VVV-Venlo comfortabel langs De Graafschap en neemt 3 punten mee naar Venlo

Na het goede resultaat tegen SC Heerenveen en een weekend rust was het gisteren tijd voor de belangrijke uitwedstrijd tegen De Graafschap. De promovendus uit Doetinchem opende het seizoen sterk met winst tegen Feyenoord. Het was aan VVV-Venlo de taak om in deze wedstrijd zo goed mogelijk voor de dag te komen.

De basisopstelling zag er wederom anders uit. Na weken van afwachting door blessure mocht Peniel Mlapa eindelijk zijn debuut maken voor de Venlonaren. Steijn besloot de wedstrijd te starten met de volgende 11 namen:

Op het moment dat de spelers het veld opliepen, had ons team veel weg van een rugbyteam. Grote spelers als Mlapa, Grot, Post, Promes en Unnerstall moeten toch, alleen al om hun voorkomen, indruk maken op iedere tegenstander. Natuurlijk zegt dit nog niet veel over de voetballende kwaliteiten van de Venlonaren. Dit was misschien wel de eerste wedstrijd waar de punten echt verwacht werden, dus er werd 100% inzet verwacht van de ploeg.

VVV begon heel sterk aan de wedstrijd in Doetinchem. In de derde minuut zette Susic een aanval op. Hij gaf een steekpass op Mlapa en deze gaf een prima voorzet op Grot. Helaas kon deze de bal niet meteen controleren; hij legde de bal terug op Susic waarna deze uithaalde. Helaas zat de keeper in de goede hoek. Maar het onderstreepte meteen dat VVV niet van plan was om wederom een slechte eerste helft te spelen zoals in de voorgaande twee wedstrijden. De ploeg zat overal bovenop en combineerde alleraardigst. Nog geen drie minuten later gaf Seuntjens een bekeken pass tussen de verdediging door op Susic. Hij bleef rustig en schoot de bal naast de keeper in het doel. Een fantastische start van de wedstrijd. Wederom liet Susic zijn klasse zien. Het was mooi om te zien dat het team ook na deze goal gewoon bleef voetballen.

In de negende minuut kregen we weer een dot van een kans. Na een verre inworp van Rutten kon Opoku de bal controleren en klaarleggen voor Seuntjens. Helaas wist hij de bal niet goed genoeg te raken om de keeper te passeren. In de minuten die volgden bleef het spelbeeld hetzelfde: De Graafschap kreeg geen grip op de wedstrijd en VVV voetbalde en combineerde prima. Het was dan ook niet geheel onverwacht dat in de dertigste minuut wederom een Venlose treffer bijgeschreven kon worden. Seuntjens kopte de bal naar Mlapa en deze legde de bal uitstekend klaar voor onze captain Post. Hij schoot de bal mooi in de hoek met een bekeken schot. De aanvoerder heeft hiermee al zijn tweede treffer te pakken en bewijst wederom zijn waarde voor ons. De goal betekende overigens dat we al vroeg in de wedstrijd een riante voorsprong te pakken hadden. Dit eerste half uur was dan ook waarschijnlijk het beste dat we tot nu toe zagen van VVV dit seizoen. Nog geen minuut later lag de bal er alweer bijna in. Grot schoot van afstand en Jurjus had alle moeite om dit schot tegen te houden.

De resterende minuten bleven de Venlonaren gemakkelijk overeind. Vlak voor tijd had Susic nog een goede actie in huis: bij de achterlijn passeerde hij eenvoudig de verdediging waarna hij de bal probeerde voor te geven. Helaas zat de verdediging ertussen. Mlapa probeerde de afvallende bal er nog in te schieten maar zonder succes. Ook De Graafschap was nog een keer gevaarlijk: Tutarima gaf een voorzet die op de paal belandde. Al met al was de eerste helft mooi om te zien en hebben we onszelf eigenlijk nog te kort gedaan door niet vaker te scoren.

