VVV-Venlo boekt zege op De Treffers

VVV-Venlo heeft het trainingskamp in Horst goed weten af te sluiten. In de oefenwedstrijd tegen De Treffers uit de Tweede Divisie, werd er met 0-3 gewonnen. De Venlonaren zijn er nog lang niet, maar de automatismen beginnen er langzaam in te sluipen, ook al was het niet altijd even fijn om te zien.

Het leek even een vervelende middag te worden, want de de club uit Groesbeek kwam bijna op een voorsprong. Bijna, want Unnerstall stond weer voortreffelijk op te letten, waardoor de brilstand genoteerd bleef in Horst. De Treffers kwamen zeer fel voor de dag en op sommige momenten hadden de Venlonaren daar zeker moeite mee. Daarbij moet wel gezegd worden dat VVV redelijk rustig aan deed in die eerste helft en voornamelijk veel balletjes breed gaven. Aan het einde van die eerste helft werd de wedstrijd opengebroken door Moreno Rutten. Hij kreeg iets meer ruimte dan normaal en haalde doeltreffend met links uit: 0-1.

In die tweede helft werd er even gas gegeven door de Venlonaren. Meteen uit de startblokken kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Damian van Bruggen en die plaatste de bal keurig in de kruising: 0-2. In die tweede helft was het duidelijk dat de Venlonaren veel meer aanvallende intenties hadden. Dat zag je terug in de dominantie op de helft van de tegenstander, ook al werd daar niet altijd wat mee gedaan. Tien minuten na de 0-2 kwam ook de 0-3 op het scorebord. Grot haalde uit en liet het netje weer bewegen. Dit was ook tevens de eindstand.

Susic viel voor mij heel positief op. De nieuwe creatieveling op het middenveld heeft goed overzicht, een goede trap en doet ook defensief zijn werk. Grot was nogal wisselvallig en kreeg het op een gegeven moment ook flink te verduren van trainer Maurice Steijn. Proefspeler Kiesewetter deed het verdienstelijk, maar het ontbreekt hem duidelijk aan wedstrijdritme. Het is even afwachten wat de technische staf ervan vindt.

Komende vrijdag speelt VVV-Venlo een oefenwedstrijd tegen FC Twente in Stadion de Koel. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het kader van de Herman Teeuwen Memorial.

De Treffers – VVV-Venlo 0-3 (0-1)
Scoreverloop: 42. Rutten (0-1), 47. Van Bruggen (0-2), 56. Grot (0-3)
Toeschouwers: 450

Opstelling VVV-Venlo
Unnerstall, Rutten, Röseler ( 83. Korkmaz), Kum ( 79. Promes), Labylle, Post ( 68. Dekker), Van Bruggen, Susic ( 81. Steijn), Kiesewetter ( 57. Roemer), Grot, Hunte.

29 Responses

 1. lucien1978

  Vvv gaat nog 1 kant en klare rechtsbuiten halen . Deze is meteen voor de basis. Tevens nog een buitenspeler/aanvallende middenvelder.

  Supporters van andere clubs denken goed mee voor VVV.

  Zo worden van Bergen en Gudjohnsen vaak genoemd. Dit als huurspeler.

  Dit zijn prima namen voor VVV. En gudjohnssen zou ik fantastisch vinden.

  Dan tevens nog proberen die rechtsbuiten trsnsfervrij of met weinig geld te kopen.

  Als dat lukt ben je klaar en heb je een betere selectie dan vorig jaar.

   1. lucien1978

    Door Psv supporters wordt gezegd op voetbalprimeur dat Psv Godjohnssen ( of hoe die precies heet ) maar een jaartje aan VVV moet worden verhuurd.

    Hij moet aan spelen toekomen.

    Zou ik een prima optie vinden.

    Tevens zeggen de Vitesse supporters hetzelfde over v Bergen.

   2. lucien1978

    Nee natuurlijk niet, maar het zijn wel interessante namen.

    V bergen mag verhuurd worden. Die van psv weet ik niet

 2. RuiverCity

  VVV heeft dringend behoefte aan een creatieve speler. Tevens is het opstellen van Hunte natuurlijk zeer vreemd. Valckx verkondigt dat hij (voorlopig) niet in aanmerking komt voor een contract en de dag erna staat hij in de basis. Het is te hopen dat er zeker nog twee (echte) versterkingen bijkomen.

