VVV-Venlo hakt knoop door: 14 spelers weg

Na een roerig seizoen, waarin degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie helaas een feit werd, heeft Technisch Manager Stan Valckx in samenspraak Jos Luhukay en Marc van Hintum definitief knopen doorgehakt op technisch vlak. Na het lichten van de opties in de overeenkomsten van Simon Janssen en Aaron Bastiaans eerder dit seizoen wordt met oudgediende Tristan Dekker, waarvan het contract op 30 juni 2021 afloopt, nog gesproken over een eventuele verlenging van zijn periode als VVV-speler. Daarnaast heeft de club een aantal minder populaire beslissingen moeten maken.

VVV-Venlo neemt dan ook afscheid van een veertiental spelers. Bij de Venlose club zullen in de selectie voor het nieuwe seizoen de volgende spelers niet meer terugkeren.

Thorsten Kirschbaum
Rots in de branding Thorsten Kirschbaum zal volgend seizoen niet met VVV-Venlo in de Keuken Kampioen Divisie uitkomen. De 34-jarige Duitse doelman kwam in de zomer van 2019 over van Bayer Leverkusen als opvolger van de naar PSV vertrokken Lars Unnerstall. Kirschbaum pakte de positie van eerste doelman onder de Venlose lat en keepte in twee seizoenen in totaal 57 wedstrijden voor de Koelclub. Het contract van de Duitser loopt eind van dit seizoen af.

Josua John
Vlak voor de start van het huidige seizoen kwam Josua John naar Venlo. De vleugelaanvaller trainde eerst enkele weken mee bij de geelzwarte equipe. De 32-jarige Arubaanse international kwam over van het Kazachse Qaysar FK Qızılorda. Hij speelde dit seizoen 26 officiële wedstrijden in het geelzwart waarin hij twee doelpunten maakte. De optie in zijn contract wordt niet gelicht.

Torino Hunte

Vleugelspeler Torino Hunte trok begin dit seizoen het geelzwart van VVV-Venlo opnieuw aan. Hij kwam destijds transfervrij over van Almere City FC. De 30-jarige Hunte speelde eerder drie seizoenen voor de Venlonaren. Dat deed hij van 2015 tot 2018. Nu vertrekt Hunte na één seizoen in Venlo. Hunte kwam dit seizoen tijdens 25 officiële wedstrijden in actie voor de Venlonaren. Hij scoorde daarin twee keer. De optie in zijn contract wordt niet gelicht.

Christian Kum
Oudgediende Christian Kum maakte in juli 2018 de overstap van Roda JC naar VVV-Venlo. De 34-jarige verdediger, die eerder ook uitkwam voor ADO Den Haag, FC Utrecht en sc Heerenveen speelde in totaal 73 wedstrijden voor VVV-Venlo. Daarin wist hij één keer te scoren. Kum was dit seizoen reserve-aanvoerder van de Venlose club. Het contract van de in Duitsland geboren Kum wordt niet verlengd.

Arjan Swinkels

Naast Christian Kum gaat nóg een ervaren verdediger de club verlaten: Arjan Swinkels, 36 jaar, kwam aan het begin van het huidige seizoen over van KV Mechelen. De Brabander met de karakteristieke krullenbos speelde eerder in zijn carrière voor onder andere Willem II, Lierse SK, Beerschot en Roda JC. Swinkels speelde in totaal 23 wedstrijden in Venlose dienst. De optie in zijn contract zal niet worden gelicht.

Jafar Arias

De lange spits kwam in de zomer van 2020 van FC Emmen en tekende een contract voor één seizoen met een optie voor nog een seizoen. Die optie gaat niet gelicht worden. De international van Curaçao had in Georgios Giakoumakis uiteraard de Eredivisietopscorer als concurrent in de spits, maar speelde desalniettemin 33 wedstrijden in het Venlose shirt, waarin hij zeven keer het netje liet bollen.

