VVV-Venlo

Eerste oefenwedstrijd voor VVV-Veno tegen SV Roggel

Nadat afgelopen zondag de eerste training werd verricht, is het nu tijd om dan ook daadwerkelijk de eerste wedstrijd te gaan spelen voor VVV-Venlo. De eerste oefenwedstrijd zal in Roggel gespeeld worden om 17.00 uur vanavond tegen SV Roggel.

Nu is het zeker geen hoogstaande tegenstander en zullen ook vooral jeugdspelers te zien zijn aan Venlose zijde, maar het is natuurlijk wel gewoon weer lekker dat het weer allemaal begint! Het trainen voor een nieuw seizoen, nieuwe spelers, nieuwe trainers en nieuwe technisch directeur: het geeft een frisse wind met hopelijk een positief seizoen in het vooruitzicht.

Met enkele nieuwe gezichten binnen de selectie hoopt VVV-Venlo furore te gaan maken. Robert Klaassen werd aangetrokken van Roda JC voor het defensieve middenveld, Ennio van der Gouw werd aangetrokken FC Twente voor in het doel. En werden huurlingen Sem Dirks (verdediging) en Nick Venema (aanval) definitief vastgelegd. Daarnaast hebben jeugdspelers Joep Kluskens en Ian Hussein Ngobi definitief de overstap gemaakt naar het eerste elftal.

Er zullen niet veel spelers bij komen, in de zin van een tiental nieuwe spelers. Omdat daar budgetair geen ruimte voor is. Maar als er spelers vertrekken uit Venlo dan zal er uiteraard ook een beweging gemaakt worden om vervangers te halen. Maar, uiteraard eerst vanavond de oefenwedstrijd tegen SV Roggel.

Lees ook:


Mocht je nu ook graag willen schrijven voor Venlonaren.net – laat het ons dan even weten! Stuur een e-mail naar info@venlonaren.net of stuur een berichtje op Twitter.

48 Responses

 1. RuiverCity

  Budgetair geen mogelijkheden. Dat is toch een reden om bepaalde mensen te slachtofferen! Hoeveel blunders mogen deze personen nog maken? O.a. verkeerde, dure (huur)spelers die nauwelijks iets gebracht hebben. Geen scouting in de diverse divisies, beloften die niet nagekomen kunnen worden, etc.

 2. Oelie op zuid

  Wat een onzin over Zima. Toen de man naar de reservebank werd verwezen, had vvv op dat moment de vier minst gepasseerde achterhoede. Wie heeft bij vvv nagevraagd of de informatie over het budget waar is??? Onze vriend van Crooij heeft weinig punten gepakt voor vvv. Waarom Zima werd gewisseld is mij nooit duidelijk geworden.

  1. Ben je toevallig ook bij de oefenwedstrijd VVV-Helmond Sport (1-4) aanwezig geweest, ongeveer een jaar geleden?

   Waarschijnlijk niet, want dan had je na 1 wedstrijd al gezien dat Zima zelfs heel ver onder KKD niveau keept. Degene die deze krokettenvanger naar Venlo gehaald heeft verdient een functie elders.

   1. Oelie op zuid

    Ja, die wedstrijd heb ik gezien. Er stond toen een half elftal met veel jeugdspelers. Zima maakte toen geen zekere indruk. Taal? Onbekende spelers, niet ingespeelde achterhoede en spelers die weg wilde gaan . (Post, Pachionick) en net gedegradeerd. Helmond heeft daarna niks meer gepregemaakt.

 3. FC VVV03

  Geweldig dit @peterloekie

  FORTUNA START VOORBEREIDING IN ALTERNATIEVE SHIRTS
  Fortuna Sittard speelt de eerste wedstrijden van de voorbereiding in de nieuwe trainingsshirts. Het nieuwe wedstrijdtenue is al enige tijd onderweg, maar door leveringsproblemen is de levering enkele weken vertraagd

  1. Koelie

   Selectie is grotendeels hetzelfde gebleven en met alleen een extra verdedigende middenvelder erbij is er niet te veel verbetering te verwachten.

   Ze hebben nog een maandje om te trainen.

