VVV-Venlo en Willem II houden elkaar in evenwicht: 0-0

VVV-Venlo heeft opnieuw niet kunnen winnen in De Koel. Ditmaal eindigde het tegen Willem II, na een kansarme wedstrijd, in 0-0.

Ondanks dat de volle maan prachtig boven de noordtribune rees, veranderden de Venlonaren niet bepaald in weerwolven. De wedstrijd begon namelijk, zoals we al vaak zagen dit seizoen, vrij tam. Met name opbouwend is VVV nog veel te zwak. Het is vooral schrijnend om te zien hoeveel voetbalgogme Rick Ketting mist. De man die achterin het vaakst ingespeeld wordt, heeft geen idee wanneer het spel versneld moet worden, geeft hobbelballetjes in de voeten als spelers diep gaan en neemt vooral zijn tijd. We konden enkel bidden dat Carl Johansson de bal op kwam halen, of dat Brian Koglin een crosspass naar voren gaf, want anders kwam er niet veel van. Ook de technisch goede voetballers Kees De Boer en Daan Huisman brachten veel te weinig, waardoor VVV de gehele eerste helft eigenlijk geen enkele kans kreeg. Idem dito voor Willem II.

In de tweede helft speelde VVV beter voetbal. Een spelbeeld wat we allang niet meer hebben gezien in De Koel. In de 58e minuut kwam daardoor ein-de-lijk de eerste echte kans. Door een uitstekende pass van Sedlacek, kreeg Johansson de ruimte. Hij kapte op zijn beurt naar binnen en stuurde de bal naar de verre hoek, maar zijn inzet ging rakelings langs het doel af. Vijf minuutjes later kwam er opnieuw een goede aanval van de Venlonaren. Johansson zette voor richting Huisman, die de bal richting de kruising kopte, maar Lamprou bracht uitstekend redding. Daar kwam Huisman, die eigenlijk totaal niet lekker in de wedstrijd zat, alsnog bijna tot scoren.

En dit was eigenlijk al de laatste kans van de wedstrijd. Er kwamen nog enkele dreigende voorzetten van beide kanten, maar kansen kregen we helaas niet meer te zien – met een 0-0 als gevolg. Een resultaat wat mij gemengde gevoelens geeft, een puntje tegen Willem II is an sich prima, maar het spel moet écht beter. Met meer lef vooral! Máár, vergeleken met de wedstrijden tegen Jong AZ en FC Dordrecht, was dit al een verbetering.

Komende zaterdag speelt VVV de laatste wedstrijd vóór het WK tegen FC Den Bosch, waarna we 11 december pas weer een thuiswedstrijd hebben, dan spelen we op een zondagmiddag tegen hoogvlieger MVV. Tot dan!

Opstelling VVV-Venlo:
Van Der Gouw; Dekker, Ketting, Koglin, Janssen; Klaasen, Sedlacek, Huisman (64′ Verheijen), De Boer (77′ Venema), Johansson (77′ Smans); Braken.

Opstelling Willem II:
Lamprou; Woudenberg, Dammers, Heerkens, Owusu; Llonch, Verreth (79′ De Leeuw), Bosch; Svensson (45′ Mathieu), Hornkamp (64′ Bokila) en Schroijen (64′ Crowley).

32 Responses

 1. FC VVV03

  Verdedigend stond VVV prima, maar aanvallend is het hopeloos. Elke bal word blind diep geknald op Braken en dan maar hopen dat hij goed valt. Totaal geen lijn in het aanvalsspel.

 2. supportertje

  Vooraf in het begin van het seizoen hadden tegen W2 getekend bij het kruisje. De ploeg stond verdedigend goed, maar aanvallend zijn er nog zaken op te lossen. Al met al toch tevreden met het vertoonde spel. Strijd en inzet plus mentaliteit waren goed te noemen. Jammer dat er niet gescoord werd, anders hadden we deze wedstrijd met een goed gevoel afgesloten.

 3. beek

  VVV beheerst het terugspelen op de keeper bijna tot in de perfectie, soms over meerdere schijven. Ik vind het niet om aan te zien. Een voetballiefhebber heeft in de Koel niets te zoeken. Ik denk dat VVV met de best mogelijke opstelling begon. Misschien is Verheijen erin nog beter, maar zijn invalbeurt was deze keer niet best. Bij VVV leren ze hem het voetballen nog wel af.

 4. Oelie op zuid

  De Boer en Huisman voegen momenteel niks toe aan dit elftal. Tikkie breed en tikkie terug. Geen enkele bal naar voren en verdedigend zwak. Zijn geen schim meer van het begin van het seizoen. Ik val niet graag speler of trainer af. Maar er zullen momenteel tich wel spelers zijn

 5. Oelie op zuid

  Gaat lekker. Twee maal automatisch geplaatst. Basis is smal en de bank??? Waarom niet van Rooyen en Verheijen in de basis en de Boer en Huisman op de bank beginnen.

