VVV-Venlo gaat op Duitse toer

VVV-Venlo zoekt intensieve samenwerking met de Duitse clubs Borussia Mönchengladbach en Hertha BSC Berlijn. Dat zegt voorzitter Hai Berden in het voorzittersdiner van L1 Radio. De samenwerking zou met ingang van volgend seizoen moeten resulteren in versterking van de Venlose selectie uit het Duitse kamp.

Contacten
Adviseur voetbalzaken Stan Valckx intensiveert de contacten met de Duitse Bundesliga-clubs, zo laat Berden weten. Mönchengladbach ligt op 35 kilometer van Venlo, bij Hertha BSC Berlijn is voormalig VVV-er Jos Luhukay trainer.

Scoutingsbeleid
Daarmee kiest VVV nadrukkelijk voor een andere richting in het scoutingsbeleid. Onder het voorzitterschap van Hai Berden oriënteerde de club zich lange tijd op spelers uit Japan en Nigeria. Met Keisuke Honda en Ahmed Musa verdiende de club forse transfersommen, maar veel andere spelers slaagden niet in Venlo. De Japanner Yuki Otsu verliet VVV eerder deze maand.

Salaris
Met het vertrek van Otsu hoeft de Venlose club ook niet langer het salaris van de Japanner te dragen. De speler kreeg als niet-EU-voetballer een salaris van minimaal 458.000 euro. Die salariseis geldt niet voor eventuele Duitse spelers die VVV zou aantrekken.
Het L1 Radio voorzittersdiner wordt uitgezonden op eerste Kerstdag om 17:00 uur en herhaald op 28 december om 16:00 uur.

Bron: 1Limburg

5 Responses

 1. Donderspeech

  458.000 komt neer op 52 euro per uur inclusief slapen. kun je best leuke dingen van doen ! Als je dan twee weken eerder mag vertrekken hou je daar toch nog 17.500 euro aan over ! Je had van die 458.000 euro ook 4 goede eerste divisie spelers kunnen betalen aan het begin van het seizoen toen nog wel enkele spelers naar de Koel wilden komen.

 2. Meuske

  Vind het een goed plan maar dit hadden ze natuurlijk jaren geleden al moeten doen want die partner clubs die we hebben gehad zoals Cortiba Porto en Psv hebben ons helemaal niets gebracht. Gladbach hadden ze al veel eerder mee om tafel moeten gaan zitten om over onze Jos nog maar te zwijgen want die hadden ze allang moeten inzetten om duitse talentjes te spotten en te tippen als er 1 venlonaar is die weet van niets iets te maken is hij het wel.

 3. Frosty

  Lijkt me op zich een goede zaak, maar de spelers moeten natuurlijk wel van een degelijk niveau zijn. Ook zijn opties tot koop handig, anders zijn ze na een jaar alweer weg en kun je weer opnieuw beginnen.

 4. RuiverCity

  Toen ik de kop van het bericht zag dacht ik eerst dat we gingen fuseren met Roda JC. Inderdaad een mooie uitdaging en hopelijk levert het via BMG en Luhukay (snel) iets op. Want met die Portugezen en Brazilianen heeft alleen maar weer geld gekost. Fijne Kerstdagen allemaal.

Leave a Reply