VVV-Venlo boekt tweede thuiszege op rij met overwinning op FC Emmen

VVV heeft vanavond weer drie belangrijke punten kunnen toevoegen aan het totaal. Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat VVV de lijn van de laatste twee wedstrijden ging voortzetten. Compact spelend, geen ruimte weggeven en proberen via een uitbraak gevaarlijk te worden. Dit lukte al vrij snel. VVV kreeg in het begin drie grote kansen om op voorsprong te komen. Na een schitterende voorzet van Pachonik (wéér hij) kopte de gelegenheidsspits Opokubeheerst binnen, 1-0. Opoku speelde in de spits omdat Sorianoziek was. Binnen zeven minuten hadden de Venlonaren dus al een voorsprong. 

De kansen bleven zich opstapelen. De Venlonaren speelden een prima eerste helft. Enige verwijt wat men de Venlonarenkon maken, was dat de kansen niet werden benut. Voorin werd eindelijk met lef en dreiging gespeeld. Wright liet weer zien dat hij een echte flankspeler is. Vanavond speelde hij zijn directe tegenstander helemaal dol. Helaas werden zijn goede voorzetten niet afgerond. Opoku is eindelijk iemand die de bal kon vasthouden en op rechts deed Sinclair wat van hem verwacht werd. Voor dreiging zorgen, het spel breed en diep houden. Een prachtig en hard schot van Peter van Ooijen raakte de lat.

De eerste minuten na de pauze leken de Venlonaren nog niet wakker. FC Emmen kreeg meer en meer de overhand. De Venlonaren kwamen plotsklaps overal een seconde te laat. Vooral Wright was geen schim meer van de speler van voor de rust. Hij lag meer op de grond dan dat hij bij het spel betrokken werd. Scheidsrechter Bax had het na rust ook ineens druk met het, volgens hem tijdrekken, van keeper Kirschbaum. Dit leverde de keeper van VVV even later zelfs een gele kaart op.

Jonathan Opoku werd haverwege de tweede helft gewisseld. Hierdoor was er niemand meer in de voorhoede die de bal vast kon houden zodat er aansluiting kon komen. Het spel van de Venlonaren werd onrustig. FC Emmen bleef aanzetten, wisselde offensief maar kon geen echte grote kansen creëren. De verdediging van VVV stond vrij stabiel al had Roel Janssen één keer een zwak moment door verkeerd te verdedigen. De kans die hieruit ontstond werd door FC Emmen gelukkig niet benut.

Ondertussen had Danny Post zijn vijfde gele kaart ontvangen waardoor hij geschorst is voor de kraker tegen PEC Zwolle.

Even later werd Evert Linthorst getorpedeerd door Lorenzo Burnet van FC Emmen. De scheidsrechter zag het niet omdat hij net wegliep maar de VAR greep in. Burnet kon met rood vertrekken.

VVV speelde het vervolgens niet slim uit. De ruimte werd niet goed benut. De lange bal werd te veel gehanteerd. Toch waren er enkele gevaarlijke uitbraken waarbij de kans voor Yeboahhet grootst was. Samen met Wright ging Yeboah alleen op de doelman van FC Emmen af. Hij kreeg de bal niet voorbij de doelman. Even later kwam dan toch de verlossing. Peter van Ooijen maakte gebruik van de ruimte en krulde de bal in de verre hoek, 2-0. 

De drie verdiende punten waren binnen. Scheidsrechter Bax maakte daarna snel een einde aan de wedstrijd. Blije gezichten op het veld en op de tribunes. VVV lijkt uit het diepe dal te zijn geklommen. Hiervoor kan veel lof naar Jay Driessen en zijn staf.

Enige smet op deze avond was de vijfde gele kaart van Danny Post. Hij zal node gemist worden in het belangrijke duel met PEC Zwolle.

35 Responses

 1. Pfffff, hoe moeilijk kun je het jezelf maken….. wat een kansen…..
  Meer dan verdiende overwinning maar mijn god wat kan die aanval van vvv een hoop verprutsen. Als dit nog gelijk was geworden dan hadden ze zich toch danig mogen schamen daar voorin! Maar goed 3 belangrijke punten tegen een weliswaar zeer zwak acterend Emmen. !e helft was best prima, de 2e helft was niet al te best. Je kreeg een hoop ruimte en daarmee kansen maar als je ze op deze manier niet weet af te maken dan vraag je bijna om de 1-1. Gelukkig gebeurde dat uiteindelijk niet!

