VVV-Venlo heeft geen kind aan Jong Ajax

VVV-Venlo heeft maandagavond een eenvoudige zege geboekt bij Jong Ajax. Op Sportpark de Toekomst werd het zelfs 0-4 in het voordeel van de Venlonaren in wellicht de makkelijkste overwinning van dit seizoen.

Voor de wedstrijd begon en we de opstelling van Jong Ajax zagen – met enkele jongens die ook al eerder minuten hadden gemaakt bij het ‘echte’ Ajax – was het toch wel even slikken voor de meesten die Venlo een warm hart toedragen. Maar vanaf het moment dat scheidsrechter Mansveld floot voor het begin van de wedstrijd, was van die kwaliteitsimpuls weinig te merken.

In de 6e minuut was er het eerste gevaar vanuit Venlose zijde. Opoku kopte na een goed aangesneden corner van Leemans op de lat en het was de inmiddels kenmerkende en gebruikelijke wijze van VVV om iedere wedstrijd een keer op de lat of de paal te mikken.

Niet veel later was het wel raak. VVV onderschepte de bal en Leemans had het idee om eens op avontuur te gaan. Hij liep en liep, keek en produceerde een fantastisch schot met zijn linkerbeen. De bal verdween in de linkerbovenhoek en keeper Leeuwenburgh stond aan de grond genageld: 0-1 voor VVV!

Vijf minuten later konden de spelers het juichen weer vertonen, toen Opoku de bal kreeg aan de rand van de 16. Hij controleerde bal, speelde bal over Westermann heen en kon zo gemakkelijk de 0-2 binnenschieten na een kwartier spelen. VVV nam een comfortabele voorsprong in Amsterdam.

VVV speelde erg compact en wist Jong Ajax het heel moeilijk te maken door alles goed af te dekken. De gastheren kregen daardoor weinig ruimte om iets te creëren en dat maakte dat VVV gewoon sterker was. Dit mondde uit in een serie aanvallen waar helaas het eindstation niet gevond werd, maar de laatste aanval was een stuk effectiever. Sleegers kreeg de bal aan de linkerkant, kapte zijn man uit en schoot op het doel. Zijn schot leek houdbaar, maar Leeuwenburgh had toch veel moeite met de bal en de bal verdween in het doel: 0-3!

Jong Ajax kwam heel even in een gevaarlijke positie net voor de rust, maar Promes stond goed op te letten en daardoor gingen we de theepauze in met een uiterst comfortabele 0-3 voorsprong. De tweede helft begon met een Jong Ajax dat zich wilde bewijzen en ze kwamen vol vuur uit de kleedkamers. De storm duurde 10 minuten en de Venlose muur bleef fier overeind.

De enige goed kans van Jong Ajax in de tweede helft, viel in de 74e minuut. Van de Beek kreeg een schotmogelijkheid in een goede positie, maar zijn schot ging hoog over het doel van Delano van Crooij. Ook VVV kreeg kansen, tweemaal kon Opoku Seuntjens in stelling brengen, maar deze kwamen helaas niet aan bij onze nummer 9.

In de 85e minuut kwam de bekroning voor het goede spel van Opoku, die inmiddels zijn vorm van vorig jaar begint terug te vinden. Hij zocht zijn directe tegenstander om, zette die goed weg en schoot de bal binnenkant paal in het doel: 0-4 voor VVV-Venlo! Een terechte en goede uitslag voor deze Venlose formatie.

Na twee minuten extra speeltijd vond scheidsrechter Manschot het wel genoeg geweest en was de overwinning een feit. Het was een hele goede wedstrijd van VVV-Venlo waarin ze Jong Ajax totaal niet aan het voetbal toe lieten komen. Jong Ajax was thuis tot nu toe ongenaakbaar gebleken met 18 doelpunten in drie wedstrijden, maar de Venlonaren hebben als een collectief zeer efficient en effectief gevoetbald. Een prima overwinning.

