VVV-Venlo heeft niets in te brengen in Eindhoven en gaat met 4-0 onderuit

VVV-Venlo is afgelopen vrijdag, kansloos, met 4-0 onderuit gegaan tegen FC Eindhoven. De nummer 4 van de Keuken Kampioen Divisie was in eigen huis de baas, waardoor het voor VVV in het restant van het seizoen nu wel érg lastig gaat worden. 

De wedstrijd begon nog vrij aardig: de eerste 20 minuten wist VVV het veldspel te domineren en drukten ze flink op het doel van FC Eindhoven – wat weliswaar in geen enkele kans resulteerde. In de 21e minuut zette de blauw-witten voor het eerst aan. Vermeulen wist de bal vanaf de rechtervlak voor te zetten en aanvaller Brym wist hem meteen binnen te koppen: 1-0. Uit de eerste de beste kans van de wedstrijd…

En hierdoor kreeg FC Eindhoven het op hun heupen, vlak na de aftrap kwamen ze opnieuw in kansrijke positie. In eerste instantie werd deze onschadelijk gemaakt door Sem Dirks, waar hij een gele prent voor ontving, maar uit de vrije trap wisten de Eindhovenaren alsnog te scoren. Middenvelder Dahlhaus schoot de bal van randje zestien knap in de bovenhoek, waardoor Delano van Crooij kansloos was. En zo speel je een prima eerste twintig minuten, maar door de effectiviteit van FC Eindhoven sta je ineens 2-0 achter. Nergens voor nodig eigenlijk. 

En hierna kakte het elftal van Jos Luhukay volledig in. Uit wanhoop werd er gegokt op de lange bal, maar het spitsenduo Braken-Venema wist vrijwel geen duels te winnen.

Na een dik halfuur volgde het eerste kansje voor VVV. Sven Braken kopte de voorzet richting de korte hoek, die keeper Bertrams ternauwernood kon tegenhouden.

En na dit moment kwam VVV er in de eerste helft eigenlijk weinig meer aan te pas. FC Eindhoven wist via Van Der Sande, op aangeven van ex-VVV’er Joey Sleegers, nog bijna op 3-0 te komen, maar hij kopte gelukkig vlak naast. 

En met ‘maar’ 2-0 is er nog genoeg te behalen, zou je zeggen. Helaas schoot VVV niet bepaald goed uit de startblokken in de tweede helft – en dat is nog zacht uitgedrukt. Via een tegenstoot van FC Eindhoven kwam Joey Sleegers in kansrijke positie, waar alleen Dirks nog in zijn weg stond. Gelukkig schoot de aanvaller naast het doel van Van Crooij. 

Enkele minuten later zette FC Eindhoven wederom aan. Dirks verloor Van Der Sande volledig uit het zicht, waardoor de spits de lange bal eenvoudig kon controleren. Eerst was het nog Verreth die uit kon halen richting het doel van Van Crooij maar in de rebound was het Dahlhaus die hard inschoot, 3-0. Zowel het verdedigend werk van Dirks en Koglin, als het wegwerken van Van Crooij zag er niet goed uit.

En door de 3-0 leek het laatste beetje vertrouwen in VVV verdwenen. Schroijen schoot nog één keer snoeihard op het doel van Bertrams, die de inzet knap redde, maar voor de rest kwam VVV er niet meer aan te pas. 

Vlak voor tijd wist Van der Sande het duel met Stan van Dijck nog te winnen, waardoor de Eindhovense spits een-op-een met Van Crooij kwam te staan. En zo’n kans moet je Van Der Sande niet geven: hij schoof de bal koelbloedig in het Venlose doel. 4-0. Een afstraffing. 

En dat het een lastige avond ging worden, is volkomen logisch tegen een hoogvlieger als FC Eindhoven, maar het kwaliteitsverschil was zo nu en dan echt schokkend. En dan wordt het al helemaal een moeilijk verhaal als dragende spelers als Nick Venema en Rayan El Azrak hun normale niveau niet kunnen behalen – iets wat eigenlijk alleen Tobias Pachonik en Carl Johansson enigszins deden.

En zo komt er een einde aan de ongeslagen reeks van 5 wedstrijden. Heel zuur. Waar het leek dat VVV het weer een beetje op de rit kreeg, en de play-offs in zicht kwamen, gaat het nu wel héél erg lastig worden. Het verschil met de nummer 9 NAC (een play-off plek) is nu 8 punten. Met nog negen wedstrijden te gaan lijkt dat een lastige klus. Zeker als FC Emmen, ADO Den Haag, NAC Breda, Jong Ajax en Excelsior nog op het programma staan.

