VVV-Venlo en Ton Lokhoff uit elkaar

VVV-Venlo heeft besloten om met onmiddellijke ingang Ton Lokhoff van zijn taak als hoofdtrainer van VVV-Venlo te ontheffen. De directie van de club kwam tot dit besluit nadat de voorbije weken het afgelopen seizoen is geëvalueerd.

De directie vindt het erg vervelend, maar er was zowel intern als extern onvoldoende draagvlak om Ton Lokhoff na het teleurstellende seizoen te behouden als trainer van het eerste elftal van VVV-Venlo.

Deze stap wordt door de directie als noodzakelijk gezien om een nieuwe frisse start te maken.

Bron: VVV

Luister hier naar de reactie van Ton Lokhoff.

51 Responses

 1. Louis van Gaal

  Zo, laat maar komen al die namen van de nieuwe verlosser !! Maar laat het niet te lang duren anders hebben we geen tijd meer voor het aantrekken van nieuwe spelers…

 2. boetespel

  Ja lekker, iedereen happy nu, Lokhof eruit ja dat moest ook wel, alleen de rest van de amateuristen zit er nog in de staf en ook in het bestuur!!

  Lekker makkelijk om zo de boel te sussen, supporters zijn weer stil….Ben van Dael dadelijk als hoofdtrainer zodat het ook geen geld kost en we gaan weer gewoon op dezelfde manier verder… Dit is geen frisse start maar een individueel offer.
  zolang er geen huis gehouden wordt in staf en bestuur zodat er mensen met voetbalkennis en ervaring aan het roer komen zal VVV altijd een amateurclub blijven. Ik wil wel maar ik kan niet; of zoals laatst goed omschreven; een profclub geleid door amateurs!

  zo ben ik mijn frustratie ook weer kwijt 🙂

 3. mats

  Mooi! Die loser is weg.
  Misschien wil Reimerink dan wel blijven.
  Anyway, ben wel bang dat boetesoel gelijk geeft. Bestuurlijk is t nog steeds een amaeruristisch zooitje

 4. RuiverCity

  En alweer een uitspraak van Soentjens die dus niet uitkomt. Hij zei vorige week nog dat er verder geen koppen gingen rollen….Nu dus wel…met Lokhoff. Zal hij zelf nu eindelijk de volgende zijn??? Als je gaat opruimen ….doe het dan meteen goed!!!

 5. marcel

  Prima dat ie weg is, wat een schande wat die man het publiek het afgelopen jaar voorgeschoteld heeft. Jammer dat we het niet voor de nacompetitie gedaan hebben. Wellicht hadden we dat nog iets in de spelersgroep teweeg gebracht, waardoor de ommekeer net op tijd gekomen was.

  1. Ievel Knievel

   Tja, beleid is niet optimaal he bij VVV. Idd hadden ze die man al een tijd geleden moeten wegsturen. Aangezien Soentjes de degradatie al sinds februari zag aankomen.

 6. Ievel Knievel

  Laat je niet voor de gek houden. Dit is puur een populistische maatregel van iig Soentjes (Berden). Die zich nog belachelijker maakt door de afgelopen weken herhaaldelijk te roepen dat Lokhof bleef. Ik mag toch hopen dat ze vervanger achter de hand hebben? Anders komt er niemand meer naar dit trainerskerkhof. Ik blijf erbij dat het rommeltje bij VVV niet per sé aan de trainer ligt. Daarvoor hebben er al iets te veel gefaald. Het is wachten op de volgende rel, de volgende evaluatie, de volgende speler die weg wil de volgende trainer die de eer aan zichzelf houdt….noem maar op. Zolang de Berden clan er zit wordt het niet beter. Misschien af en toe een opleving, maar op de lange termijn is VVV een zinkend schip. Zou me niets verbazen als ze in 2015/16 ook nog zouden degraderen uit de Juup….

 7. Paljas

  Ongeloofelijk…je kunt negatief zijn over VVV,maar jij ziet het allemaal wel heel erg negatief Ievel Knievel.
  Of wil jij voorzitter van VVV worden…zodat het dan allemaal wel naar behoren gaat lopen?
  Dan kan ik jou ongekende frustratie en je algehele negatieve denkswijze over VVV wel voorstellen…

  Gegroet,

  Paljas.

