VVV-Venlo boekt zeer belangrijke overwinning op Heracles

VVV-Venlo heeft vanavond in de eigen Koel drie heel belangrijke punten aan het totaal toegevoegd. Heracles Almelo werd vanaf de eerste minuut onder druk gezet. VVV-Venlo probeerde van achteruit op te bouwen en een gat in de Almelose verdediging te vinden. Een geheel ander wedstrijdbeeld dan de Venlose supporters de laatste tijd gewend zijn.  Echte grote kansen kreeg VVV niet. Tot minuut 21. Opoku zette flink druk waardoor de bal ineens voor de voeten van aanvoerder Post kwam. Die twijfelde geen moment en haalde uit. Via de kluts belandde de bal achter doelman Blaswich, 1-0 voor VVV. 

De belangrijke voorsprong stond op het bord. Na de aftrap veroverde VVV meteen weer de bal. Yeboah leek er alleen vandoor te gaan maar zag aan de rechterkant Darfalou komen aanstormen. Yeboah was niet zelfzuchtig en plaatste de bal naar rechts. Darfalou dacht niet lang na en haalde vol uit. 

Tot ontzetting van iedereen vloog de bal over de kruising. Jammer dat de spits zo gehaast handelde want met een bekeken schot had de 2-0 binnen één minuut op het scorebord kunnen staan. 

Heracles kon geen vuist maken tegen de sterk spelende Venlose ploeg. Vooral achterin stond het als een huis. Het in zéér goede vorm verkerend centrale duo Kum en Röselerschakelden gezamenlijk Cyriel Dessers, de topscoorder van de eredivisie, uit. 

Met deze 1-0 voorsprong werd de rust bereikt. 

Na de rust kwam Heracles anders uit de kleedkamer. Blijkbaar was trainer Frank Wormuth flink te keer gegaan. VVV-Venlo moest in de achteruit of het wilde of niet. De druk nam toe. De counters van de Venlonaren werden steeds zeldzamer. Het sterke verdedigen hield de Venlonaren op de been. Tevens nam de vermoeidheid meer en meer toe. Het was dan ook vreemd dat trainer Hans de Koning zo lang wachtte met wisselen.

Heracles kreeg een paar kleine kansjes. Deze werden echter niet afgemaakt.

VVV-Venlo leek toch nog te gaan scoren. Yeboah werd in het strafschopgebied neergehaald. De scheidsrechter twijfelde niet en wees meteen naar de strafschopstip. De VAR bemoeide zich er ook mee en sommeerde de warrig leidende Oostrom de beelden te gaan bestuderen. Na enkele minuten kwam hij, tot verbazing van iedereen die VVV een warm hart toedraagt, tot de conclusie dat het geen strafschop was.

Heracles rook bloed en zette vol aan. Zelfs aanvoerder en laatste man, Robin Pröper, werd naar de kant gehaald voor een extra invaller. 

Tot ieders opluchting hielden de Venlonaren stand tot de 96ste(!) minuut. De drie belangrijke punten waren binnen door een collectieve prestatie. VVV blijft in 2020 ongeslagen. Twee overwinningen en drie gelijke spelen. Hopelijk wordt deze serie volgend weekend bij FC Groningen doorgezet. 

Geschreven door RuiverCity.

30 Responses

 1. Meuske

  Was dat weer even spannend tot de laatste minuut!!! Scheids wat doe je?? Hoe dan pannenkoek?? Darfalou come on man die ballen moeten in het netje!! Voor de rest gestreden met het hele team tot de laatste seconde!! Complimenten mijn weekend is nu al goed!! Forza VVV os Clubke

 2. Pffff 96 minuten…. niet goed voor je hart maar 3 belangrijke punten, Vond Darfalou, Bruns en Opoku persoonlijk geen al te beste wedstrijd spelen. !e helft was prima, 2e helft zakte VVV erg ver terug zonder er zelf al te gevaarlijk uit te komen tegen een wel heeeeeel erg slecht heracles.. Niet gegeven pingels waren terecht. Maar goed 3 punten die hard nodig waren!