  2. Grad

   Ik proef hier enig sarcasme. Feijenoord en Ajax zullen na hun 1e respectievelijk 2e oefenwedstrijd dan ook wel denken met de verdediging en de aanval komt het wel goed komend seizoen!😉

   1. kuebke

    Die had na een paar dagen zeker al genoeg gezien dat hij met dit stelletje amateurs ( Bogers etc.)toch niet wil werken.

   2. Grad

    @kuebke en @RuiverCity

    Dit is de verklaring van Ferry de Regt bij Omroep Venlo

    “De Regt kwam er in de praktijk snel achter dat de functie bij nader inzien toch niet bij hem past. ‘Ik kan VVV geen verwijt maken, want ik ben goed geïnformeerd over wat deze functie inhoud. Maar mijn verwachtingen bleken helaas anders dan de realiteit’, aldus De Regt. ‘Er gaat toch veel tijd in dit werk zitten en dat had te veel impact op mijn gezinssituatie. Met twee jongen kinderen lukt het me niet om elk moment klaar te staan voor de club.'”

    En nu jullie comment?

 4. kaalneetje

  Ik krijg bij diverse personen op dit forum ook regelmatig het idee dat ze wel haast bij VVV in dienst moeten zijn, gezien hun onaflatende “voorkennis” en verstand van zaken over onderwerpen waar een buitenstaander eigenlijk geen benul van kan hebben.
  Als deze zeikers het allemaal zo goed weten en beter kunnen, kan het niet anders dan dat deze personen verschrikkelijk succesvol moeten zijn in alles wat ze zelf doen. Op d’n Berg kunnen ze je hulp vast gebruiken…..

  1. Grad

   Inderdaad, maar als je ze dan een voorstel doet om met de mensen op den Berg te gaan praten, of hun adviezen door te geven reageren ze niet, of hebben ze een of andere smoes dat ze hier niet op ingaan.

   1. Ievel Knievel

    Grad, je moet echt een keer ophouden met je geroddel en aannames.

    Er zijne en aantal kritische mensen (op dit moment logisch gelet op de situatie) die wel degelijk met de club praten en wel degelijk op supportersavonden komt. Dat is 1).

    Ik word eigenlijk meer moe van de noälers over het genoál (wat eigenlijk) geen genoäl is, nota bene. Ik vind de kritiek die geleverd wordt op het beleid meer dan terechte en prima kritiek (inhoudelijk) die helemaal niet zo op de man is, op 2 mensen na.

    En de zaken waar kritiek op gegeven wordt zijn over het algemeen geen zaken waar je insiders info over nodig hebt; het merendeel zijn via de media te verifiëren feiten. en 2)> je onderschat de insidersinfo die sommigen op dit forum/ medium inderdaad hebben.

    Het is toch bijzonder vreemd te noemen dat Ferry binnen de maand weer weg is nog voor er een oefenpot gespeeld is. Welke taken als teammaneger heeft hij dan gedaan tot nu toe precies? Als hij de functie niet goed goed heeft ingeschat is hij niet goed voorgelicht door de club. De selectieprocdure (als hij er al was> daar wordt natuurlijk vele over geklaagd> de vriendjespolitiek) is natuurlijk vreemd verlopen dan. Geen goed verhaal tussen beide partijen iig. Daar heb je weinig insidersinfo voor nodig in mijn ogen.

   2. DeOtjes

    Als Ferry de Regt gewoon zegt zoals het is, namelijk dat hij een verkeerd beeld had ondanks goede voorlichting dan staat jouw verhaal bol van de aannames.

    En dat is wat er gezegd wordt. Dat het geschreven woord niet waar kan zijn. Dat er dus ’tussen de regels door’ gelezen moet worden om achter ‘de waarheid’ te komen.

    Fact check. De waarheid is niet gelijk aan datgene wat je wil horen.

 5. roermond

  Volledig eens met voorgaande reacties. Waarom weer de schuld bij VVV leggen? Het kan gewoon zijn dat Ferry zijn takenpakket niet heeft overzien en zich bedacht heeft….

 6. Leonardus

  De schuld (vertrek de Regt) ligt ook totaal niet bij VVV. De waardeloze en veel te late communicatie omtrent diens vertrek wel. Zoals gewoonlijk is VVV weer als laatste dit via de officiële kanalen bekend te maken.

