VVV-Venlo

VVV-Venlo gaat helpen bij opleiding Beijing Sport University

VVV-Venlo gaat Beijing Sport University helpen bij het opleiden van jonge voetballers in China. Dat meldt 1Limburg op haar website.Dit is onderdeel van het samenwerkingsverband dat de club is aangegaan met China Football College.

Onlangs waren er jeugdspelers uit China te gast bij VVV-Venlo en zij verbleven 10 weken in Nederland. Hier werd getraind en wedstrijden gespeeld, om zo te leren van onze cultuur en voetbalfilosofie. Inmiddels zijn de spelers weer terug naar China, maar VVV-Venlo gaat een samenwerking aan met de organisatie en hoopt in de toekomst nog meer Chinese spelers te verwelkomen in Venlo.

Ron van den Bekerom, projectmanager ‘De Trap Omhoog’, heeft inmiddels de vraag gesteld of VVV niet een voetbaltrainer, een fitness- en conditietrainer en eventueel een keeperstrainer konden sturen om het niveau van het Chinese voetbal te verbeteren. De club heeft deze vraag opgepakt en is inmiddels met de werving van trainers begonnen. Er hebben zich al kandidaten gemeld om begin februari aan het Chinese avontuur te beginnen. Aldus 1Limburg.

Volgens de website waren er grotere clubs in Nederland geïnteresseerd in het samenwerken, maar hebben de Chinezen gekozen voor het avontuur met VVV-Venlo. Mogelijk kan hier sportief ook winst gehaald worden door bijvoorbeeld talentvolle spelers al vroeg naar Nederland te halen, maar het grootste stukje winst kan behaald worden op het financiële vlak. Het is een grote commerciële markt, waarvan VVV mogelijk van kan profiteren.

Het is altijd even afwachten wat dit oplevert. We hebben namelijk wel meerde samenwerkingsverbanden gehad op sportief, educatief en financieel vlak. Uiteraard met wisselend succes. Maar het is goed dat VVV over bepaalde grenzen heen kijkt en zich op verschillende mogelijke manieren probeert te onderscheiden en te verbeteren. De toekomst moet uitwijzen of dit iets oplevert voor VVV.

 

2 Responses

Leave a Reply