VVV-Venlo – FC Volendam 2-0

vvv-venlo-logo

VVV-Venlo heeft de finale bereikt van de play-offs. Net zoals afgelopen donderdag werd FC Volendam verslagen. Ditmaal wonnen de geelhemden in Seacon Stadion – De Koel – met 2-0 van de Noord-Hollanders.

Ferry de Regt kon met een goed gevoel aan het duel beginnen. Voor aanvang van het treffen ontving hij uit handen van Maurice Graef namelijk de Zilveren Schoen als Beste Talent van Limburg. Al na zes minuten konden de fans juichen in Seacon Stadion – De Koel –. Laszlo Zsidai schoot de bal na een lage voorzet van Ahmed Musa recht in de voeten van Robert Cullen. De Japanner schoot de bal rand zestien keurig binnen: 1-0.

Na tien minuten moest trainer Wil Boessen noodgedwongen wisselen. Achmed Ahahaoui en Michael Uchebo blesseerden elkaar en eerstgenoemde moest met een spierblessure aan het bovenbeen het speelveld verlaten. Voor hem kwam Jorge Chula binnen de lijnen. Halverwege de eerste helft werden de gasten voor het eerst gevaarlijk. Ricky Kruys legde de bal over Maya Yoshida heen en bereikte Melvin Platje. De topscorer aan Volendamse zijde schoot de bal echter hoog over.

Tien minuten voor de rust had Musa de 2-0 aan kunnen tekenen. Ditmaal was het Kruys die een voorzet van Youssef El Akchaoui recht in de voeten van Musa kopte. De Nigeriaan schoot de bal maar net naast het Volendamse doel. Kort voor rust moest Robbin Ruiter optreden toen hij zich moest strekken om een bal van Cullen onschadelijk te maken. Maar de beste kans was in blessuretijd voor FC Volendam. Dennis Gentenaar moest alles uit de kast halen om een inzet van Platje via zijn handen tegen de paal aan te drukken.

Gedurende het eerste kwartier van het tweede bedrijf was er nauwelijks wat te beleven in Venlo. De entree van Ruud Boymans was het hoogtepunt. Bij zijn eerste balcontact was het al bijna direct kassa. Hij kopte een corner van El Akchaoui net naast. Bij poging nummer twee was het wel raak. Musa bediende de invaller en Boymans schoot raak: 2-0. Even later had het 3-0 moeten staan toen Musa alleen op Ruiter af kon stormen, maar de goalie hield zijn doel echter schoon.

Tien minuten voor tijd had het duel wat spanning terug kunnen krijgen middels een treffer van FC Volendam. Het gebeurde echter niet. Platje nam de bal ineens volley, maar zag zijn bal boven op de lat belanden. In de resterende minuten kwam VVV-Venlo niet meer in de problemen en zo bleef de 2-0 op het scorebord staan. Komende donderdag staat het eerste finaleduel op het programma. Zondag volgt dan de return in Venlo.

VVV-VENLO – FC VOLENDAM 2-0

6. Robert Cullen 1-0, 63. Ruud Boymans 2-0. Scheidsrechter: Makkelie. Toeschouwers: 5500.

Opstelling VVV-Venlo:

Dennis Gentenaar; Michael Timisela, Ferry de Regt, Maya Yoshida, Youssef El Akchaoui; Balázs Tóth (67. Ken Leemans), Funso Ojo, Robert Cullen; Ahmed Musa, Michael Uchebo (61. Ruud Boymans) en Achmed Ahahaoui (10. Jorge Chula).

Opstelling FC Volendam:

Robbin Ruiter; Roy Bakkenes, Henny Schilder, Olaf Lindenbergh, Marijn Sterk; Charles Dissels (54. Michiel Kramer), Ricky Kruys, Laszlo Zsidai (62. Mo Ajnane); Melvin Platje, Jack Tuyp (86. Kees Tol) en Dominique van Dijk.

Bron: VVV-Venlo

Bekijk hier de samenvatting van VVV-Venlo – FC Volendam

De media over VVV-Venlo – FC Volendam

L1sport: Matig VVV zet Volendam opzij

Limburger: VVV eenvoudig naar finale play-offs

Elfvoetbal: VVV neemt eerste horde zonder zich bovenmatig in te spannen

Goal.com VVV opnieuw beter dan Volendam

Nu: VVV-Venlo, Zwolle en Helmond door in play-offs

AD.nl: Ongeïnspireerd VVV ontdoet zich van Volendam

Voetbalprimeur: VVV thuis ook maatje te groot voor Volendam

Voetbalzone: VVV-Venlo wint ook thuis van Volendam en is klaar voor finale

Leave a Reply