VVV-Venlo

VVV-Venlo gaat in slotfase ten onder tegen Panathinaikos

VVV-Venlo heeft de Herman Teeuwen Memorial helaas niet kunnen winnen. In De Koel werd het 0-1 in het voordeel van Panathinaikos door een late goal van Kampetsis.

We zaten precies een week voor het begin van de competitie en VVV trof in de Grieken een tegenstander van formaat. Panathinaikos had in de voorbereiding gewonnen van Ajax en Feyenoord, dus VVV was gewaarschuwd. Maaskant stuurde in de eerste helft een sterke opstelling het veld in. Opvallend was dat het centrum bestond uit het Schäfer en Röseler. Maaskant gaf eerder aan dat Kum nogal zeker was op die plaats in het elftal.

De Grieken speelde niet met hun eerste elftal en dat kon je in de eerste fase van de wedstrijd ook goed zien. Het initiatief lag bij VVV-Venlo en de aanvallende intenties waren duidelijk. Deze werd vooral georchestreed door Neudecker, die op 10  speelde deze wedstrijd. In de eerste 20 minuten kreeg VVV-Venlo kans na kans met Neudecker, Van Ooijen en Post. In de 11e minuut was VVV erg dichtbij een doelpunt, maar de bal ging er tot viermaal (!) toe niet in en daarom bleef de 0-0 stand gehanteerd.

Linthorst gaf Wright en Neudecker nog twee grote kansen in de eerste helft, maar dat was ook zowat het enige wat er aan ontbrak: het afmaken van de gegeven kansen. De Grieken roken dat en krabbelde weer iets op. Aan het einde van de eerste helft waren zij weer gelijkwaardig aan de Venlonaren, al bleven de grootste kansen voor de thuisploeg.

De Grieken wisselde maar liefst 10 keer in de rust, alleen de keeper bleef op zijn positie staan. VVV wisselde ook, maar niet zoveel als Panathinaikos. Janssen, Schäfer, Pachonik en Soriano verlieten het speelveld. Scheimann, Kum, Dekker en Opoku waren hun vervangers.

VVV-Venlo ging verder waar ze voor de rust gebleven waren en dat was het proberen om aanvallend spel op de mat te leggen. In de tweede helft bleef VVV-Venlo breien aan de aanval en kwam het tot enkele schotmogelijkheden. Alles leek te kloppen, alleen het afmaken is nog niet klinisch genoeg. Dat moet echt verbeteren, want dit kan je gaan opbreken tegen betere tegenstanders. Dat zagen we ook tegen Panathinaikos. Zij hadden niet echt veel kansen kunnen aantekenen, maar in de 85e minuut kwamen ze als een duveltje uit een doosje en werd de 0-1 gescoord.

Daardoor eindigde de wedstrijd in een 0-1 nederlaag. Spijtig, maar we hebben een VVV-Venlo gezien dat aanvallend durft te voetballen en dat is denk ik de les die we hieruit kunnen trekken. Op naar RKC thuis volgende week!

Toeschouwers: 2.287
Goals: 85. Kampetsis (0-1)

Opstelling VVV-Venlo: Kirschbaum, Pachonik ( 46. Scheimann) , Janssen ( 46. Kum) , Schäfer ( 46. Dekker) / ( 69. Van Bruggen), Röseler ( 87. van Dijck) , Post, Neudecker ( 87. S. Janssen), Linthorst, Van Ooijen ( 60. Sinclair) , Soriano ( 46. Opoku) en Wright.

