VVV-Venlo – FC Porto 2-6

Gisteren, woensdag 16 juli speelde VVV-Venlo de 3de oefenwedstrijd tegen de topclub FC Porto op Sportpark In de Wieën in Venray.

Het was een heerlijke zomeravond. Goed heet en de zon scheen. Het sportpark van Venray zat goed gevuld met supporters van zowel VVV-Venlo als Porto.

De eerste helft speelde waas FC Porto de bovenliggende partij. Met vele corners en aanvallen wisten de Portugezen niet te scoren. VVV-Venlo kwam er soms goed uit en had hierdoor ook was kleine kansen. VVV-Venlo speelde goed onder druk van Porto. Ze durfde ook al speelde ze tegen een topclub rustig op de bouwen en de bal rond te laten gaan. Vijf minuten voor rust kwam VVV zelfs op voorsprong door een goede aanval. Yuki Otsu bouwde de aanval goed op en gaf de bal aan Joeri Schrooijen, hij zette goed voor waardoor Randy Wolters in kon tikken voor de 1-0. Hierna had Wolters nog een goede kans uit een vrije trap, de keeper kon hem met moeite uit de goal boksen. De ruststand werd dus ook 1-0 voor de Venlonaren.

De tweede helft stond er een gehele andere opstelling van VVV-Venlo op het veld. Met de drie A-junioren in het team én een duidelijk scherper FC Porto was het een compleet andere wedstrijd dan in de eerste helft. De wedstrijd was amper bezig of het stond al gelijk 1-1 door een eigen goal van Ken Leemans. De wedstrijd sloeg volledig om en VVV had geen manier om onder de druk uit te voetballen.De Portugezen onder leiding van een aantal topspelers zoals Tello, Adrian Lopez, Josue en Kelvin kregen het makkelijk en bouwde de scoren in een korte tijd uit naar 1-6.

Het slotakkoord was voor VVV-Venlo nadat de nieuweling Elito op de binnenkant paal schoot (helaas geen goal) werd het uiteindelijk toch nog 2-6. Door een goede aanval via de rechterkant scoorde Selman Sevinc de laatste goal van de wedstrijd.

Kleine samenvatting van de wedstrijd:

VVV-Venlo – FC Porto 2-6 (1-0)

Scoreverloop:
40. Wolters (1-0); 52. Leemans (1-1, e.d.); 62. Josué (1-2); 65. Ricardo (1-3); 70. Eduardo (1-4); 80. Tello (1-5) 81. Sami (1-6); 90. Sevinç (2-6)

Opstelling VVV-Venlo eerste helft:
Mäenpää; Fleuren, Balkestein, Promes en D’Alberto; Schroijen, Altheer en Gijzen; Wolters, Khalouta en Otsu

Opstelling VVV-Venlo tweede helft:
Verstappen; Kruijsen, Ascroft, Vilters en Donkers; Van Crooy, Leemans en Sevinç; Hendriks, Nwofor en Elito

19 Responses

  1. Ben

   Ik kan het niet eens een oefenwedstrijd noemen, ook natuurlijk niet met dit soort “opstellingen”. Eerder een uitgebreide training. Niks viel me op. Jammer van de benzine. Anderzijds, misschien had ik er teveel van verwacht? Een echte voetbalwedstrijd zie je zelden bij oefen wedstrijden, dat is natuurlijk ook waar. FORZA VVV!

  2. Lincoln

   D’alberto speelde opzicht prima vond ik. Maar had wel wat foutjes in de opbouw. Qua dekken zat hij er kort op. Elito moest zijn draai nog vinden maar werd wel beter in verloop van de wedstrijd. Leemans maakte een eigen goal en vond ik persoonlijk niet erg sterk maakte veel overtresdingen

 1. Ben

  Ik kan het niet eens een oefenwedstrijd noemen, ook natuurlijk niet met dit soort “opstellingen”. Eerder een uitgebreide training. Niks viel me op. Jammer van de benzine. Anderzijds, misschien had ik er teveel van verwacht? Een echte voetbalwedstrijd zie je zelden bij oefen wedstrijden, dat is natuurlijk ook waar. FORZA VVV!

 2. LJ

  Ook de jaren krijgen van op Ken Leemans. Speelde inderdaad een zwakke wedstrijd. Kwam overal te laat en maakte veel overtredingen. Maar wat het meeste opviel was dat hij ook coachend niet aanwezig was. Hij zal wel geen contract krijgen en op basis van de huidige staat is dat dan ook terecht.

 3. Godfried van Bouillon

  Dat VVV de eerste helft niet in de problemen kwam is naar mijn mening een goed voorteken.
  Wanneer je vervolgens een heel elftal wisselt, waaronder enkele jeugdspelers, dan is het logisch dat je tegen de lamp loopt tegen Porto. Spelen toch een aantal aardige voetballers in dat team.

 4. Goodie

  Tot nu toe vind ik het bij VVV op verschillende vlakken echt goed gaan. Er wordt bij oefenwedstrijden goed gevoetbald in tegenstelling tot vorig jaar, seizoenkaarten waren er meer verlengd dan vorig jaar, meer testspelers, geen vreemde aankopen (Vorig jaar contract van Rajcomar afgekocht en vervolgens een contract voor 1 jaar geven) en misschien wel het belangrijkste, het begint weer te leveb bij VVV en de supporters.

