VVV-Venlo

VVV-Venlo boekt minimale zege op Excelsior

Zoals aangegeven zou de wedstrijd tegen Excelsior van vitaal belang zijn voor het vervolg van de competitie. Een kopbal van Johnatan Opoku zorgde ervoor dat VVV-Venlo de drie punten in Venlo hield, maar oogstrelend was het allerminst.

VVV-Venlo begon in nagenoeg dezelfde opstelling als vorige week en wilde in deze thuiswedstrijd de intentie van aanvallend voetbal laten zien. Er werd in ieder geval getracht om de aanval op te zoeken, maar kreeg vaak in counter aanvallen enorme gevaarlijke momenten tegen, waarin we wederom zeer dankbaar mogen zijn voor onze keeper Unnerstall.

De eerste helf was tam en matig van beide ploegen. Excelsior was voetballend beter en had meer balbezit, maar kon daar niet veel mee uitrichten. Zij kregen in de counter een hele goede mogelijkheid met Edwards, maar met een katachtige reflex wist Unnerstall ons voor een achterstand te behoeden. VVV-Venlo kon eigenlijk niets noteren in dat eerste half uur, behalve een poging van Opoku op doel. Een kopbal van Mlapa uit een hoekschop leek kansrijk, maar de spits kopte hoog over en de stand bleef 0-0.

VVV-Venlo kreeg een vrije trap in de blessuretijd van de eerste helft en dat was meteen het grootste nieuws van de eerste helft. De voorgaande vrije trappen en corners hadden tot weinig concrete kansen geleid, maar de vrije trap van Van Ooijen werd goed aangesneden. Opoko worstelde zich goed los en wist de bal goed naar de verre hoek te sturen: 1-0! Het was een vrij saaie en slechte eerste helft, maar in ieder geval stond het 1-0 voor VVV en dat hadden veel mensen niet gedacht.

De tweede helft was een verbetering van de eerste helft, waarin VVV iets meer het verzorgende voetbal kon laten zien. Dat wil zeggen dat ze meer passes over de grond konden noteren en daardoor tot meer dreiging kwamen voor het doel van de Kralingers. VVV kwam tot 16 schoten in totaal deze wedstrijd, waarvan er 6 op doel waren. Zoals de Limburger het al zei: Excelsior was beter over de grond en VVV beter door de lucht, en dat gaf de doorslag in deze wedstrijd.

Van Ooijen had een kans, maar zijn schot miste overtuiging waarna Excelsior een hele goed kans kreeg via Omarsson. Zijn poging werd op miraculeuze wijze gekeerd door Unnerstall, die zijn waarde wederom bewees tegenover iedereen in voetbalminnend Nederland. Niet normaal. Er waren echt weinig concrete kansen te zien in die tweede helft, maar Opoku had ver in die tweede helft nog de mogelijkheid om de wedstrijd op slot te gooien na een sterke counter, maar zijn poging belandde in het zijnet. Niet veel later floot scheidsrechter Blom voor het einde van de wedstrijd, en waren de 3 punten binnen!

Ik denk dat we het er allemaal over eens kunnen zijn dat het voetballend niet goed was en ook niet echt aantrekkelijk.  Maar er werd wel gestreden op het veld voor iedere bal en behoudens de 3 pogingen van Excelsior op doel, heeft VVV de wedstrijd eigenlijk gecontroleerd gespeeld. Maar het belangrijkste zijn de 3 punten die ons verder van de streep houden. Handhaving is nog steeds het doel.

VVV-Venlo – Excelsior 1-0 ( 1 – 0 ) 
Doelpunten: 45. Opoku 1-0.
Scheidsrechter: Kevin Blom.
Gele kaart: Kum, Opoku, Post (VVV-Venlo), Messaoud, Mattheij, Burnet, Omarsson (Excelsior).
Toeschouwers: 6.382.

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten, Van Bruggen, Röseler, Kum, Seuntjens, Post, Van Ooijen ( 72. Linthorst), Opoku ( 89. Grot), Mlapa, Joosten.

51 Responses

 1. RuiverCity

  Eindelijk weer eens 3 punten. Dat is heerlijk gezien de stand in de eredivisie maar wat was het moeizaam. Unnerstall heeft VVV vanavond wéér met twee onmogelijke reddingen gered.

