdediging nog een goede speler bij en eigenlijk ook een basiswaardige creatieve middenvelder.

   2. DeOtjes

    Da Graca was het laatste deel van de tweede helft echt goed. Het hele team draaide beter maar Da Graca ging wel voorop in de strijd. Hij maakt het en der wel foutjes maar het lijkt er wel op dat de fouten ook deels worden veroorzaakt door onbalans binnen het team en/of niet nakomen van afspraken.

    Je zag wel dat hij kwaad werd op Simon op een gegeven moment waardoor hij in de problemen kwam.

   3. kuebke

    Natuurlijk gaat het geld weer terug naar de aandeelhouders en misschien nog wel met rente ook.
    Zo is het met het geld van Honda,musa en andere ook gegaan.
    als de aandeelhouders nu ook eens ECHTE supporters waren/zijn dan kunnen ze ook eens zeggen steek een gedeelte van het geld maar in nieuwe spelers en dan krijg je misschien ook een betere selectie maar dat zal wel niet gebeuren.

 11. FC VVV03

  Wat me ook opviel de 1e helft was dat da Graca en Koglin elke bal blind hoog en diep op Sorga speelde, terwijl die 3 turven groot is en elk kopduel verloor. Gelukkig zag je dat de 2e helft niet meer zo.

  1. DeOtjes

   Leek eerder afgesproken werk. Sorga werd bewust gezocht, ook door onze keeper. Maar ook was het middenveld niet aanspeelbaar. Dus veel opties zijn er dan niet meer.

 12. supportertje

  Denk dat we met zijn allen een mooie wedstrijd hebben gezien, ondanks dat er dingen fout gingen. Mag ook, de ploeg is in de opbouw en dan gaan er dingen niet goed of fout. Zo als gezegd was de eerste helft zwak, en werd er onzeker gevoetbald en was men zoekende. Maar de tweede helft, man wat een vechtlust droop er van af. En mooier het werd uitbetaald. Aan het einde van de wedstrijd werd de deur op slot gegooid, en de punten over de streep getrokken. Maar mogen we ook even de jonkies bedanken op het veld, op een gegeven moment stonden er toch maar vijf van onze eigen opleiding er in. Chapeau daarvoor. Er is gewoon geknokt door iedereen in de tweede helft, en zal ook voor de jonge gasten een goed gevoel geven dat hard werken ook loont.

  En er was nog meer goed nieuws. Heel veel spelers hebben een uur na de wedstrijd zich laten zien de supportershome. Iets wat geweldig is natuurlijk, en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. Veel gingen er op de foto met spelers, zo als Giakoumakis, Post, Sorga, en veel van de jeugdspelers. Een geweldig besluit van de dag voor de supporters van VVV, en het ziet er naar uit dat dit meer gaat gebeuren. De spelers vonden namelijk de sfeer zeer ontspannen daar, en hebben er zelf ook van genoten. Een prachtig resultaat voor iedereen, maar speciaal voor de vrijwilligers die daar voor zorgen. Zij werken hard om ons te laten genieten.

   1. VenloVVV

    Vraag me af of het dan ooit wel kan. Iedereen is toch getest of gevaccineerd. Heel erg jammer.

  1. Koelie

   Hugo de clown. Zelf in een skybox hossen en dan staantribunes verbieden voor de bühne.

   Inderdaad VenloVVV de bedoeling was 85% immuniteit/gevaccineerd, maar nu dat gehaald wordt komen ze daar ook op terug. Dan maar voor altijd lockdown???

   Het virus gaat niet meer weg en we zullen er mee moeten leren leven. Heel snel weg met deze interimlandbestuurders.