De tweede helft was het de taak aan de Venlonaren om de voorsprong te behouden en eventueel zelfs uit te bouwen. Het eerste wapenfeit liet dan ook niet lang op zich wachten: Mlapa vuurde een hard schot af dat maar net over het doel van Jurjus heen suisde. Helaas werd ons aanvallende spel niet meer hervat na de rust. VVV hoefde ook niet en het belangrijkste is natuurlijk het vasthouden van de voorsprong. Maar toch rest de vraag of dat nodig was tegen een tegenstander van dit niveau. Over het algemeen hadden we de wedstrijd onder controle en speelde we het bekende spelletje waarin we weinig tot niets weggaven. Helaas werd er ook haast niets meer gecreëerd, ondanks de toename in ruimte die we kregen. Een opvallend moment was de wissel van Grot in de 64e minuut. Niet omdat hij eruit gehaald werd, maar omdat hij zich zichtbaar ontevreden uitte over deze wissel. Het kan natuurlijk ook komen omdat hij erg gemotiveerd was om zichzelf te bewijzen en het gevoel had dat hij dit nog niet genoeg heeft kunnen doen. Maar Steijn kennende accepteert hij dit soort uitingen in ieder geval niet. Even later werd Mlapa vervangen door Joosten. Ondanks dat we weinig aan de bal waren en Graafschap lieten voetballen, kwamen we eigenlijk nauwelijks in de problemen. Maar hij hoeft natuurlijk maar één keer goed te vallen en de wedstrijd ziet er totaal anders uit. Dit gebeurde helaas in de 89e minuut en zo maakte we het toch weer onnodig spannend. Steijn besloot nog een verdediger erbij te gooien om ons te verzekeren van een overwinning. Hij bracht Kum in voor Opoku, maar dit mocht niet baten. In de 91e minuut kreeg de Graafschap nog een dot van een kans om alsnog op gelijke hoogte te komen. Unnerstall wist de bal nog te raken en vervolgens belandde deze op de paal. We kwamen hier nog goed weg.

Uiteindelijk kunnen we heel tevreden zijn met het resultaat van deze wedstrijd. Na vijf wedstrijden staan we op acht punten. We verloren maar één keer; nipt van Ajax. Je ziet het team groeien en het is heel mooi om te zien dat we een bank hebben waarop genoeg spelers zitten die ook zomaar in de basis kunnen starten. Dat zijn we niet gewend de afgelopen jaren. Een puntje van aandacht is vooral het constant op een zelfde niveau blijven spelen. Op dit moment zijn de contrasten tussen de twee helften té groot. Waar dit precies aan ligt is de vraag en dit mag Steijn uit gaan puzzelen. Het kan ook zomaar tactiek zijn van de trainer, wat begrijpelijk zou zijn tegen een Ajax, maar tegen De Graafschap hadden we toch wel door kunnen voetballen en waren we duidelijk de sterkste.

Uitgelichte spelers

Mlapa: Speelde een goede eerste wedstrijd. Je kan zien dat hij veel ervaring heeft en ook snel weet wat hij met de bal moet doen. Het was mooi om te zien dat hij ook meteen in zijn debuutwedstrijd belangrijk was met een assist. Wel is het voor hem nog zoeken aangezien hij én net uit een blessure komt én in een nieuw team staat.

Susic: Man of the match aan VVV zijde. Wat speelde hij een dijk van een partij. Hij scoorde niet alleen, maar gaf ook vaak een goede pass naar voren. Hij is rustig en oogt zelfverzekerd. Het goed meeverdedigen, waarop hij nog enige kritiek had gekregen van de trainer, ging hem vandaag ook goed af. Hij speelt iedere week beter.

Post: Dragende kracht van dit VVV. Wat een inzet en meters maakt deze man. Sinds dit seizoen weet hij zelfs al twee keer het net te vinden. We mogen in onze handen knijpen met de keuze van Post om zijn contract te verlengen.

De Graafschap – VVV-Venlo ( 0-2 ) 1-2.
Doelpunten: 6. Tino-Sven Susic 0-1, 30. Post 0-2, 89. Burgzorg.
Scheidsrechter: Richard Martens.
Gele kaarten: Olijve, Nieuwpoort (De Graafschap), Seuntjens, Susic (VVV-Venlo).
Toeschouwers: 11.702.