  Er werd hard gewerkt maar tactisch was het niet allemaal even slim. Alleen al het tijdtrekken op het einde van de wedstrijd heeft VVV weinig kaas van gegeten. Unnerstall gaf ook hier weer het voorbeeld. Even de kousen nog eens optrekken voordat hij een doeltrap moest nemen, een medespeler (zogenaamd) verrot schelden zodat hij de doeltrap later kan nemen. Allemaal kleine dingen maar oh zo belangrijk.

  Verder viel me het optreden van Jay Driessen erg tegen. Ik heb Driessen als mens en voetballer hoog zitten maar vanavond is hij slechts één keer van zijn stoel af geweest. Totaal geen aanwijzingen en dat hij Joosten zo lang liet ploeteren was onvoorstelbaar. Joosten heeft sinds zijn twee doelpunten tegen Ado amper nog iets laten zien. Speelt voornamelijk voor zichzelf. Gaat amper een duel aan.
  Té weinig acties (rendement)!
  Van Ooijen daarentegen had wel een paar goede acties en werkte zich een slag in de rondte. Waarom werd hij wel gewisseld?

  Blom was af en toe volledig de weg kwijt. Roept het onheil over zichzelf af door de meest onbegrijpelijke beslissingen.
  Post nu geschorst?

  Maarrrr…de drie punten zijn binnen. Dat alleen telde vanavond!

 2. De Koel

  Uitermate belangrijke 3 punten binnengehaald. Verder was het niet best. In de tweede helft moest Excelsior komen en dan krijg je mogelijkheden. Maar die werden zo slecht uitgespeeld dat het onnodig lang spannend bleef. Opoku is niet in vorm, maar was vandaag erg belangrijk. Dat schot in het zijnet had meer verdiend, wat een fantastische aanname ging daar aan vooraf.
  En Unnerstall natuurlijk niet te vergeten, verreweg de beste man van het veld.

 3. OooLGooO

  3 hele belangrijke punten. Zeer slechte maar zeer gewenste overwinning.

  Niemand was top vandaag, zelfs Unnerstal had enkele vreemde acties met uitkomen. Echter maken zijn reddingen weer alles goed!

  Ik zeg het niet snel, maar wat heb ik me zitten ergeren op Kum. Heeft werkelijk niets goed gedaan. Dekt lucht, levert de bal in, maakt vele onnodige overtredingen, kan absoluut niet mee in de eredivisie. Joosten moest vandaag veel verdedigend werk verrichten doordat de zeer matige Kum continue werd overlopen…

  Post nu volgens mij geschorst tegen psv. Op naar volgende week!

 4. beek

  Ik vond Kum goed spelen. En vooral Rutten. Seuntjens speelt de laatste weken niet best: nogal eens een slechte pass, traag… Laat hem maar een paar weken rust nemen en probeer Linthorst.

 5. chretien

  Slechtste, aller slechtste wedstrijd van het hele seizoen 2018-2019. Gelukkig voor ons deelde Excelsior in de malaise. Ik ben dol gelukkig met de overwinning, heerlijk! Aller slechtste man van de wedstrijd was Blom: 7 gele kaarten in een gezapige, slaapverwekkende wedstrijd. Het wordt nu ook tijd om Linthorst een vaste plek in het team te geven. Van Ooijen, die mag niet meer worden gewisseld. Unnerstall? Sorry, ik denk niet dat PSV hem wil. Naar usa of China? Van mij mag hij blijven, na zijn carrière de eerste Duitse voorzitter van VVV. Die Schouten van Excelsior, moeten we die naar Venlo halen?

 6. Depor

  Schouten staat al in de belangstelling van PSV en Ajax. Gaat m dus niet worden.

  Vond Joosten echt niet slecht spelen. Enkele erg goeie acties. Deze drie punten zijn erg belangrijk. De rest maakt niet uit.

 7. Gerardus

  Aparte wedstrijd. Eerste helft was best aardig, gehele controle en verschillende gevaarlijke momenten maar net niet 100% kansen. De enige kans van Excelsior kwam door getreuzel/slecht gecoacht van van Bruggen. Ik vond Opoku eigenlijk een van de betere in de eerste helft, hij speelde dan ook meer als een 10 of schaduwspits bij Mlapa in de buurt. Af en toe werd er echt goed gecombineerd. Seuntjes was eigenlijk best belangrijk in de eerste helft, was bij vele aanvallen betrokken en hield af en toe echt goed het overzicht. Van Ooijen zorgde voor dynamiek in het team maar speelde verder niet echt goed. Ging acties maken die hij zelf niet begreep en waarbij hij de bal eigenlijk niet onder controle had, maar toch weer wel. Daarnaast heeft hij volgens mij iets van vier corners, twee of drie vrije trappen en een stuk of vier voorzetten mogen geven waarvan er maar een stuk of drie goed waren voor een mogelijkheid. Het is eigenlijk echt een net niet voetballer moet ik zeggen. Heeft af en toe van die leuke en goede dingen zoals deze voorzet en het duel tegen Willem II, maar verder onzichtbaar en slordig met voorzetten en passes. De eerste helft vond ik Blom trouwens helemaal niet gek fluiten, had het allemaal wel simpel onder controle.