Door de winst klimmen we naar de tweede plek met één punt achterstand op nummer 1 Jong PSV, maar het staat allemaal nog heel dicht bij elkaar. Deze overwinning is goed voor de stand en voor het vertrouwen van de mannen van Steijn. Volgende week gaan we voor wederom 3 punten, dan spelen we om 20.00 in Stadion de Koel tegen FC Dordrecht.

Jong Ajax – VVV-Venlo 0-4

Scoreverloop: 10. Leemans (0-1), 15. Opoku (0-2), 42. Sleegers (0-3), 85. Opoku (0-4).
Gele kaarten: Westermann, Cerny (Jong Ajax) Opoku, Post (VVV-Venlo)
Rode kaart: –
Toeschouwers: 1.183

Jong Ajax: Leeuwenburgh, Lartey Sanniez, De Ligt, Westermann, Dankerlui (45. Savastano) ; Van de Beek, Clement (21. Mazraoui), De Jong; Cerny, Cassiera, Dekker (79. Bay).

VVV-Venlo: Delano van Crooy, Dekker, Röseler, Promes, Janssen, Post, Opoku (88. Receveur), Leemans; Vito van Crooij (86. Resida), Seuntjens, Sleegers (75. Hunte).

 

31 Responses

  1. Meuske

   Een echte Venlonaar, 0-4 winnen waar vooraf iedereen toch bang was voor een nederlaag en dan nog negatief commentaar leveren!! Daar gaat Seuntjens wel beter van spelen……!! Hetzelfde geld dat er bij een verlies partij tig reacties zijn maar bij winst laat niemand zijn reactie achter op de site. Forza VVV ik ben trots op de prestaties tot nog toe want we staan 2e en alles is nog mogelijk!!

 1. RuiverCity

  Een puike prestatie gisteravond. Met een ijzersterk middenveld en verdediging.. VVV had de zaakjes goed op orde. Deze prestatie geeft de wisselvalligheid van dit team weer goed weer, Van helemaal niks in Sittard tot prima en energiek spel in Amsterdam. Complimenten vooral voor het centrale duo Promes en Röseler. Delano van Crooy werd totaal niet getest. Wel opvallend dat zijn uitworpen/uittrappen vaak op de stropdas zijn.
  En in Amsterdam werd duidelijk dat Leemans nooit meer laatste man gezet mag worden!
  Jammer of juist slim dat Post gisteren zijn vijfde gele kaart pakt. Hierdoor is hij er in Breda zeker bij
  Komende vrijdag mogen ze laten zien hoe het is gesteld met de wisselvalligheid. Hopelijk kunnen ze deze serie nu eens doortrekken.

 2. jason

  Prima wedstrijd van vvv gisteren na het debacle tegen Zwolle. Geen kans wegegeven en overal op het veld vol erop.

  Echter ik blijf het hier herhalen. Slechtste man op het veld naast die 11 van ajax wederom Vito van crooij. Elke keer balverlies. Toch mag hij steeds blijven staan en gaan ze iemand (resida) die prima gepresteerd heeft in het verleden en ook bij recente invalbeurten, een paar minuten laten spelen. Met als dieptepunt de invalbeurt tegen den Bosch in de 91e minuut na de 3-1.

  Resida staat helemaal in zijn recht als hij op deze momenten weigert in te vallen en de trainer een dikke vinger laat zien. Zo ga je niet met een speler om die veel meer techniek heeft en gewoon een betere speler is dan vito.

  En Art Langerer kunnen we vanaf heden ook niet meer serieus nemen.

