VVV-Venlo

VVV-Venlo haalt uit tegen SV Blerick: 0-10

De eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2018/2019 is een feit. VVV-Venlo speelde gisterenmiddag tegen de amateurs van SV Blerick dat het komende seizoen uit zal komen in de Derde Klasse. Op Sportpark ’t Saorbrook werd het na 90 minuten voetbal, maar liefst 0-10 in het voordeel van de Venlonaren in deze stadsderby.

Die eerste wedstrijden van de voorbereiding wordt altijd van alles geprobeerd en eigenlijk kun je nog geen zekerheden inbouwen in je team. Dit heeft te maken dat er waarschijnlijk nog spelers het elftal zullen verlaten en wellicht een enkeling ook nog naar VVV-Venlo zal komen. Daarnaast is de selectie nog niet voldoende aangevuld, dus dan doen er nog best veel spelers uit de jeugd mee met de trainingen en diverse oefenwedstrijden.

Het veld in Blerick was niet echt goed. Het was echt superdroog en het was op sommige plekken ook ronduit slecht. Maar goed, dat is verder niet zo erg omdat het geen professionele club is, maar lekker voetballen is anders. In de eerste helft werd gestart met de volgende elf namen: Unnerstall, Dekker, Promes, Korkmaz, Roel Janssen, Steijn, Linthorst, Leemans, Van Crooij, Seuntjens en Bastiaans. Het blijft soms moeilijk om te realiseren dat Unnerstall nog echt bij ons keept, dat is echt geweldig. Vrije bekende namen verder eigenlijk behalve Steijn, Linthorst en Bastiaan. Steijn wordt gehuurd van ADO Den Haag en is eigenlijk gehaald voor de O19, maar hij kan zeker wel voetballen. Hij maakte dan ook de 0-1 na slecht uitverdedigen van de tegenstander uit Blerick. De ruststand werd bepaald op 0-2 door een schot van Leemans dat de beide palen toucheerde.

In de tweede helft kwamen er heel wat verse krachten in het veld bij VVV-Venlo, hetgeen ook had geleid tot een hele andere opstelling: Verbong, Van Dijck, Röseler, Kum, Labylle, Rutten, Simon Janssen, Van Bruggen, Roemer, Mlapa en Wienhoven. Met nieuwe aanwinsten Kum en Mlapa in het veld ging het de tweede helft een stuk sneller qua goals. Mlapa is gehaald om doelpunten te maken en dat deed hij in deze partij dan ook met 4 goals. Het is lastig om nu al een oordeel te vellen over deze aanwinst, maar ik ben voorzichtig positief. Voor de rest vielen de jeugdspelers ook prima in en het is goed om te zien dat deze in ieder geval nu de kans krijgen om even bij het eerste elftal aan te sluiten tijdens de voorbereiding.

SV Blerick – VVV-Venlo 0-10 (0-2)
Scoreverloop:
28. 0-1 Sem Steijn, 38. 0-2 Clint Leemans, 57. 0-3 Simon Janssen, 58. 0-4 Penny Mlapa, 65. 0-5 Penny Mlapa, 66. 0-6 Penny Mlapa, 73. 0-7 Moreno Rutten, 75. 0-8 Paul Wienhoven, 76. 0-9 Penny Mlapa, 83. 0-10 Moreno Rutten.
Toeschouwers: 300

11 Responses

 1. RuiverCity

  Veld was inderdaad erbarmelijk.
  De derde goal van Simon Janssen was een beauty. Tevens viel vooral rechtsbuiten (16 jaar) in positieve zin op.

  Maar ook al is het elftal compleet, er moet nog het nodige bij!

  1. Goodie

   Zou een goede vervanger voor Van Crooij zijn. In 36 wedstrijden 18 goals en 5 assist. Cijfers van Van Crooij in de JL waren zelfs nog iets minder. Alleen dient er een transfersom betaald te worden.

  1. Opoku was aanwezig maar zat niet bij de selectie zal zeker nog met zijn blessure te maken hebben. Denk dat het iets te vroeg is.
   Danny Post traint volgens mij ook mee maar heeft nog twee weken nodig zei hij.

Leave a Reply