 2. mats

  Ik heb zelden zo’n goed spelend VVV gezien.
  Zeker in de eerste helft. Compact spelend, geen eindeloos gebrei op dat middenveld maar snel doortikken naar de vrije man en dan met de snelle mensen naar voren. Zelden zo veel kansen gezien. Echt klasse. Jammer dat Wright niet een goaltje er in prikt, die speelt goed maar moet vertrouwen krijgen.

  1. Wright moet eens een paar pinnen van 20 cm onder zijn schoenen krijgen! Continu uitglijden en/of de bal daardoor kinderlijk of knullig verspelen. In de spits is en blijft het niks, op de vleugel zorgde hij regelmatig voor gevaar maar ook hij is (net als andere voorhoede spelers) soms te zelfzuchtig en op zoek naar doelpunten daar waar anderen er beter voorstaan. Al is het al een wereld van verschil met hem dan onder onze vorige trainer.

   1. bear664

    Ik weet niet of je goed gekeken hebt, maar Wright werd ook een aantal keren tegen de vlakte gewerkt of getrokken … Bax wilde dat weer eens niet zien, om vervolgens wel gelijk daarna voor Emmen wel te fluiten.

   2. hendrik

    Zeker waar , maar als Wright niet zo zelfzuchtig was geweest, was de stand beslist minimaal 3-0 geweest. Het uitglijden zou ik hem dan vergeven hebben.

 3. mats

  Waarom werd Opoku gewisseld? Blessure?

  Met die Yeboah werd het meteen heel onrustig voorin. Als ie af moet spelen gaat ie voor eigen gewin en andersom…..Wat een flapdrol, hij mag dan een Duits talent zijn maar wat mij betreft mag Yeboah in de winterstop lekker terug naar Wolfsburg.

  1. Dat is een beetje kort door de bocht.
   Yeboah is veel te zelfzuchtig en mist te veel kansen, absoluut, vandaag zeker.
   Hij wil zich bewijzen als ie invalt maar doet dat op de verkeerde manier, en dat moet er uit. Hij is nog jong en moet dat blijkbaar leren.. Begrijpelijk dat ie dus niet in de basis staat. Sinclair heeft daar zeker meer recht op, heeft dat vandaag ook bewezen…
   Voor het eerst a clean sheet trouwens, zoals de Engelsen dat zo mooi kunnen zeggen!

   1. mats

    Nou van mij hoeft hij niet meer opgesteld te worden dus waarom hem nog huren dan? Veel te zelfzuchtig. Lekker naar Wolfsburg terug daaahaaag!

   2. mats

    En dan hebben we het nog niet eens over alle ballen die hij verliest waaruit gevaarlijke aanvallen voortkomen. Nee, lekker terugsturen of bij Jong VVV laten vallen.

   3. Vandaag was het absoluut een drama, zeker.. Maar hij heeft absoluut kwaliteiten. Hij kan scoren, dat heeft hij in zijn eerste wedstrijd laten zien en dat doe hij ook geregeld in het Duits elftal (onder 21 of zo…) waar hij in speelt.
    In Wright zag op een gegeven moment ook niemand het meer zitten, en nu gaat het op de flanken een stuk beter, al is zijn afronding nog steeds zeer matig.

 4. chretien

  Beste wedstrijd van het seizoen? Of was Emmen bedroevend slecht? Ik weet het echt niet, ik zat teveel als fan te kijken. We hebben het ons zelf niet gemakkelijk gemaakt. Wat een kansen kregen we. Was het gewoon pech dat we zoveel kansen misten? Ben dolblij met de overwinning, dik verdiend, maar het anders kunnen aflopen. Post pakt teveel gele kaarten. Hij moet het wat slimmer aanpakken, zorgen dat hij geen onnodige kaarten pakt, zeker niet op het middenveld. Mijn complimenten aan team en staf, ik heb genoten. Op naar de volgende week, thuis tegen PEC. Weer een heel belangrijke 6 punten wedstrijd. FORZA VVV!