  1. Mwauh ik denk dat dit ook heeft te maken met de blessures van Seuntjens, Opoku en Mlapa. Gisteren stond Grot in de punt omdat Mlapa er niet bij was waardoor er een plekje kwam voor Hunte en omdat we erg dun zijn voorin vond ik dat niet gek. Maar voorin moet er zeker wat bij, is erg dun. Je merkt meteen als er eentje wegvalt dat alles verschoven moet worden.

  1. lucien1978

   Die Roemer ( pas 16) krijgt anders genoeg speelminuten.

   Die jongen kun je ook niet veel meer laten spelen anders is hij meteen overbelast.

   Ik hoor goede verhalen over hem.

   Is dit dan ons nieuwe toptalent?

   1. Koelie

    Yahcuroo Roemer toevallig vandaag 17 jaar geworden volgens transfermarkt.nl. Fantastische naam. Hopelijk krijgt hij speeltijd.

   2. Heeft zeker al wat speelminuten gemaakt, is jong en dat merk je nog soms wel. Maar het is een snelle speler met creativiteit en een goede actie, de voorzet is soms nog niet op maat maar als hij invalt gebeurd er wel wat in het veld. Hij eist ook veel ballen op en is altijd op zoek naar zijn tegenstander.

    Ik denk dat hij wel nog tekort komt op het moment maar laat hem lekker minuten maken en opbouwen tot een goede speler.

 3. Dond

  Ik heb nog geen wedstrijd gezien dus kan er moeilijk over oordelen.
  Wat me wel opviel uit de verslagen zijn de doelpuntenmakers wat geregeld de verdedigers zijn. Terwijl je toch zou denken tegen deze tegenstanders zouden de aanvallers ook wel het net moeten kunnen vinden.

  VVV-Venlo had interesse in Martin Samuelsen van WHU ; hoe zit het daarmee? Bestaat de kans dat er deze keer nog spelers van WHU deze kant op komen?

 4. festina lente

  Misschien toch die buitenspeler van mvv.?Als hij tenminste betaalbaar is.die jeugdspelers van vvv hebben die een contract of spelen die op amateur basis

 5. YowVVV

  Wat ik me nu ineens afvraag, zet vvv commercieel gezien zich wel voldoende in voor de scc verkoop. Denk aan belacties, flyeren bij evenementen etc. Commercieel zie ik wel vooral veel gericht op het bedrijfsleven, ook belangrijk, maar toch, een half leeg stadion, straks ik snap er niets van. Ligt bij de mensen zelf, maar mogslijk dat vvv hier zich toch nog iets meer op kan richten. Bijv. flyers bij het ABC Restaurant, Clevers etc..

  1. marcel

   eens. daarbij zou ik eens afstappen van enquetes naar scc houders te sturen, of internet-enquetes te houden, maar er eens over nadenken om een goede vragenlijst op te stellen, en daarmee iets ‘deur naar deur’ te doen. Ga eens langs in (groot)-venlo, en vraag daar eens hoe de mensen tov VVV staan. Waarom mensen die wel met voetbal iets hebben, niet naar VVV komen.

   Daar kun je gewoon mensen voor inhuren. Ja dat kost ook geld, maar je zal iets moeten om eens ECHT in kaart te brengen waarom mensen niet naar het stadion komen. Je moet iets, wil je ooit verandering teweeg brengen. achterover hangen en niets doen, helpt je ook niet vooruit. Maar je moet naar de mensen toe, Internet-enquetes worden toch altijd door dezelfde mensen ingevuld, dus daar schiet je echt ‘niets’ mee op.

 6. spits

  Marcel dat gen ik helemaal met je eens. De enquêtes die er nu worden gehouden zijn veel te “ elektronisch” .

  En worden altijd naar dezelfde gestuurd. Iemand een idee hoe dat beter kan ?

 7. OooLGooO

  Dan moet je het dichtbij de supporters ontwikkelen.
  Betrek iemand van bestuur, fanclub, venlonaren en andere supporters die dit graag willen vormgeven.
  Zo kom je erachter waar de behoefte zit en kunnen je dit formuleren en vormgeven.

  1. marcel

   deels met je eens, maar blijft: hoe goed zijn de mensen die je langs de deur stuurt. Gespecialiseerde bureau’s, hebben ook mensen die wat ‘makkelijker’ praten. Met de juiste insteek kunnen zij ook het VVV-gevoel overbrengen.
   blijft dat je volgens mij face-to-face en door-to-door moet doen. Het bereik vergroten, en het persoonlijk maken. met die insteek is het volgens mij altijd beter dan een internet-enquete.

