VVV-Venlo boekt knappe zege op FC Eindhoven

Afgelopen vrijdag trof VVV-Venlo, in een leeg Covebo Stadion – De Koel -, hoogvlieger FC Eindhoven. Waar FC Eindhoven een tot dusver goed seizoen kende, snakte VVV naar punten. De laatste vijf competitiewedstrijden gingen allemaal verloren. Tijd om daar verandering in te brengen!

De wedstrijd begon vrij rustig. Het enige gevaar in de beginfase kwam logischerwijs van Joey Sleegers. De voornaamste man bij de Brabanders wist te profiteren van een foutje van Brian Koglin, maar gelukkig werd het schot van de oud-VVV’er geblokt. Hierna namen de kansen van FC Eindhoven langzaam toe. Na een klein halfuur was het rechtsback Collin Seedorf (achterneef van Clarence Seedorf) die de hoekschop van Sleegers vlak langs het doel van Delano van Crooij kopte. De doeltrap van Van Crooij kwam terecht bij Levi Smans, die ervoor zorgde dat, na een uitstekende rush, Joeri Schroijen een-op-een kon komen met Nigel Bertrams. Helaas schoot Schroijen deze opgelegde kans nét langs het doel. Dat had de voorsprong voor VVV moeten zijn…
In de 42 minuut leek FC Eindhoven er uit te komen op een counter, maar was het Simon Janssen die er goed tussen zat. Hij stuurde in één beweging Schroijen weg, die met een behendige actie langs Seedorf kwam. De voorzet van Schroijen kwam terecht bij Sven Braken die, na een goede loopactie, de bal achter Bertrams schoot: 1-0! En ondanks dat FC Eindhoven voetballend de betere ploeg was, kwam VVV dus, vlak voor rust, alsnog op voorsprong.

In de tweede helft wist VVV wat meer lef te tonen – de kansen bleven echter nog uit. Maar daar kwam na een klein uur spelen verandering in. Uit een corner van Smans was het Mitchell van Rooijen die met een kopbal in de verre hoek de score verdubbelde: 2-0!!
Hierna vond er wat rustigere periode plaats. VVV zette meer aan, wat leidde tot minder kansen voor FC Eindhoven. Pas in de 72e wisten de Blauw-Witten weer bij de goal van Van Crooij te komen. Opnieuw was het Sleegers die de zestien in dribbelde, maar gelukkig wist Koglin zijn schot te blokken.
De volgende kans aan Venlose kant kwam van de schoen van ingevallen Kees De Boer. Zijn volley belandde echter naast het Eindhovense doel. Waar FC Eindhoven de eerste helft onder controle had, was het nu VVV dat de wedstrijd controleerde. Na 95 minuten klonk het fluitsignaal van scheidsrechter Oostrom in de lege Koel.
En zo wint VVV eindelijk weer! Waar de afgelopen vijf wedstrijden allemaal verloren gingen, kunnen we eindelijk weer drie punten bijschrijven. En dat is toch knap, FC Eindhoven was dé ploeg in vorm.

Volgende week vrijdag moet VVV op bezoek naar Kerkrade. Daar staat de derby tegen Roda JC op het programma.

Wedstrijdverloop: 42’ 1-0 Braken. 61′ 2-0 Van Rooijen.

Gele kaarten: Roemer, Koglin en Pachonik (VVV-Venlo), Dahlhaus en Van der Sande (FC Eindhoven)

Opstelling VVV-Venlo: Van Crooij; Janssen, Koglin, Van Dijck, Dekker; Post, Van Rooijen, Smans (78′ De Boer); Roemer (83′ Pachonik), Braken (83′ Sorga) en Schroijen (75′ Verheijen).

Opstelling FC Eindhoven: Bertrams; Bogaers (86′ Van Rosmalen), Amevor, Peijnenburg, Seedorf (66′ De Meij); de Keersmaecker, van Son, Vermeulen; Sleegers, van der Sande en Rácz (59′ Dahlhaus). 

12 Responses

 1. Godfried

  Niets van gezien. Maar lekker jongens! Mag ook gezegd worden. Hopelijk geeft dit weer wat vertrouwen richting komende wedstrijden. “Ga zo door en ge zult spinazie eten”

 2. chretien

  Wedstrijd niet kunnen zien, helaas! Blij, dolblij met deze overwinning. Ik heb begrepen dat VVV verdiend heeft gewonnen. Mooi jongens, blij met de overwinning. Op naar de volgende wedstrijd. FORZA VVV!

 3. RuiverCity

  Eindelijk weer eens drie punten en de nul gehouden. Helaas niks kunnen zien. Volgende week naar de Koempels. Daar drie punten zou een geweldige boost moeten geven.

  1. Koelie

   Tsja behalve de goals niks gezien op ESPN. Dat is wel slecht dat er niets geregeld wordt. Zoals bijvoorbeeld NAC dat live uitzending kocht. Een live stream zou al voldoende zijn geweest. “For the fans” (ESPN) en “cultclub” (VVV) zijn dus maar loze bewoordingen.

   We hebben volgens DDL “de beste wedstrijd van het seizoen” gemist en een goal uit een corner. Volgens het Eindhovens Dagblad domineerde Eindhoven en was het een ongelukkige nederlaag. Anyway eindelijk is de slechte reeks doorbroken. Hopelijk weet Jos meer met welke basis hij kan verder bouwen.

   1. Goede vraag wat betreft het financiële gedeelte. Want je kunt mensen die een seizoenkaart hebben niet ook nog eens extra laten betalen voor een stream om een thuiswedstrijd te mogen zien.

   2. DeOtjes

    Ik vermoed dat ze niet mogen streamen omdat de uitzendrechten van ESPN zijn.

    De overgang van Fox naar ESPN is waardeloos. Fox had tenminste nog kanaal 5 tm … die je via internet kon bekijken. Ik betaal nu net zoveel maar krijg wel minder aanbod.

 4. supportertje

  Weinig tijd om VVV te volgen en de reacties hierop. Maar mooi, de drie punten zijn binnen, en hopelijk gaat dit een vervolg krijgen. Heb begrepen dat het voetballend ook niet slecht was en dat we meerdere kansen hebben gehad. Hopelijk helpt dit ook de doemdenkers een beetje om het positief te blijven zien. Nogmaals, verwachtingen bijstellen, en gewoon positief blijven benaderen, ook al gaan er wedstrijden verloren. En nee, je hoeft geen zonnige VVV bril op te zetten, maar gewoon wat er ook gebeurt achter je ploeg blijven staan.

  Waar ik mij meer zorgen over maak is het corona gebeuren. Ik ben bang dat we een lange periode tegemoet gaan zonder onze ploeg te kunnen zien. Zeker als je ziet wat er om je heen gebeurt in andere landen. Hopelijk is het van korte duur, maar vrees het ergste.

 5. chretien

  Ik heb beide doelpunten nog eens nagezien; SNOTVERDOMME. Twee prachtige goals, vooral de eerste van Braken. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst. FORZA VVV!

  1. Absoluut mee eens! Hier kun je zien dat Braken absolute kwaliteiten heeft als spits, dit doelpunt zal hem vertrouwen geven! En het tweede doelpunt van Van Rooijen met zijn hoofd, ook knap als je zijn lengte in aanschouw neemt…

Leave a Reply