Lukas Schmitz
Ervaren verdediger Lukas Schmitz tekende na een periode bij het Oostenrijkse Wolfsberger AC in de zomer van 2020 een contract voor twee seizoenen met een optie voor één extra seizoen. Vanwege de degradatie wordt zijn overeenkomst echter ontbonden. De teller van de, in het Duitse Hattingen geboren, 32-jarige verdediger kwam in totaal uit op 13 officiële wedstrijden voor VVV-Venlo.

Steffen Schäfer

Na twee seizoenen komt er ook een einde aan het dienstverband van Steffen Schäfer in Venlo. De optie in het contract van de 27-jarige Keulse verdediger wordt niet gelicht. Schäfer maakte in de zomer van 2019 de overstap van 1. FC Magdeburg naar VVV-Venlo. In de twee seizoenen die hij onder contract stond bij de Venlonaren, speelde hij in totaal 28 officiële wedstrijden voor het eerste elftal van de club.
Eerder al maakte de club bekend dat het contract van Nezar S’Rifi niet verlengd zou worden. Tijdens het seizoen 2020-2021 streken er ook enkele huurlingen neer in Covebo Stadion – De Koel -. De volgende spelers werden door hun werkgever aan de Venlose Koelclub verhuurd.

Zinedine Machach

De temperamentvolle Fransman werd afgelopen zomer gehuurd van de Italiaanse topclub Napoli. De 25-jarige aanvallende middenvelder veroverde een basisplaats gedurende het seizoen en had met zes assists een aandeel in het totale aantal treffers dat de Venlose club afgelopen seizoen maakte. Hij speelde in totaal 29 officiële wedstrijden.

Leon Guwara

De linkervleugelverdediger met de drive naar voren kwam vlak na de winterstop als huurling van FC Utrecht naar De Koel. Daar liet hij zich zien en mocht hij in de eerste thuiswedstrijd na de winter meteen in de basis beginnen. Guwara kende in de loop van de tweede seizoenshelft een kleine terugval vanwege een blessure, maar vocht zich daarna weer terug bij de eerste elf. Hij speelde 17 officiële wedstrijden voor VVV-Venlo en keert nu terug naar de Galgenwaard.

Christos Donis
De van Ascoli afkomstige Christos Donis keert weer terug naar zijn Italiaanse werkgever. De 26-jarige Donis kwam in de wintertransferperiode naar Venlo en maakte in de gewonnen uitwedstrijd tegen FC Twente ( 24 januari jl.) zijn debuut. Hij speelde in totaal 11 officiële wedstrijd in het geelzwart en scoorde daarin één keer.

Anastasios Donis

Zijn broer, de 24-jarige Anastasios Donis, werd op de laatste dag van de transferperiode gehuurd van het Franse Stade Reims. De aanvaller speelde in totaal zes wedstrijden in de formatie van de Venlonaren. Hij keert, evenals zijn broer, terug naar de club waar hij onder contract staat.

Meritan Shabani

De stijlvolle middenvelder Meritan Shabani kwam, net als Anastasios Donis, op de laatste dag van de wintertransfermarkt naar Venlo en werd gehuurd van Wolverhampton Wolves. Zijn grootste succes beleefde hij tijdens de gewonnen bekerwedstrijd tegen NEC Nijmegen, waarin hij als invaller de winnende treffer liet noteren. Mede vanwege een blessure kwam de 22-jarige middenvelder maar zeven wedstrijden uit voor de Venlonaren. Hij scoorde daarin één keer en keerde voor revalidatie vroegtijdig terug naar Engeland.

Bron: VVV-Venlo

55 Responses

 1. lucien1978

  Dekker hopelijk zo snel mogelijk verlengen. Dat is gewoon een eredivisiewaardige speler. Dit seizoen maakte hij op mij al een betere indruk dan Pachonik.

  Voor de rest begrijpelijk dat de contract en niet worden verlengt .

  VVV wil inzetten op Nederlandse spelers . De eigen jeugd is op dit moment echt nog niet goed genoeg voor de KKD divisie. Dat is ook wel gebleken met de verhuurde spelers die amper hebben gespeeld.

  Ik had toch John en Kum erbij gehouden in de KKD divisie. John kan dat niveau prima aan en Kum voor de routine.

