VVV-Venlo

VVV-Venlo boekt oefenzege op Viktoria Köln

Gisteren speelden de Venlonaren een oefenwedstrijd tegen Viktoria Köln. In een regenachtige Koel waren we te sterk voor de Duitse ploeg en wisten we met 2-0 te winnen. De tegenstander, koploper in de Regionalliga, liet weinig zien in Venlo. Een grappig detail is het feit dat de ploeg uit Duitsland een hoger spelersbudget heeft dan VVV-Venlo.

De opstelling van VVV zag er anders uit dan de laatste weken. Borgmann stond op de linksback positie aangezien Roel Janssen nog niet inzetbaar is door zijn blessure. Ook Moreno Rutten stond niet in de basis vanwege een griepje. Hierdoor kreeg Tristan Dekker eindelijk weer eens de kans om te laten zien wat hij waard is. Verder stonden sterkhouders Ralf Seuntjens en Danny Post ook weer in de basis. Dit is mooi om te zien aangezien ze erg gemist werden in de laatste wedstrijden voor de winterstop. De opstelling zag er als volgt uit:

VVV begon redelijk sterk aan de wedstrijd. Ze zaten er bovenop en probeerden daarnaast de wedstrijd te controleren. Helaas bleven echte kansen uit. Er was niet heel veel beweging bij de Venlonaren. Op de momenten dat die beweging wel aanwezig was ging de bal vaak weer veilig naar de verdediging. Na wat speldenprikjes moest de goal dan toch uit een dood spelmoment komen. Opoku kopte vanuit een hoekschop de bal in het doel. In de overige minuten werd de amusementswaarde er helaas niet beter op. Waar veel mensen gehoopt hadden op wat meer pit en aanvallend voetbal in deze oefenwedstrijd, was dit helaas niet het geval. De Duitsers kregen nog een kans maar Unnerstall stond goed op te letten.

In de tweede helft kwam Viktoria Köln met 11 andere namen het veld op. Steijn besloot om Grot en Unnerstall te wisselen. Grot speelde een hele slechte wedstrijd en voor hem kwam Samuelsen in de ploeg. VVV probeerde een gaatje te vinden en bleef op zoek naar een tweede goal. Echter werd er té vaak gekozen voor een tikkie terug. Het spel was niet veel beter dan de eerste helft en dus ook niet erg vermakelijk. Toch viel er nog een tweede goal dankzij Opoku. Hij scoorde de 2-0 uit een vrije trap. De resterende minuten was er weinig spektakel.

VVV-Venlo – Viktoria Köln 2-0.
Doelpunten: 28. Opoku 1-0, 67. Opoku 2-0.
Scheidsrechter: Robert de Graaff.
Toeschouwers: 612.

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall ( 46. Van Crooij), Dekker ( 62. Rutten), Promes ( 80. Simon Janssen), Röseler, Borgmann, Seuntjens, Post ( 31. Linthorst), Susic ( 69. Van Bruggen), Opoku, Mlapa, Grot ( 46. Samuelsen).

9 Responses

1. RuiverCity

Grot werd terecht gewisseld. Speelde een dramatische pot. Voorin zou een versterking niet misstaan of Samuelsen moet eindelijk eens een echte kans krijgen onder Steijn.

2. Zeker wete

Interessante oefenpot. Gezapig…ja. In de eerste helft leek het er heel erg op dat VVV de opdracht had om op balbezit te spelen. Heel controlerend en weinig risico. Jammer dat de pruusse weinig tegenstand lieten zien. In tweede helft een vvv met meer diepgang en iets opportunistischer. Enkele fraaie aanvallen gezien. VVV had met minimaal 4-0 moeten winnen. Samuelsen viel behoorlijk goed in. Hij verdient een kans ten faveure van Grot(verdomme). Grot moet eens geprikkeld worden. Samuelsen liet bij vlagen zien dat hij een ruwe diamant is.