VVV-Venlo fors onderuit tegen NAC Breda

VVV-Venlo is afgelopen vrijdag met 1-3 onderuit gegaan tegen NAC Breda. Gekloot op het veld en gevloek op de tribunes – een traditionele avond in De Koel. 

Al vroeg in de wedstrijd kwamen de Brabanders op voorsprong. Robert Klaasen leed knullig balverlies, waardoor NAC meteen kon omschakelen en was het middenvelder Omgba die van afstand prachtig raak schoot, 0-1. En hierna volgde het spelbeeld wat we kennen van VVV: een tergend langzame opbouw die, door het totale gebrek aan creativiteit, geen enkel schot op doel tot gevolg had. Met een striemend fluitconcert gingen de spelers richting de tunnel voor de rust.

Kruys greep tijdens de thee ook meteen in: hoofdschuldige aan de 0-1, Klaasen, bleef in de kleedkamer achter en werd vervangen door Carl Johansson. Diezelfde Johansson zorgde meteen voor dreiging. Met een goede steekpass stuurde hij Nick Venema de zestien in, die subliem zijn tegenstander uitspeelde. En uiteindelijk was het Kees De Boer die tegen de voorzet van Venema aan liep: 1-1!
Maar binnen acht minuten kwam NAC weer op voorsprong. De centrale verdediging van de Venlonaren stonden zwak opgesteld, waardoor de dreigende spits Omarsson de voorzet van Lucassen binnenschoot. 1-2…
En vijf minuten later was het alweer raak. Simon Janssen raakte door een uiterst zwakke balaanname de bal kwijt op de middenlijn en de Brabanders zette meteen een snelle tegenaanval in. Uiteindelijk ging een afstandsschot, via dezelfde Janssen, tegen de touwen. 1-3.

En hierna knakte VVV. De ploeg die vaak geprezen wordt om haar wilskracht, liet alle passie varen. Omdat beide backs plankenkoorts hebben en geen énkele bal naar voren durven spelen en er 0,0 creativiteit in het middenveld zat, kwam NAC eigenlijk amper in gevaar. En waarom trainer Rick Kruys vervolgens clubtopscorer Venema naar de kant haalt en hem wisselt met een jeugdspeler verbaast me nog het meest. De frustratie van Venema op de bank was te begrijpen.

Het was niet best in Venlo. En dat is nog héél zacht uitgedrukt. De zoveelste belofte om de supporters eens te gaan belonen in De Koel is opnieuw verbroken. 

21 Responses

 1. mats

  En dan vinden mensen het gek dat ik hier al een paar keer heb gezegd dit seizoen amper nog zin te hebben naar De Koel te komen.
  Alsof je alleen een echte supporter bent als je jezelf op dit moment komt kwellen met die zaadpotten thuis.

  Ik heb behoefte aan een team/trainer met een heldere speelstijl, een basiselftal dat vertrouwen krijgt, een visie heeft op hoe te spelen, de juiste spelers opstelt, duidelijk wisselbeleid heeft, etc etc…en dan mogen ze best fouten maken, of 14e staan…. zal me worst wezen.

  Misschien volgende week naar Tilburg. Uit tegen sterke clubs kan het blijkbaar wel.

 2. beek

  Prima verslag Guy!
  Ralph Seuntjes laat in de Limburger weten dat hij VVV slordig vindt aan de bal en in de passing. Wij weten dat dit niet alleen in de wedstrijd tegen NAC was, maar in alle wedstrijden (die ik gezien heb). Alleen het terugspelen gaat vaak goed. Dit gebeurt dus veel te veel. Er zit te weinig creativiteit in de ploeg.
  Janssen gaat steeds angstiger en daardoor slechter spelen.
  De nieuwe ‘aanwinsten’ vallen me niet mee.
  Berden werkt hard en is snel, maar hij komt geen man voorbij. Daarom loopt hij steeds met de bal van de vleugel naar binnen en dat levert niets op.
  Lathouwers speelt voornamelijk naar achteren.
  Allouch bakte er ook niet veel van, hij kan wel (af en toe) een man voorbij, maar dan levert hij een waardeloze bal af.
  Ketting speelt risicoloos de bal achter rond (behalve één keer tegen RODA dat daar niet op gerekend had).
  De enigen die me kunnen bekoren zijn Johansson en in mindere mate Sedlacek (want die levert de net veroverde bal vaak weer in) en De Boer.