 8. Zeker wete

  Hauw dich toch van wiek Ievel knievel en Boetespel. Wat un ongeluifelijk dom en ondoordacht commentaar. Maar wat ein niveau.

  Lokhoff= fokoff eindelijk. Langzaamaan wuurt d’r opgeruump en kinne we waer gaon bouwe aan un nie team. Ozze club zal opstaon!!!!

  1. boetespel

   nee lofhoff=fokoff dat is van ein niveau!
   Gelukkig heb jij alle wijsheid in pacht, en komt alles goed, nu is het begin gemaakt voor een stabiele profclub, en dat allemaal doordat de trainer is ontslagen……
   Het komend seizoen zal het uitwijzen, maar als je blind bent zie je niks.

 9. Ievel Knievel

  Kan wel negatief zijn; het is wel de waarheid. Maar je hebt gelijk ik zie het niet positief in wanneer VVV de huidige koers blijft varen. Daarnaast vind ik het uitermate onbeschoft naar ook een Lokhof toe, om eerst te vertellen dat hij blijft, om vervolgens alsnog ontslagen te worden wanneer de supporters daar om vragen (want kennelijk is dat de doorslag). Begrijp me niet verkeerd; ik was geen Lokhof fan, maar dit is ook raar. Daarnaast wacht ik eerst even de plannen van dit bestuur af en ook de namen van spelers en een nieuwe trainer/ technische staf voordat ik hosanna ga roepen.

 10. mats

  @Ievelknievel en Boetespel
  Trek je niets aan van die mallotige betweters Paljas en Zekerwete. Die zeiken mensen alleen maar af hier en denken t zelf allemasl wél te weten. Sneue hypocriete types en zij verwoorden absoluut niet de ruime meerderheid van dit forum. Lekker laten lullen dus.

  1. Paljas

   mats,ik loop niet met de massa mee nee…dat klopt inderdaad.
   Het is ook maar een veronderstelling van hetgeen Ievel Knievel zegt over VVV…
   Oftewel…iedereen zijn mening,he!
   Maar overdrijven is ook een kunst natuurlijk…

   Gegroet,

   Paljas.

   1. mats

    Ieder zijn mening ja. En dat is prima.
    Ben ’t alleen een beetje zat dat jij je mening steeds moet verkondigen alsof alleen jij wel de waarheid in pacht hebt. Maar goed, ik moet toegeven. Vergeleken bij Zeker Zwete of Clubmangezwam ben jij nog wel oké.

 11. VvvVenlo

  Ik denk dat we beter eerst kunnen afwachten wat er nog allemaal gaat gebeuren/komen voor we gaan oordelen. Maar de eerste goeie zet is in ieder geval al gedaan als je het mij vraagt! Nu op naar een nieuwe trainer hopelijk zo snel mogelijk en dan gaan bouwen aan een nieuw elftal/tactiek!

 12. Drikus

  Gezien de resultaten en zijn getoonde manier van spelen een terechte beslissing. VVV stond bekend om haar frivole vrije en aanvallende manier van voetballen. Dat is onder Lokhof totaal verdwenen. Om supporters en ook sponsors te binden moet het voetbal aantrekkelijk zijn. Nu hopen dat er bij de selectieprocedure van de nieuwe trainer gekeken gaat worden naar spelopvatting en of deze man ook een goed netwerk en een goede reputatie heeft om een leuk team samen te stellen met spelers die graag voor deze man willen ballen….
  Een winnaar die niet alleen als een lamme tak in de dug-out zit. Een trainer met passie voor het spel en het beter maken van spelers.

