Maurice Steijn

UPDATE: VVV-Venlo en Maurice Steijn wijzen schikking af

UPDATE 22.12.2017: Het beroep van VVV heeft niets uitgehaald. Onze trainer blijft voor drie duels wordt geschorst, waarvan één voorwaardelijk geschorst. Steijn mist daardoor de competitiewedstrijden tegen Heracles Almelo (24 december) en ADO Den Haag (20 januari).


Gisterenavond tijdens de bekerwedstrijd werd onze trainer Maurice Steijn in de rust door de scheidsrechter van het veld gestuurd. Dit na aanhoudende kritiek op de leiding van de wedstrijd. Vooral op het moment voorafgaand op de 1-1 waarbij Seuntjens hands zou hebben gemaakt. Onze trainer vond dat er geen hands werd gemaakt maar was vooral verbaasd over dat de vierde man geen beslissing durfde te nemen. “Lafaard dat je er bent, durf je wel!” werd er geroepen en dit ging volgens de scheidsrechter te ver.

De KNVB heeft zich zojuist bemoeid met de zaak en heeft een schikkingsvoorstel gedaan voor drie duels wordt geschorst, waarvan één voorwaardelijk. Zowel VVV-Venlo als onze trainer gaan niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de aanklager van de KNVB.

“Die straf vinden wij buitenproportioneel”, aldus algemeen directeur Marco Bogers. “Maurice wist dat hij te ver was gegaan en heeft daarvoor zijn excuses aangeboden aan de scheidsrechter en de vierde official en daarna ook nog eens in het openbaar. De KNVB mag ook wel eens rekening houden met emoties die bij de sport horen en dat er dan dingen gezegd worden in die emoties. Op zo’n cruciaal moment in de wedstrijd zijn de uitlatingen van Steijn verklaarbaar, waarmee ik ze overigens niet goed wil praten”, aldus Bogers.

Steijn zal zelf naar de tuchtcommissie gaan om zijn verhaal te doen in Zeist. Naar verwachting zal morgen een nieuwe strafeis worden vastgesteld waarna VVV-Venlo gaat bekijken of daartegen nog in beroep wordt gegaan. Mocht dat het geval zijn, zal Steijn zondag in het duel tegen Heracles Almelo op de bank kunnen zitten.

16 Responses

 1. Nard

  Goed zo! Drie wedstrijden schorsen is gewoon teveel van het goede. Ik noem het maar ’n storm in ’n glas water, want zoveel gebeurde er nou ook weer niet. Het ware beter als scheidsrechter Kamphuis op het matje werd geroepen voor zijn thuisfluiterij! Maar dat is voor de KNVB de moeilijkste weg…… Ik hooop dat Maurice zondag gewoon op de bank zit bij de thuiswedstrijd tegen Heracles.

 2. De Realist

  Ik ben helemaal VVV minded, maar vind het terecht dat hij geschorst wordt.3 wedsteijden vind ik ook overdreven, maar goed. Seuntjens maakt hoogstwaarschijnlijk hands in de buurt vd middenlijn. De scheids fluit voor hands en Steijn gaat me toch tekeer tegen de 4e official. Daarna valt de gelijkmaker door zwak verdedigen en dan schiet Maurice helemaal uit z’n slof. Hij wordt nu geschorst en dupeert daar de hele clun mee. Erg jammer dit… .

 3. jason

  Terechte straf. Als je lafaard naar een scheidsrechter roept dan zeg je eigenlijk dat hij corrupt is. Scheidsrechter zijn is het moeilijkste beroep op de wereld. Je doet het nooit goed. Fluit je is team a boos, fluit je niet dan is team b boos. In dit geval ging het om een overtreding (wel/niet hands) op de middenlijn. alles gebeurt in een fractie van een seconde en wij weten het zelfs na het zien van de vele herhalingen nog niet zeker. Dat er slecht werd verdedigd bij beide standaard situaties daar moet hij zich druk over maken.