   1. spits

    Jay heeft eerst de verdediging genormaliseerd. ( 2 tegen in 3 wedstrijden).!
    .Nu d e voorhoede nog jammer vandaag een combinatie van zeer goede acties wright en yeboah maar afronding nog even op oefenen

   2. sultana

    Precies, winnen we weer is het nog niet goed. Wat boeit het hoe we winnen als we maar punten pakken en gelukkig doet VVV dat onder Jay nu en daar ben ik heel blij mee. De weg omhoog is ingezet en dat geeft vertrouwen.

 5. kenfen

  Dat je na zo’n wedstrijd nog zoveel negatieve zaken benoemd hier vind ik ongelooflijk het was een goede én een spannende wedstrijd niet alles was perfect maar de strijd en de passie was volop aanwezig iets minder spannend mag ook wat mij betreft én iets meer kansen benutten maar verder geweldig

  1. robbaan

   Inderdaad, VVV had Emmen in de tang, verzuimde echter de score te verhogen.
   Vergeet dat dit Emmen , hele geode resultaten had geboekt tot nu toe.
   Door de compacte speelwijze en de snelle omschakeling, was VVV in de eerste helft erg goeden verzorgd aan het voetballen. In de tweede helft duurde het even voor VVV weer de grip kreeg op Emmen, dat echter zelden dreigend voor Kirschbaum verscheen.
   Groot compliment als je in een degradatieduel dit samen kunt opbrengen!
   Wright laat duidelijk zien waar zijn sterkte ligt, snel over de flank voor gevaar zorgen, ik denk dat deze jongen heel veel last heeft van de ondergrond(kunstgras), vanwege zijn robuuste lijf. Wat Yeboa betreft, die hunkert naar een goede actie en doelpunt, als jonge speler verdient hij een herkansing, maar moet idd meer oog houden en hebben voor medespelers.
   Ik heb genoten!

 6. Depor

  Wright heeft genoeg kansen gehad in de wedstrijd. Yeboah is een echte goalgetter, begrijp goed dat hij voor zijn eigen kans gaat.
  Wat heerlijk weer om dit elftal te zien spelen als een echt team. Top!

  1. mats

   Als je constant voor eigen kansen gaat terwijl medespelers er beter voor staan heb je wat mij betreft momenteel niks te zoeken in dit elftal.
   Lekker op de bank zetten totdat hij dit begrijpt. Maar wat mij betreft terug naar Wolfsburg in de winterstop en een wél scorende aanvaller huren.van dat geld.

  2. Goodie

   Al mist Wright 100 kansen deze wedstrijd… Deze bal moet, zeker gezien de stand en tijd altijd worden afgespeeld. Yeboah geeft met dit moment zelf aan waarom hij 4e keuze is.

 7. peter

  Ik keek nadat yeboah voor eigen succes was gegaan naar de bank en de reactie van driessen was woest. had medelijden met zijn fles water die door de dugout vloog. wat mij betreft mag yeboah terug naar wolfsburg en zet er iemand van het 2de (roemer?) er neer die het wel boeit

  1. Terugsturen naar Wolfsburg is wat overdreven, Yeboah toch onze gevaarlijkste aanvaller tot nu toe.

   Dat Roemer niet op de bank zit begrijp ik sowieso niet. Wat speelde die geweldig in de voorbereiding. En twee weken geleden ook drie keer gescoord en een assist bij Jong VVV.

   Mocht hij na de winterstop nog geen kans krijgen, dan hoop ik dat VVV hem een half jaar aan Helmond Sport verhuurt. Die kunnen wel een snelle vleugelspeler gebruiken. KKD niveau is toch weer een stukje hoger dan bij Jong, dus ook goed voor VVV. En dan kan ik hem tenminste nog eens af en toe zien voetballen… drie vliegen in 1 klap.

 8. twiggy11

  3 punten zijn binnen maar even terug komen op de gele kaart van post die kaart had hij te danken aan meneer Bax als die gewoon fluit op de overtreding daarvoor die gemaakt wordt krijgt post ook geen geel wat was die slecht die Bax hij was gewoon aan het zoeken om gele prenten uit te delen voor mij een dikkke onvoldoende (4)
  Volgens mij was het de vijfde voor post zal je hem wel missen tegen pec Zwolle .