Komende maandag staat alweer de volgende wedstrijd op het programma, dan vindt de inhaalwedstrijd tegen Helmond Sport plaats. 

Wedstrijdverloop:

20” 1-0 Brym

23” 2-0 Dahlhaus

57” 3-0 Dahlhaus

88” 4-0 Van Der Sande

Gele kaarten:

Dirks, Van Dijck (VVV-Venlo) en Dahlhaus (FC Eindhoven)

Opstelling FC Eindhoven:

Bertrams; Vermeulen, Peijnenburg, Amevor, Bogaers; Delhaus (72” Seedorf), Verreth (84” Oostenbrink), De Keersmaecker (78” Van Son); Brym (45” Rácz), Van Der Sande en Sleegers (78” Van Rosmalen).

Opstelling VVV-Venlo:

Van Crooij; Janssen, Dirks (74” Munsters), Koglin, Pachonik; Schroijen (63” Van Rooijen), Van Dijck, El Azrak, Johansson (84” Verheijen); Venema en Braken (63” Roemer).

24 Responses

 1. kuebke

  Het was weer een schandalige slechte wedstrijd.
  Totaal niets in te brengen en het is maar goed dat ze de nacompetitie niet gaan bereiken want daar hebben ze totaal niets te zoeken met dit zeer matig elftal.

 2. Koelie

  Wedstrijd niet gezien, want zit op 2000 km afstand. Dit klinkt als totale demasque en playoffs nu ook praktisch onhaalbaar. Daarmee is het seizoen nu al voorbij. Heel triest en een wanprestatie. Pfff. Wegzakken in het KKD moeras.

 3. De Realist

  Vorige week echt een goede pot van VVV. Aardig voetballend, maar vooral opererend als één team. 1 week later worden we met 4-0 van de mat geveegd. Wisselvalligheid troef en nu alweer 8 punten achter op een playoff plaats. Dit zal een hele zware kluif worden met nog 9 wedstrijden te gaan. Erg jammer, het seizoen lijkt nu al bijna als een nachtkaars uit te gaan…..

 4. supportertje

  Tja, de play-offs zijn waarschijnlijk uit zicht. Het seizoen voorbij, in mijn ogen niet. Had zo wie zo niet verwacht dat we dit jaar voor de prijzen zouden. Met een beetje geluk ja, maar hebben het in het eerste gedeelte laten liggen. We hebben nog negen wedstrijden te gaan, en hopelijk gaan ze nu nog maar aan een ding denken, en dat is voetballen en wedstrijden over de streep trekken. Het seizoen op een waardige wijze afsluiten, en vooruit kijken naar het nieuwe seizoen. Maar eerst nog negen wedstrijden er voor gaan.

 5. Alleen de samenvatting gezien.
  Maar als ik het commentaar hier lees en wat ik zelf zag een kansloze nederlaag. De enige kans die we nu nog hebben denk is De Graafschap inhalen op de ranglijst, en dat is niet onmogelijk…
  De Graafschap is in een vrije val geraakt en winnen geen wedstrijd meer, dus daar liggen mogelijkheden. Maar dan moet je zelf wel nog veel wedstrijden gaan winnen, we gaan het zien…

 6. RuiverCity

  Je speelt voor je laatste kans om nog een beetje van het seizoen te kunnen maken. Je verwacht dan dat ze met het mes tussen de tanden spelen. Niks van dat alles. Ideale schoonzonen…….
  Seizoen is verloren. voor het team en supporters.
  Zal een hele kluif worden om het vertrouwen van vooral sponsoren te behouden. Die hebben het zelf al lastig genoeg.
  Weinig positiefs te melden over het seizoen ’21-’22.
  Luhukay die niet kon brengen wat er van hem verwacht mocht worden.
  De jeugd heeft ook niet gebracht wat er van ze verwacht werd. Roemer is door de mand gevallen, Van Dijk kan het niveau niet aan, Simon Janssen ongeschikt als linksback, etc.
  Dan heb je nog een paar huurlingen die terug zullen gaan naar hun club. Kun je weer van voor af aan beginnen.

 7. supportertje

  Aan een kant zit er natuurlijk waarheid in met wat je beweert, echter hoor ik weer hetzelfde riedeltje. Ik vind jouw verwachtingen veel te hoog, de jeugd komt nu pas echt aan bod en zal moeten groeien en vertrouwen moeten opbouwen. Ik heb van de jeugdspelers nooit verwacht dat ze gelijk volwaardig mee kunnen draaien.

