VVV-Venlo contracteert Robin Lathouwers

VVV-Venlo heeft de eerste aanwinst van de wintertransferperiode binnen: Robin Lathouwers komt per direct over van AZ. De pas 22-jarige rechtsback annex linksback tekent een contract tot de zomer van 2025 met een optie voor nog één seizoen.

Een broodnodige aanwinst. Met de blessures van Tristan Dekker en middenvelder Janssen die, noodgedwongen, op linksback staat, is een extra versterking gewenst. Een aanwinst die ondanks zijn jonge leeftijd al de benodigde ervaring met zich meebrengt. Lathouwers speelt al sinds 2011 bij AZ en speelde al 56 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie voor Jong AZ, waar hij zo nu en dan ook de aanvoerdersband droeg.

Willem Janssen over de transfer: Met Robin halen we een speler voor de backposities in huis die verdedigend zijn mannetje staat door zijn snelheid en agressiviteit. Daarnaast gaat hij ook graag mee naar voren om het team van aanvallende impulsen te voorzien. Een speler met een winnaarsmentaliteit die ondanks zijn nog jonge leeftijd leiderschapskwaliteiten met zich meebrengt. Robin is heel ambitieus en wil de volgende stappen maken in zijn ontwikkeling. We zijn heel blij dat hij VVV ziet als de ideale omgeving om dat te doen”

“Ik voelde dat het tijd was om een nieuwe stap te maken en VVV voelt voor mij als de beste club om dat te doen. De club ziet in mij een back voor de toekomst en dat geeft me veel vertrouwen. Daarnaast ken ik Sem Dirks en Richard Sedláček al vanuit hun tijd bij AZ en zij hebben me goede verhalen over de club verteld. Ik kan dan ook niet wachten om hier aan de slag te gaan en te strijden voor promotie naar de Eredivisie”, aldus Lathouwers zelf.

Welkom bij VVV-Venlo, Robin!

© omslagfoto vvv-venlo.nl

15 Responses

  1. Ievel Knievel

   Ah, tekst/ berichtgeving (elders) is ook aangepast. Wist eerder niet dat hij ook op links uit de voeten kan. Prima versterking met het oog op blessures en positiewisselingen (o.a. dus ook Janssen).

 1. VenloVVV

  Lijkt me een prima versterking. Kan op beide backposities uit de voeten. 2 vliegen in één klap. Toch netjes! Hij was gewoon basisspeler bij Jong AZ en af en toe zelfs aanvoerder. Ook fijn dat hij voor langere tijd verbonden is. We gaan het zien. Mooi om te lezen dat VVV schrijft: de eerste aanwinst -> lijkt erop dat er dus nog eentje bijkomt🙌

 2. venlo untill i die

  Mooi om te lezen! Kan inderdaad dus aan beide kanten uit de voeten wat momenteel geen overbodige luxe is. Schijnt dat VVV bezig is om Sam beukema te huren van az

  1. kuebke

   No way !!
   Dat gaat echt niet gebeuren.
   Het schijnt dat Bologna zeer geinteresseerd is in Beukema want de zaakwaarnemer is al in Italié,dus kun je tellen dan tel er maar niet op dat die in de K.K.D gaat spelen.

  1. De Realist

   Welkom Robin, heel veel succes bij onze mooie club. Goede zet van VVV denk ik, nog een jonge gast, opgeleid bij een grote club als AZ waar verzorgd voetbal voorop staat. We gaan denk ik langzaam bouwen aan een mooi elftal waarmee we binnen nu en 3 jaar hopelijk gaan promoveren. Come on Venlo !!!

 3. chretien

  Positief verrast door dit bericht. Typisch of toeval(?) dat we weer een speler bij AZ ophalen, is niet naast de deur.
  Hopelijk komt er nog een voorhoedespeler bij? Jammer dat er niks, bijna niks, doorstroomt uit de jeugd. Toch essentieel voor VVV, zeker als je bedenkt dat daar geld heen gaat. Afwachten maar. FORZA VVV!

 4. FC VVV03

  Dit is wel de manier van “scouten” wat ik al tientallen jaren gemist heb bij VVV. Jongens oppikken die net niet goed genoeg zijn bij subtoppers (topclubs) en nog jong zijn. AZ heeft al jaren een van de beste jeugdopleidingen van Nederland met een heel uitgebreide manier van opleiden. Ik geloof zelfs dat VVV hier een tijdje geleden heeft meegekeken in de “keuken”. Het verband met AZ komt niet helemaal uit de lucht vallen volgens mij. Het opleidingsplan van Bongaerts is ook gebaseerd op dat van AZ gaf hij eens aan in een interview. Alleen is dat bij VVV niet te realiseren natuurlijk. Laat die clubs maar opleiden. Als je ze dan voor een appel en ei kan overnemen op 20 jarige leeftijd is dat toch prima. Er lijkt nu in ieder geval een idee achter de aankopen te zitten , laten we daar blij mee zijn.

 5. Dit lijkt me zeker een prima aankoop, ook gericht op de toekomst, uitstekend!
  Het werkt altijd goed als andere spelers die van dezelfde club gekomen zijn tevreden zijn, oud-teamgenoten kunnen overhalen om bij ons te komen spelen. Nu nog een voorhoedespeler met scorend vermogen die echt iets toevoegt aan het elftal en we hebben een prima selectie die zich kan plaatsen voor de playoffs!

 6. Donderspeech

  Off topic; lees net dat Giakoumakis ws voor een bedrag van 9 miljoen verkocht gaat worden door Celtic. Vvv zou een doorverkoopprecentage ontvangen van 15%. Zal ws over de winst zijn dus zou rond de 1 miljoen euro zijn. Dan nog steeds heeft hij te weinig opgeleverd in totaal.

  1. Koelie

   Dan heeft Celtic twee keer een extreem goede deal gesloten.

   Ik vind het voorpagina nieuws erger. Met weer een liegende Marco Bogers (of de politie liegt). Beej Jan kunnen we wel weer gaan afbreken.

   1. Grad

    Wat betreft het voorpaginanieuws wil ik opmerken, dat betreffende journalisten een eenzijdig verhaal, visie vanScholten en Haas, publiceren. Ik mis hierin hoor en wederhoor (visie toeschouwers/supporters).

Leave a Reply