Tweede helft geeft doorslag tegen FC Dordrecht

VVV-Venlo heeft maandagavond goede zaken gedaan in de top van de Jupiler League. De manschappen van Maurice Steijn wisten vrij eenvoudig van FC Dordrecht te winnen, het werd 3-0 in de Koel.

De Venlonaren die op een gedeelde tweede plaats stonden voor aanvang van het duel, bevinden zich nog steeds op die tweede plaats. Maar nu als enige. Concurrent NAC verloor bij FC Emmen en daardoor lopen we uit. FC Eindhoven is nu de nummer 3 en staat 2 punten achter op ons.

VVV speelde niet met haar gebruikelijke formatie, want de ploeg kampte met de schorsing van Rutten en de blessure van Promes. Voor hen kwamen Donkers en wederom Haagen in de basiself te staan. De eerste helft begon met een Dordrecht dat vaak op de helft van de Venlonaren was terug te vinden. De schapenkoppen konden echter niet gevaarlijk worden voor het doel van de uitstekend keepende Deckers.

Hierna was VVV aan zet en de druk die opgevoerd werd, had meteen resultaat. In de 12e minuut wist Ralf Seuntjens de bal goed te controleren en wist Opoku te vinden die wel raad wistmet de bal: 1-0 voor de Venlonaren!

Daarna wist VVV geen potten meer te breken en was het aan Deckers te danken, dat we met 1-0 de rust ingingen. Hij wist meerdere malen redding te brengen en het beloofde niet veel goeds toen Dordrecht ook nog op de lat schoot, maar gelukkig gingen we rusten met een 1-0 voorsprong.

In de desbetreffende rust moet Maurice Steijn het een en andere hebben uitgelegd, want de mannen kwamen zeer goed uit de startblokken in de tweede helft. Al helemaal wanneer Niels Fleuren na een vlammende combinatie op de lat knalde. Zijn 2e doelpunt in het betaalde voetbal moet nog even op zich laten wachten.

VVV was veel dominanter dan FC Dordrecht en was ook aanzienlijk meer overtuigend dan de matige eerste helft. Dit dominante spel werd in de 57e beloond door een doelpunt van Vito van Crooij op aangeven van wederom Ralf Seuntjens: 2-0 voor VVV!

Dordrecht kon in de tweede helft geen vuist maken en dat bleek al helemaal toen ze de bal in eigen doel wisten te werken.  De eindstand van 3-0 was hiermee bereikt, maar de score had hoger kunnen uitvallen. Namens VVV kregen Paulissen en Nijholt nog goede kansen, maar deze gingen er helaas niet meer in. Ook Ralf Seuntjens wist vandaag niet te scoren, maar gaf twee assists en was ijzersterk aan de bal.

VVV heeft dus uitstekende zaken gedaan in dit dubbele weekend. Afgelopen vrijdag wonnen de geelzwarten met 3-0 van GAE en nu hebben ze met dezelfde cijfers van FC Dordrecht gewonnen. We zijn op de goede weg terug en door de resultaten elders op de velden, hebben we een klein gat geslagen met onze directe belagers FC Eindhoven en NAC Breda.

Naast de bovenstaande feiten hebben we ook de minst gepasseerde defensie van de Jupiler League en daar heeft keeper Jordy Deckers een groot aandeel in. Ook vandaag zorgde hij met enkele goed reddingen ervoor dat in zijn 100e duel, het doel schoon bleef.

Komende vrijdag spelen we de altijd lastige uitwedstrijd tegen Helmond Sport en daar willen we uiteraard onze goede reeks vervolgen!

Statistieken
VVV-Venlo – FC Dordrecht 3-0
Scoreverloop: 12. Opoku 1-0, 57. Vito van Crooij 2-0, 62. Gravenberch 3-0 (eigen doelpunt). Gele kaart: Bijl (FC Dordrecht). Toeschouwers: 3150. Scheidsrechter: Lindhout.

Opstelling VVV-Venlo:
Deckers; Donkers (53. Bourdouxhe), Haagen, Buwalda en Fleuren; Post, Opoku en Nijholt; Van Crooij (76. Lazic), Seuntjens en Paulissen (80. Resida).

Opstelling FC Dordrecht:
Te Loeke; Van Weerdenburg, Gravenberch, De Greef en Bijl; Fortes, Chacon en Van Wermeskerken; De Bondt, Janga en Daniels.

 

13 Responses

 1. RuiverCity

  Absoluut heel knap om deze 2 lastige wedstrijden overtuigend te winnen. Jammer dat er vanavond maar rond de 2000 toeschouwers waren. Eens te meer het bewijs richting KNVB dat de maandagavond, en dan zeker in de wintermaanden, geen voetbalavond is. Trouwens toch een puntje van kritiek: waarom weer geen Hunte?

 2. Meuske

  Precies Ruiver city want ik hoop toch dat Steijn communiceert met deze spelers omdat dit wrijving kan geven onderling. Hunte deed het toch prima dus begrijpen doe ik dit niet helemaal omdat Paulissen mij tot nog toe ook niet heeft overtuigd beter te zijn dan Hunte. Denk dat we op het einde toch iedereen nodig hebben in de nacompetitie dus dan wel liever met eigen spelers dan huurlingen. Desalniettemin super overwinning en trots op de mannen. Laten we hopen dat Venlo nu eens een keer wakker wordt en naar het stadion komt. Forza VVV

 3. Gerardus

  Simpele overwinning terwijl er toch een aantal spelers niet helemaal in de wedstrijd zaten dus top gedaan.
  Enige puntje van kritiek was een actie van Fleuren…
  Hoeft ozze Niels niet te trainen op af werken ?

