VVV-Venlo – Go Ahead Eagles 2-2

Het seizoen zit erop. VVV is er niet in geslaagd de finaleronde van de play-offs te halen. Thuis in de sfeervolle Koel werd het 2-2 tegen Go Ahead Eagles en dat was niet genoeg om de finaleronde te bereiken.

Voorafgaand aan de wedstrijd was de missie duidelijk, de 1-0 achterstand moest worden weggewerkt en daarnaast moesten de Venlonaren met twee doelpunten verschil winnen om aanspraak te maken op die finaleronde.

Spelend in het nieuwe thuisshirt begonnen de Venlonaren voortvarend aan de wedstrijd met veel spel op de helft van de tegenstander. Maar het eerste concrete gevaar kwam van GAE via Randy Wolters, maar de defensie wist goed op te letten.

Na 12 minuten werd het stadion in een klap muisstil. Na een corner werd de bal maar half weggewerkt en wist Leon de Kogel de bal snoeihard achter Deckers te schieten: 0-1. De middag werd ineens nog zwaarder, want de Venlonaren moesten nu driemaal scoren om door te gaan naar de volgende ronde.

Het was weliswaar even stil in het stadion, maar de mensen hadden hoop op een goede afloop. Vooral omdat de Venlose equipe de meest scorende ploeg van de Jupiler League was gebleken.  Er werd vol druk gezet op de defensie uit Deventer en die verdediging kon maar net voorkomen dat Van Crooij de gelijkmaker binnen wist te schieten.

Kort voor het half uur had Seuntjens de gelijkmaker op zijn hoofd liggen, maar hij kopte hard op de lat, waardoor de voorsprong voor de Eagles gehandhaafd bleef.

De Venlonaren kregen nog een handvol mogelijkheden via Nijholt, Seuntjens en Van Crooij, maar echt daadkrachtig waren deze niet. Tot 5 minuten voor het einde van de eerste helft. Scheidsrechter Vink floot voor een penalty in het voordeel van de Venlonaren en daar wist Ralf Seuntjens wel raak mee: 1-1 voor de Venlonaren!

Deckers stond goed op te letten bij de counters en vrije trappen van GAE. Vooral als Leon de Kogel aanlegt voor een vrije trap, brengt de doelman uitstekend redding. Enkele minuten later zagen we een glimps van de kwaliteiten van Opoku, die met een goede voorzet de bal panklaar neerlegde voor Nijholt. Die wist de bal in de verre hoek binnen te koppen: 2-1 was de voorsprong en plots zag het er allemaal rooskleurig uit voor de Venlonaren!

Het was rust met een 2-1 voorsprong en de Koel gaf de spelers een daverend applaus en moedigde ze aan om in die tweede helft die verlossende 3-1 te maken, wat inhield dat de Venlonaren dan naar de finaleronde zouden mogen.

In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer, De geelzwarten bleven aanval na aanval produceren, maar telkens was er in de eindfase niet de scherpte, de goede tactische keuze of stond de verdediging van GAE haar mannetje.

Echte kansen kwamen er niet, de grootste kansen waren de omhaal van Opoku en de twee kansen voor Seuntjens. Kansen die de Seun normaal gemaakt zou hebben, maar deze wedstrijd zat het maar niet mee.

GAE had daarnaast maar een doel en dat was het belemmeren van het spel door meerdere malen op de grond te gaan liggen, tot frustratie van de Venlonaren. Steijn wisselde Paulissen in de 66e minuut voor Hunte. Paulissen was moegestreden, maar had ook last van een tackle. Daarnaast bracht ook Hunte meer dreiging mee en leverde dat enkele gevaarlijke situaties op, maar meer ook niet.

De trainer probeerde het nog met een absoluut offensief door Resida erin te brengen voor Sevinc, maar GAE bleef overeind door kunst en vliegwerk. De Venlonaren konden maar niet doordrukken in de tweede helft en ook in de eindfase wilde het maar niet lukken.