  Vind je het gek dat er geruchten op gang komen na zo’n nieuws. VVV moet dit gewoon als eerste communiceren. Dan is er niks aan de hand en het roddelen blijft achterwege.

  1. Ievel Knievel

   Als je als club al sinds 2007 te horen krijgt dat je communicatieapparaat niet deugt heb ik geen enkele illusie dat dit met de mensen die al sinds jaar en dag op de één of andere manier de club sturen ooit nog gaat veranderen.

   Marco is al vanaf het begin van het Berden-era bij het reilen en zeilen van de club betrokken.

   We hebben al de debacles met Soentjes in verschillende rollen gehad.

   We hebben al de grillen van Berden zelf en zijn vetes met trainiers gekend.

   Zijn dochter op PR en communicatie.

   Sterker nog, je zou zelfs kunnen stellen dat onduidelijke en vage communicatie (zand in de ogen strooien) een bewuste techniek en tactiek is bij VVV. En daarvoor verdienr ze absoluut geen hulde.

   Kop in het zand steken, hopen dat zaken over waaien of niet opvallen, verwarring zaaien, vertroebeling; en nooit een open en eerlijk verhaal vertellen (en altijd zwarte pieten naar de ander). Dat is de tactiek. Dat doet mij pijn, want VVV hoort niet zo’n club te zijn.

 7. goalkiller

  Het vertrek van de regt past wederom goed in de lange lijst van incidenten met personeelsleden de afgelopen tijd. Deze functie had teveel impact op zijn gezin met jongere kinderen. Je kunt je afvragen of Bogers en co de Regt wel goed hebben ingelicht? Verder mag de Regt zich ook een spiegel van zelfkritiek voorhouden. Hoeveel mensen met jongere kinderen hebben een drukke baan die veel meer impact heeft dan part time teammanager spelen, ja ferry als niet voetballer moet er echt gewerkt worden! Welkom in de grote mensenwereld.

 8. Grappig, het kan zo maar gebeuren dat ik het met Leonardus eens ben…
  Natuurlijk had VVV veel eerder moeten komen met een persbericht of een bericht op de site van de club.
  Tegenwoordig gaat zo’n nieuwtje zo snel via de sociale media dat je evt. roddels dan wel totaal nergens op slaande aannames voor moet zijn. Dat zou getuigen van adequate communicatie, en ja, ook in het weekend, gelijk als zoiets bekend is!

 9. RuiverCity

  Communicatie is bij VVV nooit een sterk punt geweest en ze leren het na het zoveelste incident weer niet.

  De selectie is nog lang niet op orde. Dat ze zich daar maar druk om maken. De goodwill in de regio zakt langzamerhand naar een dieptepunt. Alleen door hele goede resultaten tijdens de nieuwe competitie kan dit tij keren, maar daar heb ik met dit materiaal en beleid weinig vertrouwen in.
  Met deze beleidmakers blijven we geconfronteerd worden met diverse beloftes en weinig daden (verbouwing stadion, verbetering communicatie, omgang met eigen personeel en pers, interne strubbelingen, etc.),

  1. Godfried

   man man man, wat een gezeik hier op de site. De Regt zegt letterlijk: “het ligt niet aan VVV. De functie omschrijving was helder. ík heb het onderschat”. Maar toch draaien de betweters het hier om, zodat het aan VVV ligt. Die enkeling die dan wel leest, begint vervolgens te zeuren dat ze het eerder hadden moeten communiceren. Even voor de goede orde. Je mag als werkgeven helemaal niet alles openbaar maken! Dus direct naar buiten brengen dat iemand zijn contract heeft ingeleverd mág niet.

   Maar goed. Alle zeer succesvolle zakenmensen hier weten het vast wel weer beter.

   Ook lees ik alweer dat de selectie niet voldoet… wat verwachten we nu? Dat ze begin juli al iedereen binnen hebben? De transfer carrousel is nog niet eens van start gegaan. Ze hebben amper 1 wedstrijd gespeeld, met 50/50 reservespelers en A1 gasten.

   Feyenoord verliest met 7-0, Ajax verliest met 5-2, VVV wint maar met 5-0 en het ik meteen waardeloos.