51 Responses

 1. Venske

  Tja, een mooie wedstrijd. Vvv is er beslist op vooruit gegaan sinds vorig seizoen. Jammer dat de diverse kansen niet werden benut. Al met al genoten van de wedstrijd. Maar eromheen was het zeer matig. Een omroeper die schreeuwde in een hoog tempo, waardoor er geen woord was te verstaan. Het publiek is vooral benieuwd naar de nieuwe spelers. Wie is wie? Op de schermen niets te zien. Nergens een info boekje of stenciltje te krijgen met enige info. Een jeugdtalent dat in het zonnetje wordt gezet. Maar niemand weet wie het is… Jammer een misser van onze club… Maar het belangrijkste: het voetbal was dik oké

  1. Lincoln

   Als je een beetje VVV volgt moet je weten wie die jongen is. Zat vorig seizoen vaker bij de selectie, viel in tegen Feyenoord speelde ook mee in de beker en is een van de talenten in de jeugdopleiding. Ik weet ook niet hoe je verder dit zou moeten uitlichten.

   Daarnaast was de omroeper vandaag onze topscorer aller tijden mijnheer Maurice Graeff omdat onze stadionspeaker vandaag niet kon vanwege vakantie waarschijnlijk.

   Op de schermen staan volgens mij alle spelers uitgebeeld als de opstelling wordt omgeroepen. Daarnaast kun je alle spelers op de website van VVV terug vinden, had je op de open dag dit kunnen zien of kun je via transfermarkt.nl alle informatie vinden.

   Je kan dit allemaal aanstippen maar je kan ook zelf initiatief nemen om achter deze zaken te komen. Vind het namelijk een beetje jammer dat als het voetballend goed gaat weer allemaal rare randzaken naar boven komen die eigenlijk allemaal vrij simpel uit jezelf oplosbaar zijn. Wellicht zijn er vanuit VVV bovenstaande punten waar ze zich kunnen verbeteren.

   1. chretien

    Come on, hoe ver moet het gaan? Venske heeft gewoon gelijk. Zeg gewoon: we zijn een klein clubje en we moeten het doen met een klein budget. Dan is venske en alle zogenaamde klagers uitgesproken.
    Was een leuke, het aanzien zeker waard, wedstrijd. We combineerden bijvoorbeeld veel beter dan we van ons team zijn gewend. Jammer dat we niet scoorden, er waren genoeg kansen. Ook jammer dat de jeugd maar niet wil doorstromen, want Maaskant gebruikte er slechts een, Linthorst, in de beginopstelling. We kunnen gaan beginnen. FORZA VVV!

   2. Kladderdaats

    Zeker heeft Venske gelijk. 100% waarheid. Er zijn er hier een paar met lange tenen. Ben ook benieuwd hoe het gaat werken met consumptie kaarten zaterdag? Hopelijk niet al te lange rijtjes. Hoe gaat het eigenlijk met Maaskantje?

   3. Grad

    1e indruk op vertoonde spel tot nu toe prima en daar moeten we ‘Maaskantje’ beoordelen nietwaar? En niet op randgebeuren !

 2. RuiverCity

  Ik vond Maurice Graeff een verademing als stadionspeaker!
  Hij sprak de Griekse namen perfect uit 😉

  Ongelooflijk dat VVV nog in de shirts van vorig seizoen speelde. Tevens hangt de hele fanshop nog vol met shirts van het afgelopen seizoen en daar moet je ook nog de volle mep voor betalen. Dat moet toch al allemaal vol hangen met nieuwe spullen! Wat een gemiste kans!!!
  Maar ja, Masita hè……….

 3. wuilus

  Mag ik vvv als eerste een compliment geven.
  Ik heb vvv in jaren niet meer zo goed zien voetballen. Wat een mooi voetbal om te zien. Ondanks dat er niet werd gesoord, geeft deze wedstrijd enorm veel vertrouwen.
  Er was maar 1echt minpunt en dat was dat het geluid op de Z tribune wel heeeeel erg zachtjes was.
  Betaal systeem voor drank was nog ff wennen, maar ook dit lijkt mij een enorm pluspunt.
  Ik heb enorm genoten van vvv en het feit dat bijna iedereen zn ogen uit keek van dit vvv, vond ik ook erg leuk om te zien

  1. lucien1978

   Misschien mogen we de bij voorbaat uitgekotste Maaskant hiervoor de credits geven.