  Lang leve De Koel

 3. Venske

  Wat een onzin Jason. Je bent er thuis tegen Den Bosch zeker niet bij geweest. Toen speelde Vito een ijzersterke match. En ik blijf erbij Vito had en heeft het. Groeit nog steeds en ik ben bang dat hij volgend jaar in de eredivisie speelt, maar helaas niet bij ons. Hij gaat dezelfde weg als Linsen….wacht maar eens af.
  Over gisteren…. VVV heeft perfect gespeeld, maar vergeet niet dat het de eerste keer was dat een tegenstander zich niet ingroef voor de eigen goal. Tja en als we de ruimte krijgen..Dan gaat t perfect. Vrijdag mogen onze mannen gaan proberen de verdedigende muur van Dordrecht te slechten. Hopelijk valt er snel een doelpunt, waardoor de Dortenaren uit hun stellingen moeten komen….

  1. jason

   Nou ik was er wel bij maar was jij al die andere wedstrijden dan ? Vito speelde thuis tegen den bosch idd zijn minst slechte wedstrijd dit seizoen. maar mag een profvoetballer ook eens een wedstrijd af en toe de bal naar een medespeler krijgen. Om dit dan meteen “IJzersterk” te noemen ??

   En Linssen was 10 keer beter dan Vito nu is.

   Lang leve De Koel

 4. Goodie

  Ik heb de beste wedstrijd tot nu toe dit seizoen gezien. Een aantal doelpunten waren schitterend en zelf geen kans weggegeven. Ik denk dat de kaart van Post ergens bewust is gedaan met de wedstrijden tegen Nac en Almere in het vooruitzicht. Ook zonder Post moet VVV gewoon winnen van Dordrecht.

  Ondanks dat D. Van Crooij weinig heeft hoeven toen vond ik hem toch meer rust uitstralen. De uittrappen kwamen vrijwel allemaal. Daarnaast heb ik hem een keer zien uitkomen waarbij hij de bal voor de voeten van Cerny wegplukt.

 5. Godfried

  Perfect gedaan. Mooi compliment ook van de trainer van Jong Ajax die zegt dat dit het fysiek sterkste team is van de JL en daarnaast heel goed kunnen voetballen.

  VVV gaat dit jaar ‘gewoon’ bij de eerste 3 eindigen. Zo veel is wel duidelijk. En als we het kunnen opbrengen welke week ervoor te vechten, dan is het kampioenschap zeker haalbaar.

  Proficiat en op naar vrijdag!

  1. Helemaal mee eens. Ik heb een bijeenkomst bijgewoond daarna kon ik niet meer vanwege de tijd. De gesprekken stonden steeds om 1730 gepland, niet haalbaar voor mij. Maar tijdens dit gesprek en daarna heb ik nog een aantal aanbevelingen gemaild is dit ook naar boven gekomen. VVV doet zichzelf veel onnodig leed door deze domme uitspraken te doen. Je weet zelf ook goed dat dit langer duurt dan een paar weken als je het ten minste goed wilt doen. Door in plaats van een tijd of datum te zeggen kunnen je beter helemaal niets zeggen of ermee naar buiten komen als het plan zo goed als rond is. Toen deze uitspraak werd gedaan stond er nog helemaal niets op papier. Het is overigens niet de eerste keer dat deze dingen gebeuren. Ik denk dat een deel van de malaise komt doordat de verwachtingen veel te hoog zijn gecommuniceerd vanuit VVV waardoor je alleen maar kan tegenvallen en waardoor je als club op een gegeven moment tegen een muur loopt.

   Ik weet dat het document inmiddels af is en vanavond wordt gepresenteerd aan stakeholders binnen VVV. Daar is de Supporters Advies Raad ook onderdeel van. Ik ben benieuwd wat er vanavond naar buiten komt. Ik weet dat de planning is om dit plan volgende week met alle supporters te overleggen tijdens de open supporters avond. Waar ook een mogelijkheid is om in groepen het plan te bespreken. Maar daar is tot op heden nog geen duidelijke planning van naar buiten gekomen. Het stond gepland voor volgende week maar kan ook een later moment worden.

 6. brise continu

  …en t zijn juist dit soort zaken Goodie die VVV in een negatief daglicht zetten…dingen beloven en niet nakomen…men is dit zat….ongeacht de resultaten op de mat

  pssst…zo ff sprietse!!

