VVV-Venlo geniet van WK: “Dit toernooi is mooie reclame voor onze club”

Mooi stukje over VVV in de media. En terecht we mogen heel trots zijn op ons clubje!

Keisuke Honda, Maya Yoshida, Paul Verhaegh, Ahmed Musa, Michael Uchebo en Uche Nwofor. Allen stonden of staan bij VVV-Venlo onder contract en allen nemen deze zomer met hun land deel aan het WK in Brazilië.

“Dat wij als club uit de Jupiler League zo veel bekende gezichten terugzien op het WK is toch wel iets bijzonders”, zegt Hai Berden, voorzitter van de Limburgse eerstedivisionist, in Voetbal Internationional. “De keuzes die wij hebben gemaakt, waren dus zo slecht nog niet. Sommige jongens zijn niet helemaal geslaagd bij ons of ze hadden te kampen met aanloopproblemen. Maar het WK bewijst dat veel jongens toch wel degelijk het talent hebben dat wij in hen zagen. Dit WK is mooie reclame voor onze club.”

Waar het gros van de WK-gangers al vertrokken is bij VVV-Venlo, staat Nwofor nog altijd onder contract in Limburg. De club ontvangt een vergoeding voor zijn WK-deelname en krijgt door het toernooi in Brazilië mogelijk de kans om de aanvaller voor goed geld te verkopen. VVV heeft ook baat bij goede prestaties van de aan CSKA Moskou verkochte Musa. “Destijds hebben we een doorverkooppercentage afgesproken, dus als Musa er dit toernooi een paar goals inprikt, zullen wij daar indirect ook van profiteren”, aldus Berden.

Bron: Soccernews

7 Responses

 1. Drikus

  Ben dan wel benieuwd hoe hoog de vergoeding is die VVV ontvangt voor Nwofor.

  Mbt Musa, als CSKA dezelfde stunt uithaalt als bij Honda (tranfervrij laten vertrekken) krijgt VVV geen rooie cent. Ongeacht hoe goed hij op t WK presteert.

   1. Lincoln

    Ja dat klopt maar dan speelt het ook nog mee dat onze vriend verhuurd is geweest aan Heerenveen dus het wordt niet de volle 2000 per dag.

   2. Goodie

    Lijkt me wel toch? Mag dan wel verhuurd zijn geweest, maar is altijd eigendom van VVV gebleven. Betekent in ieder geval toch mooi een paar zakcentjes mee nemen.

 2. RuiverCity

  Tsja en wat levert het op aan kwaliteit impuls voor het team? Merk er nog weinig van….Trainer duurt wel erg lang. Ik krijg sterk het gevoel dat veel kandidaten al ‘nee’ hebben geantwoord.

Leave a Reply