VVV-Venlo – Getafe CF 2-0

herman-teeuwen-1VVV-Venlo heeft de Herman Teeuwen Memorial gewonnen. In Seacon Stadion – De Koel – won de formatie van trainer Glen de Boeck met 2-0 van het Spaanse Getafe. Het was voor de vierde maal dat de Noord-Limburgers de trofee in eigen huis hielden.
  
Voor aanvang van het treffen ontving Quin Kruijsen uit handen van Foppe de Haan de Jan Klaassens Award. Een mooie opsteker voor het exponent uit de eigen jeugd. De eerste mogelijkheid was voor de gastheer toen Bryan Linssen zijn schot gekeerd zag worden door goalie Codina. Kort daarop was de doelman kansloos op een inzet van de in Neeritter geboren speler. De Limburger schoot een vrije trap op fraaie wijze in het Spaanse doel: 1-0.

Halverwege de eerste helft had diezelfde Linssen de ultieme kans om de 2-0 op het scorebord te zetten. Yanic Wildschut zette op rechts goed door en bediende Linssen op maat. Voor een leeg doel werkte hij de bal echter hoog over het doel. Na een half uur spelen was de eerste kans voor Getafe een feit. Dennis Gentenaar kon in twee instanties een doelpunt van Casquero voorkomen. De goalie kreeg een handje tegen de bal en kon op de doellijn het leder oprapen. Voor rust kwam de 2-0 toch nog op het scorebord. Wildschut was de maker na een goed uitgevoerde aanval. Hij kreeg randje buitenspel vrije doortocht en bleef koel alleen voor Codina: 2-0.

 

Na de theepauze bleven de beste kansen voor VVV-Venlo. Een treffer leverde het echter niet op. In tegenstelling tot de eerste helft, waren er tijdens het tweede bedrijf minder mogelijkheden. Tijdens de slotfase wisselde De Boeck viermaal. Soufiane Dadda, Rogier Molhoek, Niels Fleuren en Michael Uchebo betraden het veld ten koste van Bryan Linssen, aanvoerder Marcel Meeuwis, Alexander Emenike en Yanic Wildschut. Naarmate het duel vorderde begon de irritatie aan Spaanse kant steeds hogere vormen aan te nemen. Scheidsrechter Liesveld had dan ook de nodige gele kaarten nodig om de Spaanse furie aan banden te leggen. Gescoord werd er echter niet meer in Venlo waardoor VVV-Venlo met een fraaie 2-0 zege van het veld stapte. Het was de laatste testcase voor de mannen van De Boeck. De oefencampagne werd zodoende afgesloten zonder nederlaag. Volgende week start de competitie in het eigen stadion tegen FC Utrecht. Het duel wordt zaterdag 6 augustus gespeeld en begint om 20.45 uur. 

Zaterdag 30 juli 2011

VVV-VENLO – GETAFE 2-0
20. Bryan Linssen 1-0, 35. Yanic Wildschut 2-0. Scheidsrechter: Liesveld. Gele kaarten: Marcel Meeuwis (VVV-Venlo), Juan Rodriguez, Diego Castro, Miguel Torres, Casquero en Catadiaz (allen Getafe).

Opstelling VVV-Venlo:
Dennis Gentenaar; Ferry de Regt, Andrea Mei, Maya Yoshida, Alexander Emenike (84. Niels Fleuren); Barry Maguire, Marcel Meeuwis (79. Rogier Molhoek), Robert Cullen, Quin Kruijsen; Yanic Wildschut (84. Michael Uchebo) en Bryan Linssen (77. Soufiane Dadda).

Bron:VVV-Venlo

klik hier voor de samenvatting van eredivisie live

klik hier voor een interview met Glen de Boeck

klik hier voor een interview met Willy Boessen

klik hier voor een interview met Marcel meeuwis

klik hier voor een interview met Bryan Linssen

klik hier voor een interview met Hay Berden

klik hier voor nog een interview met Glen de Boeck

Leave a Reply