   1. beek

    Venema liever niet. Hij loopt hard. en schiet hard maar dan heb je het ook helemaal gehad.

   2. mats

    Weer eens met Beek.
    Als Venema zo goed zijn dan speelde hij a) niet bij VVV en had’ie er b) al minstens 10 in moeten hebben liggen.

   3. Koelie

    Zijn vervangers zijn dan ook uitermate succesvol gebleken. Als je niet wil winnen moet je vooral zo doorgaan.

 6. Leonardus

  De spelers zijn prima voor dit niveau. De trainer is waardeloos. Hij heeft geen idee hoe hij de automatismen in deze groep slijpt. Niet voor niets traint Willem Janssen mee en bemoeit zich met een aantal zaken.

  Als VVV echt stappen wil maken dit seizoen nog, moet de trainer er uit. Een persoon als Fred Grim heeft ervaring en kan dit team aan het voetballen krijgen.

  1. mats

   Ik wil het met je eens zijn. Het kan toch immers niet zijn dat deze spelers slechter zijn dan wat ze in Maastricht op het veld hebben staan.

   Maar ik denk niet dat Janssen een trainer die hij zelf mede aangesteld heeft nu al de laan uit stuurt. En van die slappe hap a.k.a. Bogers hoeven we al helemaal niks te verwachten …die dénkt dat hij een professionele BVO runt…. but only in his own mind

 7. De Realist

  Geen paniek mensen, we staan nog steeds op een plek die recht geeft op nacompetitie. Het kan alleen maar beter gaan en ik heb er nog steeds alle vertrouwen in dat we de nacompetitie gaan halen. Wat natuurlijk ook mooi is dat we gewoon een puntje boven Roda staan. Daar gaat het dus blijkbaar nog belabberder… Come on Venlo !!!

 8. Venlooow

  Helaas een bloedeloos gelijkspel terwijl ik het gevoel had dat we vandaag van Willem II hadden moeten winnen.
  Die hebben bijna niet op doel geschoten.
  Haal idd Huisman en De Boer uit de basis. En zet Van Rooijen en Venema erin.
  Venema is niets voor niets de speler die het meeste in de kkd heef gescoord. Geef Braken een Seuntjes rol en laat Venema eromheen zwermen.
  Ik hoop dat Kruys het licht gaat vinden???

 9. Gerardus

  Ik zal wel de enige zijn, maar ik vond de eerste helft voetballend een van de beste die ik de afgelopen jaren gezien heb. Vanuit de de opbouw uit een korte doeltrap een kans creeeren terwijl de aanval over 20 schijven is gegaan heb ik vgm de afgelopen 10 jaar niet gezien. Het druk zetten en het veroveren van de ballen was ook prima, vaak heel snel. Tweede helft was dit allemaal wat minder en ging het iets gelijk op, maar een bijna kansloze 0-0 was ook meer dan terecht.

  Dat Braken geen kans heeft gehad zegt eigenlijk al voldoende. Ze kwamen er simpelweg niet doorheen en die laatste pass was constant niet goed. Wat Hans Kraaij jr na afloop zei was dan ook niet meer dan logisch, als je wilt scoren moet je doelpuntenmakers opstellen, en die stonden er eigenlijk niet in. Klaassen, Huisman, Johansson, de Boer en Sedlacek zijn allemaal geen doelpuntenmakers. Deze 5 hebben gezamelijk in totaal maar 5 doelpunten gemaakt. Veel te weinig natuurlijk als je hoger wilt eindigen. Aanvallend is het allemaal veel te broos, op Braken na.

  Ik zie daarom Venema ook liever terug in de basis net als Verheijen, voor de Boer en Huisman. Ondanks dat ik de kritiek op Venema snap, hij is nogal ongepolijst en heeft vooral een hard schot en kan hard rennen, Is hij in 161 wedstrijden 79 keer betrokken geweest bij een doelpunt in de KKD. Dat wilt dus zeggen dat hij per 2 wedstrijden betrokken is geweest bij een doelpunt. Hij heeft ook nog eens tweemaal in de laatste seconde twee overwinningen opgeleverd met zijn doelpunten. Daarnaast laat Verheijen regelmatig zien uit het niets een kans te kunnen creeeren of met een afstandsschot dichtbij een doelpunt te kunnen zijn.

  Daarom aub weer terug naar 4-4-2 zoals het in het begin van het seizoen, toen ging het niet voor niets prima.

