VVV-Venlo

“VVV-Venlo heeft spits Peniel Kokou Mlapa bijna binnen”

VVV-Venlo heeft zijn spits gevonden. Dat meldt Dagblad de Limburger in de krant van vandaag. Volgens de krant zou VVV-Venlo uitgekomen zijn bij aanvaller Peniel Kokou Mlapa. Hij zou in Venlo Lennart Thy moeten doen vergeten in het nieuwe seizoen in de Eredivisie. Club en speler zouden inmiddels dicht bij een akkoord zijn.

Op dit moment is hij speelt van SG Dynamo Dresden en hij heeft daar een contract tot medio 2020. VVV-Venlo zou volgens Dagblad de Limburger de speler niet kopen, maar huren van de Duitsers. Er werd al gezegd dat de Venlonarne zich zouden roeren op de Duitse markt en de eerste vruchten lijken zich inmiddels af te werpen. Het ziet er naar uit dat de spits – die ook ingezet kan worden als rechtsbuiten – naar Venlo zal komen.

De Togolees met Duits paspoort speelt nu voor SG Dynamo Dresden in de 2. Bundesliga en in het vorige seizoen speelde hij 23 wedstrijden voor de Oost-Duitse club. Daarin was hij 4 keer trefzeker. Daarvoor kwam hij uit voor 1860 München, TSV Hoffenheim, Borussia Mönchengladbach, FC Nürnberg en VFL Bochum. In totaal kwam hij 231 wedstrijden in de Bundesliga en 2. Bundesliga en heeft dus de nodige ervaring in het Duitse professionele voetbal. Daarin scoorde hij 36 keer. De 27-jarige spits is 6-voudig international van Togo en heeft in het verleden ook jeugdinterlands gespeeld voor Duitsland.

Net wanneer iedereen begint te praten dat het zo lang duurt, komt dit nieuws uit. Niet geheel toevallig lijkt mij, maar in ieder geval goed nieuws! Het is moeilijk te zeggen hoe een speler als deze zou functioneren, maar dat zeiden we ook van Lennart Thy en die is ons uitstekend bevallen. We zaten voorin zeer dun, dus hopelijk gaat deze transfer plaatsvinden en kunnen we weer verder bouwen aan de ploeg die we gaan gebruiken (en nodig hebben) tijdens het komende seizoen.

Bron: Dagblad de Limburger

18 Responses

 1. idderzienmeining

  Toen deze speler bij Hoffenheim en Borussia Mönchengladbach speelde, maakt hij best wel indruk op mij als ik naar de samenvattingen van de Bundesliga keek. Inmiddels is zijn carrière qua clubs een beetje in neerwaartse gang gegaan maar ik dénk dat een spits van het kaliber Mlapa zeer zeker iets moet kunnen toevoegen aan onze selectie.
  Ik ben dus optimistich gesteld en zou het een prima versterking voor VVV vinden. Ik bedoel … een spits die bijna 250 duels in het Duitse voetbal heeft gespeeld moét bepaalde kwaliteiten hebben en in ieder geval de juiste fysiek hebben. En dit laatste vind ik ook belangrijk aangezien onze spits komend seizoen vooral ook veel duels aan zal moeten gaan !

 2. chretien

  Een niet of nauwelijks scorende spits??? Speler van 27 jaar met nog 2 jaar lopend contract willen verhuren? Het zal aan mij liggen, dat ik het niet helemaal kan volgen. We wachten het vervolg af en hopelijk wordt het een eclatant succes.

 3. RuiverCity

  De eredivisie is een ander niveau dan (tweede of derde) Bundesliga. Thy was ook een nobody toen hij kwam. Voordeel van de twijfel. In ieder geval staat er nu tenminste iemand met lengte in de spits. Mocht Steijn toch weer volharden in het kick-and-rush.

 4. VenloVVV

  Sterke balvaste spits, omschreven als een echte teamspeler door zijn teamgenoten. Ik zie dit positief in! Het team krijgt steeds meer echte kerels, dit is gunstig voor een team dat tegen degradatie speelt!

 5. LJ

  Het is nog maar de vraag of deze tijdelijke transfer doorgaat. Dynamo Dresden wil Mlapa liever verkopen dan verhuren. En daar zal VVV geen geld voor hebben. Er zijn nog 2 andere clubs geïnteresseerd in deze speler, nl Rayo Vallecano en Standaard Luik. Mogelijk hebben deze clubs wel geld om Mlapa definitief over te nemen. Transferwaarde ligt om en nabij de 500k.

  1. Goodie

   VVV moet gewoon dat miljoen vragen. Korte heeft op dat seizoen bij Dordrecht na op mij weinig indruk weten te maken. VVV zou gek zijn om voor Korte 550.000 euro te laten schieten.

  2. lucien1978

   Vito moet gewoon zijn contract verlengen bij VVV.

   Vito heeft veel te danken aan VVV en daar mag een mooi bedrag tegenover staan. Bij VVV kan hij nog doorgroeien en NAC is geen stap omhoog.
   Als hij blijft presteren komt er volgend jaar vanzelf een betere club.

   Wat betreft Mlapa. Deze spits heb ik gezien toen hij nog in de Bundesliga speelde. In potentie is hij beter dan Thy. Dit zou in mijn ogen echt een stunt zijn als die voor VVV kiest. Deze jongen kan naar vele betere clubs.

 6. chretien

  Dus van crooij is 3,5 ton waard en korte, wie kent hem niet, 5,5 ton? Slim ventje, die Smulders. Laat hem gaan fietsen.. Kort heeft bij nac niets, helemaal niets laten zien. Ik denk dat VVV deze speler gratis krijgen kan, want dan bespaart nac zijn salariskosten. Niet doen, laat die maar naar rkc vertrekken. Voor Vito de hoofdprijs krijgen en dat is meer dan een miljoen, danwel een mooie langdurige contractverlenging…. FORZA VVV..

 7. twiggy11

  Je hebt hem pas binnen als er getekend is vooral als er meer interesse is van andere clubs dus ik zou maar snel handelen anders pissen we weer naast het potje.zou zonde zijn

 8. roermond

  ‘VVV vindt Thy-vervanger in Duitsland: akkoord met boomlange Togolees nabij’ Zondag 24 juni 2018 om 19:37

  VVV-Venlo ziet in Peniel Kokou Mlapa de perfecte opvolger van Lennart Thy. Dagblad de Limburger meldt dat de 27-jarige spits zeer waarschijnlijk aan de slag gaat in Venlo. Een akkoord met Dynamo Dresden over een verhuur is naar verluidt dichtbij.

  Mlapa – 1.93 meter lang – debuteerde in 2009 in het profvoetbal namens TSV 1860 München. Hij verkaste later naar TSG Hoffenheim en speelde de laatste jaren voor onder meer Borussia Mönchengladbach, VfL Bochum en – sinds de zomer van 2017 – Dresden.

  De Limburger weet dat Mlapa, die werd geboren in Togo en over een Duits paspoort beschikt, bij VVV de opvolger wordt van Thy. Hij werd afgelopen seizoen gehuurd van Werder Bremen en deed het uitstekend in de Eredivisie. Een langer verblijf in Venlo bleek echter niet mogelijk.

  Mlapa, die bij Dresden goed was voor vier treffers in de 2. Bundesliga, heeft nog een contract tot medio 2020.

Leave a Reply