 3. roermond

  Ik schrijf niet vaak slecht over VVV, maar wat heb ik vandaag een zaadpot gezien in een goed-gevulde Koel…Wat een slechte wedstrijd van beide kanten…keepers hebben allebei niks te doen gehad, geen kansen gezien in de zestien meter…slechte passes van beide kanten…Met zo’n spel als vanavond hebben ze allebei niks te zoeken in de eredivisie…nog sterker…de eventuele tegenstanders van NAC en VVV in de nacompetitie, hebben allebei niks te duchten van deze 2 volledig, zoals de Duitsers zeggen, ” harmlose ” ploegen. Jammer, maar dit is de harde realiteit… Hopenlijk volgende week in de uitwedstrijd tegen Willem II beter…

 4. De Realist

  Het was inderdaad redelijk bagger gisteravond. Het mooie is dat ze volgend weekend weer gewoon gaan winnen in Tilburg. Er is op dit VVV geen peil te trekken.

 5. Ievel Knievel

  Ik zeg dit niet snel, maar het lijkt er misschien wel eens op alsof VVV intern besloten heeft dat men zich gaat richten op het aankomende seizoen en daarin proberen te promoveren. Als dit zo zou zijn dan zou dit OLIEdom zijn. Het lijkt erop alsof het allemaal niet per sé moet.

  Met waarschijnlijk Groningen en Cambuur in de KKD komend seizoen heb je weer 2 potentieel grotere clubs als concurrenten (bovenop de potentieel grotere clubs die al je concurrentie zijn in de KKD).

  Iedere kans die je momenteel kan pakken op promotie moet je pakken. Zie Excelsior, NEC en Go Ahead Eagles (de nummers 6,7 en 8 2 seizoenen geleden in de KKD en Excelsior de nummer 6 verleden seizoen).

  1. ponnie veag oet de pan

   Besloten? Het is maar goed dat ze nog niet promoveren! De selectie is nog veel te wisselvallig om te promoveren. Laat ze maar lekker nacompetitie spelen en daarin een paar mooie potjes spelen, maar promoveren? Neuh aub niet!,

   Ik blijf erbij, het middenveld is te zwak en niet creatief genoeg, er is geen enkel creatief idee hoe je een goede aanval opzet. Geen snelheid om die pass diep te geven. Oeverloos rondgetik achterin van links naar rechts.. .

   En dan laat je sedlacek ook nog uit de basis. De enige bijter op het middenveld! Ik begrijp niet dat de trainer dit niet ziet..

   1. Ievel Knievel

    Als Kruys niet leert van zijn tactische zetten en blunders dan moet je volgend jaar maar hopen dat je de nacompetitie haalt. Zeker met weer veel wisselingen in de selectie waarschijnlijk aanstaande.

    Dit jaar heb je een grote kans de nacompetitie te behalen. De komende jaren is dat nog maar de vraag.

    Denk je dat NEC en Go Ahead het iets kan boeien dat ze lucky promovendi waren? Binnen no time zijn ze stabiele middenmotors geworden met zelfs nog een kleine kans op Europees voetbal. Ze hebben het eerst stabiel worden in de KKD gewoonweg overgeslagen. En met succes. Waarom de lange route kiezen als de korte route ook kan en je toch aanstaande zomer veel spelers in je selectie moet vervangen? Dat kan je misschien wel beter doen als aanstaande eredivisieploeg die net gepromoveerd is.

  2. Gerardus

   Je noemt dan ook de enige ploegen nog op die gepromoveerd zijn via de nacompetitie in dit milennium.Daarbij is de kans redelijk groot dat Excelsior eruit vliegt, en bij GAE voorzie ik eigenlijk eenzelfde scenario als VVV. Paar jaar leuk mee doen waarbij alles goed valt en daarna terugzakken. GAE had afgelopen jaar maar liefst 3 punten meer als degene die direct degradeerde dus dat zegt ook genoeg. In Nijmegen hebben ze wel flink doorgepakt, maar dit doen ze ook alleen door pure financiele hulp van Marcel Boekhoorn natuurlijk. Geen andere club had natuurlijk Cillesen en Schone kunnen halen als je ziet waar NEC vandaan komt. Het is gewoon een gegeven dat je beter kunt promoveren als kampioen zijnde dan via de nacompetitie, omdat je er dan organisatorisch vaak ook beter voor staat.