  Tweede helft was toch anders en ineens had Excelsior de volle controle over de wedstrijd. Post kreeg een belachelijke gele kaart die nergens op sloeg, maar toch heb ik mij daarna aan hem geërgerd. Nam wel heel veel risico met het oog op een tweede gele kaart. Als het goed is was dit PAS zijn vierde gele kaart, een prestatie op zich van hem. Maar wat vooral opviel was dat de betere spelers van de eerste helft ineens veel minder waren, eigenlijk vooral het gehele middenveld. Ondanks alles de punten toch over de streep getrokken en heeft Excelsior ook nauwelijks aanspraak gemaakt op een overwinnig. Al hadden zij in de tweede helft twee goede kansen, waarvan een er toch echt fenomenaal werd gered door Unnerstall. Verder nog een pluim naar beide backs. Met name Rutten, want die doet dit toch al over een langere periode en is echt sterk bezig dit seizoen.

  Op naar PSV thuis tijdens het kutste tijdstip van de Eredivisie kalender om 12:15…

 8. mats

  In een andere topic zei ik dat het me niet uitmaakte hoe er gespeeld zou worden als we maar zouden winnen…

  Maar ik moet er op terug komen. Dit was werkelijk waar de aller aller aller slechtste wedstrijd van VVV dit seizoen. Met pijn in je ogen zitten kijken naar de verrichtingen van o.a. Seuntjens, Opoku, Mlapa, Joosten, Grot, Kum….. dit kun je amper nog voetbal noemen. Ik schaam me kapot voor wat deze mannen voetbal noemen.
  Strik erom en weg met dat zooitje ongeïnspireerde prutsers. Ze zijn niet om asn te zien.

  En dan vinden ze het gek dat Venlo en omgeving niet warm loopt voor VVV. Wie wil er nou betalen voor zoiets tenenkrommends.

  Gelukkig hebben we Post en Röseler, Unnerstal en Rutten en VanOoijen nog. Zijn misschien ook geen toppers maar leveren wel strijd en passie. Maar flapoor Steijn (of Jay) wisselt VanOoijen. Tuurlijk jongens, …

  En enig lichtpuntje voor de toekomst; Linthorst.

  1. Lincoln

   Het was absoluut geen goede pot en snap best de teleurstelling vanwege het vertoonde spel maar goed overdrijven is ook een kunst. Het was een zaaddodende wedstrijd ja en er gebeurde niet veel maar goed je pakt wel de drie punten. Ik vond VVV de laatste weken wel goed voetballen tegen Groningen, Heracles, Emmen en andere goede ploegen. Daar zat een gedachte achter en probeerde ze het voetballend op te lossen maar telkens 0 punten.

   Misschien dachten ze laat ons gewoon weer het oude spelletje spelen zoals voor de winterstop met minder voetbal maar met lange halen naar voren en door kracht de verdediging van Excelsior te ontregelen. Weinig echt uitgespeelde kansen gezien maar in deze fase van de competitie zie ik liever dat ze de punten sprokkelen en zich zo snel mogelijk veilig spelen dan toch steeds weer naar onderen te moeten kijken. Dat voetballen komt wel als ze veilig zijn en zo niet dan niet.

   Maar goed zoals ik al zei overdrijven is ook een kunst en snap niet helemaal wat je intentie is. Ben je echt boos? Wil je wat zeiken om te zeiken? Of denk je dat we een kapitale club zijn ala Ajax die zich vanalles kan veroorloven?