 3. Matse flats boksepoeper

  Vvv begint een vervelende ploeg te worden om tegen te voetballen. Heracles kwam er niet door heen. En die 2 kansen van darfalou hadden er in gemogen

  1. mats

   Zeg Lincoln of wie dan ook van Venlonaren. Blijft dit zo? Is dit wel te accepteren? Volgens mij vroegen jullie om op te houden met het gekut, waarom accepteren jullie iemand met zo’n naam dan?

 4. lucien1978

  Prima overwinning van VVV.

  Als Yeboah nu niet heeft bewezen dat hij altijd als allereerste aanvaller op het wedstrijdformulier moet worden gezet dan weet ik het ook niet meer.

  Die jongen speelde geweldig. Ik snap echt werkelijk waar niet hoe Wright en Sinclair zolang de voorkeur hebben gekregen.

  Verder staat het centrale duo echt heel goed . Je ziet dat Kum met zijn ervaring het echt week na week achterin regelt. Deze speelstijl past perfect bij hem.

  Al met al prima wedstrijd en prima interview van de Koning na de wedstrijd.

 5. De Koel

  Dik verdiende overwinning op een zwak Heracles. Jammer dat de 2-0 niet viel, daardoor bleef het spannend tot de laatste seconde. Yeboah speelde inderdaad een sterke wedstrijd, verdedigde ook goed mee. Genoten van de inzet van VVV. Knokken om iedere bal, compact spelen en dan maak je het iedereen lastig. Mooi begin van het weekend.

 6. Fantastisch die 3 punten!
  Heracles was misschien niet best, maar ze hadden er toch nog wel eentje in kunnen douwen met een beetje geluk…
  Yeboah heeft vandaag weer laten zien dat hij het verschil kan maken, dus inderdaad vaker, misschien wel altijd opstellen. Darfalou had twee goeie kansen die er wel in hadden gemogen, maar als je eens rustig terugkijkt waren ze ook weer niet zo gemakkelijk. En als hij alle kansen zou verzilveren, dan was hij natuurlijk gewoon de eerste keus als centrumspits van Vitesse…
  Maar ik blijf het een grote verbetering vinden t.o.v. Soriano. Hij is gewoon sneller, heeft een hogere handelingssnelheid en houdt de defensie van de tegenstander veel meer bezig. Bovendien functioneert hij ook beter als aanspeelpunt over de grond.
  Maar het centrale verdedigingsduo verdient helemaal alle lof! Met name Kum deed het vandaag ook weer fantastisch! Is al een hele tijd een rots in de branding, hopelijk blijft hij de komende tijd verschoond van blessures en gele kaarten want we hebben hem echt nodig in het centrum!

 7. YowVVV

  Prima overwinning, gestart met de juiste 11 namen! Yeboah speelde, zeker de eerste helft inderdaad een goede wedstrijd, maar begrijp ook dat je tegen een aantal tegenstanders begint met Sinclair, die toch wat meer body en defensieve meeverdedigingde kracht heeft. Post absoluut man of the match. Hij is nu na zijn blessure weer helemaal terug. Roseler en Kum zorgen voor rust en balans, even als Kirschbaum, straalt nu zekerheid uit. Pachonik en Janssen uitstekend, waarbij Pachonik echt wel naar de next level gaat in de zomer. Opuku gewoon laten staan, niet zijn beste wedstrijd, maar wel nuttig. van Ooijen zit echt in een mindere periode, maar deze positie op het veld is beter voor hem dan buitenspeler, af en toe goede steekpass, gewoon laten staan, blijft een slimme speler met een versnelling. Darfalou, gewoon prima spits die wat slimmer kan zijn. Meestal wel wat egoïstisch, maar dat mag bij een spits. Alleen heel soms speelt hij wel de bal af en juist dan moet ie zelf gaan. Luc, brengt hem de fijne kneepjes wel bij. Technische staf, gewoon hecht hardwerkend team zo lijkt het. Wel even een aantal dingen, Stefan Janssen is wel erg goed he, iedere wedstrijd als het even kan wat minuten geven. Hoe staat het met de blessure van Linthorst? Hoe zit Lee Cattermole in z’n vel? Hopelijk blijft hij de motivator die hij in het vd ook was. Eigenlijk te goed voor op de bank, maar ik zie voor hem alleen de positie van Post als geschikt, zijn seizoen lijkt dus over. Beetje sneu, maar goed, het is niet anders..

