VVV-Venlo documentaires

Om een goed beeld te krijgen van onze mooie club VVV-Venlo heeft Venlonaren een aantal VVV documentaires op een rijtje gezet. De documentaires zijn van kampioenschappen, promoties en mooie verhalen over VVV-Venlo. Zo krijgt iedereen van jong tot oud een mooi beeld van de club en kunnen we genieten van de in verleden behaalde successen.

Promotie VVV-Venlo naar de Eredivisie seizoen 2006 – 2007

Via de gewonnen play-offs tegen FC Den Bosch en RKC Waalwijk promoveerde VVV-Venlo in het seizoen 2006-2007 voor het eerst in 13 jaar weer naar de Eredivisie. We kijken terug op de zinderende Jupiler league play-offs.

Het kampioenschap van VVV-Venlo in de Jupiler League 2008-2009

Een documentaire van VVV-Venlo dat voor de tweede keer in haar bestaan Kampioen werd van de Eerste Divisie. Deze video geeft een bijzonder beeld van het kampioensfeest en toont de voorbereidingen op de kampioenswedstrijd.

Meer dan 50 jaar betaald voetbal bij VVV Venlo

Een documentaire van L1 over VVV-Venlo 50 jaar in het betaald voetbal. Met onder andere historische beelden van VVV-Venlo, stadion De Kraal en enkele voetballers.

De trap van de Koel

Het stadion de Koel is mooi nostalgisch oud stadion en de thuishaven van VVV-Venlo. Voor veel mensen in Nederland is het niet meer dan dat. Ze genieten van de oude hekken in het uitvak en van het mooi uitzicht op het veld. Voor ons is het stadion veel meer dan een stadion. Het is ons thuis, onze Koel. De plek waar we de legendarische sneeuwwedstrijd tegen Ajax speelde, waar we tegen FC Barcelona speelde en nog vele andere mooie dingen samen beleefde. De plek waar het kan spoken en de plek waar we veel mooie en droevige momenten beleefde.

De trap is iets speciaals in de voetbalcultuur en iets wat alleen wij hebben in de hele wereld. Dit moeten we koesteren en elke keer van genieten als we naar de trap kijken. Ook VPRO Holland Sport vond dit en maakte er een mooie mini documentaire over. Kijk en geniet!

Hup Hup Hup VVV

Een mini documentaire van Rob Hodselmans over levende legende Sjraar Peetjens en zijn leven met VVV. En hoe het oude clublied Hup Hup Hup VVV is ontstaan.