 13. Ievel Knievel

  Ik mag toch hopen dat ze al iemand hebben? Je gaat toch niet iemand ontslaan als je nog geen nieuw iemand hebt? Lijkt me niet dat ze nu nog moeten gaan zoeken toch? (alsjeblieft, zeg me dat het niet zo is)

 14. Drikus

  Dat is, bedenk ik me nu, wel een goede verklaring waarom er nog geen nieuwe spelers zijn aangetrokken (afgezien van Wintjens)
  @Ievel Knievel; Ik hoop ook van harte dat er al iemand op de drempel staat. neemt niet weg dat ik ook hoop dat er een goede procedue aan vooraf is gegaan. Dat VVV niet weer alleen voor de centjes kiest door bijv van Dael aan te stellen, maar een echt goede trainer met bewezen capaciteiten en resultaten in de arm neemt.
  Een man als Foppe de Haan of Vergoossen (ik weet dat deze niet haalbaar of realistisch zijn, maar wil het soort trainer er mee aangeven)

  1. Ievel Knievel

   Ik denk dat het van Dael wordt; die heeft net zijn diploma gehaald (hebben we mogen lezen en “kent de clubcultuur goed” natuurlijk> met dat argument zal VVV wel weer aankomen). Men had beter Lokhof in oktober / november kunnen wippen en Jans kunnen polsen. Ook zie ik graag Vergoosen terug op het traininsgveld al zou hij het maar 1 dag in de week doen (misschien een idee VVV; een soort expertraining, naast trainingen geleid door iemand anders), maar Vergoosen heeft aan zijn Japanse club beloofd nooit meer trainer te zijn (erezaak); dus doet hij toch niet. Persoonlijk zou ik van Dijk graag terug zien. Maar Berden is te eigenwijs om zijn excuses aan te bieden. Ook blijf ik erbij dat die Afke van der Wouw terug moet in de organisatie. Na haar vertrek is VVV wel minder gaan presteren. Foppe doet het ook niet, die zit weer in de organisatie bij Heerenveen.

 15. Donderspeech

  Ring, ring (zo klinkt bij mijn de wekker). Als je tegen gelijkwaardige tegenstanders afgelopen jaar met 6 middenvelders en een spits speelt dan kun je de F-jes bij Venlose Boys volgens mij nog niet trainen !! Tonnie succes bij FC Bal op het Dak 5 !! Alleen inderdaad een schande dat hij zo lang mocht blijven zitten en de “garantie” kreeg nog steeds VVV-trainer te zijn eventueel in de Juup. Dit vertrouwen zal eventuele kandidaten wel sterken in hun beslissing om naar VVV te komen………….pfffffffff. Over wanbeleid gesproken. Als ik zoiets op mijn werk flik heb ik morgen geen baan meer. Dit ontslag komt alleen omdat de geluiden dat er nog geen 2000 seizoenskaarten verkocht gaan worden ook in de bestuurskamer doorgedrongen zijn……….

 16. pavisto67

  Het ontslaan van Lokhoff is geen fijne beslissing. Wederom wordt bevestigd dat VVV een club is met een proflicentie, maar organisatorisch gezien het niveau van een 3e klasser amateurclub nauwelijks ontstijgt. Ik ben ontzettend blij dat Lokhoff is verdwenen maar heb aan de andere kant totaal geen vertrouwen in de club VVV. Ik verwacht dat alle verantwoordelijke personen gewoon op het pluche blijven zitten en dat er feitelijk dus niets veranderd. De hoop dat VVV onder leiding van deze mensen verder wordt geprofessionaliseerd heb ik vele jaren geleden al opgegeven.

 17. rongo26

  prima beslissing. Dat niet de gehele staf wordt weggestuurd is vanwege de financien wel te begrijpen, maar ik had het liever anders gezien.

  Ik vind de werkwijze nog niet eens zo verschrikkelijk. Het lijkt nu in ieder geval een weloverwogen beslissing na een evaluatie en een statement van de SAR. Dat heeft ze (hopelijk) ook de tijd gegeven om al wat lijntjes uit te zetten.

  Ik hoop in ieder geval dat ze nu een trainer aanstellen die nog niet teveel ‘beroepsmatig’ vast zit.

 18. RuiverCity

  Hoop nog steeds op de grote schoonmaak maar denk dat dit niet gaat gebeuren.
  Ze zullen uit financieel oogpunt toch niet Ben van Dael gaan aanstellen he?!
  Outsider zou Michel Vonk (ex Sparta) wel eens kunnen zijn.