  Daarvoor is het jeugd en moeten zij zich verder ontwikkelen. En Simon Jansen doet echt zo slecht niet als linksback, en is zelfs een dragende speler geworden achterin. En ja, soms word hij in de luren gelegd, maar dat gebeurt ook bij spelers van Ajax. De waarheid is gewoon dat ze nog niet het niveau halen wat wij er van verwachten. Maar dat niveau krijg je alleen maar door te spelen, en mensen die er bij helpen om door te ontwikkelen. Dat gaat op dit moment echter wat stroef.

  Maar om ze nu alweer gelijk af te schrijven gaat mij wat ver. En van vooraf aan beginnen ben ik ook niet met jou eens. We hebben een basis, en die moet uitgebouwd worden. Reeds in het begin werd al duidelijk dat het weer een paar jaar gaat duren voordat VVV weer in staat om de ED te bereiken. Velen denken dat het na een jaar alweer zo ver moet zijn. Natuurlijk willen we allemaal dat ze op het hoogste niveau meedoen. Echter de realiteit bij VVV is anders, dat weten we allemaal.

  Voor mij is het belangrijk dat VVV blijft bestaan als club. Of dit nu is als KKD club of ED club is mij om het even. Dat we er een elftal hebben staan dat zijn best doet, inzet en vechtlust toont. En dat is er nu, ook al hebben ze wel eens een offday zoals gisteren het geval was. Zie liever dat er weer in alle rust gewerkt word aan een hecht team, dat ooit weer eens de ED haalt. In de tussentijd zullen we moeten accepteren dat het dan goed, dan slecht gaat. Het zij zo, tot dat er mensen zijn die er echt geld voor over hebben om VVV groot te maken, zullen we tevreden moeten zijn met wat we nu hebben.

  Je weet pas wat je mist, als het er niet meer is.

 8. kuebke

  Zolang er niemand met een grote zak geld komt zal het nooit en te nimmer iets worden met ons V.V.V. ke .
  Dus tel er maar op dat het nooit meer iets gaat worden.

 9. FC VVV03

  Dat stadium dat we de mindere resultaten konden weerleggen naar de jeugdige groep is toch ook een beetje voorbij?? Wie van de 11 die gisteren in de basis speelden zijn echt erg jong en onervaren? Die eigen jeugd komt nog amper aan de bak joh, dat is precies de weerspiegeling van dit seizoen. Voor de winterstop hebben we te veel punten verspeeld door met eigen jeugd te voetballen, die eigenlijk allemaal te kort komen in de KKD. Gewoon benoemen zoals het is… 5 wedstrijden aardige resultaten behaald en nu een keer dikke stront. Het zij zo. Komende zomer gewoon doorselecteren en niet je eigen jeugd beter praten dan dat ze zijn, want daar worden we als club niet beter van en dat is voor de spelers zelf ook beter. Als ze daar op de berg nou eens alles aan het werk stellen om el Azrak en Venema( die bij Utrecht toch never nooit aan de bak gaan komen) aan zich te binden, dan ben je serieus bezig met bouwen. We gaan het zien. Voor nu is dit seizoen wel over als we realistisch blijven.

 10. Ievel Knievel

  Wat een geweeklaag hier weer! Het is toch niet te filmen.

  VVV heeft in de tweede seizoenshelft, zeker met de komst van de nieuwe spelers, een uitstekende reeks neergezet. Verleden week tegen de KOPLOPER nog.

  Nu verlies je van de ploeg in vorm en de verrassing van het seizoen. Was dat nu niet te verwachten? Ik had het in ieder geval gewoon verwacht. Dit zijn niet de wedstrijden (zeker niet uit) waar VVV per sé moet winnen. Dat moet in andere wedstrijden. Je moet bijvoorbeeld wel het liefst winnen bij NAC (of daar gelijkspelen). Daarnaast is (nu al) 1 van je dragende spelers met een vervelende blessure de rest van het seizoen uitgevallen. De verwachtingen kunnen dus sowieso al iets naar beneden.

  Blijft een feit dat VVV zich niet kan meten aan de meeste ploegen in de top 7 KKD, zowel niet qua budget, als qua achterban, als qua historie. Hoe slecht is dan een top 10 in de KKD eigenlijk?

  Op welke ploegen moet VVV zich richten qua ranglijst> NAC, Roda, De Graafschap, waarbij met name De Graafschap aan het zakken is. Ook zij zijn er met z’n drietjes nog niet en NAC laat wel vaker op cruciale momenten het te laten liggen. VVV moet vooral van directe concurrenten winnen, tegen topploegen proberen gelijk te spelen en vooral winnen van alles onder je.