  Het zijn toch Nederlandse spelers waar ze naar op zoek moeten.

  De rest simpelweg niet goed genoeg.

 2. jurgen

  Van Hintum&Co kunnen aan de bak, Thorsten vind ik jammer, heeft het prima gedaan, maar ik begrijp het wel. Veel staat met je netwerk waarover je beschikt, we gaan ut zien en hopen dat je als VVV zijnde de krenten eruit kunt pikken.

 3. Koelie

  Kum had voor mij wel mogen verlengen. Brengt toch een beetje spanning terug in zo’n gemiddelde KKD wedstrijd. LOL.

  Voor de rest volkomen logisch dat ze mogen vertrekken. 12 miskopen.

  Kirschbaum heeft het hier wel gezien en wilde niet verlengen. Zijn goed recht. Hoop voor hem op mooie club in Dld.

  Zo hebben we toch al flink bezuinigd voor komend jaar. Maar dat zal nog wel niet genoeg zijn.

 4. Leonardus

  14 weg en mogelijk nog een aantal met een doorlopend contract zoals Giakoumakis, Post, Pachonik en van Crooy. Dat maakt het aantal 18.

  Ben benieuwd wat ze met Hupperts gaan doen. Dan kan het dus zo maar 19 vertrekkende spelers worden afhankelijk of Dekker ja zegt.

 5. supportertje

  Prettig dat we nu wat horen, en het is duidelijk schoon schip maken. Vraagteken blijft natuurlijk onze aanvoerder Danny Post, Pachonik, word die verkocht, en Vito. Dit zijn toch wel mensen die voor het komende seizoen een leidersrol zouden kunnen hebben voor een jeugdig KKD team.

 6. RuiverCity

  Hopelijk vertrekken Dekker en Hupperts ook nog. Schmitz is jammer. Dat had een ervaren kracht met een prima voorzet in de KKD kunnen worden. Zal wel te duur zijn. Valckx en Van Hintum krijgen het druk. Ik verwacht dat Van Hintum wel een lijstje klaar heeft en Valckx tegengas geeft..

  In de RvC ook veranderingen. Als er maar weer niet twee ja-knikkers bij komen.

  1. lucien1978

   Waarom zou je in hemelsnaam Dekker weg doen. Dekker heeft veel meer laten zien dan Schmitz. Daarbij is Dekker een jonge Nederlandse speler. In de KKD divisie loopt geen een betere rechtsback rond.

   Dekker past precies in het plaatje van VVV .

   1. Zouden al die vier trainers die Dekker in de laatste 5 seizoenen in totaal slechts 73 wedstrijden lieten spelen het allemaal verkeerd gezien hebben dan?

   2. DeOtjes

    Bij de laatste 5 seizoenen:
    – had hij pachonik voor zich die beter was
    – was het nivo ED. nu praten we KKD

   3. chretien

    Ik ben het met je eens at betreft Dekker: Minimaal goed genoeg voor KKD. Multifunctioneel: rechts- en linksback, maar ook rechtsmidden. Bovendien nog jong en wordt wellicht alleen nog maar beter. DORZA VVV!

   4. Ji bent wel echt een fan van Dekker begrijp ik…
    Vriendelijke jongen, toont altijd voldoende inzet en je kunt op m rekenen.
    Voor de KKD wrsch een prima speler, maar komt verder fysiek en tactisch tekort om op een hoger niveau onze vaste rechtsback te worden, dus een 1-jarig contract aanbieden met een optie voor nog een jaar, maar niet meer dan dat…

  2. DeOtjes

   Wat ongelooflijk negatief. In 4 regels:
   – met Valkx is niet samen te werken
   – Valkx heeft niks gedaan ter voorbereiding
   – Dekker is niet goed genoeg voor KKD
   – De huidige RvC zijn ja-knikkers

   1. RuiverCity

    @De Otjes
    Tsja je kunt wel alles goed praten wat er op d’n Berg gebeurd.
    Daarom zijn we ook gedegradeerd.
    Dekker vind ik echt van amateurniveau. Weinig spelinzicht, fysiek te zwak
    Is toch algemeen bekend dat er alleen maar ja-knikkers zitten.
    Valckx heeft alles alleen beslist (op zijn onderbuik gevoel). Gelukkig zat er één topper tussen de tig (dure) spelers die mislukt zijn. En dat niet alleen afgelopen seizoen.