  1. Helemaal eens met Venlooow en Gerardus, behalve dan dat ik niet kan oordelen over de 1e helft tegen Willem II omdat ik er niet bij was…
   Maar als je idd. meer wilt scoren, zul je toch Venema moeten laten spelen. Heel vaak is het niks met Venema de laatste tijd, maar de cijfers zeggen genoeg lijkt mij.
   Stel Verheijen en Johansson altijd op, en Huisman en De Boer niet meer in de basis.
   Begin hier al mee tgen FC Den Bosch, dan maak je in ieder geval een kans…

   1. Gerardus

    Ik denk dat als je met dit team speelt ook kans maakt. Alleen je zult niet heel snel gaan winnen met grote cijfers. Ik denk dat als je zo blijft spelen je het heel veel teams moeilijk gaat maken. Maar je zult op het einde te kort komen met het aantal doelpunten. Dan zou het mij niet verbazen als je 3 wedstrijden op rij 1-0 of 0-0 maakt. Dat is in de Eredivisie prima, maar voor in de KKD niet als VVV zijnde.

  2. Goodie

   Helemaal met Gerardus eens. Over het afgelopen seizoen heb ik al meerdere vraagtekens gezet bij bepaalde keuzes van Kruys. Het begon het niet opstellen van Johansson en Sedlacek. Nu is het blijven vasthouden aan De Boer en Huisman. Persoonlijk zie ik ook liever een 4-4-2 met Verheijen, Sadlacek, Klaassen, Johansson, Venema en Braken.

   1. Gerardus

    Kruys wisselt tenminste niet alle spelers om het even en geeft ze wel een paar wedstrijden het vertrouwen. Als je dat dan niet beloond, zoals Roemer of van Rooijen zie je dat hij voor andere spelers kiest. Sedlacek zorgde voor een tegengoal tegen Dongen die je bijna fataal werd. Venema was een tijdje ook echt slecht, dus vond het ook niet zo erg dat die er langs stond. Maar aangezien het niet beter gaat voor het doel zul je ook daarin moeten veranderen.

    Ik denk dat de opstelling die je hierboven schetst de sterkste is die we hebben. Alleen ik verwacht niet dat hij de Boer en Huisman eruit zal gaan houden. Al moet ik wel zeggen dat ik dit ook een van de beste wedstrijden van Huisman vond tot nu toe.

 10. Relax its only Soccer

  Het klinkt inderdaad misschien raar, maar dit was een prima wedstrijd. WIillem II is en blijft een directe promotiekandidaat. En wist dat VVV moeite zou hebben met opbouwen voor eigen publiek. En zette zo in de eerste tien minuten VVV volledig vast met agressief ‘erop’ zitten. En zelf met snel combinatiespel kleineerde ze VVV volledig. Ik hield mijn hart vast … Maar op miraculeuze wijze lukte het VVV om na 10 minuten het heft toch in eigen handen te nemen. En nee … niet met alleen maar de lange bal naar voren. Het lukte om af en toe wél goed te combineren, vaak via de sterk spelende Richard. Waarbij slim gebruik werd gemaakt van de twee diep staande backs Simon en Tristan. Elke keer als Richard werd aangespeeld ‘knepen’ WII-spelers naar binnen om Richard op te jagen, waardoor of Simon of Tristan vrij kwamen te staan. Doordat Richard direct en snel terugtikte naar Ennio kon die direct en snel één van beide backs aanspelen waardoor VVV de helft van het veld kon overslaan. Prima oplossing! En soms met een goede lange bal van Ennio naar Sven, en wel op het juiste moment! Als WII té ver naar voren druk zette waardoor bij Sven een ‘open’ ruimte ontstond. Ook prima oplossing! Dan zie je dat verschillende tekortkomingen en pijnpunten van dit jonge VVV mooi in ontwikkeling zijn. Er zit echt progressie in. En combineer je dat met de veerkracht, plezier en power die in dit team zit, kan ik niet anders zeggen dat het een leuke ploeg met karakter aan het worden is. Het is geen sprankelend voetbal maar dat mag misschien nog niet worden verwacht … Sjappoo voor Rick!

 11. Mooie tactische insteek van Relax its only soccer!
  Ik weet niet of iedereen die bij de wedstrijd aanwezig was het hiermee eens is. Maar als jouw constatering klopt, dan betekent dat dus dat Sedlacek een belangrijke rol gaat spelen op het middenveld en dat kan ik alleen maar toejuichen, want ik denk dat het een speler is met veel potentie.
  En ik ben ook zeker te spreken over Kruys omdat hij een duidelijk idee heeft hoe hij wil spelen en dat volgens mij ook prima kan overbrengen.
  Nu nog de juiste spelers in de basis zetten, dan ben ik helemaal tevreden…

 12. mausovenlo

  Ik ben als een van de enige vorig jaar bij mvv uit geweest en toen waren Dirks icm sedlacek een verademing om naar te kijken. Ik vind het te bizar voor woorden dat deze twee niet constant in de basis staan met Richard op 6. Alleen op die manier komt er voetbal in de ploeg.

Leave a Reply