 19. De Koel

  Rene Trost staat in ieder geval open voor VVV. Dat is een trainer die in ieder geval bewezen heeft iets op te kunnen bouwen (met minimale middelen). En dat is hard nodig, gezien de grote leegloop die nu gaat beginnen. Beginnen met bouwen aan een nieuw team en dan over twee jaar weer naar de Eredivisie.

 20. jason

  Goede beslissing van vvv, het kon niet anders. Hij heeft met goed materiaal er geen team van kunnen maken. Spelers ergerden zich aan de trainer en als dat gebeurt is het einde degradatie. vvv had voor afgelopen seizoen goede spelers aangetrokken en daar waren velen het over eens op dit forum dus alle kritiek achteraf op het bestuur van vvv hierover snap ik niet.

  Lang leve De Koel

 21. tboyke

  Prima beslissing dat er nu eens naar de supporters wordt geluisterd. Deze kwaliteit van spelers heeft Glen de Boeck nooit gehad.. Iedereen in het land is de laatste maanden negatief over onze club geworden en met alle respect als je zulk angsthazen spel speelt tegen GAE, met alle respect maar toch de nr 6 van de Juup, ja dan kun je de kritiek verwachten. Buiten dit moet de hele technische staf moven en eens nieuwe gezichten op de bank zitten, echte club mensen zoals Jayke Driessen en Graef.. Wat voegt nu een Jacobs toe op de bank met zijn brilleke op de kop.. Is nooit te bene nooit verder gekomen als 3e keeper!!!!!
  Haal een echte trainer van niet lullen maar spelen, dan gaat de Koel weer kolken en worden oude tijden herleefd!!

 22. kenfen

  Sef Vergoossen ???
  Jan Versleijen arrogante bal niet doen. is hier al eens trainer geweest bah
  Rene Trost mogelijke optie maar wat willen we opbouwen of snel terugkeren
  ????????????????????????????????????????????????????????????????????
  Eerst nog maar eens van die Lokhof vriend verlost raken die hem na 4 winspotjes de hemel in prees

 23. Ben

  Of het nu wel of niet terecht is dat Lokhoff is ontslagen, ik heb geen oordeel. Maar er moet wat gebeuren, dat mag duidelijk zijn. Nu waar te beginnen? Volgens mij moet je eerst het allergrootste probleem aanpakken. Ik ben alleen bang dat dat niet gebeurt. Het zijn slechts poppetjes die dansen naar de pijpen van de chef. Lokhoof is niet de man geweest die VVV na 10 weken uitsluitend heeft laten verdedigen. Wat ik Lokhoff wel kwalijk neem dat hij diverse spelers (oa Macguire, Radol, Leiwa) liet staan en anderen (oa Reimerink, Fleuren) niet of weinig opstelde. Maar dat kan ook van hogerhand zijn ingefluisterd.
  FORZA VVV! Op zoek naar nieuwe trainer wen snelle beslissing over spelers weg en nieuwe erbij.

 24. Ben

  Nog even dit, de meesten van ons hebben een hekel aan Roda. Maar zij hebben het met een veel, veel mindere selectie, geen geld, problemen op bestuurlijk vlak, etc., wel gered. Het zij hun ook gegund. Ze hadden een vrij zwak team met een bovengemiddeld scorende spits, maar 11 man die als team hebben “gevochten” voor de punten. Als wij (VVV) met die instelling had gespeeld hadden wij 12 punten meer gehaald.

  1. sultana

   @Ben:

   Ligt niet alleen aan het team, als je de opdracht niet mee krijgt van Lokhoff om aanvallend te voetballen dan houd het op. De spelers mogen dan wel willen aanvallen maar als die koekwaus van ene Lokhoff constant angsthazen/ beton voetbal wil spelen dan valt er weinig aan te vallen. Ze hadden Lokhoff er veel eerder moeten uitschoppen dan hadden we misschien het eredivisie schap nog kunnen redden.