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten, Promes, Röseler, Janssen, Seuntjens, Post, Susic, Opoku ( 90. Kum), Mlapa ( 76. Joosten), Grot ( 64. Van Ooijen).

16 Responses

 1. robbaan

  Wat een klasse eerste helft, dominant, kansen scheppend, en verdient op voorsprong met mooi uitgespeelde doelpunten.
  Voor mij de beste eerste helft sedert VVV weer op het hoogste niveau speelt.
  Maar weer te veel kansen missend. Na de thee het ene team kon niet en het andere wilde niet..gevolg een wedstrijd zonder beleving, hoewel het in de allerlaatste minuten nog bloedstollend spannend werd en bijna zelfs de drie punten in rook op konden gaan.
  Maar de verdiende zege ging mee naar Venlo!

 2. VVV 4ever

  verdiende zege, met een puike eerste helft waarin we al met 0-5 hadden kunnen gaan rusten…..
  Alleen is het contrast veel te groot tussen de 2 speelhelften van een wedstrijd….

  Mlapa speelde niet slecht na zolang geblesseerd te zijn geweest, als die wat meer wedstrijdritme krijgt gaan we nog veel plezier aan hem beleven!

  Krijgt VVV soms steeds de slechtste scheidsrechters aangesteld?…..was weer om te huilen

  We staan nu ff op de 4e plek daar moeten we van genieten met volle teugen!!!

  Forza VVV!

 3. Koelie

  Rob Baan en VVV4ever hebben alles al gezegd en geschreven. Klasse 1e helft jammer dat we daarna niet meer gas geven dan had je op het einde niet meer hoeven bibberen door de toevalsaanvallen van de boeren (zo super zijn ze niet meer) . Tja thuisfluiter kon deze verdiende overwinning ook niet meer voorkomen. Heerlijk ook om het uitvak te horen op tv. Het liefst was ik daar geweest lekker hoor 4e!

 4. mats

  Wow! Klasse! Beste 1e helft sinds lange tijden.
  Ik heb wel vertrouwen dat Mlapa nog beter gaat worden en punten gaat pakken voor ons. Het is jog even zoeken naar wedstrijdritme en misschien nog puzzelen met wie hijndaar moet staan, maar ik vond hem heel sterk spelen.

  Jammer idd dat VVV niet blijft voetballen in de 2e helft. De Graafschap stelde ook in de 2e helft niks voor maar VVV trekt zich terug en gaat angsthazenvoetbal spelen.

  Dat de scheids de Graafschap vrije trappen bleef geven ook al werd o.a Mlapa geregeld in zijn nek gelopen en Joosten aan zijn shirt naar de heond etc.. hielp ook niet mee nee.

 5. Zeker wete

  Ik vond Susic hele wedstrijd goed en met name eerste helft weergaloos. Mlapa is en sterke goede spits. Daar gaan we heel veel plezier aan beleven. Heeft veel meters gemaakt is balvast en een goed inzicht en techiek.
  Maar niet te vergeten ook weer een puike prestatie van onze achterhoede, keeper en eigenlijk was niemand dissonant. Het leek alsof Graafscha slecht speelde maar het was gewoon een Venlose muur waar ze tegenop renden. VVV staat zó goed georganiseerd en iedereen werkt in belang van collectief. Chapeau!

 6. supportertje

  Een heerlijke pot voetbal gezien gisteravond bij de superboeren. VVV wilde vanaf de eerste minuut alleen naar voren voetballen en zette goed de druk erop met als resultaat een lekkere voorsprong. Goed sfeertje op de tribune, en het moet gezegd worden dat de supporters van de Graafschap achter hun club bleven staan. lekkere goal weer van Danny die ook weer goed op dreef is. Susic opende de score, en wat een aanwinst is hij voor VVV. Van dit soort spelers gaan we veel plezier hebben. Het mag duidelijk zijn dat Steijn en Valcks er weer voor zorgen dat we een mooi seizoen tegemoet mogen zien. De uitwedstrijden zijn weer een feestje voor de mee reizende supporters. In totaal een 200 honderd man bij de Graafschap, dat hadden er best meer mogen zijn.