 9. Goodie

  Ongelooflijk wat er veranderd is sinds de komst van Driessen. De verdediging speelt weer als vanouds en het spel was gister echt goed. Vertrouwen zal ook een grote rol spelen bij bv. Kirschbaum en Wright.

  Enkel aan afronding ontbrak het. Ipv met 3-0 de rust in te gaan, lieten ze Emmen in leven tot de 94e minuut.

  Waar is de (veiligheids)organisatie van VVV trouwens mee bezig? Een stuk plexiglas nog op het hek voor de uitsupporters plaatsen? Het zicht voor hen was dramatisch…

  1. mats

   Tja het is Feyenoord niet hè, dan hadden ze de rode loper wel uitgerold. Nee dit waren de super gevaarlijke hooligans van Emmen …Dan effe de spierballen laten zien hè?!

 10. Meuske

  Denk met Luhukay zijn ervaring, gepokt en gemazeld in de voetballerij in combinatie met Venloos bloed duitse mentaliteit benodigde papieren en de samenwerking met de huidige staf dat je een goede man in huis haalt! Heeft wel ooit aangegeven een functie bij VVV wel te zien zitten aan het einde van zijn carrière dus……

 11. Ik weet dat de vergelijking een beetje mank gaat en het niveauverschil waanzinnig groot is, maar toen ik gisteravond de samenvatting van Manch. City – Man. Utd zag. moest ik toch ook een beetje aan VVV-Venlo denken. City had geloof ik 70% balbezit, Man. Utd speelde puur op de counter en maakte geweldig gebruik van de snelheid voorin, waardoor ze absoluut verdiend wonnen met fantastisch countervoetbal..
  Misschien kunnen onze spitsen daar eens naar kijken… Snelheid met het vernuft om de kansen af te maken..
  Rashford miste de nodige kansen, maar wat een geweldenaar… Wright in eenzelfde soort rol maat dan bij ons, en dan nog scoren ook. En Röseler die als een soort Maguire elke doelpoging van de tegenstander op het laatst in kiem smoort, hoe mooi zou dan zijn…
  Misschien heeft Jay ook wel gekeken en gezien hoe mooi countervoetbal kan zijn..

 12. Hup VVV!

  Wat een heerlijke en terechte overwinning afgelopen zaterdag op Emmen! VVV speelde echt heel erg goed, het was ondanks de spanning de laatste minuten toch genieten geblazen. Overigens snap ik wel dat Yeboah geen basisspeler is bij Driessen. Liep zaterdag echt alleen maar voor zichzelf te voetballen. Verdedigde niet mee als Emmen de bal had, daarnaast heeft hij echt totaal geen oog voor medespelers. Erg jammer want hij heeft zeker kwaliteiten
  Het was wel mooi om te zien dat op sommige momenten echt het hele stadion achter de ploeg stond, kippenvel!

  Op naar PEC thuis, helaas zonder de geschorste Post… Ben benieuwd hoe we dit gaan opvangen.

  Hup VVV!

 13. Zeker wete

  Tseminee wat un metamorfose. Jay gaat uit van de mogelijkheden van de spelers en het team en dat doet hij knap. Ik heb met name de eerste helft genoten van een sterk spelend VVV. Het zelfvertrouwen is helemaal terug. Ik zou elke speler wel willen benoemen … die Pacho is een geweldenaar, de beste aankoop. Van Ooijen : Top!, Zelfs de in mijn optiek zwakkere spelers (wright, Soriano, Neudekker, Sinclair) komen nu tot heel acceptabele tot prima prestaties. En eerlijk gezegd wordt er (altijd al) veel te weinig aandacht besteed aan de dekking. Roseler is al jaren een rots in de branding. Ook Kum en Janssen speelden goed. Met als hoogtepunt de geweldige verdedigende actie waarop de O tribune prachtig reageerde. Yeboah maakte een geweldige fout maar verdient krediet. Hij is een pareltje in wording. Laten we hem de steun geven zodat hij zich kan ontplooien.

Leave a Reply