   Zelf geloof ik niet dat Kruys daar al mee bezig is. Janssen natuurlijk wel, want anders zou dat wel oliedom zijn als je ziet wat er ng onder contract staat voor komend seizoen. VVV was tactisch gewoon niet opgewassen tegen NAC met hun vijfmans defensie en uitstekende voorhoede. Alles ging van links naar rechts en van achter naar voor en weer naar achter. Als je dan ook nog zulke fouten maakt als vrijdag dan had je de punten al van te voren kunnen geven. Je geeft gewoon 2 goals cadeau aan NAC. Verder is het gewoon typisch VVV. Van Oss verliezen en dan van Heracles winnen. Het zou me ook niet verbazen als ze Willem II van het kastje naar de muur sturen en daar eenvoudig winnen.

 6. Gerardus

  Ik snapte niet echt waarom Sedlacek erlangs stond? Ik heb de wedstrijd tegen Roda gemist maar zag dat hij toen er ook langs stond, weet iemand waarom? Of is dat gewoon weer een tactische zet van Kruys omdat hij tegen Almere niet goed speelde en gewisseld werd?

  Wat ik positief vind aan de trainer Kruys is dat als hij iemand anders laat spelen hem ook de kans geeft om een x aantal wedstrijden te spelen en ook echt de kans krijgt. Ik snap alleen niet altijd waarom hij deze keuzes maakt. Juist met Sedlacek heb je meer verdedigende zekerheid, diepgang en dynamiek op je middenveld.

  Dat gezegd hebbende, gewoon een dik verdiende zege van NAC. Ze waren zeer solide en deden me heel erg aan de Eredivisie jaren onder Steijn denken. Compacte verdediging en solide voorhoede waar VVV gewoon niet doorheen kwam. Jammer dat je het zelf ook zo lastig maakt als je twee maal de bal zo inlevert bij NAC. Eerste helft vond ik alleen Janssen en Venema een voldoende. Janssen met een paar goede ingrepen achterin, goede ballen naar voren en een paar gevaarlijke voorzetten en Venema die af en toe een man voorbij kwam en het dan probeerde. Wat de rest aan het doen was weet ik eigenlijk niet.

  Tweede helft begin je goed maar kan NAC flink tikken in de 16 zonder aangepakt te worden. De derde goal was helemaal exemplarisch voor deze wedstrijd. Een fout maken op het middelveld. Deze fout proberen te herstellen maar uiteindelijk de bal in het eigen doel werken via maar liefst DRIE VVV spelers. Uithuilen en opnieuw beginnen volgende week zondag.

  In ieder geval een minder pijnlijke nederlaag dan onze vrienden uit Kerkrade gisteren hadden. Als je dat ziet dan staan wij er toch geweldig voor…

 7. Sorry hoor, maar je hebt nuhelemaal niks te zoeken in de eredivisie.
  Kun je mij 1 speler van de basiself opnoemen die eredivisiewaardig is?
  Er zijn er misschien een aantal die kunnen doorgroeien tot, maar de rest is allemaal max.linkerrijtje KKD.
  Dus mocht je onverhoopt via de nacompetitie promoveren, dan wordt het wel heel lastig om een elftal op dat niveau bij elkaar te formeren.
  Dus idd. zoals hier al eerder geopperd, hopelijk een paar lekkere potjes in de nacompetitie spelen en in de zomerstop doorselecteren. Graag een creatieve middenvelder erbij met inzicht en een potentiële goeie steek – dan wel dieptepass. Hij moet ook het spel kunnen versnellen en altijd naar voren denken en – spelen. Elke club zoekt zo’n speler natuurlijk, maar laten we 🙏 op de goede contacten van de mensen die daar dag en nacht mee bezig zijn…
  Wat Sedlacek betreft, idd. een bijtertje en ook ik zou m opstellen, maar hij heeft 1 duidelijk minpunt: hij levert te veel ballen in bij de tegenstander. En ik denk dat dat bij de trainer de doorslag geeft om hem er geregeld naast te zetten.
  En als laatste wat betreft de wissel van Venema tegen NAC; dat was voor mij ook onbegrijpelijk…
  Venema moet je in dat soort wedstrijden altijd laten staan, hij kan uit het niets scoren, precies een speler die je op dat moment nodig hebt…

 8. Koelie

  Eredivisie daar hebben we inderdaad niks te zoeken. Goed resultaat behalen in de Playoffs is met de huidige vorm sowieso een utopie. Ga eerst maar een fatsoenlijke thuiswedstrijd spelen.