   Nouja wie het weet mag het zeggen maar kijk je hoeft geen fan te zijn en je hoeft ook niet naar de wedstrijd te komen. Misschien is dat ook beter voor je gezondheid want je maakt je echt heel erg druk om dingen waar jij je absoluut niet druk over hoeft te maken. Je weet als je fan bent van VVV dat het zware wedstrijden zijn en dat er gebikkeld moet worden om erin te blijven. We hebben nog altijd het laagste budget van alle clubs in de Eredivisie en zelfs lager dan bepaalde JL clubs. Het enige doel wat we hebben is erin te blijven en het lijkt er verdacht op dat dit gaat lukken dit seizoen. En ohja het kan ook zomaar zijn dat we ooit weer eens gaan degraderen maar goed dat hoort er wel een beetje bij als je VVV fan bent. Soms op een manier dat je denkt hmm kom ik hiervoor naar het stadion? Maar goed het lukt ze wel en dat is en blijft een zeer, zeer goede prestatie van de mannen die aan de macht zijn op dit moment.

   Wil je meer? Dan adviseer ik je om een andere club uit te zoeken, een sjeik te zoeken of ervoor te zorgen dat we meer sponsoren, geldschieters en supporters aantrekt die ook merchandise en weet ik veel wat allemaal kopen zodat er meer geld in het laatje komt. Zo niet; zullen we nooit uit deze spiraal raken van degradatiekandidaat of top JL. Daar moet structureel aan gewerkt worden en daar zijn ze achter de schermen mee bezig. Maar dit gaat niet van het ene op het andere moment, eerst moet je een fundament neerzetten en in de Eredivisie blijven betekent meer geld en zo stukje bij beetje wordt er gewerkt aan de toekomst.

   Als je het allemaal beter weet dan ga het allemaal zelf proberen en doe er iets voor, klagen kan iedereen maar actie ondernemen weinig.

   En ohja laten we nu niet weer gaan beginnen met ik geef alleen maar een mening en mag ook nooit iets zeggen en baldieblablablabla. Want dat wordt hier absoluut nergens gezegd, ik geef mijn mening op jouw reactie.

 9. LJ

  Wat me nog het meeste opviel was de waardeloze sfeer op O. En zeiken dat ze met zn allen kunnen, maar het team verbaal ondersteunen ho maar. By far de zwakste schakel deze avond.

  1. mats

   Ga er dan zelf staan!

   Maar ik snap het wel!
   Als je toch ziet hoe ze staan te prutsen zonder enig greintje passie….
   Ik viel ook helemaal stil… gewoon geen woorden meer voor.

   1. RuiverCity

    Let vooral eens op Joosten. Speelt puur voor zichzelf. Hij wil zich overduidelijk in de kijker spelen voor volgend seizoen. Zet geen pas te veel. Als hij nou in het teambelang denkt en speelt levert het méér voor hem op dan dit geknoei.

   2. DeOtjes

    Joosten. Overall kwam hij egoistisch over maar als je dan de samenvatting bekijkt van de wedstrijd dan heeft hij voor redelijk wat dreiging gezorgd en ook aardig wat voorzetten gegeven. Blijkbaar als je op een andere manier naar hem kijkt kun je behoorlijk wat goede dingen vinden

 10. socrates

  En Opoku matchwinner. Na zoveel kritiek en scheldcannonades 3 punten vanwege onze eigen man van glas. Moet een signaal zijn. En uiteraard niet alleen Opoku ook 3 hele belangrijke punten door ‘legend Lars’ . Verdient een flink standbeeld. Wordt een helse klus voor Stan om vervanger van zelfde klasse te vinden. Terugwerkende kracht trouwens erg jammer dat Stan die Sam Lammers niet voor een jaartje naar Venlo heeft kunnen lokken. Zou een aardig duo zijn geweest met onze Tongolese Tank.

 11. De Koel

  Gezien het resterende programma mag dit niet meer misgaan. We spelen nog tegen NAC, De Graafschap, Fortuna en PEC. En misschien nog wat bonuspunten sprokkelen tegen de rest, om te beginnen met PSV.

 12. VVV1903

  Was geen beste wedstrijd maar goed we hebben ook wedstrijden verloren, terwijl we wel beter waren, zoals tegen Emmen en Heracles, Maar even wat anders, het stadion zat gisteren behoorlijk vol, toch maar 6382 toeschouwers volgens VVV. Ik weet wel Excelsior had heel weinig toeschouwers bij zich maar toch heb ik het idee dat het drukker was…werkte er weer een scanner niet was eerder ook een keer het geval ?

 13. Zeker wete

  1-0
  10e plek
  32 punten
  BAM
  Ik heb strijd, passie en beleving gezien. Precies wat ik wilde!
  Sfeer in stadion mag iets beter maar dat kan ik nog begrijpen gezien het magere spel.