  Bovendien was vvv het verdedigende team en die maken nu eenmaal meer overtredingen dan het aanvallende team en dan lijkt het nogal snel dat de scheids tegen je is.

  lang leve De Koel

  1. mats

   Wat een onzin! VVV maakt over het algemeen weinig overtredingen. Volgens mij statistisch gezien zelfs de minste van alle eredivisieclubs Dat heeft niks met het verdedigende team te maken. Sterker ik zie VVV spelers vaak geel of rood pakken met overtredingen waar alle topclubspelers een aai over de bol van de acheids krijgen.

  2. Godfried

   Jason. hoe kom je erbij dat het woord lafaard impliceert dat iemand corrupt is?? Wat een onzin. En het moeilijkste beroep ter wereld? Maak jezelf nou niet nóg belachelijker aub. Waar hebben we het over zeg. Een scheidsrechter. hij moet alleen het wedstrijd onder controle houden en wanneer er iets gebeurt dat niet door de beugel kan op een fluitje blazen. Daarnaast heeft hij 3 assistenten die hem hierbij helpen + twee mannen met meerdere televisieschermen in een busje die alles kunnen terugspoelen en beoordelen.

   Het was overduidelijk dat dit een thuisfluiter en inderdaad een enorme lafaard was. De vermeende overtreding van Thy? Die gewoon eerder bij de bal was en Hendriks kwam met zijn noppen vooruit in. De kaart van Leemans, nadat van Bruggen een perfecte tackel inzette, maar toch werd bestraft. De vrije trap bij de 2e goal van PSV was een dikke schwalbe. Brenet viel al voordat er überhaupt contact was. Het aanstellerige rollebollen van Lozano waardoor Jansen een gele prent kreeg.

   En dat zijn alleen de overduidelijke foute beslissingen. Bij elk kopduel werd er door PSV’ers geduwd, geklommen en aan het shirtje getrokken. Er is geen enkele keer voor gefloten. Telkens als iemand van VVV ook maar contact maakte kreeg PSV een vrije trap.

   Kijk, ik wil helemaal niet de scheids de schuld geven. Maar deze man kan er niets van. En dat is de zoveelste dit seizoen die er niets van kan. Wanneer je dan als eindverantwoordelijke bij een club emotioneel iets over roept, dan wordt je direct 2,5 wedstrijd geschorst. En een scheidsrechter die blundert? Die mag voor straf een wedstrijd in de JL fluiten. Nou nou. Wat een straf. Je werk mogen doen. 90 minuten fluiten voor 3.000 euro

   1. jason

    Een nieuwe scheidsrechter in de maak lees ik. Calimero Godfried gaat fluiten want het stelt niks voor. Daarom zijn er al eeuwig discussies.

    Ga de wedstrijd gewoon eens terug kijken en dan zie je dat het allemaal best meevalt.

    Helemaal afgeven op de scheids en dan hem niet de schuld willen geven om vervolgens weer op hem af te geven. Goh ik krijg toch ergens het vermoeden dat je de scheids de schuld geeft. sorry

    lang leve De Koel

   2. mats

    Klopt helemaal. En het gebeurd veel vaker. Kan me helemaal voorstellen dat Steijn eens boos werd.
    Cocu zou hier niet 3 wedstrijden om geschorst worden. Klassenjustitie KNVB

 4. mats

  Goed van Steijn!
  Het Nederlandse scheidsrechterscirps en de KNVB zijn incompetent. Dat is elke week te zien.
  En als je dan een 4e man opstelt en die durft niets te beslissen tja dan ben je echt laf!
  Emotie horen er ook bij. Maar het enige dat de KNVB kan is terugtrappen als ze op de piekjes getrapt worden
  Steijn had die Kamphuis hard onder zijn ballen moeten schoppen!

 5. jason

  Ja want die scheids heeft ons zwaar benadeeld woensdag. Hij gaf zomaar enkele overtredingen op het middenveld tegen ons. Hoe durft hij. Calimerogedrag Mats.