   2. DeOtjes

    Ik praat niet alles goed. Ik geloof meer in het goede in de mens en zijn vermogen om bij te leren. Ben niet de zeikerd die altijd maar negatief is. Dekker heeft de paar wedstrijden als rechtsback behoorlijk goed ingevuld. Dat jij kijkt door het brilletje van wat hij heeft gepresteerd in de Eredivisie en je algehele beeld dat je alleen maar bonkige sterke kerels in de KKD moet hebben, daar kan ik niks aan doen. Ik vind dat Dekker op basis van zijn laatste optredens best mag laten zien wat hij in huis heeft in de KKD. Ik vind nog meer dat Luhukay daarover moet beslissen. Neem ik toch wat serieuzer dan jouw of mijn voetbal inzicht.

    Valkx heeft beslist met Boogers en mogelijk de technische staf. Weliswaar is hij verantwoordelijk voor het technisch beleid en heeft hij daar steken laten vallen. Hij (en de club) reageren daarop door alvast 1 scout aan te trekken met mogelijk nog meer die er volgen.

    Een RvC hoor en zie je normaal niet als buitenwacht. Tenzij ze een directeur wegzetten of andere rigoreuze besluiten nemen. Dat wil niet zeggen dat het ja knikkers zijn of dat ze niks doen. Dat betekent dat ze in de luwte werken.

 7. FC VVV03

  We gaan het meemaken. Voor mij persoonlijk zou het al een hele prestatie zijn van Valckx en v Hintum om bij de eerste competitie wedstrijd een redelijke basiself op de been te krijgen. Een ijzersterke selectie zal men de eerste weken van de competitie niet bij mekaar krijgen lijkt me, als je ziet hoeveel er gehaald moet worden.

 8. FC VVV03

  Ik hoop trouwens dat ze nu die enkeling uit de eigen jeugd wel laten voetballen. Niet dat er weer een of andere 5e rangs duitser een v Dijck enz uit de basis houd. Dan liever 10e worden enkele eigen jongens.

 9. Geelzwart

  Nu het duidelijk is wie er vertrekt, kan men aan de slag om nieuwe spelers te gaan halen. Liever een week langer rond kijken, dan te snel een speler contracteren .Als ik sommige reacties lees lijkt het erop dat over twee weken de nieuwe competitie van start gaat en moet de selectie nu al bijna rond zijn.

 10. lucien1978

  Er zijn genoeg transfervrije Nederlandse spelers op de markt. Daar kun je een aardig elftal mee maken. Ook ex spelers van VVV als Bruns , v Ooijen en Wildschut.

  Keeper : mous , stevens, jurjus, bertrams, branderhorst, alblas

  Rechtsback: DEKKER , Rhijn , Droste , Ligeon

  Centraal: mirani, oude kotte, vd Heijden, veldmate, van huizen , heerkens, bakker, douglas

  Linksback: cavlan, hardeveld, bakboord, baas

  Midden: Bruns, el allouchi, bijleveld, ben moussa, brama, holla

  Aanvallend midden: ebecilio, drost, ahannach, falkenburg, messaoud

  Rechtsbuiten: rosheuvel, v mieghem, Korte, Lumu

  Centraal: v hooydonck, gladon, boere, achahbar, emnes, braken, hendriks

  Linksbuiten: wildschut, v ooijen, hamdaoui, sow, cabral, dos santos.

  Opstelling VVV volgend seizoen.