  Ik kan me meerdere seizoenen herinneren dat VVV rechterrijtje in de eerste divisie was. Misschien wel meer dan de helft van haar bestaan.

  Dat VVV als doelstelling voor dit seizoen de play offs heeft gesteld (je moet iets nastreven om voor te strijden) hoeft niet te betekenen dat VVV zich per sé kan meten met het niveau van de ploegen in de play offs. Dat is iets anders. Ik denk dat niemand serieus verwacht dat VVV dit seizoen kan promoveren. Verwacht je dat wel, dan is dat wellicht niet realistisch te noemen. Mocht het gebeuren zoals een NEC vorig seizoen gebeurde, dan is dat mooi meegenomen> en kijk waar zij staan nu ;).

  Dan nog iets> is het seizoen mislukt als VVV de play offs onverhoopt misloopt? Hangt er van af. Ligt aan het vertoonde spel en de vertoonde strijd wat mij betreft. loop je de play offs net mis, terwijl je er wel voor gestreden hebt en eindig je top 9/ top 10, dan is het seizoen wat mij betreft niet mislukt, maar heb je iets om te bouwen voor volgend seizoen. Precies zoals we onder Steijn destijds zijn gaan doen. Ieder jaar mikken op hogere plekken op de ranglijst.

  Wat heeft VVV nodig? Steun; en niet dat bij ieder tegenslagje supporters de moed in de schoenen zakt en het moraal omlaag helpen.

  Het kan verkeren. Vorige week was het dan redelijk top en nu mag je het eigen team weer volledig afvallen en afzeiken.

  Wat is het verschil met kritiek geven en afvallen? Kritiek?
  “Nou dat was even niets vandaag, Eindhoven was sterker. VVV heeft het laten liggen en de eigen schuld dat ze verloren”.

  Afvallen: “maar, maar, maar, wat zijn ze weer slecht, zoals altijd, ze kunnen ook helemaal niets, het seizoen is voorbij, wat een prutsers, vooral de eigen (jeugd-) spelers, het wordt niets meer (met nog 9 wedstrijden te spelen, waar nog alles te winnen is)”.

  1. supportertje

   Dit is eigenlijk ook een beetje mijn insteek, voor mij is het seizoen ook niet verloren. Ik heb toch een aantal keren mogen zien hoe deze ploeg te vuur en te zwaard punten binnen haalde.

  2. Koelie

   Als je als eredivisie degradant geen rol van betekenis speelt (lees tot einde competitie meedoen om een playoff plek) heb je het gewoon slecht gedaan. We hebben nota bene een hoger spelersbudget dan sowieso Eindhoven en Roda (daar dweept Roda en de media steeds mee).

   We weten dat VVV qua technisch beleid er een enorme puinhoop van heeft gemaakt en ze zullen dat eerst moeten opruimen en dan opnieuw beginnen. Vooraf waren de verwachtingen daarom al laag. Maar dat betekent niet dat als je nu als 10e eindigt dat we goed gedaan hebben. Dat is het minimale met onze middelen en reputatie.

   Zorgwekkender vind ik het gebrek aan perspectief voor de toekomst. Ons budget zal verder slinken, stadion blijft een gebed zonder eind. Er is geen plan om dit te veranderen, behalve gokken op jeugdspelers die helaas het niveau nog niet aan kunnen.

   1. Grad

    Als je als eredivisie degradant met (ongeveer) dezelfde selectie was doorgaan in de KKD dan mag je verwachten dat je een play-off plek moet halen, maar dit is lang niet het geval. En het hoger spelers budget geeft ook een vertekend beeld, omdat er nog enkele spelers bij zijn met nog een salaris op ED-niveau .

 11. De Realist

  Als gedegradeerde ploeg tot nu toe slechts 11 van de 29 wedstrijden winnen is gewoon slecht. Ik kan er helaas niks anders van maken. Het gevaar wordt nu dat we volgend seizoen nog verder in het moeras gaan zakken. Inmiddels wordt de Koel ook alsmaar ouder en ouder en ouder…… Waar gaat het toch heen met mijn cluppie.

  1. Ievel Knievel

   Nee.

   Bij voorbaat stond al vast dat er minstens 7 ploegen in de KKD beter voorstonden. Niemand van de trainers zag ons als favoriet. Ook niemand van de journalisten.