  1. piehen

   Geen hoogstaande wedstrijd , maar dit kon ook niet met degradatie wedstrijden wat heeft dit team geknokt met zijn allen .
   Yeboach is een plaag voor elke verdediging men kan niet een tegen spelen met zo,n speler en ook Darafour is precies zo .Helaas moeten zij verdedigend af en toe te veel doen , dit merk je toch op tweede deel van de wedstrijd .
   Maar laat deze spelers op de middenstip staan , dan durft geen enkele ploeg een op een te spelen .
   Geef deze spelers zelf vertrouwen dan komen de doelpunten van zelf . Darafour moet iets zachter de bal op doelschieten hij is iets te fel met uithalen , hier door krijgt de bal te veel effect.
   Verdediging stond prima . Jammer dat Opoku en Bruns te weinigen snelheid hebben het middenveld krijgt hierdoor vooral na rust meestal meer druk te verwerken , en trekt VVV zich te veel terug voor het zestien meter gebied .
   Door de druk van de tegenstander vallen ballen dan onverwacht toch voor de voeten van tegenstander .
   Maar we zijn erg blij met de overwinning , op naar Groningen veel succes daar VVV .

 8. RuiverCity

  Heel erg tevreden met deze drie punten. De verdediging staat als een huis. Hopelijk houden ze deze vorm lang vast want er komen belangrijke wedstrijden aan tegen concurrenten (Fortuna en Emmen). Daar moet het zeker gebeuren. Nu nog werken aan de counters zodat die wat effectiever worden. Ik blijf het vreemd vinden dat Simon Janssen steeds mag invallen bij een 1-0 voorsprong. Ik zou dan kiezen voor ervaring en strijdlust.

  1. Meuske

   Dat van Janssen snap ik ook niet helemaal iedere keer, snap dat het een keer moet gebeuren maar steeds op zo’n momenten dat je liever ervaring erin ziet komen! Zie dan toch liever Lee langs de kant staan op de wedstrijd te controleren

  2. chretien

   Bedankt, artikel geeft het gebeuren goed weer. Overigens vond ik het een wedstrijd die met een beetje geluk ook met 4-0 had kunnen worden gewonnen. Mooi ook te constateren dat clubs om ons heen veel punten morsten. Op naar Groningen. Wie weet….

 9. Venleau

  Wat een prachtige overwinning! Geen hoogstaand voetbal maar een geweldige vechtlust gecombineerd met Duitse discipline. Klasse. We beginnen langzaam een vervelend ploegje te worden om tegen te spelen en dat gaat nog wel de nodige punten opleveren. Gisteren werd er eindelijk met de (in potentie) beste 3 voorin gestart, heeft even mogen duren. Kirschbaum straalt eindelijk wat uit en zo zie je maar wat zelfvertrouwen met de mens kan doen. Het verdedigend blok achterin staat als een huis met Kum als Maarschalk. Post speelde ook weer groots, nou hopen dat de rest van het middenveld ook beter gaat draaien zodat er ook nog wat meer voetbal in ons spel gaat komen. Darfalou maakt veel meters voorin, hopelijk krijgt hij ook nog de rust in zijn lijf als hij een kans krijgt. Come on Venleau!

 10. supportertje

  Knokvoetbal pur sang de tweede helft, het was spannend, billen knijpen tot het einde, en een ontlading na het laatste fluitsignaal. Man, de punten waren binnen, en belangrijke. spelers blij, wij blij, en een mooie hoemba. Ze hebben er voor gevochten en uiteindelijk is gekregen waar ze met hun harde werken recht op hebben.

  Het is steeds duidelijker aan het worden dat het binnen het team weer klopt. Maar vooral dat ze samen de strijd aan willen gaan zonder gezeik. Iedereen knokt weer voor elkaar, en als ze dit niveau vast weten te houden komen de punten vanzelf. Ze zitten in een positieve flow en wie weet wat er nog mogelijk is.