Danny Post werd nog omlaag getrokken in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Vink zag er niets in. En zoals de voetbalwet het voorschrijft: als je zelf niet scoort doet de tegenstander het. In de laatste minuten van de wedstrijd brak Randy Wolters door in een counter en was de defensie te snel af: 2-2. OVer en uit voor VVV-Venlo voor dit seizoen.

De Venlonaren waren kapot en niet veel later floot Vink voor het eindsignaal. Go Ahead Eagles gaat door naar de finaleronde en VVV heeft het succesvolle seizoen geen passend einde kunnen geven. Teleurstelling heerste alom in het stadion. Niet alleen bij de spelers, maar ook bij de supporters en iedereen die VVV een warm hart toedraagt.

De Venlonaren hebben een fantastisch seizoen gedraaid, veel goals gemaakt, weinig tegen. Maar in de wedstrijden tegen de Eagles, kwamen we net tekort om aanspraak te maken op die finaleplaats.
Hier eindigt het seizoen 2015/2016 en gaan we op weg naar een succesvoller 2016/2017, met aan het einde van de rit een promotie naar de Eredivisie!

Hierbij willen de club, het elftal en de technische staf bedanken voor het hartstikke mooie seizoen! Helaas lukte het gisteren niet om door te breken naar de finale van de Play Offs. Jammer, maar dat doet niet af aan de prestatie van de mannen dit seizoen.

We zijn enorm trots op dit VVV! We hebben enorm genoten van de mooie momenten, het vele mooie voetbal en de motivatie om elke wedstrijd te winnen. We hebben altijd geknokt om het hoogst haalbare te halen!

Het was een enorm mooi seizoen waarbij we tweede zijn geworden, waar we ongelooflijk veel en mooie doelpunten hebben mogen aanschouwen. Waarbij de verdediging als een huis stond. En waarbij we ook weer een topscoorder in huis hebben. Maar we hebben vooral genoten van het team plezier uitstraalde.

Samen met de supporters gaan we er volgend seizoen een nog mooier seizoen van maken waarbij nog we beter en sterker terug komen!

Statistieken

VVV-Venlo – Go Ahead Eagles 2-2 (2-1)

Scoreverloop: 12. Leon de Kogel 0-1, 40. Ralf Seuntjens 1-1 (strafschop), 42. Gianluca Nijholt 2-1, 90. Randy Wolters 2-2

Gele kaarten: Sevinç, Paulissen (VVV-Venlo), De Kogel (Go Ahead Eagles).

Toeschouwers: 6799.

Scheidsrechter: Vink.

Opstelling VVV-Venlo: Deckers, Buwalda, Sevinç (81. Resida), Promes en Fleuren; Post, Opoku en Nijholt; Van Crooij, Seuntjens en Paulissen (66. Hunte).

Opstelling Go Ahead Eagles: Zwarthoed; Lambooij, Vriends, Schenk en Van der Meer (55. Groenbast); Duits (65. Teijsse), Ten Den (76. Daemen) en Nieveld; Van Overbeek, De Kogel en Wolters.

32 Responses

 1. brise continu

  ….uhhhh…sorry…die Rendier Wolters kan echt niet voetballen hè?
  Ik had bijna gelijk met mijn voorspelling maar ja, 2-2 is ook helemaal niks…wel verdiend GAE verder want die watjes van Venlo hebben 2e helft praktisch niks afgedwongen.
  Volgend jaar weer op vrijdag uit naar Almere met -3 vrieskou en regen, altijd leuk…voor jullie dan!

  psssst…zo ff sprietse!!

   1. Gerardus

    Niet op reageren. Als niemand op hem reageert zal hij ook niet meer op deze site reageren.

 2. RuiverCity

  Helaas het is niet gelukt. GAE dat met 10 mensen verdedigt, trekt het over de streep. Bah wat een anti-voetbal. D eerste helft had VVV 5 opgelegde kansen. Toen had men al op rozen moeten zitten. Maar bepaalde spelers (van Crooy en Paulissen) hebben te weinig lef en overtuiging. VVV kon de tweede helft te weinig brengen. Post deed het achterin geweldig maar wat mis je hem dan op het middenveld! Ik hoop echt dat de Graafschap dit GAE gaat kloppen…..