 4. kiekoputspelke

  Allereerst mijn felicitaties aan de ploeg met deze overwinning !! Wederom overtuigend gewonnen zonder een tegendoelpunt te incasseren en dus wordt er gewoon PRIMA gepresteerd !!

  Jordy Deckers bewijst inmiddels al wedstrijden op rij dat hij een betrouwbare doelman is die geregeld prima reddingen heeft.
  Centraal achterin heeft Kristiaan Haagen inmiddels ook laten zien samen met Robin Buwalda een sterk centraal duo te vornen.
  Niels Fleuren verbaast vriend en met name vijand door een ijzersterk seizoen te draaien waarbij hij zelfs aanvallend zijn waarde bewijst en persoonlijk vind ik Moreno Rutten een uitstekende rechtsback. Hij is verdedigend goed en duft snel en diep druk te zetten !!

  Ons middenveld is echt een goedlopende machine geworden waarbij Danny Post een echte aanvoerder is geworden….altijd strijd en altijd winnaar in de duels. Nijholt en Opoku zijn altijd aanspeelbaar en met name Opoku is een plaag voor elke tegenstander door zijn loopvermogen en diepgang.

  Dan de voorhoede waarbij Vito van Crooy inmiddels echt een volwassen speler aan het worden is, die ook nog eens reglematig weet te scoren. Leandro Resida begon indrukwekkend maar is inmiddels wat terug gevallen en heeft aan Torino Hunte een geduchte concurrent….spelers die ook als invaller van meerwaarde kunnen zijn als een tegenstander moe is en ruimtes gaat weg geven. Maar inmiddels speelt Paulissen linksvoor en ik vind hem echt goed hoor. Prima loopvermogen en een man met overzicht dus daar gaan we nog meer plezier aan beleven.

  Ralf Seuntjens tenslotte; WAT EEN KLASBAK is dat want hij scoort niet alleen veel (nu dan even niet trouwens) maar hij blijft maar mensen vrij spelen en dat is echt een meerwaarde want nu dúrven de middenvelders ook over de tegenstander heen te gaan…

  Dan kijkende naar de mensen die we nog achter de hand hebben:
  Donkers en Bourdouxhe als backs zijn betrouwbaar en met name Jason Bourdouxhe kan gewoon goed voetballen,
  Sevinc is gewoon een prima alternatief op het middenveld en Kruijsen alleen als breker.
  En voorin hebben we dus Resida, Hunte en Lazic nog en dat is gewoon een weelde !!

 5. Goodie

  Niet bepaald een goede wedstrijd, maar ook gister weer de 0 gehouden en 3 keer gescoord. Fleuren maakte bijna een hele mooie aanval op schitterende wijze af, jammer genoeg eindigde het schot op de lat.

 6. sultana

  Geen goede wedstrijd maar toch 3 belangrijke punten gepakt???? wat een verademing met afgelopen seizoen dit team. Jordy Deckers wat een geweldige aankoop, lijkt wel of hij met de week beter gaat keepen. En niet te vergeten Niels Fleuren, wat is hij gegroeid dit seizoen. Op naar Helmond vrijdag hopelijk 3 punten forza VVV

 7. Meuske

  Het is maar een ideetje maar kan VVV niet eens 1000 kaarten ter beschikking stellen voor de wedstrijd tegen Nac? Dan krijgen we de twijfelaars misschien over de streep getrokken om toch wekelijks weer die berg op te lopen en dit VVV te steunen. Mensen komen nu niet en dat is wel duidelijk dus probeer wat en mocht het bevallen dan zullen ze dat ook verder vertellen. Wat ik zeg het is maar een ideetje. Forza VVV en Venlo laat je horen

   1. Goodie

    Misschien laatste X mensen die het hun SCC opgezegd hebben een kaart toesturen, anderzijds ben ik dan bang dat je huidige SCC houders daar niet blij mee zullen zijn.

    Weet iemand eigenlijk de tussenstand verkochten auto en buskaarten voor vrijdag? Vind dat er weinig over wordt vermeld door VVV en de fanclub.

   2. Meuske

    De eerste 1000 die zich melden kunnen gratis deze wedstrijd bezoeken want nu is er nog tijd voor een clubcard te maken. De lege plaatsen vullen voor deze wedstrijd tegen een directe concurrent. Een mooi gebaar richting supporters die een aantal jaar geleden zijn afgehaakt door bagger voetbal te spelen.

 8. Ben

  Zet ze allemaal bij elkaar op die altijd lege tribune achter het doel. Eventueel kinderen gratis toelaten, voor een keer uiteraard, want deze tribune blijft altijd leeg of bijna leeg
  Anderzijds, laat deze wedstrijd niet beslissend zijn voor wel of geen interesse, want zo’n wedstrijd kan kwalitatief wel eens hard tegenvallen.
  Laten we ons nu eerst concentreren op de wedstrijd van morgenavond. Zal moeilijk genoeg worden. FORZA VVV!

Leave a Reply