   Hij zorgt er toch voor dat ze leuker en aanvallender spelen.

   De criticasters hoor ik daar helemaal niet over.

   Idd echt leuk voetbal

   1. RuiverCity

    laten we dat maar eens afwachten tot december en kijken waar we dan staan.

   2. Venleau

    Inderdaad RuiverCity, laten we vooral niet eens een keer een vleugje positiviteit aanstippen maar vooral weer vooruit kijken naar de toekomst, want och jee, het zal er een keertje goed uitzien en daar je over uit te spreken, nee laten we vooral nu stil zijn zodat we in de december weer negatief kunnen praten als we een paar keer achter elkaar verliezen. Je hebt helemaal gelijk.

 4. VVV 4ever

  De bekende voetbalwet sloeg weer toe, VVV creëert kans op kans en Panathinaikos scoort knap randje buiten spel….

  Ik heb zeker vertrouwen in komend seizoen,dit is het voetbal wat de mensen willen zien!
  Linthorst altijd opstellen, speler uit eigen jeugd/regio ,staat voor jaren vast onder contract dus zou bij een eventuele doorverkoop een leuke cent kunnen opleveren!

  Forza VVV!!!

 5. Zeker wete

  Gezien het Duitse gehalte had ik juist op een doelpunt van VVV gerekend ergens in de laatste minuten…

  Zonder gekheid, Met dit VVV gaan we komend seizoen veel lol beleven. Ik vind de verslagen van de wedstrijd nog wat mild voor de grieken want eigenlijk hadden ze geen kloten te vertellen in de Koel. VVV voetbalde en Pa%^$% keek toe. Leuk combinatievoetbal met diepgang en veel strijd. Alle nieuwelingen deden het goed. Wright soms wat ongelukkig bij acties. Ik vind wel dat er nog zeker 2 buitenspelers/ middenvelders bij moeten. Ik vond Peter van Ooien erg sterk spelen. Soriano gaat er minimaal 15 in rammen. Middenveld was dik in orde. Neuendecker is een topper. Defensie is alleen maar sterker geworden,

 6. Zeker wete

  ps als we dan toch even mogen zeiken dan zeik ik bij deze over de bierprijs. 4,90 voor 0,5 liter is ineens wel heel erg verhoogd. Zonder cash betalen prima maar dit vind ik buitensporig.

 7. Timeeh

  Inderdaad. Graef was een verademing als stadionspeaker. Die andere gast en tevens supporterscoordinator bakt er niet veel van en vindt het vgm maar wat tof om interessant te kunnen doen op en om het veld.

 8. Hakkentrik

  Prima wedstrijd van VVV gezien gisteren. Opvallend, ik zag een team dat de bal wil hebben en naar voren durft te voetballen, dat was vorig jaar wel anders ! Prima combinatiespel, een solide verdediging, en een spits waar constant dreiging van uit gaat. Ik verwacht zo een mooi seizoen, mits…….ja mits de bank toch wat uitgebreid wordt. De basis is wel erg smal op dit moment.
  Voor mij de absolute uitblinkers gisteren: Neudecker (die werkelijk overal te vinden was) en Linthorst (daar gaan we nog echt veel plezier aan beleven). Onze spitst vormt een constant gevaar, was gisteren wat ongelukkig in de afronding. Wright vond ik een van de minderen gisteren. Werd veel gecoacht vanaf de zijlijn, en door andere spelers, en stond bij spelhervattingen regelmatig verkeerd opgesteld. Ook voorzetten vanaf de zijkant waren of te hard, of te laag, maar zelden op maat.
  Tweede helft Opoku als vervanger van Soriano deed het zeker niet slecht. Hij voelt zich in de spitst duidelijk beter op zijn plaats dan vorig seizoen vanaf de zijkant. Scheimann te traag, en liet ook zijn tegenstander lopen bij de (overigens heerlijke) treffer van Panathinaikos.
  Al met al een prima partij van VVV. Hoe is het overigens met Dekker?