  Trotse Venlonaer!!

   1. DeOtjes

    In hetzelfde als mij. Ik vind je overdreven negatief over de wedstrijd van gisteren.

    Het was geen leuke wedstrijd maar VVV probeerde wel. Excelsior hield vrij veel mensen achter de bal en kwam naar mijn idee meer om niet te verliezen dan om te winnen.

   2. mats

    Zal best. Een thuiswedstrijd waar je drie punten moet pakken en dan met zo’n zaaddodende instelling beginnen. Wat wil VVV nou eigenlijk? Excelsior best zwak maar mocht lekker ballen.
    Daartegenover zette VVV gewoon helemaal niks dan dat oeverloze doorgekop wat zelden tot iets leidt…oh en ik vergeet het eindeloze gedribbel recht in de voeten van de tegenstander.
    Vreselijk…
    Ik hoop dat de helft van dit elftal volgend jaar ergens anders speelt.

    En

   3. Ievel Knievel

    Ik hoop dat de helft van de supporters volgend seizoen een andere hobby zoekt en dat deze zeer misbare helft vervangen wordt door VVV-waardige supporters, zoals VVV ze vroeger had (heb ik nog van mijn opa zaliger vernomen)……

   4. supportertje

    Level, ik word hier ook een beetje moedeloos van. Dat gezever over het spel en spelers. We hebben een acceptabel team, dat samen, gezien het niveau van de spelers, tot betere prestaties kan komen. Ze knokken er samen voor, en we doen mee in de eredivisie. Ik ben daar blij mee, en accepteer dat het niet allemaal even goed is en mooi. Ze meestal allemaal hun stinkende best. We kunnen wel blijven zaniken over van alles, maar het is wat het is. En meer is er niet. Geniet er nu toch allemaal eens van dat we eredivisie spelen. Als je dat niet meer kunt, ga dan lekker schaatsen kijken of zo.

   5. Ievel Knievel

    Ik blijf me er, maar ja dat weet iedereen al een seizoen of wat, ook over verbazen waarop de meningen toch gebaseerd zijn dat dit team: 1) beter of mooier kan, dat 2) VVV de komende 3 of 4 seizoenen een beter team kan samenstellen (lees kopen) en 3) het idee dat Steijn (en zijn technische staf (ook het coachen wordt bij VVV als team gedaan) tactische onbenullen zijn. Al die 5 a 6 (of 7) koppen bij elkaar, die allen weet ik niet hoeveel seizoenen betaald voetbal op hun naam hebben staan, waarvan sommigen op een erg hoog niveau (ik noem maar even Valkx of Nilis).

    Daarnaast weet iedereen nu al een seizoen of wat hoe de tactiek van VVV is. Wat heeft het voor een zin om week in week uit, al een seizoen of 4 nadrukkelijk te laten weten dat het allemaal kut is. Dat is ook maar een mening. Bovendien kiest VVV nadrukkelijk voor deze manier van spelen, al een seizoen of 4. Aangezien deze lijn zeer bewust ingezet is gaat dit ook echt niet ineens veranderen. Dit seizoen zeker niet en volgend seizoen ook waarschijnlijk niet. Net zoals het vorig seizoen ging. Als je dan al bewust een seizoenkaart gaat kopen volgend seizoen>>> Dit is dus wat je kan verwachten. Weet je dat alvast., Veel plezier met zaniken over je welbewuste aanschaf van een seizoenskaart dan.

   6. mats

    Veel woorden nodig hoor.
    Gelukkig maar dat VVV ook meelopers heeft als supporters. Lekker makkelijk.,schaapjes meh!!

 14. Goodie

  Geen goede wedstrijd, maar de 3 broodnodige punten gehouden. Post en Röseler goed, Unnerstall fenomeneel. Mogen toch wel spreken over de beste speler van de laatste 10 jaar.

  Volgende week een wedstrijd waar waarschijnlijk niks te halen valt. Geen onnodige schorsingen oplopen met de wedstrijd in Breda in het vooruitzicht.

  1. Ievel Knievel

   Er wordt ook heel vaak door de onegatievelingen geroepen dat we alleen maar dankzij Unnerstall zo hoog staan. Ik denk dan: de keeper is ook gewoon onderdeel van het team. Ik kan echt genieten van Lars. Wat een fenomeen.

   Het zegt eigenlijk ook wel iets over VVV dat ze altijd in staat zijn topkeepers aan te trekken, dat doen ze al seizoenen achtereen, op een enkele uitzondering na. Zegt ook iets over Roox trouwens (en de begeleiding van Jacobs daarvoor).