  Vanaf het moment dat er 20 camera’s rond de velden staan bestaan deze discussies al en deze zullen ook blijven bestaan. Het ligt er nl maar net aan waar je staat om iets goed te zien. Eerste herhaling van de seuntjes aktie dacht ik ook dat het hands was en bij de 2e herhaling met een andere camera dacht ik van niet. Hoe kun je een scheids dan iets kwalijk nemen die in een seconde moet beslissen ?

  En telkens maar weer naar de knvb wijzen als er een beslissing negatief uitvalt voor je club, tja…laag niveau

  Lang leve De Koel

  1. chretien

   Je mag het de scheidsrechter zeker kwalijk nemen. Hij nam namelijk iets waar, dat hij helemaal NIET kon zien. Dat is kwalijk, zeer kwalijk. Bovendien, als dan de dicht bij het gebeurde grensrechter zelfs de vlag omlaag houdt, dan moet je het als (niks zien kunnende) scheidsrechter niet beter willen weten.
   De scheidsrechter floot niet een keer ten onrechte in het nadeel van psv. Ik houd het netjes. Hij is echter niet capabel wedstrijden van dit niveau fluiten.
   Stein was dom door zich te laten gaan. Hij mag zeker wel wat zeggen, maar niet op deze manier.

   1. jason

    Dus jij weet precies wie wat waarnam en wie de beslissing genomen heeft ?
    Knap man. Nogmaals alles gebeurt in een fractie van een paar seconde. Ze kunnen niet even rustig met elkaar gaan overleggen zeker niet bij iets dat gebeurt op het middenveld gaan ze dat terecht niet doen.

    mss hebben we verloren door persoonlijke fouten van onze verdedigers bij 2 vrije trappen ?

    Lang leve De Koel

   2. Godfried

    “Ze kunnen niet even rustig met elkaar gaan overleggen zeker niet bij iets dat gebeurt op het middenveld gaan ze dat terecht niet doen.” Waarom zit er dan een videoref?? Toch omdat ze dan juist wel overleggen!

    Als scheidsrechter, in zo’n situatie als je op 30 meter afstand staat en je het zicht wordt ontnomen omdat de speler met zijn rug naar je toe staat, een beslissing neemt omdat hij iets denkt, dan zit hij fout. In zo’n situatie heeft hij dus collega’s die er dichterbij staan en technologische middelen tot hun beschikking hebben.

    Overigens 2,5 wedstrijden toekijken is écht buitenproportioneel. Wat heeft Steijn gedaan? Hem bij z’n strot gepakt?

   3. jason

    Dus jij wilt bij iedere situatie waar dan ook op het veld de videoref gaan gebruiken ?. Nou dan neem je slaapzak maar mee naar het stadion.

    Steijn heeft zichzelf alla Vreven voor schut gezet en de knvb/scheidsrechter indirect corrupt genoemd. En dus vind ik het een terechte beslissing.

    Lang leve De Koel

 6. mats

  Jason, je kan iedereen in deze discussie wel Calimero noemen maar daarmee wordt jou visie niet opeens de waarheid. Sterker, het degradeert je als discussiepersoon want je hebt het blijkbaar nodig om je standpunten te verdedigen door persoonlijk te worden. Dat is sowieso -1. Jammer. Ik schat je hoger in.

  1. jason

   Nou iedereen die ik calimero genoemd heb en in zijn trots gekrenkt is: sorry. Bedoel natuurlijk dat jullie calimerogedrag vertonen in bijna al jullie reacties.

   Snap niet helemaal wat je wilt zeggen met deze statistieken mats. We hebben het hier over de wedstrijd tegen psv waarin vvv vooral moet verdedigen. En dan zeggen de statistieken toch echt dat het verdedigende team meer overtredingen nodig heeft over het algemeen dan het andere team( psv). Op zich ook wel logisch lijkt me omdat een verdediger nu eenmaal meer overtredingen maakt dan een aanvaller.

   Verder vind ik het best meevallen hoe vaak vvv tot nog toe geel/rood heeft gehad. Ook kan ik me niet direct een wedstrijd herinneren dat we echt (door een penalty bv) benadeeld zijn door een scheidsrechter. Ook afgelopen woensdag niet.

   Lang leve De Koel

Leave a Reply