 3. Gerardus

  Jammer hadden ons zeker moeten belonen. De Eagles zijn maar 3x echt gevaarlijk geweest terwijl wij toch echt 100 duizend% kansen hadden. Wel knap dat Wolters over 2 wedstrijden geen kaart kreeg, hij trapte nu namelijk Promes na. Wat was die goed zeg, hopelijk tekent hij bij net als Buwalda. Hopelijk blijft het geraamte gewoon compleet. Snap niet dan Hunte en Resida eerder werden gebracht omdat v Crooy alleen maar in het midden stond en zo de Eagles makkelijk in de kaart speelde. Hoop inderdaad dat De Graafschap hun klop geeft…
  Zonde

 4. Ben

  VVV heeft de wedstrijd gespeeld alsof het een oefenwedstrijd was. Begrijp er niets van. Jammer, maar met gemiddelde inzet van afgelopen seizoen hadden we Go Ahead met een grote nederlaag teruggestuurd naar Deventer. Helaas, niet gelukt.
  Toch zie ik het als een succesvol seizoen, tweede achter de kampioen met een ruime voorsprong op de rest.
  De grote taak voor VVV management wordt imago verbetering, zodat mensen weer graag naar het stadion komen. FORZA VVV!

  1. Gerardus

   Mwah de eerste helft waren ze toch veel beter dan de Eagles, tweede helft oefende ze minder druk uit op de Deventenaren. Ze leken wel een stuk tammer uit de kleedkamer te komen helaas. Maar ik wil niet zeggen dat ze niet hun best deden en geen 100% inzet hadden!

 5. supportertje

  Als supporter kan ik maar een ding constateren, en dat is dat we een mooi seizoen hebben beleeft. Veel mooi voetbal, inzet, motivatie waren hoog. Kortom ik heb van VVV genoten, zonde dat het vanmiddag misging, maar thats all in the game. Hopelijk blijft het team een beetje bijelkaar, en gaan we een mooi nieuw seizoen tegemoet, en pakken we dan de kansen, die we dit jaar aan ons neus voorbij lieten gaan. VVV bedankt voor het mooie en spannende seizoen, ik ben er erg blij mee geweest. Op naar seizoen 16/17 met misschien aan het eind wel het maximale wat te behalen is. En Gerardus, ik ben het roerend met jou eens, en je commentaar op deze pagina op een zeker iemand. Inderdaad gewoon geen aandacht meer aan die MVV fan schenken.

 6. Depor

  Mooi teruggevochten, mocht helaas niet zo zijn. Jammer dat we tot de laatste minuut met 4 man achterin bleven staan. Waarom niet Promes vanaf de 80e minuut mee de spits in.

  Mooi seizoen, complimenten aan spelers staf en supporters. Volgend seizoen het kampioenschap!
  En Sevinc graag snel bijtekenen, je bent geweldig!

 7. RuiverCity

  Inderdaad. De as, Buwalda, Promes, Post en ook Seuntjens intact laten. Daar moet VVV heel ver in gaan. Wellicht een paar talentjes halen. In de Juup lopen er een paar die wellicht binnen te halen zijn.Hopelijk wordt er nog meer op karakter en fysiek gescout.. In het moderne voetbal onmisbaar die kwaliteiten.

  1. Gerardus

   Ik neem aan dat je opoku vergeet? Maar ik denk ook dat er een speler verkocht moet worden wegens onze slechte financiële status. Zou mooi zijn Als er een speler voor 8 ton verkocht wordt. Dat scheelt alweer een slok op de borrel.