  Mous
  Dekker mirani da graca cavlan
  Post bruns bijleveld
  Roemer boere sow

 11. Ik vind dat bij het aantrekken van spelers toch gekeken moet worden of de betreffende spelers tot evt. eredivisiewaardige spelers kunnen uitgroeien.
  Als je dat niet doet, moet je bij een evt promotie weer de hele selectie gaan omgooien wat niet echt zorgt voor enige continuiteit. Ik weet dat dat een lastige opgave wordt met zo’n beperkt budget, maar het lijkt mij toch iets waar je naar moet streven.
  Je hebt sowieso ook nog de spelers uit de eigen jeugd waarvan maar zeer de vraag is of dat ooit eredivisiewaardige spelers gaan worden, die kunnen nu gaan groeien door veel te spelen en zich bewijzen op KKD niveau.
  Ik vind mooi dat Jos Lukuhay nu de kans krijgt om te gaan bouwen aan een totaal nieuw elftal waar hij zijn stempel op kan drukken, lijkt mij een geweldige uitdaging!

 12. De Realist

  Ik verwacht eerlijk gezegd toch ook nog wel een paar Duitsers of in ieder geval een paar spelers uit het netwerk van Luhukay. Hij is jaren trainer geweest in Duitsland en kent de Duitse spelersmarkt natuurlijk heel goed en er zullen vast een paar spelers zijn die hij nog kent uit het verleden die voor VVV heel interessant kunnen zijn. We laten ons maar weer verrassen. Het aantrekken van van Hintum is in ieder geval al een hele goede zet van VVV.

 13. goalkiller

  er zijn veel veranderingen nodig bij VVV. online roepen is 1 ding, de daad bij het woord voeren is een 2de. laten we het de verantwoordelijke zelf vragen.. wordt vervolgd…

 14. Oelie op zuid

  Alle spelers die in de winterstop zijn gehaald, hadden allemaal net zoveel of meer voetbalkwaliteit dan de reeds aanwezige spelers. Dat deze spelers niet zijn geslaagd is m.i. niet de schuld van de technisch of algemeen directeur, maar van de technische staf. Jos heeft vrij snel besloten deze spelers niet meer op te stellen. Dit heeft niks te maken met hun kwaliteit maar meer met hun mentaliteit. Voor mij waren spelers die in de winter zijn gehaald (gebr Donis ) kwa kwaliteit beter dan de aanwezige spelers. Ze zijn helaas niet hun kwaliteiten gaan laten zien , maar zijn kwa motivatie door de ondergrens gezakt.

  1. DeOtjes

   Ik ben het helemaal met je eens.

   Dat is het nadeel van spelers halen die VVV zien als redmiddel voor hun carriere. Ze willen zichzelf op de kaart zetten en verliezen daarbij het teambelang uit het oog. Als je er vroeg bij bent kun je dit fenomeen nog bijsturen.
   Ik vind Machach daar wel een goed voorbeeld van. Begon sterk in de combi met Giakomakis maar werd steeds egoistischer. Hierdoor ook slechter.

   Een ander iets is teamspirit. Daar schijnt het ook aan ontbroken te hebben. Nu kan ik me daar ook iets bij voorstellen. Als je voor een half jaartje gehuurd wordt verwacht je te spelen. Als je dan op de bank terecht komt zal dat de sfeer niet ten goede komen.

  2. Ievel Knievel

   Helemaal mee eens. Beter en treffender kan ik het niet formuleren. De vinger op de zere plek. Je kan het godzijdank ook korter formuleren dan ik zelf. Hulde daarvoor. 😉

  1. DeOtjes

   Leuk stukje. Niet veel nieuws wel goede vragen:

   – wat is de cultuur van VVV?
   – is iemand met een voetbalachtergrond noodzakelijk in een RvC ?

   En deze zin vond ik briljant: Met andere woorden: met de bijl hakken om het hakken want bij een degradatie moeten er slachtoffers zijn.

   Precies mijn gevoel erbij. Waarom moet er een schuldige zijn ? Waarom niet leren van hetgeen er is gebeurd en proberen te verbeteren. Voor mijn gevoel doet VVV de juiste dingen. Een apparaat bouwen rondom de scouting en een trainer aanstellen met de intentie om een team te bouwen.