 13. RuiverCity

  In de Duitse media staat dat Giakoumakis heel graag naar Bremen wilde en al met Bremen een overeenstemming had, maar dat Bremen viel over de 15% doorverkoopregeling die VVV erbij wilde hebben. Bremen schakelt nu door naar een andere spits.
  Wat hier allemaal van waar mogen zijn……

 14. Bild schrijft juist dat de salariseisen van Giakoumakis (7 ton netto) een struikelblok zijn en dat Werder denkt er met VVV zelf wel uit te kunnen komen…
  Mocht het waar zijn van die doorverkoopregeling van 15%, dan vind ik dat een heel begrijpelijke eis van VVV omdat het transferbedrag lager is dan waar ze zelf i.e.i. op gerekend hadden.

 15. supportertje

  Ik heb nog eens een paar keer de doelpunten van Sorga terug gekeken. Daaruit blijkt dat het een slimme spits is. Bij beide doelpunten loopt hij net voldoende terug om te voorkomen dat hij buitenspel komt te staan, op het moment dat de bal gegeven moet worden. En heeft hij duidelijk contact met de speler die de bal gaat geven. Duidelijk sprake van voetbal intelligentie. Kunnen we nog veel plezier van gaan hebben als hij op deze voet verder gaat.

  1. Ja viel me ook al op. Wist heel goed hoe hij gepositioneerd stond tussen de spelers van Almere. Hierboven werd al geschreven dat hij constant gezocht werd met hoge ballen. Heeft op te maken met de manier van vrijlopen. Ruimte op zoeken kunnen ze hem ook over de grond inspelen. Maar goed weet niet wat hij de laatste maanden aan minuten gemaakt heeft. Vond dat hij wel wat ritme miste. Aannames en ballen die over hem heen stuiterde. Toch een teken van te weinig wedstrijdritme.
   Begin is goed en leuk voor die jongen, toch een opgave om de topscorer van de eredivisie te doen vergeten.

  2. En heb je ook die pass gezien van Essanoussi op Sorga, uitermate nauwkeurig en goed gezien!
   Zo’n speler hebben we echt nodig op het middenveld, fysiek komt hij natuurlijk nog tekort, maar hij moet nog 18 worden!

   1. Goodie

    Je kunt me van alles wijs maken, maar niet dat dit een bewuste pass op Sorga is. Eerder een veel te zacht schot.

   2. Leonardus

    100% zeker dat dit een bewuste pass was. Wie zelf heeft gevoetbald moet dat kunnen zien. Diegene die dat niet zien hebben ook niet zelf gevoetbald of alleen in de F6.

   3. Die pas waar jij op doelt was een mislukt schot. Hij raakt hem helemaal verkeerd maar komt gelukkig goed uit. Natuurlijk fantastisch voor Essanoussi, toch een assist. De pas van die zweed in de 2de helft die Sorga helaas mist vond ik veel mooier zo achter de verdediging langs richting de 2 de paal.

   4. Grad

    Beelden nog een keer bekeken en kom tot de conclusie, dat dit zeer zeker een bewuste pass was. Je ziet Essanoussi kijken en de bal met binnenkant voet plaatsen.

 16. Ik zal nog een keer rustig terugkijken, maar ik heb in ieder geval net nog even op het twitterverslag van de wedstrijd gekeken, en daar zijn ze het met mij eens…Maar goed, wie het echt zeker weet is Essanoussi zelf…😉

 17. De Realist

  Wat een soap zeg die eventuele transfer van Giakoumakis. Zal het nog rondkomen voor 1 september en heeft VVV straks nog wel tijd om nieuwe spelers te halen ? Ik hoop dat ze al akkoord zijn met een paar spelers en dat zij alleen nog maar een krabbeltje hoeven te zetten als Giakoumakis verkocht is. We wachten het maar weer af, maar wat duurt het toch allemaal lang zeg.

 18. RuiverCity

  Helemaal met eens met De Realist. Dit is voor iedereen heel vervelend. Ook voor VVV, want de tijd dringt om nog de broodnodige versterkingen te halen. Je denkt toch niet dat spelers al hun ja-woord geven aan een club waarvan ze niet weten of het geld wel beschikbaar is/komt.