 25. mienvisie

  Het ontslag van Ton was niet te voorkomen, maar….is VVV daarmee een stap verder?
  Ik denk van niet….er is teveel amateurisme in de totale vereniging. De enige visie die naar buiten komt is het luchtkasteel genoemd een nieuw stadion…en dan gaat alles beter….Tuurlijk! Dat hebben vele clubs bewezen die na dat het nieuwe stadion een feit was een gouden toekomst hebben beleefd…toch? Roda…?? Hoe vaak al bijna Failliet? Vitesse, gered door een of andere….maar wel met veel geld…AZ dankzij Scheringa maar na het uiteenspatten van die zeepbel is ook lang niet meer alles mogelijk…en zo zijn er nog wel en paar. (pak die prachtige betonblok bij Fortuna….) En natuurlijk, VVV gaat dat wel redden dankzij de vele concerten die georganiseerd gaan worden….maar welke bussinesscase ligt daaraan tengrond slag? Is dat grondig onderzocht en een veilig scenario gekozen? Ik denk het niet….zoals zoveel niet…
  Bestuur doorspekt van amateurisme, starten vrouwenvoetbalteam, net zo snel weer opgedoekt…adhv welke visie? Uitspraken als: dit is enige wisseling stoppen met spitsentrainer, om vervolgens week later tóch Ton te ontslaan. Adhv welke visie?

  Bestuur dat nauwelijks luistert naar de achterban en sponsoren, maar als roep toch ff te luid wordt…dan maar weer ff de boel sust… om dan 1 man te slachtofferen. natuurlijk, Ton had VVV anders moeten laten voetballen, gene uitspraken doen zoals tegen willem 2….etc etc. Maar zoals gezegd, is VVV hier dan echt mee gered? Nee.

  Geef eens inzage in het bussinessplan 2013-2018 welke visie is er? Wat moet er gebeuren om een vaste speler in de eredivisie te worden (als je dat al wilt) Welke focus brengen we aan? Allemaal hele normale zaken die in ieder bedrijf grondig worden onderzocht en wat mede de koers bepaalt ipv impulsief handelen. Sef vergoossen is volgens mij een prima voetbaltrainer met inzicht…maar hij heeft in 2011/2012 toch ook (neem aan voor redelijke boterham) een scan gemaakt. Wat is daar dan uitgekomen en mee gebeurd? Daarbij ook de vraag stellend, of je dat dan niet met 2-en had moeten doen, Sef voor voetbaltechnische kant, en bedrijfskundige voor bestuurlijke en organisatorische kant…En zo klopt het van vele kanten uit niet…
  Nog een mooi voorbeeld….natuurlijk werken met vrijwilliggers prima! Goed voor club, clubliefde, maar als deze vrijwilliger liefst 24 uur per dag klaar moet staan voor de buitenlandse speler, die hier al vele jaren in venlo tonnen salaris opstrijken….toch vreemd…niet? Los van feit of je die spelers wel nodig hebt? Wat hebben ze nu, buiten Honda en een beetje Musa nou echt toegevoegd? had dat geld besteed aan jongens uit de streek of minstens uit Nederland, die e mouwen opstropen en ervoor willen gaan!

  Tsja….mienvisie: maak (of als het er al is, stel het kritisch bij!) een gedegen plan. wat doe je wel/niet, wat is de koers, op voetbaltechnisch gebied, op organisatie gebied en op bestuurlijk vlak. En maak dat los des persoons! (stel Hai gooit om welke reden een keer de handdoek….hoe dan?)

  tsja en welke trainer…in ieder geval eentje die ervoor wil gaan…ik zou Josje L. eens polsen! Heeft al diverse Duitse clubs terug gebracht, dat kan toch geen toeval zijn??? ook hij zal nu een prijskaartje hebben…maar ook nog hoop ik iets van clubliefde…en dan iemand als Stan V. in het technisch hart en geef ze 2-3 jaar de tijd om écht te bouwen langs een visie op de genoemde 3 peilers…en kijk kritisch of dat stadion niet 1 station te ver is….De koel heeft ook mogelijkheden genoeg! daarbij..waren de topwedstrijden de laatste jaren, en zeker afgelopen jaar uitverkocht? Waar halen we dan die 5000-7500 méér supporters vanaf in het nieuwe stadion???