 15. SneltreinMusa

  Mijn mening over de vertrekkende spelers

  Kirschbaum = Kwam als opvolger van Unnerstal, Die echt heel veel punten voor ons had gepakt, ook Kirschbaum deed het uitstekend, buiten zijn 1e halve jaar, daarna gewoon een uitstekende keeper die afentoe wat punten pakte, die ga je zeker missen komend jaar

  John = Persoonlijk niet echt onder de indruk van John, was ook niet dramatisch maar hier ga je vrij weinig van missen, vond ook dat hij te weinig de 1 op 1 aanging wat opzich wel handig is als flankspeler

  Hunte = Daar is ie weer hoor, onze Hunte. Na dat we paar jaar geleden al zagen dat hij niet goed genoeg was was het dit jaar weer hetzelfde liedje, buiten de mooie goal tegen Twente was er vrij weinig goeds te melden bij hem, enige positieve opzicht is dat hij meer linksback stond dan linksbuiten

  Kum = Ik vond hem vorig seizoen een uitstekende verdediger met veel lef, maar dit seizoen was het 3x niks, heel veel domme overtredingen, rode kaarten en weggegeven penaltys, hij is te oud en kan het ook gewoon bijna niet meer belopen zonder idiote overtredingen

  Swinkels = Moet ik hier iets over zeggen?
  Wat een verschrikking was die vent, Je gaat me niet zeggen dat er in de jeugd geen betere speler rondrent dan Swinkels het afgelopen jaar, door dit gekloot van hem en Kum heeft De Graca ook veel dramatische wedstrijden gehad, die heeft een normale speler naast zich nodig die wel weet wat verdedigen is

  Arias = De beer van Curacao, nou een bal vast houden kon die wel, blij dat we hem niet als spits hebben volgend jaar in de KKD, Kreeg ook niet veel kansen natuurlijk door het wereldseizoen van Giakoumakis, maar alsnog wanneer hij de kans kreeg benutte hij het alles behalve, denk dat je transfervrij zeker wel een betere spits kan vinden dan deze Arias, veel te traag en lomp, gemiddelde 14 jarige heeft nog meer balgevoel dan Arias

  Schmitz = Ik vond Schmitz niet eens zo heel slecht zoals sommige hier, tuurlijk het was geen gelukkig huwelijk maar de laatste potten liet hij zien dat hij echt wel kon voetballen, tegen RKC een perfecte voorzet op Vito, ook die pot had hij meer goeie acties, persoonlijk als hij niet te duur is lijkt hij me voor KKD niveau een meer dan goede linksback

  Schäfer = Nu ga ik waarschijnlijk boze mensen op me dak krijgen, maar Schäfer op CV niveau in de eredivisie is gewoon goed genoeg, hij is gewoon volledig verkeerd gebruikt door hem wekelijks op linksback te gooien, en dat kan hij gewoon niet, de potten dat hij centraal stond heeft hij bewezen echt wel een uitstekende verdediger te zijn, alleen snappen sommige op de berg dat niet helemaal en bleven ze hem maar verkeerd gebruiken

  Machach = Kon voetballen maar voelt zich veel te groot, techniek heeft hij maar daar blijft het bij

  Guwara = Begon uitstekend daarna week op week slechter, zie bij hem ook weinig kans op minuten bij Utrecht, denk dat hij volgend jaar lekker ergens in de 2e bundesliga gaat voetballen

  Christos Donis = Kwam net voor de goeie januarimaand, en vond hem naast Danny echt een goeie speler, zonde dat hij geblesseerd raakte en toen ging alles fout, het is dat hij gehuurd was anders had ik hem volgend jaar graag nog 1 jaar hier gezien

  Anastasios Donis = Kon hem qua naam voor hij kwam, niks van zijn oude spel gezien die hij in Duitsland liet zien, waar hij gewoon een uitstekende speler was, met zijn paar invalbeurten geen 1 goeie actie gezien, denk dat hij niet wou komen maar alleen kwam door zijn broertje, en dacht hoe sneller ik weg ben hoe beter

  Shabani = Scoorde in zijn debuut tegen NEC in de beker, vond hem erg matig, weinig individuele acties en veel onnodig en slordig balverlies, hij is natuurlijk nog jong maar ”dat grote talent” zag ik er niet echt in

  1. Goodie

   Eigenlijk overal wel mee eens. Schäfer vind ik nog steeda moeilijk inschatten. Deed het voetballend als CV echt prima. Maar toch had ik het idee dat hij verdedigend niet echt sterk was. Makkelijk duels verliezen, niet aangaan of de aanvaller teveel ruimte geven.