 9. RuiverCity

  Scouts van 15 clubs zaten gisteren op de tribune. Zo ook van Heerenveen. Volgens de fansite van de Friezen voor aanvoerder Danny Post.
  Of zou het voor Röseler zijn geweest? Die heeft volgens mij nog maar een contract voor één seizoen. Hopelijk gaat VVV snel met hem om de tafel zitten en hem flink belonen voor zijn prestaties.

 10. RuiverCity

  KAA Gent News

   
  @KaaGentNews
  27 jul.

  Meer
  VVV Venlo is interested in Nigerian winger Philip Azango. Azango currently plays for KAA Gent, but never broke trough.

  VVV Venlo toont interesse in Philip Azango. Azango speelt momenteel voor KAA gent, maar kon nooit doorbreken #KAAGent #SamenVVV #SoarSuperEagles

  1. De Koel

   Bron van Faenonline is blijkbaar Ola Prasina, een Griekse site waarvan de betrouwbaarheid niet te checken is. Verder is het niet eens duidelijk of de scouts (als ze er al waren) voor spelers van VVV of van Panathinaikos kwamen. Ik kan niet zoveel met dit soort berichten.

 11. Hup VVV!

  Vond het een leuke wedstrijd om naar te kijken! Zit veel voetbal in de ploeg, alleen jammer dat de kansen niet afgemaakt werden.
  Ik weet alleen niet hoe we het niveau van Panathinaikos kunnen inschatten aangezien ze niet met de sterkste opstelling speelde.

  Op naar RKC thuis! Hup VVV!

  1. lucien1978

   Ik zou bij Utrecht aankloppen. Die hebben er een paar. Joosten zat ook alweer op de bank.

   Ik zou proberen Boussaid te huren of Menig.

   Verder zouden Saymak of Bruns ook prima kunnen passen

  2. idderzienmeining

   El Jebli heeft eind vorig seizoen zijn contract verlengd bij De Graafschap en lijkt me dus niet haalbaar voor VVV.

   Lees vandaag dat NAC Breda waarschijnlijk aan de haal gaat met Dogan, die sinds deze zomer uit zijn contract liep bij TOP Oss … gezien zijn seizoen in de KKD afgelopen jaar en zijn staistieken had ik stiekum gehoopt dat VVV het met hem zou aandurven ?

   Patrick Joosten mocht afgelopen donderdag weer eens invallen bij FC Utrecht in de voorronde Europa League. Ik denk dat – mocht FC Utrecht hem niet nodig hebben – pas vlak voor de deadline van de transferperiode beschikbaar komt. Vraag is of VVV een optie is voor Joosten en of VVV daar op wil en kan wachten ?

   Zelf heb ik even geen idee of gevoel bij welke buitenspelers bij VVV op de radar staan !

   1. chretien

    El jebli kun je aanvallende middenvelder noemen, maar geen linker of rechter spits. Joosten zien we graag komen, maar in princope liever geen spelers meer huren, tenzij optie voor koop is geregeld. FORZA VVV!

 12. Dond

  Linksbuiten; Lazaros Lamprou mag verhuurd worden. (liever niet huren maar als er niks anders op zit)
  Meen dat VVV vorige seizoen ook interesse had maar dat hij toen naar Fortuna ging.
  Deze speler vond ik toch wel opvallen bij Fortuna, die zou ik ook graag bij ons zien. Precies een speler voor een positie waar we nog iemand zoeken.

 13. jason

  ja laten we nog meer kopen/huren. Het is al een vreemdelingenlegioen. Heb prima jeugdspelers zien ballen de afgelopen wedstrijden. Geef die eindelijk eens een kans zodat er nog iets van ons eigen in zit.

  Waar blijft dat nieuws over een echte grasmat. Veel belangrijker lijkt me als je een echte voetballiefhebber bent.

