‘VVV-Venlo geïnteresseerd in doelman Kurto’

VVV-Venlo zou geïnteresseerd zijn in de Poolse doelman Filip Kurto van Excelsior. Dat meldt Voetbal International op haar website.

Door de komst van Warner Hahn naar Kralingen, valt onder andere keeper Kurto buiten de boot en mag hij vertrekken als er interesse is. Volgens VI dingt VVV-Venlo naar de handtekening van de Pool – die eerder voor Wislaw Krakow, Roda JC en FC Dordrecht uitkwam. Kurto speelde dit seizoen twee keer in de hoofdmacht van Excelsior tijdens de bekerwedstrijden van de Rotterdamse club.

In Venlo is men niet geheel tevreden over de keepers. Delano van Crooij doet het vooralsnog redelijk, Maar de van SC Heerenveen gehuurde Maarten de Fockert valt nogal tegen en het is de vraag wat er gebeurt met de doelman, mocht Kurto komen. Het is onduidelijk of De Fockert in dat scenario per direct terugkeert naar zijn moederclub.

Bron: Voetbal International

24 Responses

 1. RuiverCity

  Dat zou een prima zet zijn. De Fockert heb ik vanaf het begin grote vraagtekens bij gehad. van Crooy doet het iets beter maar ik vind hem bij hoge ballen nog veel te onzeker. Op de lijn doet hij het goed. Met een ervaren keeper als Kurto maak je meer kans op de titel dan met een onervaren keeper die we nu hebben.
  Vergeet echter het middenveld en de verdediging niet. Daar moet ook echt iets bij…..

 2. Louis van Gaal

  Keeperstrainer John Roox heeft bij Roda met Kurto gewerkt dus die weet echt wel wat hij kan…. ik ga ervan uit dat de Folkert dan per direct terug naar Heerenveen gaat.

 3. eric

  Laat kinderen thuis tegen MVV een mooi bedrag entree geven, ik overweeg mijn dochters mee te nemen mijn schoonbroer 3 zoons maar is toch een kosten plaatje voor hem, maak een leuke aanbieding zodat alles vol stroomt

  1. RuiverCity

   Dit is tav de seizoenkaarthouders niet fair. Waarom bij een topwedstrijd korting geven? Als je een echte voetbalsupporter bent betaal je gewoon de volle mep. VVV kan het geld goed gebruiken. Dus ik hoop dat ze niet aan zulke acties gaan beginnen.

   1. Goodie

    Inderdaad geen kortingsactie of dergelijke. De Koel hoor bij zo’n wedstrijd gewoon vol te stromen zonder actie!

   2. Koelie

    Kinderen moet je het VVV virus geven en dus korting kan geen kwaad. Zo ben ik ooit seizoenkaarthouder geworden (meen dat het 5 gulden kostte, dat is nu een prijs van een biertje LOL). Ouders gewoon de volle mep laten betalen.

 4. kiekoputspelke

  Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat VVV ook bezig is met het aantrekken van een nieuwe keeper.

  Er is aangegeven dat versterking voor de linksback positie (de enige positie die nu niet dubbel bezet is) prioriteit geniet en ik dacht dat VVV dan financieel klaar zou zijn….

  Als VVV er tóch in slaagt een nieuwe keeper aan te trekken dan is dat een hele goede zaak. Maarten de Fockert is inmiddels gedegradeerd tot 2e keeper en zal hoe dan ook terugkeren naar sc Heerenveen. Delano van Crooij doet het tot nog toe prima en maakt geen cruciale fouten, maar komt in mijn ogen (nog) tekort om de vaste nr. 1 van VVV te worden.

  Dat betekent dat er hoe dan ook na dit seizoen een nieuwe keeper moet komen en dan zou het alleen maar mooi zijn als erin geslaagd wordt dit nú al te doen.