  Als je per ongeluk promoveert degradeer je meteen weer, omdat organisatie en selectie er totaal niet klaar voor zijn. Het zou Marco B natuurlijk wel goed uitkomen dan kan hij weer een paar jaar achterover leunen. Extra geld stroomt toch binnen en de broodnodige veranderingen en verbeteringen hoeven dan niet meer zonodig.

  Het verbaasde me wel Marc van Hintum bij Goedemorgen Eredivisie vertelde dat ze Kees de Boer (opgehemeld door Hans Kraay, die blijkbaar alleen youtube highlights ziet) geen nieuw contract kunnen aanbieden, omdat ze terug moeten in budget. Er is blijkbaar een nieuw salarishuis. Contracten van vorig jaar kunnen ze nu niet meer betalen dus misschien dat ze op de berg toch stiekem gokken op promotie. Hoezo met beleid?

  1. Ievel Knievel

   Niet zo raar toch dat je in salaris terug moet? Er klopt sowieso van alles financieel gezien niet en er ons wordt zand in de ogen gestrooid. Niet zo raar als je een koekenbakker al 12 jaar lang op de financiën laat passen.

   1. Gerardus

    Nou ja het is eigenlijk wel raar dat je een van je belangrijkste spelers niet kunt verlengen. Neem aan dat je dat als een prioriteit ziet. Hij is bij 14 van de 49 doelpunten betrokken geweest dus dat is een behoorlijk aantal.

    Wat wel een nadeel is, is dat volgens mij dit jaar het laatste jaar is dat je een soort “parachute” geld krijgt van de TV rechten. Degradanten krijgen namelijk altijd meer TV gelden dan andere clubs omdat ze zo snel terug moeten.

    Maar dan zul je keuzes moeten maken met het verlengen van contracten, maar dan snap ik niet waarom een Allouch, Lathouwers, Kettingk, Dirks, Sedlacek etc zijn gehaald terwijl deze spelers nog een contract hadden bij hun vorige club. Dat wilt meestal ook zeggen dat ze zijn afgekocht. Misschien hebben ze enkel een opleidingsvergoeding betaald, een doorverkooppercentage of een andere oplossing. Maar dan nog snap ik niet waarom niet het beleid is om te gaan voor transfervrije spelers. Net als dat op een speler van VVV een bod wordt gedaan, dan moet je als club zijnde toch echt de intentie hebben om deze te willen verkopen wil je een keertje financieel gezond zijn. Want dat zijn we al jaren niet!

   2. Koelie

    Same nao baove zou toch ook meer inkomsten moeten betekenen of is het vooral hopen op meer inkomsten. Het verbaast me dat je in de seizoen roept dat je drastisch moet bezuinigen (en dat ook doet, gezien het jeugdteam van Jos) en in dat seizoen afgesloten contracten van KKD niveau nu niet meer kan betalen.

   3. Ievel Knievel

    Het antwoord is heel simpel. Marco B. is geen goed directeur. Hij mag van geluk spreken dat de boel tot nog toe niet in zijn gezicht ontploft is.

    Dat je redelijk recent afgesloten contracten komend seizoen al niet meer kan betalen, betekent dat je onverantwoorde financiële risico’s neemt.

    Het meest is dat gebeurd het half jaar voor degradatie. Toen er een heel vreemdelingenlegioen is binnen gehaald. Waarschijnlijk heeft dat de degradatie mede veroorzaakt in plaats van voorkomen. De salarisdruk lag toen onverantwoord hoog.

 9. Oelie op zuid

  Wat is er gebeurd met de miljoenen van de transfer van Giakomakis,?
  Zijn die centen opgegaan aan de corona?
  Heeft iemand zicht op de financiële cijfers van VVV?. Kun je die inzien bij de kvk? Of wordt het jeugdplan doorgedramd? waardoor contracten niet worden verlengd?.

Leave a Reply