 7. wuilus

  Wat een degelijke en daarom ook goede wedstrijd van VVV. En wat een verademing dar er een andere keeper in staat. Heeft niet veel te doen gehad, maar durft en toont lef. Geeft de verdediging meer rust. Opoku weer erg sterk zeg.
  Knappe prestatie dit.

 8. Ben

  Wat een overwinning! Ik begreep er niets van. Hoe kan dit? Voor en ook na de rust bleven ze ajax met gemak de baas. Raar dat de ajax trainer het heeft over de fysiek van VVV. Ik zag enkele prachtige doelpunten, waar vooral de gebruikte techniek me verbaasde. Jongens bedankt, ik heb genoten. Vito speelde wellicht niet zijn beste wedstrijd door de druk die er rust op zijn selectie voor Jongoranje? Als dit niveau het onze is, dan spelen we op het niveau van vorig seizoen. We worden misschien wel kampioen. FORZA VVV!

 9. Ben

  Oh ja, nog even dit. Delano van Crooij kreeg niet veel te doen, maar deed alles goed en, vooral met rust. Dat zijn uittrappen vaak aankwamen vind ik zelfs bijzonder, want dat zie overal zelden. Oudkeeper Roox kon dat ook goed. FORZA VVV!

 10. Luis Erique

  Nou Ben, het enige wat ik me kan herinneren van de uittrappen van Roox waren een hoop ballen links over de zijlijn. Verder een uitermate goede keeper overigens.

 11. Ben

  Selectief geheugen, wellicht? Meestal onthoud je alleen de goede dingen, maar ik herinner me hem mede als de keeper die uiterst snel de bal weer in het spel kon brengen. Enorme uitgooi en uittrap. FORZA VVV!

 12. beek

  Ik herinner me dat zijn uittrappen wel eens dieptepasses waren waaruit gescoord werd.

  Overigens prima overwinning van VVV.
  Misschien moet Leemans wat vaker uit de tweede lijn schieten tegen defensief ingestelde ploegen.

 13. kenfen

  Winnen we met 4 0 van een ploeg die voor de helft uit Eredivisie spelers bestaat zijn er hier nog mensen die iets negatiefs te melden hebben en Jason welke wedstrijden heb jij eigenlijk gezien.vito was m.i de beste man op het veld de vorige week

  1. jason

   Ga de wedstrijd eens terug kijken man. Adrenaline doet veel he. Het is een zeer beperkte voetballer en heeft alleen maar balverlies. Als hij een verdediger tegen komt weet hij niet wat hij moet doen want een passeerbeweging heeft hij niet. Bovendien waar is die ondersteuning van hem voor seuntjens. Geen bal krijgt seuntjens van hem. En hoezo ben ik negatief ? Ik ben hartstikke positief over Resida die helaas bij deze trainer niet veel goeds kan doen. Een keeper die nauwelijks een fout heeft gemaakt wordt gepasseerd maar een vito die er niks van bakt mag al maanden blijven aanrommelen.

   En natuurlijk ben ik heel positief over de beslissing om in de koel te blijven.

   Lang leve De Koel

 14. RuiverCity

  Omroep Venlo meldt dat VVV in de Koel blijft! De Koel wordt in fases verbouwd. Aan de ene kant historisch natuurlijk een mooi gebaar maar Berden schreeuwt al jaren van de daken dat de Koel op geen enkele manier VVV hogerop gaat brengen. Weer een uitspraak waar hij dus op terug moeten komen…….Is dit puur uit armoede?

