VVV-Venlo – FC Zwolle 2-2

vvv-venlo-logo

Met bloed, zweet en tranen heeft VVV-Venlo handhaving bewerkstelligd. De Venlonaren speelden in het eigen Seacon Stadion – De Koel – met 2-2 gelijk tegen FC Zwolle. De thuisploeg kwam tweemaal achter, maar scoorde uiteindelijk in ondertal de o zo belangrijke gelijkmaker via Ahmed Musa.

In de spitspositie kreeg  Michael Uchebo de voorkeur boven Ruud Boymans. Gedurende de eerste minuten was net zoals in het heenduel FC Zwolle de bovenliggende partij. Tot echte kansen leidde het niet. Halverwege de eerste helft nam VVV-Venlo het initiatief en kreeg via Uchebo twee kansen om de score te openen. Dat deed de Nigeriaan echter niet. Aan de andere kant kreeg FC Zwolle een strafschop van scheidsrechter Braamhaar na een overtreding van Michael Timisela op Yanic Wilschut. Topscorer Sjoerd Ars benutte het buitenkansje: 0-1. Kort na de openingstreffer had Wilschut de 0-2 op de schoen, maar zijn schot ging voorlangs.

Tien minuten voor de pauze had Uchebo beide partijen op gelijke hoogte moeten brengen. Hij speelde zichzelf goed vrij en kon op doelman Diederik Boer afstormen. Hij schoot zelf in plaats van de bal aan Achmed Ahahaoui te geven en zijn schot belandde op de benen van de goalie. Net voor rust zette Balázs Tóth de 1-1 op het scorebord. Hij schoot vanaf elf meter raak. Boer pakte Ahmed Musa bij zijn benen en net zoals aan de andere kant kon Braamhaar niets anders doen dan een strafschop te geven. De aanvoerder nestelde zich achter de bal en schoot onberispelijk raak: 1-1.

Na de pauze begon VVV-Venlo beter en kreeg kansen. Zo schoot Tóth net naast en had Ahmed Musa met het hoofd de 2-1 moeten scoren. De misser bleek even later duur aangezien aan de ander kant Nassir Maachi na een mooie combinatie de 1-2 scoorde. Daarmee had FC Zwolle de nederlaag weggepoetst en was het beven voor VVV-Venlo. Zeker toen aanvoerder Tóth op het middenveld zijn tweede gele kaart van het duel kreeg en de thuisploeg dus met tien man verder moest gaan. FC Zwolle was daarna de bovenliggende partij en kreeg via Sjoerd Ars de mogelijkheid om op 1-3 te komen. De aanvaller schoot de bal echter in het zijnet.

VVV-Venlo leek aan te sturen op een verlenging, maar Ahmed Musa gooide dat plan in het water. De Nigeriaan schoot na een combinatie met invaller Ruud Boymans de 2-2 tegen het net. Daarmee was de zwaarbevochten handhaving een feit. Al moest VVV-Venlo in de blessuretijd zelfs door met negen man toen Michael Timisela een directe rode kaart kreeg na een grove charge. De spelers sleepten de 2-2 over de streep en zo kan VVV-Venlo ook volgend seizoen acteren in de eredivisie.    

Zondag 29 mei 2011

VVV-VENLO – FC Zwolle 2-2

25. Arne Slot 0-1 (strafschop), 44, Balázs Tóth 1-1 (strafschop), 59. Nassir Maachi 1-2, 87. Ahmed Musa 2-2. Scheidsrechter: Braamhaar. Toeschouwers:. Rode kaarten: 67. Balázs Tóth (VVV-Venlo, tweemaal geel), 90. Michael Timisela (VVV-Venlo, wegens een grove charge). Gele kaarten: Michael Timisela (VVV-Venlo), Diederik Boer en Frank Olijve (beiden FC Zwolle).

Opstelling VVV-Venlo:

Dennis Gentenaar; Michael Timisela, Ferry de Regt, Maya Yoshida, Youssef El Akchaoui; Dario Vujicevic (69. Quin Kruijsen), Balázs Tóth, Robert Cullen (90. Alex Nkume); Ahmed Musa, Ruud Boymans en Achmed Ahahaoui (75. Ruud Boymans).

Opstelling FC Zwolle:

Diederik Boer; Joran Pot, Eric Botteghin, Albert van der Haar, Said Bakkati (88. Danny Schreurs); Bram van Polen, Arne Slot,  Joey van den Berg (81. Frank Olijve); Nassir Maachi, Sjoerd Ars en Yanic Wilschut.

Bron: VVV-Venlo

Bekijk hier de samenvatting van VVV-Venlo – FC Zwolle

De media over VVV-Venlo – FC Zwolle:

limburger: VVV redt eredivisieplek in spektakelstuk

Omroep Venlo: Dramatisch VVV handhaaft zich

L1: VVV handhaaft zich in eredivisie

VI: Boessen: ‘Een olifant door oog van de naald gewurmd’

AD: VVV ontsnapt aan degradatie tegen Zwolle

voetbalPrimeur: VVV-trainer Boessen opgelucht na lijfsbehoud

Goal.com: Musa houdt VVV in de Eredivisie

Voetbalzone: Moeizame remise net genoeg voor hortend en stotend VVV-Venlo


Leave a Reply