 5. Meuske

  Helaas kon ik niet gaan kijken maar verliezen van een club als Porto daar hoeven we ons niet voor te schamen. Denk dat het merendeel van de Eredivisie moeite had met deze rakkers. Moet eerlijk zeggen dat ik sinds een lange tijd weer zin heb in het nieuwe seizoen, heb er wel vertrouwen in gekregen met alle nieuwe gezichten binnen de club. Hoop stiekem toch dat Nwofor blijft want met hem in de spits Sevinc erachter en twee goede vleugel spitsen ziet het er super uit. Trots op os clubke. Forza VVV

 6. kenfen

  ken speelde neit zo slecht als dat hier enkele mensen wilen doen geloven, speelde tussen alleen maar jeugd in en logisch dat je het tegen de kampioen van portugal niet meer allemaal kan belopen
  Ken is zeker een meerwaarde voor dit elftal

  1. Lincoln

   Zeker weten speelt de laatste tijd gewoon goed! Maar gister zag je dat Leemans het moeilijk had en zeker dat kan een keer gebeuren. Hij wordt niet afgerekend oo 1 duel. Maar was niet een beste wedstrijd van onze grote vriend. Over algemeen kan hij zeker van meerwaarde zijn al speelt hij niet. Geweldige coach en mentor voor de jonge gasten.

   1. Godfried van Bouillon

    Ik kan niet beoordelen of Leemans nu wel of geen toegevoegde waarde kan hebben op het veld.
    Echter hem een contract aanbieden op basis van sentiment en omdat hij zo’n goede sfeermaker is lijkt mij absoluut de verkeerde gang van zaken. Zeker wanneer de club elke euro om moet draaien!

    Bovendien heeft VVV al meer dan genoeg spelers voor op die positie: Sevinc, Post, Kruijsen en Altheer. Wanneer VVV dwingend en aanvallen moet voetballen is het sowieso te zot voor woorden om 5 verdedigende middenvelders in je selectie te hebben!

   2. LJ

    Post en met name Altheer kunnen ook achterin uit de voeten. Daarnaast is het zo dat als VVV aanvallend gaat spelen met 3 voorhoedespelers en een aanvallende 10 voldoende controle op het middenveld nodig heeft.

    Leemans is gewoonweg niet nodig op dit moment. Als je dan toch geld gaat uitgeven zijn andere posities belangrijker.

 7. RuiverCity

  Post kan en hoort mijn inziens absoluut niet in de achterhoede. Dit is vorig seizoen paar keer geen succes geweest. Hij hoort als stuwende kracht voorwaarts thuis op het middenveld. Leemans is naast een bikkelende en hardwerkende middenvelder ook goed inzetbaar als pinchhitter mocht je de laatste 15 minuten zo iemand nodig hebben.

  1. Godfried van Bouillon

   Ik weet niet precies op wie jij antwoord geeft. Maar ik zei ook dat Post op dezelfde positie staat als Leemans. Op het middenveld dus, waar VVV Leemans niet nodig heeft omdat ze al genoeg spelers hebben voor op die positie.

   Om hem als pinchhitter aan te stellen is natuurlijk ook geen goed idee. Wanneer je een pinchhitter in je selectie wil, dan moet je op zoek naar een pinchhitter. Niet een verdedigende middenvelder gebruiken voor het werk dat is weggelegd voor een spits.

   Het zal best een goeie jongen zijn en hij heeft in het verleden zeker zijn meerwaarde gehad voor VVV. Maar je ziet elk jaar hier weer namen voorbij komen van ex-VVV’ers. Enkele jaren geleden moet en zou Ammi perse gehaald moeten worden. Hij werd gehaald en bleek zo traag als dikke stront te zijn.

   VVV moet kijken naar kwaliteit van spelers, niet luisteren naar het gevoel van supporters.

   1. Ben

    Volledig met je eens. Ook ik bewaar goede herinneringen aan Ken, maar de vraag of hij nu nog iets toevoegt aan VVV van vandaag, laat ik graag bezntwoorden door het technische platform van VVV. FORZA VVV!

   2. Drikus

    Ken is voor VVV wat Dirk Kuyt voor Nederland is 🙂
    Geen technisch wonder en niet bijzonder snel. Daar staan de ruime mate van; inzet, doorzettingsvermogen, inzicht, ervaring, teamgevoel en club liefde tegenover. Precies de redenen waarom we Ken zo waarderen
    Algemene opinie; Zeer bruikbaar voor de breedte.

    We hebben vorig seizoen best wel wat weggegeven door een onderbezetting in de verdediging. Ken kan daar ook prima uit de voeten. Ik zie Ken liever achterin dan Post.
    Daarnaast heeft Ken ook scorend vermogen. Over zijn hele carrière 1 op 12 ongeveer. In de Jupiler league was dat 1 op 6.
    Natuurlijk zijn deze cijfers geen garantie, maar zegt wel iets over zijn spel intentie.

    Verder denk ik dat Steijn een speler als Ken wel kan waarderen vanwege de “no nonsens” mentaliteit.
    Ik hoop dat VVV budget kan vinden om Ken binnen te halen. (als bonus)

 8. 5 for life

  Back to topic
  1e helft met 0-1 gewonnen. Degelijk spel in alle linies.
  2e helft 1-6 verlies met 11 andere spelers, maar dat was meer een trainingspartij, op te veel plaatsen te lichte spelers.

Leave a Reply