 8. mats

  Oooh man man man wat was Go Ahead Eagles slecht!! Ongelovelijk…..
  Dat VVV hier niet overheen loopt met een nulletje of 5 is toch bijna niet te verkroppen??
  Dan kan je alleen maar constateren dat VVV het vandaag heel slecht heeft gedaan. Maar dat zijn we wel gewend als er aan klantenbinding moet worden gedaan. Nee dit VvV heeft duidelijk geen winnaarsmeniteit. Hoe kan je nu zó uit de kleedkamer komen? Met een beetje pressie zet je die lullo’s uit Deventer helemaal vast,…maar het was helemaal niks. En eens een rebound in de voeten van een medespeler spelen… Waar traint dit elftal op man? En Promes? Fuck wat was dié slecht vandaag!! Post ja, die houden aub…maar Hunte, Resida….brengen veel en veel te weinig! Niet vanaf de zijkant en niet als aanspeelpunt voor alle ballen die de Seun aanneemt. Knap dat VVV 2e wordt, maar dan moet je ook eens ballen laten zien in de nacompetitie. Stelletje eikels!!

 9. roermond

  Vvv, bedankt voor een geweldig mooi seizoen, de topscorer in huis, minst gepasseerde doelman, mooiste doelpunt van het jaar, Opoku tegen NAV, alleen geen prijzen. Natuurlijk ben ook ik teleurgesteld, maar als ze inderdaad de genoemde as bij elkaar houden, wat briljantjes uit de juup erbij, tip in Maastricht lopen er nog een paar rond, dan gaan we weer een mooi seizoen tegemoet, met hopenlijk volgend jaar het kampioenschap… Come on Venlo, forza VVV….

 10. bear664

  Die uitslag en het resultaat interesseert me geen zak meer …
  Ben op dit moment meer betrokken bij de gezondheid van mijn zoon, die door een ME busje aangereden werd …
  Voetbal is maar een spelletje, gezondheid een groot goed !

 11. mats

  VVV en nacompetitie….ze kunnen er net O goed niet aan beginnen met die laffe instelling!

  Wel leuk voor alle andere clubs. Die gaan straks tactisch spelen om VVV te kunnen treffen in de NC….winst gegarandeerd! :p

  Op naar het kampioenschap 2017!!!

 12. ger

  VVV, Bedankt voor dit seizoen.
  Dit was het beste sinds lange tijd wat ik heb kunnen zien bij VVV,
  in de afgelopen jaren.
  Jammer van de nacompetitie maar het is nu eenmaal zo.
  Volgende wedstrijden zal ik er in elk geval weer zijn.

 13. Boris

  Jammer. het had zomaar anders kunnen zijn.
  Ik vraag me alleen af hoe het kan dat de hoofdtribune voor de helft vol zat met GAE mensen. Leek wel of we in de minderheid waren.

  1. mats

   Dát vroeg ik mij dus ook af!
   Waar zaten de supporters die daar normaal zitten.
   VVV is altijd véél te aardig voor andere clubs en supps en kiest juist veel te weinig support aan hun eigen supps!
   Supps van VVV ben je alleen als er seizoenskaarten verkoxht moeten worden maar verder is het volgs de club die het minst doet voor aan suppsbinding!

 14. Ben

  Sportief gezien was het een topjaar, commercieel gezien een slecht jaar. VVV moet echt uit een ander vaatje tappen. Vooral moeten we ons beter verkopen bij de autoriteiten: gemeente en provincie. Ook met stroop smeren bij de kranten, etc., we moeten echt meer toeschouwers trekken, anders is het over een tijdje echt afgelopen. Kijk eens naar NAC en Go Ahead wat daar op afkomt! De altijd lege tribune achter desnoods weggeven aan jonge supporters. Actie is gewenst! FORZA VVV, kampioen eerste divisie seizoen 2016-2017

 15. Goodie

  Het mocht niet zo zijn helaas… Zoals al eerder gebleken, een uitdoelpunt is van grote waarde. We hebben een fantastisch seizoen gehad. Taak is nu om het team grotendeels bij elkaar te houden (Deckers, Promes, Opoku, Seuntjens) en anders een aantal nieuwe gezichten te halen. Taak van ons om ervoor te zorgen dat de SCC’s verlengd worden en wellicht een hoop nieuwe erbij!

  I’m Venlo till I die!

Leave a Reply