   Zijn doorgaans toch basistechnieken die een verdediger zou moeten kunnen.

   1. SneltreinMusa

    Ik zou persoonlijk Schäfer veel meer minuten hebben gegeven als trainer zijnde, al helemaal als je beseft dat Kum en Swinkels meer minuten maakte, zou hem zelf ook als hij niet teveel salaris krijgt hebben verlengd, vind hem misschien wel beter dan Gelmi

  2. Ievel Knievel

   Bijna helemaal met je eens. Zeker wat betreft Schmitz en Schäfer.

   Denk alleen dat Shabani wel iets kan. Geen idee waarom dat niet helemaal werkte. Heeft denk ik goede training en begeleiding nodig.

   Aangezien onder de Koning en Jay iedere speler enorme trainingsachterstanden heeft opgebouwd aldus Jos, is er uit geen 1 speler gehaald wat er in zat. Iedere speler is slechter geworden. Zo’n talent heeft dus al helemaal niet de goede training en begeleiding gekregen. Bij Bayern München en Arsenal (toch?) zullen ze het toch echt niet verkeerd gezien hebben

   Swinkels was al slecht aan het begin van het seizoen en deze speler heeft met al zijn blunders bijna alleen het puntverlies in veel wedstrijden voor zijn rekening genomen,. Hij liet zich ook meeslepen in de algehele malaise of was daar zelfs vaak de aanleiding toe.

   1. SneltreinMusa

    Schandalig dat dat eigenlijk kan he, ik ben benieuwd wat De Koning heeft gedaan bij de trainingen als ik die verhalen zo hoor

   1. Dat inderdaad. En ik vermoed bovendien dat Steijn als trainer van NAC een salaris verdient dat VVV absoluut niet aan een assistent trainer kan en wil uitgeven.

  1. Ievel Knievel

   Het is altijd hommeles bij NAC. Ben dan ook niet jaloers op die kutclub die onze kleuren hebben gestolen (wij waren er het eerst, hahaha) 😉 (grapje)

   Maar, Steijn gaat gewoon naar ADO als daar de overname rond is. Die azen al jaren op hun verloren zoon. Zal binnenkort wel rondkomen.

   Steijn mag ooit in de toekomst nog (eventueel samen met Valkx) bij VVV het technisch beleid komen bepalen. Die 2 konden het altijd wel goed vinden met elkaar en Steijn kan Valkx goed tegengas geven denk ik.

   1. Ievel Knievel

    Het is altijd hommeles bij NAC. Ben dan ook niet jaloers op die k..club die onze kleuren hebben gestolen (wij waren er het eerst, hahaha) 😉 (grapje)

    Maar, Steijn gaat gewoon naar ADO als daar de overname rond is. Die azen al jaren op hun verloren zoon. Zal binnenkort wel rondkomen.

    Steijn mag ooit in de toekomst nog (eventueel samen met Valkx) bij VVV het technisch beleid komen bepalen. Die 2 konden het altijd wel goed vinden met elkaar en Steijn kan Valkx goed tegengas geven denk ik.

 16. RuiverCity

  Er zijn hier mensen die denken dat een Van Hooijdonk, Bruns, Sow, Huntelaar of Maurice Steijn deze kant op komen.
  Wanneer worden deze mensen eens wakker!!!

   1. Ievel Knievel

    Ik heb niet het idee dat Sneltreinmusa realistisch was, maar iedereen die hier altijd maar noemen roeptoetert (die toch nooit komen) in de zeik nam.

Leave a Reply