  Met het duurste bier van de eredivisie naar een vreemdelingenlegioen kijken op nepgras met korrelwolken. Nou zin in.

  Tot zaterdag.

  Lang leve De Koel dat dan weer wel.

  1. Luis Erique

   He Jason, blijft maar thuis als je er zo over denkt, zeverzakken zijn er al meer dan voldoende in de Koel.
   Kunstgras is gewoon de enige optie budgettechnisch op dit moment, deal with it. Dat vreemdelingen legioen valt reuze mee. Veel Duitsers ja, maar dat had vvv al jaren eerder moeten doen, We zitten praktisch in Duitsland.
   Hoeveel je uitgeeft is je eigen keuze, als je het te duur vindt, kijk je gewoon op tv, haal je Schultenbrau in huis en ben je de man voor 5 euro.
   Ik heb er zin in, vat een lekker biertje en hoop op spektakel.

  2. Grad

   Dat je een tegenstander van kunstgras bent weten we nu onderhand wel, daar hoef je niet in elk bericht wat je plaatst weer opnieuw over te zeveren.
   Ik vraag me af waarom jij nog naar de Koel komt, als je met dit beleid van VVV niet eens bent, blijf dan aub thuis, want dit soort nepsupporters zijn VVV onwaardig, of horen überhaupt niet in een stadion thuis en kunnen beter zoals #luisEnrique verwoord thuis voetbal op de TV kijken met een flesje Kordaat of zo.

   1. jason

    Ben ik eens positief over onze jeugdspelers bv is het weer niet goed. Bij jullie is het glas ook altijd half leeg. pff

    Lang leve De Koel (behalve die walgelijke mat en dat dure bier natuurlijk)

   2. Koelie

    Het aftellen is begonnen nog 15 jaar en dat gaat het kunstgras eruit. Inmiddels al minimaal een jaar vertraging maar fase 1 van fase 1 is afgerond. Nieuwe entree/Fanshop zag er van binnen mooi uit. Begint eindelijk op een echte profclub te lijken.

 14. idderzienmeining

  Ik richt me even specifiek tot onze vriend Word …
  Je repte hier enige tijd geleden dat de komst van de nieuwe linksbuiten op stapel stond.
  Tot nog toe ben je een erg betrouwbare bron gebleken dus ik ben benieuwd of je nog een status hebt ?
  Ik verwacht geen namen en geen exacte datum, maar kun je ons wél een update geven misschien ?

  Op naar zaterdag en na áfgelopen zaterdag heb ik er mega veel zin in !
  VVV kwam prima voor de dag tegen de Grieken en de spelopvatting kan me ook wel bekoren moet ik zeggen.
  Ze spelen duidelijk een ietwat ander spelletje wat op het eerste oog aantrekkelijk lijkt maar zeer zeker niet ten koste is gegaan van de verdediging !

  Verwachte (en gehoopte) opstelling voor zaterdag wat mij betreft:

  Kirschbaum

  Pachonik Röseler Schäfer (evt. Kum) Scheimann

  Linthorst Post Neudecker

  Wright Soriano v. Ooijen

  1. Word

   Zoals Ruiver al zegt: ze zijn met plan B bezig. Maar die verwachten ze niet voor de eerste wedstrijd. Op middenveld moet/gaat susic nog eerst weg (Groningen/turkse club) en dan daar een vervanger voor.

 15. RuiverCity

  Word heeft aangegeven dat die linksbuiten is afgeketst en naar plan B moest worden overgeschakeld.

  Ik vond Scheimann de tweede helft, vooral qua snelheid, tegenvallen tegen Pananthinaikos. Hopelijk verbetert hij zich nog anders Janssen opstellen.

  Jammer dat er geen linksbuiten meer aansluit voor a.s. zaterdag. Van Ooijen speelde prima maar is meer een hangende linksbuiten. Hierdoor krijg je meer een 4-4-2 systeem.
  VVV is gebaat bij diepgang/snelheid, zeker in uitwedstrijden.
  Hopelijk komt er deze week nog iets…….