 8. YowVVV

  Ik maak mij ernstig zorgen om de stadionbezoekers. Een vaste kern van echte supporters van 3000 man is echt te weinig voor eredivisie voetbal en stadionverbouwing. Volgens mij presteert vvv nl. op dit moment msximaal. Ik weet zeker dat een veelvoud vvv volgt op fox sports, omroep venlo en dergelijke. Maar hoe krijg je die mensen het stadion in. Op een manier niet, de extreem hoge entreeprijzen voor pak een beet een duel tegen emmen of een opslag voor topduels, waar een gezin met gemak alleen al 100 euro kwijt is aan de toegangskaartjes. De koel zat vorig jaar gemiddeld redelijk vol door enkele gratis (kinder)acties. Hier kunnen ze niet mee doorgaan, maar op een structurele oplossing richten. Schrijf bijvoorbeeld alle knvb leden onder de 16 jaar eens aan, er zullen zeker kinderen zijn die hun ouders weten te overtuigen en ouders waar het vvv hart weer naar boven komt. Met partnersclubs moet toch echt meer mogelijk zijn. Het is noodzakelijk dat het stadionbezoek tot minimaal een 5000/6000 man vaste supporters gaat worden. Zonder dit aantal helaas geen blijvertje en onvoldoende aantrekkingskracht voor spelers en te weinig te bieden.

  1. Ievel Knievel

   Hoe vaak moet nog gezegd worden dat VVV altijd zo’n beetje dit aantal seizoenskaarten verkoopt als het redelijk draait in de ere. Is nooit anders geweest. Met losse kaartverkoop heeft VVV een harde kern van rond de 6500 supporters gemiddeld. Dat wijst de historie betaald voetbal uit. VVV is niet per sé duurder of goedkoper dan andere clubs; en aangezien het altijd zo geweest is, is de prijs op dit moment geen argument.

   Er zijn andere factoren waardoor mensen geen seizoenskaart kopen. Potentiële supporters dan. Ik noem er een aantal.

   Er is een aantal zogenaamde potentiële supporters in de veronderstelling dat VVV ooit een top 5-8 kaan gaan spelen. Die zullen altijd teleurgesteld zijn, omdat hun verwachtingspatroon verre van realistisch is. Die gaan naar de ’top’-wedstrijden toe en zijn dus ook altijd teleurgesteld als VVV niet aanvallend speelt. Er is een vaste groep klagers en noalers aanwezig onder de VVV supporters. Die schrikken de andersoortige supporters af. De regio heeft niet zoveel op met Venlo en de echte Venlonaar weer niet zoveel met VVV. Net over de grens worden weinig supportersgroepen aangeboord. Bogers richt zich op midden-limburg (incl. Roermond), terwijl we daar concurrentie van Fortuna hebben. Tussen Deurne en Boxmeer ligt voor VVV veel en veel meer potentieel. Als ik VVV was zou ik een cirkel trekken met als buitengrens Reuver, Beesel, Kessel, Deurne, Venray, Boxmeer en dan zo’n zelfde cirkel in het Duitse achterlandje. Dat is je potentieel en daar moet je jezelf middels veel meer acties tot richten. Dan kan je je publiek uitbouwen tot maximaal 13500 supporters (incidenteel wel dan). Meer zit er voor VVV echt niet in. Op die manier kan VVV spelen voor de plekken 9-15. Dan doet VVV het echt super, met een incidenteel succes in de beker of een incidenteel successie hoger op de ranglijst; zeer incidenteel dan wel. Dat is de toekomst voor VVV als het maximale eruit gehaald wordt (wat vaker niet gaat lukken dan wel). Wil je dus meer supporters, dan kun je jezelf beter niet richten op successupporters maar op cultfans. Die worden tot nog toe te weinig aangeboord.

   1. supportertje

    Zou zeggen, stuur eens een mail naar de SV van VVV. Wil men wat kunnen bereiken moet je ook bereid zijn de mouwen op te stropen.

 9. YowVVV

  Volgens mij sponsors genoeg, als je bij deze sponsors nu eens seizoenkaarten gaat verkopen via de PV tegen een eenmalig gereduceerd tarief met 10% korting. Ik weet zeker dat dit honderden seizoenkaarten gaat opleveren. En dit kost je qua commercie vrijwel niets! Brengt de sponsor onder de werknemers ook nog eens mooi in beeld. Is maar een idee..

Leave a Reply