   Ik heb het zo gehad met sommige figuren hier. Wat een triest leven heb als je hier elke dag, jaar in jaar uit, loopt te zeiken op alles en iedereen. Ook hierboven weer: goodwil zakt in de regio… ah, RuiverCiry, dé voelsprieten van regio Noord-Limburg… Met deze beleidmakers… er zitten godverdomme overal (op één plek na) compleet nieuwe mensen. Maar na één oefenwedstrijd voldoet ook deze staf niet. Zeiksnor.

   1. Ievel Knievel

    Blablabla.

    Lekker woorden van mensen verdraaien. Niet ingaan op inhoudelijke kritiek. inhoudelijke kritiek verdraaien en net doen alsof het zeiken om het zeiken is.

    Blablabla dus.

   2. Godfried

    Hou op Ievel, je maakt jezelf compleet belachelijk.

    Gisteren schreef je het volgende:

    “Als hij de functie niet goed goed heeft ingeschat is hij niet goed voorgelicht door de club. De selectieprocdure (als hij er al was> daar wordt natuurlijk vele over geklaagd> de vriendjespolitiek) is natuurlijk vreemd verlopen dan. Geen goed verhaal tussen beide partijen iig. Daar heb je weinig insidersinfo voor nodig in mijn ogen.”

    Je doet hier allemaal aannames vanuit je borrelende pens. En dan ook nog afsluiten met de zin: daar heb je weinig insidersinfo voor nodig…

    Volgens jou is hij niet goed voorgelicht, je twijfelt of er een selectieprocedure was én beticht mensen van vriendjespolitiek.

    Maar ík verdraai woorden, ík ga niet in op inhoudelijke kritiek en ík verdraai woorden… bla bla bla

   3. Ievel Knievel

    @ Godfried, misschien dan eens een lesje begrijpend lezen volgen of tussen de regels door lezen. Want je interpretatie van datgene wat ik schrijf is wel degelijk een verdraaiing van wat ik schrijf.

 10. Oelie op zuid

  Inderdaad Godfried. Onze stuurlui die het allemaal beter weten. Ik erger me ook aan al het negatieve gezeik. Binnenkort zullen we wel weer een nieuw epistel krijgen over Hay Berden. Godsamme , als die man er niet was geweest had vvv al lang niet meer bestaan. Ook Stan heeft het nooit goed gedaan. Ik kan me echter herrinneren fat die huurspelers Adonis etc, allemaal goed konden voetballen, maar er was geen klik met de rest van de ploeg en de staf. Ook Jos en de rest van de technische staf kreeg ze niet meer aan het voetballen. Is dit de schuld van Stan? Nu zal ik wel weer veel commentaar krijgen , maar dan hebben de zijksnorren weer de kans om hun maagzuur te laten borrelen. Wat een trieste figuren. Ben trots op je cluppie en heb niet het idee dat we Barcelona of Liverpool zijn. We zijn gewoon VVV.

  1. chretien

   Het begint te kantelen, daar ben ik blij mee.

   Dat het bij mijn clubje niet 100% gaat, daar ben ik het volledig mee eens, maar we zijn een kleine clubje, we moeten roeien met de riemen….

   Wie kijkt er nog naar het NOS journaal? Waarom niet? Omdat je daar géén nieuws hoort of ziet. Dat weet je al. Het enige “nieuws” dat ze hebben zijn statistiekcijfers van het CBS.

   VVV verwijten dat het te lang duurt voordat iets wordt gecommuniceerd? Kom op!

   Bovendien, de meeste klaagzang gaat over onderwerpen, die ons als fans niks aangaat.

   Hopelijk gaat het komende seizoen wat beter qua resultaten, hoewel, in de KKD zitten “grote” clubs, die allemaal, koste wat het kost, komende seizoen willen promoveren naar de eredivisie, want daar horen ze thuis…. zeggen ze.

   Er zullen weer heel wat trainers worden ontslagen komende seizoen in de KKD.

   Bovenal, FORZA VVV!

   1. Ievel Knievel

    @ Chretien

    Ga je nu serieus je complotten over de NOS hier neerpennen en wappie-politiek bedrijven?