  1. De Koel

   Ik hoop ook dat er deze week nog een linksbuiten bijkomt. Janssen is overigens ook te traag, die wordt er veel te vaak uitgelopen. Los nog van de harde overtredingen die hij vaak maakt omdat hij het niveau eigenlijk niet aankan.

   1. chretien

    Janssen Maakt beslist geen harde overtredingen, wel domme en zeer zichtbare overtredingen. Als hij het een beetje slimmer zou aanpakken, zou men anders naar hem kijken. Hij kan ook veel beter op zijn plek van linksachter blijven staan ipv soms mee naar voor hollen. Hij kan dat gewoon niet, te langzaam en kan dus ook nooit snel mee terug rennen. Laat dat aanvallen maar over aan de rest. Janssen is volgens mij niet eens een linksachter, maar eerder een man voor centraal midden. Maar daarvoor is hij wellicht te klein?p

 16. chretien

  De glazen bol van VI meldt: Grootste tegenvaller: VVV-Venlo
  QUOTE Ik hou m’n hart vast voor VVV. Robert Maaskant voor Maurice Steijn is geen vooruitgang, terwijl bepalende spelers als Lars Unnerstall en Peniel Mlapa zijn vertrokken. Ik verwacht niet dat de nieuwe spelers in de buurt komen van het spierballenvoetbal van vorig seizoen. Als er niet wordt gewonnen in de eerste twee speelronden – promovendi RKC Waalwijk en Sparta zijn de tegenstanders – kan het weleens héél snel bergafwaarts gaan met VVV.
  UNQUOTE
  Als Maaskant dit nu eens onze jongens laat lezen. Het zou wellicht een extra motivatie kunnen zijn voor een positieve bliksem start….
  FORZA VVV!

  1. lucien1978

   Dat is totale waan. De eerste 11 zijn beter dan de eerste 11 van vorig seizoen. Alleen in de breedte moeten er nog een stuk of 2 bij.

   Soriano is bijv beter dan Mlapa . Die gaat er minimaal 15 maken.

   Pachonik en Wright prima aankopen .

   Neudecker is veel beter dan Susic.

   Ik twijfel alleen of ik van Ooijen of Sinclair in de basis zou zetten. Dit zal met de opstelling te maken hebben.

   1. lucien1978

    Voor mij zijn de grootste degradatiekandidaten RKC en Ado ( zonder El Khayati en geen versterkingen ) en Emmen de grootste degradatiekandidaten.

    Gevolgd door Sparta en Twente.

    Daarna een grote middenmoot met clubs als Fortuna , Willem 2 en VVV

  2. De Koel

   De glazen bol van VI is wel vaker een beetje beslagen. We zullen het dit weekend zien. Het klopt dat VVV fysiek minder sterk is dan vorig seizoen, maar voetballend is de nieuwe ploeg veel en veel beter. En over Maaskant zal VI nooit positief schrijven.

   1. Kladderdaats

    Fysiek minder sterk?? Ut zien kerels. Veel en veel meer kracht dan vorig seizoen waar alleen van Ooijen en Post bikkelden.

 17. Louis van Gaal

  Feit is dat VVV er komende zaterdag MOET staan en dat er tegen RKC moet worden gewonnen. Dan ga je met een prima gevoel naar Sparta…. En we weten allemaal wat een goede start de laatste 2 seizoen heeft laten zien: een elftal met vertrouwen dat de eerste helft van de competitie de basis legt voor het volgende seizoen Ere-divisie….maar verliezen tegen RKC en Sparta… moet er niet aan denken.

 18. YowVVV

  Medio oktober kunnen we pas de eerste vergelijkingen maken tov het team van vorig seizoen. Uit de eerste 2 duels minimaal 4 punten pakken en het is een prima start. Daarna het duel tegen de gigant ajax

Leave a Reply