  Genoeg stof tot nadenken….maar ons bestuur kennende….beleid is hetzelfde dan debiel, alleen met de letters in een andere volgorde…..

 26. clubman

  @mienvisie

  Aardig stuk waarin je vaak de spijker op de kop slaat, maar Jos Luhukay is echt 2 of 3 bruggen te ver voor VVV. Die man staat straks alweer in de Bundesliga en speelt thuis voor 70.000 mensen in een wereldstad in misschien wel de sterkste competitie van de wereld. Die komt echt niet naar VVV voor 5000 mensen en een tiende van zijn huidige salaris. En hetzelfde geldt in mindere mate voor Stan Valckx. Ze kunnen dan wel ooit voor VVV gespeeld hebben maar zijn dat niveau inmiddels vele malen ontstegen.
  We moeten hier vooral realistisch blijven en blij zijn als een trainer a la Trost wil komen want zoveel eer valt er hier in de Koel niet meer te halen, zowel sportief als organisatorisch.

 27. Zeker wete

  Trost

  Dat is mijn mening. kort en krachtig. Ben benieuwd of Matsje er nog wat over te zeggen heeft. Het is toch wel moeilijk voor hem nu hij geen hobby meer heeft in het klikken op mijn karma. Ik heb een beetje compassie met de stumper.

  1. Drikus

   Op VI staat vandaag dat Trost inderdaad open staat voor VVV.
   De reactie die Soentjes gaf was niet te geloven: “We moeten eerst de profielschets samenstellen en gaan dan pas contacten leggen met trainers’, zei algemeen directeur Hans Soentjens van VVV begin deze week.”
   Moeten ze nu nog beginnen met een profielschets?? Dan trainers selecteren, trainers benaderen, hopen dat er trainers zijn die VVV willen trainen, gesprekken voeren, onderhandelingen….
   Ik hoop dat er niet bespaard gaat worden op de trainer, dat het geen “appel en ei” verhaal gaat worden.

   Dan over Trost…..
   1998 – 2005 Roda JC (assistent-trainer)
   2004 – 2005 Patro Eisden Maasmechelen resultaat: 17e, degradatie van 2e naar 4e klasse.
   2005 – 2006 Lierse SK resultaat: 17e in de 1e klasse. jaar daarvoor 10e
   2006 – 2007 KVSK United resultaat: 15e, jaar daarvoor is Lierse 2e geworden.
   2010- heden MVV Maastricht [1] resultaten: 10e, 8e, 5e.

   Dat is niet bepaald een fantastische erelijst…. Wel een keer de bronze stier voor beste coach gewonnen…
   Deze man zou niet bovenaan mijn lijstje staan….

 28. Op deze saaie zondag maar eens even een Twitter bericht plaatsen dat ik net voorbij zag komen:

  Roda_Tweets ‏@Roda_Tweets 19u
  Gerucht; Darije Kalezic nieuwe trainer van VVV. Trost (ex-mvv coach) keert terug bij #Roda JC als technisch manager of als hoofd-opleidingen

  1. Word

   Vreemd gerucht: wordt die Trost nou hoofd opleidingen of technisch manager? En waarom meldt RJC-fan-account wie de trainer van VVV zou worden? Om het Trost-gerucht geloofwaardiger te maken?

   Geloof er geen zak van.

 29. Koelie

  Ik vergis me in Ulderink. Contract Kalezic werd niet verlengd bij De Graafschap. Daarna is hij bij Zulte Waregem na zes maanden ontslagen en vervolgens na 1,5 maand opgestapt bij Stockport County.

 30. VvvVenlo

  En die Kalezic volgens de Graafschap supporters op internet is het iemand die strijd voetbal eist/brengt in een ploeg(promoveerde met de Graafschap ook naar de Eredivisie). En laten we dat nou juist gemist hebben strijd! Als dat zou zijn zeker een prima zaak! Maar wie weet wordt het alsnog gewoon Trost, afwachten maar weer ;)!

Leave a Reply