    Mensen die journalisten “niet-inhoudelijk-zwart-maken” en alles in twijfel gaan trekken en van serieuze journalisten een karikatuur gaan maken alsof ze een speekbuis zijn voor de overheid, hollen de democratie en samenleving uit. Jij dus nu ook. Uiterst schadelijk om dit via dit medium te doen, omdat je reactie gelezen wordt. Dit heeft niks meer met vrijheid van meningsuiting te maken, maar met het manipuleren van de lezer. Kwalijk gewoon. Laat mensen lekker zelf hun mening over de NOS vormen.

    Her hoort sowieso niet thuis op een VVV-forum.

   2. DeOtjes

    Er staat dat je het journaal niet meer hoeft te kijken om het nieuws te zien. Beetje nujij.nl of een andere nieuwssite en je hebt alles gelezen wat er ’s avonds wordt verteld.

    Beetje flauw om anderen te betichten dat ze mesen wegzetten als noalers om vervolgens iemand proberen neer te zetten als wappie

   3. Ievel Knievel

    @Deotjes

    Nee, dat staat er juist niet. Vandaar mijn reactie.

    Er staat: “Wie kijkt er nog naar het NOS journaal? Waarom niet? Omdat je daar géén nieuws hoort of ziet. Dat weet je al. Het enige “nieuws” dat ze hebben zijn statistiekcijfers van het CBS.”

    “Nieuws” tussen aanhalingstekens en dat het statistiekcijfers van het CBS zijn.

    Dit is regelrechte desinformatie.

   4. DeOtjes

    Iets dat je al weet is geen nieuws meer. Dus mag “nieuws” tussen haakjes. De statistiekcijfers van het CBS komen veelal niet op de nieuwssites. Dus die zijn wel nieuw voor de gemiddelde nujij (of ad.nl oid) lezer.

    Daar is niks desinformatie aan. Chretien gebruikt de leestekens correct.

  2. Ievel Knievel

   Onzin. Onjuiste informatie.

   Broer Geraeds heeft als voorzitter VVV van de ondergang gered. Voorkomen dat VVV failliet ging, juist in de donkerste jaren. Broer Geraeds heeft een stadioncommissie samengesteld en een commissie samen gesteld die de contacten met bedrijfsleven moest opbouwen. In de stadioncommissie zat Hai Berden.

   Door het niet zichtbare werk van Broer (zowel niet in media als bij publiek) heeft hij nooit de credits gekregen voor het schoon schip maken. Als er iemand een tribune naar zich vernoemd had moeten krijgen was hij het wel (zeker als andere een oud-voorzitter dat door zijn netwerk geregeld krijgt en een tribune naar zich vernoemd krijgt).

   Broer was verantwoordelijk voor het wegwerken van alle lijken in de kast, het enigszins financieel gezond maken van VVV (een helse klus met alle schulden toen) en het kweken van goodwill, zodat er daadwerkelijk een schone lei kon zijn. Dat was allesbehalve makkelijk, omdat de sportieve prestaties juist toen tegenvielen (logisch ook).

   Berden mag credits krijgen voor de stadionrenovatie in 2003 en de latere aanpassingen aan het stadion, zijn sponsorschap, en het betrekken van het lokale bedrijfsleven bij VVV en het warm houden van deze contacten. Ook mag hij applaus krijgen voor zijn betrokkenheid bij het halen van Honda en Musa. Berden verdient geen credits voor de opstootjes met verschillende trainers op rij, trainers aan wie hij zijn wil wilde opleggen. Zie Glen de Boeck. Ruzies met Neumann, van Dijk, de Boeck (en nog wat anderen). Veel te aanwezige voorzitter die zelf zijn applaus opeist. Juist door zijn starre houding heeft hij ook verdere groei en een stabiele basis van VVV in de weg gezeten. Met Neumann was dit mogelijk, met van Dijk was dit mogelijk en met de Boeck was dit mogelijk.