 7. Goodie

  Eerste helft was goed. Maar we moeten ook realistisch blijven, dit kwam mede door de Graafschap. Wat waren die slecht! Jammer dat VVV in de 2 helft geen druk meer zetten op de zwakke achterhoede van de Graafschaap. Dan had je waarschijnlijk uitgelopen waar we het nu onszelf onnodig moeilijk maakten en bijna de voorsprong verspeelden.

  Mlapa speelde goed. Sterk, redelijk snel en goede loopacties. Hopelijk blijft hij fit.
  Susic voor mij de motm. Goede voetballer en spelmaker die deze keer ook verdedigend zijn mannetje stond.

  Als laatste nog de fans. 180 man vond ik eerlijk gezegd tegenvallend gezien de tegenstander en afstand. Maar wat zeggen aantallen als de sfeer goed is en je de spinnekop overstemt?

 8. RuiverCity

  Vanaf de eerste minuut laten zien wie de betere was. Zo behoort VVV tegen zulke tegenstanders te spelen. Eindelijk Mlapa in de spits. Daar gaan we dit jaar nog een hoop plezier aan beleven. Susic en Post de grote aanjagers op het middenveld. Ik kon mij de frustratie van Grot ook wel voorstellen toen hij gewisseld werd. Speelde echt niet slecht. Ik had eerder Opoku gewisseld. Seuntjens betrokken bij twee assists.
  Dan heeft het wel met een gebrek aan gogme te maken dat je de wedstrijd niet in het slot gooit door de 0-3 te scoren en door twee hele domme gele kaarten te pakken (Seuntjens en Susic).
  Onnodig dat je de laatste 5 minuten nog zo in de problemen komt.

  Volgende week hopelijk een volle Koel tegen NAC.

  1. LJ

   Dat zag je ook na de wedstrijd in het interview bij Fox. Post: we wilden de wedstrijd dood maken. Verbeek: je maakt de wedstrijd pas dood door de derde en vierde treffer te maken. Dat moet vvv nog leren. Superieur zijn zoals gisteren moet gewoon resulteren in meer doelpunten en niet met zn allen gaan verdedigen.

  2. Nederkoorn

   Je haalt me de woorden uit de mond. Emmen, NAC, De Graafschap, Fortuna: niks achteruit lopen of spelen op 0-0 (zoals vorig seizoen thuis tegen NAC in de enige pot waarin ik me geërgerd heb vorig seizoen), maar gewoon met lef en branie tegemoet treden: who the fuck are you? Positief verrast toen ik zaterdag de opstelling vernam. En het pakte verdomd goed uit. Natuurlijk, je zult best een keer in het mes kunnen lopen, maar als je meer kwaliteit hebt, betaalt het zich op de langere termijn uit. En dan mogen we uit tegen PSV net zoals thuis tegen Ajax zolang mogelijk hopen op de nul en reactievoetbal spelen.

 9. wuilus

  Wat een geweldige eerste helft. Zonde dat we het in de tweede helft niet meer konden brengen. Maar toch trots op dit team. Susic nooit meer uit de basis halen!! Alleen wilde hij soms nog net wat te veel.
  Mlapa , tja weet niet wat ik daarvan moet vinden. Flinke grote meneer, maar heeft bijna geen kopduel gewonnen en lijkt m8j ook niet de snelste, maar goed ff afwachten nog

 10. Louis van Gaal

  Prima gedaan VVV. Helaas vond ik ook deze wedstrijd toch ook de zwakte van Roel Janssen opvallen. Zou wel eens willen weten of onze Duitse vriend Borgman niet in de buurt van een kans/basisplaats aan het komen is…

  1. chretien

   Ik denk dat borgman geblesseerd is oid, anders zou hij zeker al hebben gespeeld. We staan 7e en er komen enkele wedstrijden waarbij we niet bij voorbaat al kansloos hoeven zijn. FORZA VVV!

Leave a Reply