  Volgende week naar Groningen. Hopelijk pakken ze daar ook een punt mee. Zou mooi zijn, en van een overwinning zou ik nog niet durven te dromen. Daarna onze mede concurrent thuis, en daar mag absoluut niet van verloren worden. Deze wedstrijd is cruciaal, en een verlies zou bijna onoverkomelijk zijn. mede voor de motivatie van het team.

  Hoop dan ook op een uitverkocht stadion, die vanaf minuut 1 achter het team gaat staan. Dit hebben zij broodnodig om de kracht en de motivatie te vinden door te gaan tot het gaatje. Hopelijk dat de supportersvereniging een mooie actie op touw zet om de jongens te steunen.

  Wel weer klote trouwens dat Fc Twente een overwinning boekt tegen AZ. Fortuna en Emmen deden het precies goed door de punten te verdelen. En Den haag past precies in ons straatje door het verlies. Nu RKC nog verliezen van Ajax en dan klopt het weer. Laat Sparta maar verliezen van Groningen, en ons een puntje gunnen volgende week.

 11. wuilus

  Heerlijke punten, niet groots , maar zeker verdiend. Kum blijft me verbazen, vond ik hem vorig jaar de zwakste schakel, vind ik hem dit jaar wekelijks een vd beste.
  Onze kerstboom blijft mij ook verbazen, wat een verschil met voor de winterstop.
  Jammer dat er weer zo weinig supporters waren, want langzamerhand verdiend vvv meer support.

  1. supportertje

   Kum is inderdaad gigantisch gegroeid, heeft toch wel zo’n beetje de rol van Promes overgenomen. Kirschbaum=kerseboom, alhoewel kerstboom toch een mooie benaming is voor hem.

 12. Goodie

  Al vaker gezegd, ook toen hij wat fouten maakte maar Kirschbaum is een goede keeper. De hele verdediging staat overigens weer als een huis waar met name Kum mij al weken positief verrast.

  Post mag wat mij betreft ook op die muur geschilderd worden. Al jaren lang een rots in de branding en uitstekende captain. Gelukkig heeft hij nog een contract tot 2022.

  Verder viel de werklust van Yeboah ook op. Als hij wekelijks zo mee verdedigd kan de Koning ook niet op hem heen.

  Aanvoerder te Wierik overigens geschorst aankomend weekend.

 13. Hup VVV!

  Terechte overwinning! We hebben hele goede zaken gedaan afgelopen weekend. Dit geeft vertrouwen voor de komende weken! Yeboah heeft laten zien waarom hij in de basis hoort in zulke wedstrijden, zoveel dreiging komt van hem af
  Na de vastelaovend komt Fortuna op bezoek, gaat een belangrijk potje worden

  Hup VVV!

  1. De Koel

   Fortuna, Emmen, PEC, Twente, ADO en Sparta. Dat zijn de wedstrijden waar het om gaat. Al denk ik dat tegen Groningen ook minimaal een gelijkspel mogelijk is. Die ploeg scoort niet veel, dus ze zullen het lastig gaan krijgen tegen een compact spelend VVV.

 14. OooLGooO

  Janssen geschorst, hopelijk krijgt Gelmi zijn kans.

  Denk dat dit seizoen 35 punten niet genoeg zal zijn om de veilige 15e plek te behalen. Daarvoor zit de nr 11 en 16 te dicht op elkaar.

  Ik denk een gelijkspel tegen Groningen maar hoop stiekem op een stuntje.

  1. chretien

   Ik denk dat uit tegen Groningen 1 puntje pakken al een stunt is. Uiteraard dolblij mochten het 3 punten worden. Het zou een enorme stap naar handhaving betekenen…

 15. Goodie

  Ik heb er vetrouwen in dat we na dit weekend nog altijd ongeslagen zijn in 2020. Het vertrouwen bij VVV is groot en bij Groningen zijn met Te Wierik, Warmerdam, Hrustic en Asoro 4 spelers die afgelopen zondag basis starten.

Leave a Reply