  1. Grad

   Mocht Gialkoumakis zijn handtekening uiterlijk op 31 aug. zetten, of pas 1 sept. , of zelfs nog later voor sommige landen, dan is er nog voldoende ruimte om spelers te halen, want er is nog een grote aantal, die nog zonder club zitten.

   1. Volgens mij had Word hier onlangs gepost dat het evt
    geld wat een transfer van Giakoumakis gaat opbrengen, niet gaat worden gebruikt voor het versterken van de selectie.

 19. chretien

  Nu hij netto netto “niks” meer oplevert is er ook de optie hem bij ons te houden voor een jaar. Contract is er nog voor een extra jaar. Als hij ons de eredivisie inschiet gaat zijn waarde alsnog weer flink omhoog en wij weer daar waar we thuis horen. FORZA VVV!

  1. Zou hij daar zelf ook zin in hebben, nadat hij al vanaf eind juni aan het roepen is dat hij weg gaat? En zou Sorga zin hebben om de rest van het seizoen in de 80ste minuut in te mogen vallen voor Giakoumakis? Ik denk het niet eigenlijk.

   1. Leonardus

    Als je goed naar het interview van Sorga hebt gekeken op YouTube dan had je gehoord dat Sorga ook als 10 en op de flanken uit de voeten kan. Tevens zou je 4-4-2 kunnen spelen met 2 spitsen.

    Wat denk je Sorga en Giakoumakis in de spits. Die schieten er samen 50 in.

   1. DeOtjes

    Hij zal wel water bij de wijn moeten doen. Het is dat pakken of in de zandbak voetballen. Bij VVV zal hij dat bij lange na niet krijgen

  1. Helemaal mee eens! Je heb 1 eredivisie-seizoen bewezen dat je heel gemakkelijk scoort, maar elders heb je nooit potten kunnen breken. Het blijft voor Celtic ook een gok, dus niet te hoog van de toren blazen met je persoonlijke eisen lijkt mij…

   1. SneltreinMusa

    precies dat dus, tuurlijk snap ik dat hij een lekker salaris wil, maar zoveel eisend is nergens voor nodig

 20. Dond

  Luhukay geeft aan wanneer Giakoumakis verkocht is, VVV nog een centrum aanvaller op het oog heeft?
  Denk toch dat een vleugel aanvaller en een aanvallende middenvelder eerder nodig is?

 21. Louis van Gaal

  Welke posititie het ook is het moet wel meerwaarde hebben…ze zijn allemaal fit en zitten allemaal langs elkaar op de reservebank: Johansson, Leliendal, van Rooijen, de Boer, Schroijen…mmmh

  1. Precies! Dus misschien wachten tot de winterstop om te kijken wat je echt nodig hebt. En deze evt aan te trekken speler moet er dan gelijk staan ook!
   Nu eerst maar eens kijken wat deze selectie echt te bieden heeft en waar de pijnpunten liggen…

  1. chretien

   Tekort aan vrijwilligers die enige vaardigheden hebben deze taak op zich te nemen, veronderstel ik. Misschien een idee om voorlopig het verslag van VVV zelf over te nemen? Dit uiteraard na toestemming van VVV.

 22. Real VVV

  De Giakoumakis-soap begint nu toch wel vervelend te worden. Ik lees net op een Schotse site dat Celtic wellicht voor een andere optie gaat, omdat ze er met Giakoumakis niet uitkomen. Het kan blufpoker zijn, maar ik hoop toch echt dat Giakoumakis zijn hand niet overspeelt. Het zou toch voor VVV een hele slechte zaak zijn als ze na 1 september nog met hem zitten.

  Verder hoop ik dat VVV de mogelijke transferopbrengsten niet gaat uitgeven aan nog meer versterkingen. Dat kan in de winter altijd nog met gerichte aankopen. Nu is het aan Luhukay om een team te maken van de jongens die er al zijn. Zoals hierboven al gemeld bleven er afgelopen weekend te veel aankopen op de bank zitten.