   Grappig dat juist in de laatste seizoenen van Roox’ carrière hij zelf niet zo stabiel (meer) was, maar als trainer in staat is talenten top te begeleiden. Dat lukt bij Roda naar ik meen ook al erg goed.

 15. Depor

  Ongelofelijk hoe negatief sommige hier zijn. Ik heb genoten. Er werd geknokt voor elke meter en er werd de eerste helft flink druk gezet op de tegenstander zodat die de lange bal moesten spelen.

  Ik heb genoten van Joosten. Eindelijk een speler die acties blijft maken, ook als het af en toe mislukt, hij had ontzettend veel dreiging.
  Miste wel Susic op het middenveld.

  Mijn enige ergernis is Seuntjens, maar dat is al sinds hij op het middenveld speelt.

  1. Goodie

   Ik vraag me soms af of mensen Seuntjens wel beoordelen op zijn kwaliteiten. Ik hoor, ook in het stadion vaak gemopper over de (handelings)snelheid van Seuntjens. Seuntjens is een hele slimme voetballer. Ongetwijfeld word ik nu voor gek uitgemaakt, maar hij heeft meer inzicht en een beslissende pass in huis dan Susic.

   1. chretien

    Helemaal mee eens. Overigens, bij ons VVV zie ik geen enkele speler, die ik liever niet zie. Niet degraderen? Dat doen we samen, met zijn allen… FORZA VVV!

 16. VVV 4ever

  zes puntenwedstrijd gewonnen……..hoe boeit me geen flikker!!!…. nu nog die andere thuis tegen de Graafschap winnen en je speelt voor het derde seizoen op rij eredivisie….!!! Dat is toch een knappe prestatie met de een na laagste begroting….

  Opvolger van Unnerstal krijgt het sowieso niet makkelijk want hem overtreffen lijkt een utopie….

  Enige speler die me bij Excelsior kon bekoren was die Schouten, die deed werkelijk niks verkeerd!
  Verder stelde het bij hun ook niet veel voor….

 17. jason

  Daar heb je ze weer de zeikers over de zeikers. Het is heel simpel. Van vvv mogen we ondanks het laagste budget van de eredivisie meer verwachten tegen Excelsior dan slechts 36 % balbezit in een thuiswedstrijd. Van spelers (ook die van vvv zijn profs) die elke dag met elkaar trainen mogen we verwachten dat ze de bal meer dan 3 keer naar elkaar kunnen overspelen. Van de tactische benullen mogen we verwachten dat ze met de sterkste opstelling beginnen zoals bv tegen Heracles. Echter 1 speler geblesseerd en we gaan alles omzetten.

  Ja met deze “taktiek” hebben we 3 punten gehaald. Maar dat lag niet aan de taktiek maar aan onze keeper die 2 schijnbaar onhoudbare ballen toch tegen houd.

  Speel je zoals tegen heracles dan zul je uiteindelijk meer punten verdienen dan de speelwijze tegen excelsior.

  Bovendien waren er na de nederlaag tegen Heracles minder negatieve geluiden hier dan na een overwinning op Excelsior.

  Lang leve De Koel op dat kunstgras na natuurlijk

  1. Ievel Knievel

   Grappig hoeveel zaken je hier als feit poneert, die geen feit zijn, maar waar je zeker wel kanttekeningen bij kan plaatsen.

   Hoe, waarom en van wie mogen we van VVV meer verwachten tegen Excelsior? Een van tijd tot tijd prima ballende ploeg die waarschijnlijk in zijn ontwikkeling ls club verder is dan VVV is (hoe graag ik dat ook anders zie). Of bedoel je: jij verwacht er maar van. Dat kan.

   VVV speelt bewust behoudend en jaagt op counters. Zeker in dit soort wedstrijden, omdat de punten nu eenmaal belangrijker zijn dit seizoen.

   Nogmaals, de keeper is nog steeds onderdeel van het team en maakt deel uit van de tactiek. Die keeper compenseert bij dit VVV meerdere zwaktes. Heb je een sterke keeper, dan kun je dus ook anders spelen. Heb je een zwakkere keeper, dan moet je veel meer eerder opvangen.

   Hoezo behaal je meer punten met een speelwijze zoals tegen Heracles? Volgens mij verliest VVV juist heel erg veel punten in de wedstrijden waar ze het spel moesten maken en dat ook deden. Dat is ook al in meerdere tactische analyses gebleken. Wat je zegt is zelfs feitelijk onjuist. Ongeacht of je een meningsverschil mag hebben, want dat mag altijd.