   Als goede voorzitter moet je de basis leggen waar jouw opvolgers op kunnen voortbouwen. Precies zoals Broer Geraeds deed. Niet jij zelf bent belangrijk, de club is belangrijk. Je bent namelijk niet voor de eeuwigheid in charge. Door een structuur en organisatie op te tuigen (en een BV waar aan verdient kan worden door mensen in die BV) die gebouwd is op alleen jouw bevriend en zakelijk netwerk regeer je over je graf heen en dat is kwalijk. Dat is precies wat Berden deels gedaan heeft.

 11. Ievel Knievel

  En wij zijn VVV? Dus moeten we maar accepteren dat VVV door slecht beleid strakjes 15e staat in de KKD?

  Of dat er weer bergen shit over VVV en haar medewerkers in de pers verschijnen? Of allerlei roddels, aannames en geruchten een eigen leven gaan leiden?

  Als VVV met goed beleid top 9 KKD speelt of om de plekken 13 t/m 16 eredivisie speelt hoor je mij niet klagen.

  Bij VVV worden door het beleid spelers, medewerkers en supporters beledigd en beschadigt. Onnodig. Het heeft gewoon te maken met een slechte leiderschaps- en bestuursstijl. Een slechte communicatiestrategie en het aannemen van mensen dmv vriendjespolitiek. Niet de beste of meest geschikte mensen.

  En over Ferry. Of hij nu zijn takenpakker overschat heeft of niet, het blijft een vreemde zaak dat hij zo snel weer weg is en het blijft een zaak dat VVV de verkeerde persoon heeft aangenomen voor de job. Vergeet niet dat hij is aangenomen in de periode dat Bogers bakken shit over zich heen kreeg en waarschijnlijk (ik zeg nadrukkelijk waarschijnlijk), om de beeldvorming positief te draaien(immers een vrolijke oud-speler) Ferry een contract heeft aangeboden.

 12. FC VVV03

  Blijft idd een beetje vreemd. Maja hoe het allenaal precies zit zullen we toch nooit weten en is eigenlijk ook niet eens zo belangrijk. Een teammanager maakt je seizoen niet. Enigste vraag die bij mijzelf blijft hangen is dat ik me niet kan voorstellen dat bij een sollicitatiegesprek niet word vermeld dat je als teammanager niet alleen van 9-17 klaar moet staan. Iets waar Ferry dus niet mee kon dealen vanwegen zijn gezinsleven. Een teammanager kan ook een exotische aankoop rond middernacht op moeten halen op het vliegveld. Ook dat hoort bij je taken. ( gelezen ooit met een interview met van Rosmalen die die functie tijdelijk vervulde). Al met al blijft het een vreemd verhaal, maar belangrijker is hoe onze selectie er over een paar weken uitziet. We gaan het zien..

 13. spits

  Je kunt alleen maar blij zijn dat Ferry uit eigener beweging ermee stopt. In plaats van doormodderen.
  Ik heb zelf vele male n sollicitanten gesproken en aangenomen en ja soms blijkt dat ondanks alle goede intenties het niet klikt.
  Lijkt me allemaal niet zo spannend.
  Ik hoop dat Ferry een voor hem wel geschikte plek vindt.
  En dat VVV dat niet van de daken schreeuwt is ook prima. In het algemeen communiceert de club heel voorzichtig en soms wat traag maar dat is beter dan maar alles direct naar buiten gooien.

 14. robbaan

  Het is zo als het is, Ferry heeft in de “proeftijd” aangegeven niet de geschikte persoon te zijn voor deze functie.
  En dat komt vaker voor bij mensen, die een nieuwe job starten. En maar goed dat dit zo snel duidelijk is geworden.
  Hij acht zichzelf niet geschikt, dat is het en niet meer dan dat! Alle andere opmerkingen, roddels etc etc…doen nu niet terzake!
  Er moet hard gewerkt worden en vooral op het veld kan VVV er voor gaan zorgen, dat het weer de goede kant op zal gaan!
  Het is van alle tijden, dat slechte resultaten ook voor veel onrust zorgden! En dat heeft de geschiedenis ons ook bij VVV geleerd, denk aan Rob Baan, Jan Reker, Wetzel met Allach, nieuwe bezems vegen schoon, dus geef Rick en Willem, de credits en de kans die ze verdienen. Let maar op, als onze jongens, de punten gaan pakken, keert de rust op alle fronten weer!

Leave a Reply