  1. Koelie

   Ik denk het wel. Andere opties zijn er niet want de gemeente werkt niet mee. Daarbij is het nog maar de vraag of dit plan kans van slagen heeft omdat we hierbij ook afhankelijk zijn van de gemeente…

   Gisteren de wedstrijd gekeken op ajaxtv (gek genoeg stond er een FOX logo in beeld). VVV was lekker fel, resulterend in een jong ajax dat geen enkele uitgespeelde aanval kon maken. Twee afstandschoten van Leemans en Sleegers en 2 uitstekende acties van Opoku zorgde voor een terechte uitslag van 0-4. Dat vonden ze op ajaxtv niet leuk, en vooral niet dat de jonkies zo hard aangepakt werden. Hoe durfde die Venlose boeren dat te flikken in tweede stadion van Nederland!

   Als ze deze felheid de komende wedstrijden volhouden kunnen houden dan is plek 1 zo behaald.

   Ik ben ook zeer te spreken over de contractverlenging voor Vito (nu nog ook Opoku graag). Af en toe met horten en stoten, maar hij komt er wel. Nog steeds een groot talent uit eigen jeugd die meer vertrouwen verdient. Liever hem dan Sleegers die liever niet 1 meter teveel loopt.

  2. Gerardus

   Ik denk dat dit de enige mogelijkheid is omdat we niet nog langer kunnen wachten of zelfs al te lang gewacht hebben. Als we eerlijk zijn heeft Berden er alles aan gedaan om dit stadion van de grond te krijgen maar het baat maar niet. Dan werkt de gemeente niet mee en dan weer wat mensen die oude stenen willen behouden. We zijn meen ik al 7 jaar aan het wachten hierop, dus word het ook tijd om een beslissing te nemen. Ik neem aan dat Berden dit nog steeds denkt maar het kan gewoon niet anders. Ik vind het zelf aan de ene kant zonde maar aan de andere kant ook wel weer mooi. Wie wil er nu spelen in een stadion zoals bijv de Euroborg of de Arena terwijl je als voetballiefhebber liever in een stadion zoals de Koel of de Kuip bent. Ik ben benieuwd wat er verder gaat gebeuren en vooral hoe ze het gaan financieren…

 15. sultana

  Mooie en belangrijke overwinning, ze kunnen het dus blijkbaar wel! Opoku, Sleegers, Promes en Roseler speelden een zeer goede partij, als ze zo in Breda spelen 18 november dan pakken ze ook daar 3 punten! Forza VVV

 16. Gerardus

  Topprestatie! Wat een klasse! Het valt op dat VVV een van de fyziek sterkste ploegen is en dat scheelt wel veel in wedstrijden zoals deze. JPsv en JUtrecht hadden net als Ajax ook amper wat in te brengen. Het is natuurlijk wel opmerkelijk dat met een overwinning als deze Seuntjes niet scoort. Hij heeft vorig seizoen 28 doelpunten gemaakt en nu pas 4 meen ik. Dat is wel een verschil maar het valt wel op dat hij ook geen kansen krijgt. In de afgelopen 3 wedstrijden heeft hij nog geen 5 fatsoenlijke kansen gehad. Dat is eigenlijk het enige wat mij zorgen baart. Wat is Röseler trouwens een verademing. Die kan voor geen klote voetballen maar verdedigen als de beste! Hij begon zeer slecht aan de eerste wedstrijd maar is misschien wel de revelatie van dit team. Het valt mij op dat sinds steijn er is we amper tegendoelpunten krijgen en dat de organisatie ieder jaar zeer goed staat net als het middenveld. Dat gaat dus top!

  Het enige puntje van krititek dat ik op Steijn heb is dat v Crooy zoveel speelt. Hiermee bedoel ik niet hoe hij speelt maar hoeveel. Die jongen is vgm 19 en speelt iedere week volle bak terwijl we spelers hebben zoals Hunte en Resida die in vorm zijn. Laat v Crooy dan niet steeds 90 min spelen maar zet hem ook eens een half uur/helft reserve of een hele wedstrijd. Zeker als hij zelfs in de interlandsperiode steeds moet voetballen. Anders krijg je dat hij straks op het laatst op is.

Leave a Reply