  1. Grad

   Laatste bericht (srond 17.30u.) waarbij ze bijna akkoord zijn over de persoonlijke voorwaarden.

   🇬🇷 | Georgios Giakoumakis

   Talks between Celtic & Georgios Giakoumakis have made significant progress with personal terms almost agreed.

   The club have agreed a fee of £2.6M with VVV Venlo & a deal to bring the Eredevisie top scorer to Celtic is close.

   [@choria80] https://t.co/y2G3BdZhWG

 23. kuebke

  Tjonge jonge ,

  Het is echt Comedy Capers aan het worden met onze griek.
  Hadden ze een tijdje geleden maar het bod van 4 miljoen euro geaccepteerd ( want dat krijgen ze nu nooit meer) en dan waren we nu van al dat gezeik afgeweest.

   1. rongo26

    Er werd ook aangegeven dat Gio soms zelf niet wilde. Dus het kan ook zijn dat VVV er al eerder met andere clubs uit is geweest voor bv 4 miljoen, maar dat Gio zelf niet wilde.

    2.6 vind ik prima deal, en nu snel afwikkelen dat we er nog wat mee kunnen….

   1. Heeft niet zo veel zin als je je investeringen allemaal op de bank zet; Rooijen, de Boer, Schroijen, Johansson en Leliendal tenslotte weer doodleuk op de reservebank

 24. Godfried

  jammer. deden niets onder voor de nummer 1 van de KKD. Helaas net te weinig stootkracht voorin. wie.moet de goals maken voor vvv dit jaar? ik bespeur hetzelfde probleem als afgelopen jaar. geen goals op het veld.

  goede inzet. het stond redelijk tot goed. uitsteke de keeper. helaaswwinig tot geen aanvoer. de spits krijgt 0 ballen.

  met de centen van giakou snel een extra flankspeler halen en een creatieve middenvelder. ( of zitten die al op de bank??)

  1. rongo26

   2 flankspelers. Middenveld beviel me wel, al zaten ze er naar 60 minuten doorheen. Verdedigend vond ik het ook vrij goed, vooral Da Graca.

   Kortom probleem ligt voorin. Jong AZ heeft trouwens wel een goede ploeg. Weinig zwakke plekken en een paar heerlijke spelers.

 25. beek

  Ik heb een leuke wedstrijd gezien met jonkies waaraan vvv nog veel plezier gaat beleven. Smans prima gespeeld, Munsters ook.
  Pachonic begint zijn oervorm weer te bereiken., zeer gedreven. Roemer moet nog aan zijn voorzet werken. We komen er wel, met beter voetbal dan de laatste jaren.

 26. Venlooow

  1e helft kregen we behoorlijk wat kansen en dacht ik als we dit doorzetten dan pakken we 3 punten.
  Maar in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Almere was de 2e helft zwak.
  Roemer was ook echt zwak vandaag en het doelpunt ging helaas al bij Da Graca fout.
  Hopelijk volgende week weer 3 punten en nog 1-2 spelers erbij.

 27. spits

  Vond dit onze beste wedstrijd verloren door pech. Competitie wordt gelukkig pas beslist in de laatste 10 wedstrijden. D ie Levi Smans wordt een hele goeie wat een power heeft die jongen

 28. VeniVidiVici

  Middenveld stond goed totdat Smans eruitging en Essanousi erin kwam. Smans kan wel eens een publiekslieveling worden, heerlijke energie heeft ie. Essanousi vind ik erg tegenvallen, fysiek tekort en loopt ook continue op de verkeerde plek. Voorhoede zwak, middenveld goed, verdediging redelijk, keeper ok. Weinig uitgespeelde kansen, tegen een behoorlijk goed AZ. Goede inzet gezien, maar verdiende overwinning van AZ.

  1. DeOtjes

   Middenveld stond goed tot de tweede helft. Daarna leek het wel of de pijp leeg was. Kijk de goal maar terug. Zowel munsters als smans lieten hun man lopen. Da Graca moest 3 man afdekken.

Leave a Reply