   Plek 8 was dus altijd al het hoogst haalbare, als alles goed zou gaan en alles zou lukken (wat niet per sé reëel is)

   We zijn niet een gedegradeerde ploeg waar de organisatie zo goed van stond, dat we zomaar een degradatie kunnen opvangen en een jaar later terug zouden moeten kunnen komen.

   Daarom hadden we ook beter niet kunnen degraderen. Ook gelet op de coronasituatie. Van de andere kant, nog een seizoen ere-divisie hadden we qua kosten en salarissen misschien wel helemaal niet kunnen opbrengen. Hadden we ook maar niet Maaskant moeten aannemen en afkopen. Heeft ons veel geld gekost. En veel energie. En veel goodwill bij supporters, sponsoren en potentiële spelers.

   En vertel, hoezo is 11 wedstrijden winnen voor ons op dit moment slecht?

 12. zuid1

  De eerste seizoenshelft is gewoon verkeer ingezet met teveel eigen jeugd. Dat heeft ons teveel punten gekost. Nu staat er een aardige basis waarmee je vooruit kunt voor volgend seizoen. Als we het programma van VVV bekijken is het niet realistisch om te denken dat we nog play offs gaan halen. Al met al is het gewoon een teleurstellend jaar geworden. Weinig spectaculaire wedstrijden gezien en vooral veel nederlagen. Het doorselecteren is in ieder geval begonnen. Ben het eens dat we moeten proberen El Azrak en Venema te behouden.

  Volgend jaar gewoon bij de eerste 8 weer spelen.

 13. RuiverCity

  Leuk en aardig allemaal die positiviteit, maar denken de sponsoren daar ook zo over? Wij zijn de echte supporters die elk jaar weer een seizoenkaart kopen. Denk je dat de mensen die dit jaar getwijfeld hebben dat komend seizoen ook weer gaan doen? Daar heb ik mijn grote twijfels over.
  In het begin van het seizoen is weer de verkeerde keuze gemaakt door te gokken op de jeugd. Als je de KKD kent weet je dat het daar vooral fysiek voetbal is. Dan moet je niet met zo’n fysiek zwakke spelers als Simon Janssen, een Roemer, Bastiaans, etc. aankomen. VVV gooit het geld bijvoorbeeld wel over de balk door een dure keeper uit het Oostblok te halen. Dan faal je wat mij betreft in de (Nederlandse) scouting.
  De jeugdopleiding komt ook weinig van uit. Linthorst en Vito van Crooij zijn de enige twee die eigenlijk ‘doorgebroken’ zijn. De rest stroomt vooral uit naar de amateurclubs in de regio.

  1. Ievel Knievel

   Heeft werkelijk niets met gokken te maken, maar een keus. Die jeugdspelers zijn ook lang niet zo slecht als jij roept (persoonlijke frustratie lijkt het eerder en dan hoop je ook nog mensen mee te krijgen) Die keus heeft ook nog met financiën te maken. Oveeigens kwamen veel supporters juist weer voor een herkenbaar VVV met eigen jeugd. Zo vol als het stadion begin dit seizoen zat heeft het zelden gedaan na een degradatie en de sfeer was en is goed in het stadion. Dus in real life is de sfeer onder de supporters veel beter en veel voller van vertrouwen dan een paar online naölers ons willen laten geloven.

   Is het je opgevallen datVVV zelf in de zomer geen ambities uitsprak? Pas in de winter echt zwart op wit op papier.

   Een nieuwe aankopen voorafgaand of ah begin vh seizoen waren wel fout. Te duur, ongemotiveerd, slecht voor de sfeer in de groep.

   1. Tja, online naolers.. mag het alsjeblieft als je met 4-0 door f@cking FC Eindhoven van de mat gespeeld wordt?

    Gelukkig staat de online bezemwagen altijd na elke kritische post klaar om het straatje weer schoon te vegen.

 14. chretien

  “Blij” dit te lezen. Het is inderdaad een schande om met 4-0 te verliezen, nota bene van Eindhoven. Met respect voor de club, ze doen het voor hun doen fantastisch. Hun topspeler is bij ons na de promotie weggestuurd omdat hij niet zou mee kunnen op eredivisie niveau. Terecht overigens. Wij hadden hier gewoon moeten winnen. Een kleine overwinning was genoeg geweest om in ieder geval blijven meedoen. Ik heb geen vuur of gif bij één speler kunnen ontdekken en dat is wel het minste dat we hadden mogen verwachten.
  Morgen naar Helmond. Gaan we hier dan wel de 4 punten pakken? 0-4?
  We gaan het zien. Als altijd FORZA VVV!

Leave a Reply