   Waar we het over eens zijn. VVV speelt niet altijd aantrekkelijk. Verschil van inzicht: jij denkt dat VVV beter kan. Ook ik zie liever mooier voetbal. Het kan alleen niet (altijd).

   Waar het hier om gaat is dat sommige mensen veel hogere verwachtingen hebben dan realistisch zijn. Daar wordt door een aantal mensen, waaronder ik zelf , vaak commentaar op geleverd. Het zijn overigens reacties op commentaar van deze mensen zelf.

   Lees het goed: reacties op woorden die mensen hier zelf het web op slingeren. Dat is het hele idee van een forum. Een mening/ reactie, lokt een andere mening uit. Dat recht hebben mensen, zeker als deze mening onderbouwd wordt. Dat doe ik zelf bijvoorbeeld altijd. Wat jij daar weer van vindt mag je zelf weten.

   Lincoln heeft hier al vaak dit fenomeen uiteengezet. Het is dus niet zeiken over zeikerds, zoals je dat zelf noemt.

   Kennelijk vinden veel negatievelingen hier vaak (en dan heb ik het niet per sé over jou) dat zij vaak zonder tegenreactie hier alleen maar hun commentaar mogen plaatsen. Met mij zijn er velen die het gewoon niet eens zijn met ” de vaak gegeven kritiek” en deze mensen zijn ook van mening dat veel ongefundeerd negatief commentaar de sfeer onder de supporters niet verhoogd en dat zie ik graag gebeuren. That’s all. Verder gaan we gewoon door met leven hoor.

   1. jason

    pfff wat een lap tekst weer. Mijn stuk komt er op neer dat ik de wedstrijd van zaterdag BAGGER vond. Hoe duidelijk wil je het hebben.

    lang leve De Koel

   2. Ievel Knievel

    Leuk voor je man! Fijn! Fijn dat je dat vaker laat weten aan ons. Top!
    Ongeveer hetzelfde als ik iedere keer zeg hoe top ik sommige dingen vind.

    En bagger? Wat heb je de lat laag (hoog, net hoe je het bekijkt) liggen wat betreft bagger. En als je dit soort wedstrijden bagger vindt, hoe heb je dan in hemelsnaam de seizoenen tussen 1999 en 2003 beleefd? Ik ben wel benieuwd. Dat moet wel echt een ware hell voor je geweest zijn dan.

   3. jason

    Waarom zou ik jou ook maar iets gaan vertellen over mij en het seizoen 1999-2003 ? Ik beoordeel hier de wedstrijd van afgelopen zaterdag en die was in tegenstelling tot die tegen heracles zelfs zwaar bagger. En alleen hier vind je een paar mensen die naast de 3 punten er iets positiefs inzagen. Leuk voor jullie man! Fijn!

    Ik volg vvv kritisch. Doei.

    Lang leve De Koel

   4. Ievel Knievel

    Als je kritiek levert hou je rekening met wat er daadwerkelijk beter zou kunnen (wat dan?) en hoe dat dan zou moeten. Ik lees eigenlijk alleen maar zuur geklaag vanuit jou en je tweelingbroer Mats. Ik moet wel zeggen dat bij hem de zuurheid er nog iets meer tussendoor druipt. Dat moet je hem nageven.

    En alleen hier? Ten opzichte van waar en wat? Volgens mij overschat je de eigen zwartgallige kijk op VVV nogal. Zal wel iets te maken hebben met je buren in het stadion.

   5. Ievel Knievel

    Weinig persoonlijks aan. Ik heb het nog steeds gewoon hoe dingen (ook objectief waarneembaar) over komen: zuur in dit geval. Bij Mats zuurder.

    Ik speel volgens mij nergens op de man (omgekeerd is dit wel vaker gebeurd, weliswaar door Mats).

 18. Ievel Knievel

  Overigens leuk feit. Als je de door de arbitrage gestolen punten meerekent en VVV al 1 van de 2 wedstrijden tegen Emmen gewonnen had (die ze allebei hadden moeten winnen), dan had VVV vast in de subtop gestaan. Bedenk dan ook nog eens dat tegen Groningen gewonnen/ gelijkgespeeld had kunnen worden. Kijk dan eens waar VVV had gestaan op de ranglijst. Ergens dicht in de buurt van Vitesse in ieder geval.