  1. Ben

   Ben het met je eens en ik denk ook dat het VVV’s eerste prioriteit zal zijn die linksback aan te trekken. k heb niet de indruk dat de keeper de eerste zaak voor VVV is. Maar, het kan ook zijn dat de financiën een rol spelen. Kurto in plaats van de Fockert kost misschien “niks” terwijl erbij komt dat Kurto voor langere tijd mee kan. Aan het begin van het seizoen schreef ik al dat het lenen van een jonge onervaren keeper me vreemd over kwam. Laten we vooral bedenken dat het aantrekken van nieuwe spelers zonder een zak geld een moeilijke zaak is. Maar we hebben op alle 3 linies toch echt versterking in de breedte nodig. Om niet te spreken over betere spelers om in de eredivisie mee te kunnen. We zullen zien wat er gebeuren gaat. FORZA VVV!

 5. twiggy11

  Goede zet een nieuwe keeper als je kampioen wordt en je moet dan voor een nieuwe keeper gaan kijken wordt die meteen een flink stuk duurder.
  Daarom is nu een beter moment.
  Goed bezig.

 6. Depor

  Klopt, dat jaar ervoor bedoelde ik… vorig jaar geblesseerd geweest. Dus weet ook niet of dat een al te beste optie is voor een eerste keeper. Ik weet echter dat het een erg goeie keeper is.

 7. RuiverCity

  Het is wel frappant dat sommigen hier eerst helemaal weglopen met de Fockert en het nu ineens zien zitten in een andere keeper.
  Ik hoop dat er een andere keeper komt want ik blijf bij mijn mening dat de huidige keepers in de lucht enorm te kort komen. Maar vergeet achterhoede en middenveld niet!

  1. Marco Bogers liet via Twitter weten dat deze speler is aangeboden aan VVV en dat hij voorkeur had voor onze club. Maar VVV zou pas ingaan als er een speler bij de club zou vertrekken. Is niet het geval dus kiest hij voor Cambuur. Prima onze bezetting in verdediging is ook belangrijker om op te vullen.

 8. Goodie

  Zojuist gezien dat de onlineverkoop van Mvv thuis begonnen is. Maar ik zie verder nog iets opmerkelijks. Het ziet er naar uit dat VVV bussen of iets dergelijks in gaat zetten naar de Koel. Er zijn verschillende opstapplaatsen bij verschillende routes te zien. Er staat echter wel bij dat het een uitwedstrijd(?) is.

  1. Hier is over gesproken, voor ons onduidelijk wat de status is. We hebben met een aantal aangegeven deze wedstrijd willen gebruiken om de Koel vol te krijgen. Daarbij is toen een vergadering geweest waar ik niet aanwezig was maar mijn collega. Er is gesproken over bussen die naar de Koel zouden rijden en nog wat andere acties. Momenteel voor ons nog een beetje gissen maar deze week gaan we kijken wat VVV heeft georganiseerd en hoe wij de club kunnen helpen om het doel te bereiken. En dat is de Koel vol te krijgen.

   1. Goodie

    Dat is wat ik denk te kunnen opmaken van de VVV site in ieder geval. Heb er verder niks over gehoord. Ik ben benieuwd naar acties, maar het mag eigenlijk geen probleem zijn om minstens 7000 man in de Koel te hebben.

 9. Goodie

  Verder kwam ik ook nog dit tegen:

  “In januari 2016 heeft MVV een brief gekregen van de gemeente Venlo dat er geen MVV-supporters welkom waren bij het volgende duel in Venlo. Na twee reacties van MVV richting Venlo heeft burgemeester Annemarie Penn-te Strake in oktober jl. zich bij haar collega uit Venlo sterk gemaakt om toch met MVV-supporters af te reizen. We kregen midden december jl. de aanvullende voorwaarden uit Venlo. We waren het met enkele voorwaarden niet eens en hebben ons sterk gemaakt om dit te versoepelen. Vrijdag 6 januari 2017 heeft MVV nieuwe voorwaarden gekregen uit Venlo waardoor de verkoop kan gestart worden.

  Wij willen burgemeester Annemarie Penn-te Strake bedanken voor haar inspanningen zodat het mogelijk is dat MVV-supporters de wedstrijd kunnen bijwonen. Wij rekenen op een goede verloop van deze wedstrijd.”

Leave a Reply