  Bedenk dan ook eens dat clubs als Heerenveen, Groningen en Utrecht van tijd tot tijd retesaai voetbal laten zien dit seizoen en ook slechte wedstrijden blijven spelen; aldus hun eigen supporters. VVV had naar mijn idee realistisch gezien eigenlijk op een 13e/ 14e plek thuis gehoord en ze laten dus meerdere teams achter zich die je op meerdere gebieden (ook qua kwaliteiten van de selectie) eigenlijk boven VVV moet inschatten. Je kan dus net zo goed 6e/ 7e staan als 14e. Het is redesaai commentaar dat ik iedere keer geef, maar dat wil niet zeggen dat het minder waar is.

 19. mats

  De meerderheid op deze site vind het blijkbaar allemaal prima wat VVV voetballend laat zien.
  Zeikerds zien het allemaal verkeerd en moeten maar wat anders gaan doen.

  Wat ik dan niet begrijp is dat die meerderheid het niet voor elkaar krijgt 90 minuten lang het team verbaal te ondersteunen. Als de meerderheid het allemaal zo geweldig vindt waar blijven de 90 minuten vol zangkoren, originele liedjes. en trommels etc etc dan ?

  VVV is echt een hele kleine club hoor.

  1. Ievel Knievel

   Ik vind het helemaal niet per sé mooi voetbal dat ik zie, dat zie je misschien niet verkeerd, maar het is tegelijkertijd gewoon het maximaal haalbare. Ik kan ook genieten van andere zaken dan per sé “mooi” voetbal. Strijdlust, discipline, tactiek. Sfeer in het stadion KAN ook een hoop compenseren.

   Maar dan moeten meer mensen onvoorwaardelijk aanmoedigen, ipv dit te laten afhangen van in hun ogen “slechte” spelers (het is een team, waar ieder onderdeel van is), of van in hun ogen niet mooi voetbal, of weet ik niet wat allemaal.

  2. DeOtjes

   Het is voetballen naar de mogelijkheden. Veel teams hebben betere individuele spelers. Waaronder ook Excelsior. Messaoud, Crowley, Schouten en Bruins zijn gewoon hele goede eredivisie spelers. Daar kan ik geen 4 betere VVV spelers voor opnoemen (zeker niet aanvallend). Dat je enkelen niet – nauwelijks hebt gezien is de verdienste van VVV. Post / Roseler en Kum.

   Is het voetbal mooi ? Nee. Maar wellicht wel als je VVV elke wedstrijd als underdog ziet. Wat gewoon reeel is naar begroting en selectie.

   Daarom zal je mij niet woorden als zaaddodende instelling of passieloos zien gebruiken. Want dat zie ik gewoon niet. Of is het zaaddodend en passieloos om te verdedigen ?

   Ja excelsior of de graafschap zijn bij vlagen leuker om te kijken. Maar dan zou je zeuren dat er niet genoeg gewonnen wordt. Ik krijg bij enkelen hier het gevoel dat het nooit goed genoeg is. Tot we het nivo Ajax / PSV of zelfs Barca halen. Met onze begroting … zit dat er niet in

 20. Hup VVV!

  Een hele belangrijke overwinning die weer zorgt voor lucht naar de onderste plaatsen! Nog enkele puntjes sprokkelen en we zijn veilig, en daar gaat het uiteindelijk om.
  Het was voetballend niet altijd even best, maar die 3 punten verzachten veel.

  En Lars… Wat een keeper! Fenomenaal!

  Op naar PSV thuis. Misschien zit er wel een stunt in?!

 21. Zeker wete

  Ik ga toch even een duit in het zakje doen. Beetje out of the box denken kan geen kwaad.
  Ik ga bij VVV voorstellen om een apart vakje te maken voor Mats en al zijn volgelingen. In het vak hangen we een mooi scherm op met een wedstrijd van Barcelona. Mats wil immers goed voetbal zien dus dan kan hij even op het scherm kijken als het hem niet boeit wat er op het veld gebeurt. Zakje popcorn erbij en een glaasje aanleng. Mats kan dan naar de VVV spelers roepen dat Barcelona het goede voorbeeld geeft.
  De rest van de supporters bevolken de tribunes om te genieten van een solide VVV dat keurig naar de mogelijkheden de doelstelling haalt. En als Barca scoort dan kan hij met een trommel en veel juichen aan iedereen voordoen hoe het moet. Succes Mats en vrienden

Leave a Reply